Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Peter Ernstved Rasmussen

Oplysende og debatskabende foredrag om Danmarks forsvar, ytringsfrihed og mediernes rolle

Peter Ernstved Rasmussen

Peter Ernstved Rasmussen

Prisvindende journalist, forfatter, radiovært og stifter af OLFI.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Peter Ernstved Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Peter Ernstved Rasmussen er uddannet journalist, og er i dag stifter og redaktør på netmediet OLFI, der dækker dansk udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik med fokus på høj faglighed, integritet og troværdighed. Derudover er Peter Ernstved Rasmussen vært på det ugentlige debatprogram Frontlinjen på Radio 4, der tager samme emner som OLFI under kærlig, men kritisk behandling. Siden 2018