Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Nye perspektiver og tilgange til sorg som kraft - fortalt fra hjertet

Esben Kjær Foredrag

Esben Kjær

Forfatter og radiovært.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende."

Maria Rosted Smith - Folkekirken Se alle referencer

Et foredrag med Esben Kjær giver jer:

  • En hudløs ærlig og personlig fortælling om at miste en nær pårørende
  • En direkte fortællestil, der sætter ord på livets sværeste vilkår og gør op med tabuer og berøringsangst omkring døden
  • Værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen
Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Esben

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Esben Kjær er forfatter til bestselleren “Min usynlige søn –  kunsten at leve med sine døde resten af livet”, og er nu også aktuel med det personlige og tankevækkende foredrag, der tager afsæt i bogen, familiens tab, og hvordan de forsøger at komme videre i livet og bearbejde sorgen. 

Et foredrag med Esben Kjær giver jer:

  • En hudløs ærlig og personlig fortælling om at miste en nær pårørende
  • En direkte fortællestil, der sætter ord på livets sværeste vilkår og gør op med tabuer og berøringsangst omkring døden
  • Værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen

Kunsten at leve med sine døde – resten af livet

Esben er radiovært på programmet “Bagklog på P1”, tidligere vært på: P1 Debat, Orientering, Ordet er Dit, Ring til Regeringen og Radio 24syv Eftermiddag. Han er tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine.

I 2016 udkom Esben med bogen “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde”, der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem man er efter tabet af ens elskede, og hvordan man lever videre med ham eller hende – noget som næsten ingen beskæftiger sig med – baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestsellerlisten, og Esben modtog samme år “Liv & Død”-prisen for den.

Esben er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik, og en erfaren underviser fra bl.a. Statskundskab på Københavns Universitet og DIS. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

Få indblik i, hvordan man lever videre efter et tab og dealer med sorg, når I booker Esben Kjær til et foredrag.

Se foredrag med Esben Kjær
Esben Kjær foredrag

Hvordan overlever man døden?

Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre – sådan helt konkret – for at mildne rejsen?

Esben svarer på disse og andre helt konkrete spørgsmål i sit foredrag, der er baseret på hans bog “Døden – en overlevelsesguide: En eksistentiel håndbog for efterladte”. Bogen følger hans bestseller “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet”, der udforsker sorgen med udgangspunkt i hans søns død. Siden er han blevet en markant stemme i sorgdebatten.

Esben giver en meget hands-on introduktion til sorg for nye efterladte, så de ved, hvor de kan handle i sorgen, og hvor de er nødt til at lade sig slæbe af sted af sorgen, mens den gør, hvad sorgen skal.

Man kan ikke få sorg til at gå væk. Men Esben præsenterer masser af konkret viden og værktøjer, der kan anvendes direkte af nuværende og kommende efterladte til at få et bedre sorgforløb.

Esben Kjær foredrag

Kan man styrke sin tro? Kristendommen ifølge Esben Kjær

Hvad hvis man er troende – og finder ud af, at ens tro ikke rigtig virker? At ens tro er svag? Kan man styrke sin tro? Kan man lære at tro? Og hvad tror danskerne egentlig på? Nogle af disse centrale spørgsmål om vores forhold til tro behandler journalist og forfatter Esben Kjær i dette foredrag, samt i et bind i bogserien “Kristendommen ifølge”, der tager udgangspunkt i Esbens eget forhold til tro.

Formidlere af tro lyder ofte som om de har fået troen forærende uden de store anstrengelser. Men mange af os andre kæmper med den: Enten kan vi ikke – eller også er vores tro for svag. Eller også torpederer livet vores tro på, at verden er god og retfærdig. Og hvad gør vi så?

Esben var troende – men nok mest på, at han selv styrede sit liv. Lige indtil hans søn døde. Tiden efter var en kamp mellem at forsøge at fyre sig selv som Gud – at give slip på illusionen om egen magt – og samtidig at forsøge at ansætte den store Gud. I processen er Esben blevet mere troende – men også skarpere på, hvad han tror og ikke tror. Og på hvad tro er og ikke er. Denne trosrejse vil mange kunne spejle sig i. Esben tager i foredraget danskernes ret ”buffetagtige” og ofte selvmodsigende forhold til tro under kærlig behandling.

Det er først, når vi for alvor får brug for Gud, at mange af os finder ud af, hvad vi virkelig tror på. Hvis I hører dette foredrag, kan det være, at I finder ud af det noget før – og får et skarpere forhold til jeres egen tro eller mangel på samme.

Esben Kjær som konferencier

Få en mere personlig konferencier

Esben er til daglig vært på et af Danmarks mest markante talkshows herhjemme – og han gør det med en blanding af dyb viden, personligt engagement og hurtig humor, som der virkelig er blevet lagt mærke til – og som har gjort det til et af de allermest lyttede taleradioprogrammer herhjemme overhovedet.

Når Esben styrer møder og konferencer for virksomheder og organisationer, tager han de samme kvaliteter med sig. For som han siger, så sætter konferencieren tonen, og det er ikke nok at være kendt. Ingen gider en upersonlig vært.

Referencer

Et nærværende, ærligt og meget direkte foredrag. Går tæt på alle som kender til rollen som forældre. Det værste vi kan udsættes for, er egne børns død eller alvorlig sygdom. Berører og rører, man kunne have hørt en knappenål falde.

Lisa Seest Nielsen

Kolding Sygehus

EK brænder for at formidle de erfaringer sønnens død, har givet ham. En erkendelse af at de døde ikke forsvinder, men bliver hos os som en kraft, hvis vi formår at bruge den. Der, hvor det gjorde ondt, gav EK plads til tanker og sorgen på en gribende måde, hvor det ikke gjaldt om at lægge låg på og skynde sig videre. På en fin måde var det med til at illustrere, at sorgen skal have plads, og at sorgen er kærlighed til vores døde. EK er med sin bog og foredrag i høj grad med til at gøre op med den fremmedgørelse, vi har overfor døden.

Aase Bech

Forældreforeningen - Vi har mistet et barn

Foredraget var godt. Esben Kjær var engageret og velformuleret, og foredraget gav stof til eftertanke.

Doris Rossing

Havdrup Kirkes Foredragsrække

Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende.

Maria Rosted Smith

Folkekirken

Med udgangspunkt i sin egen historie tager Esben livtag med samtidens manglende mod til at se døden i øjnene, manglende vilje til at erkende vores afmagt og manglende evne til at give slip på vores kære. Han leverer i en direkte og konfronterede stil en skarp kritisk af både samfundets, kirkens og, som barn af sin tid, sit eget forhold til døden, der ikke kan undgå at skabe debat kalde til en nødvendig eftertanke og en kærkommen refleksion. Jeg kan på det varmeste anbefale Esben Kjær som en levende oplægsholder til at punktere tabuerne om døden.

Marianne Gaarden

Helsingør Stift

Et foredrag vedkommende og stærkt - fremført med næsten ydmyghed over for de aspekter foredragsholderen tydeligvis var kommet i kontakt med - var blevet bekendt med ( via sit publikum) undervejs i sin egen sorgproces.

Lissy Huauge Jensen

Måbjerg og Ellebæk Kirker

Fremragende foredrag- og foredragsholder. En stor og rørende oplevelse.

Henrik Thorngaard

Folkekirkens Hus

Esben var fremragende med hans rammende og meget gribende indhold. Hans stil var kompromisløs og lige præcis det vi var ude efter i RT22 Viborg. Mange tak for en virkelig god aften.

Jesper Johannessen

Round Table 22 - Viborg
Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Esben Kjær
Esben Kjær

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende."

Maria Rosted Smith - Folkekirken Se alle referencer

Foredragsemner med Esben Kjær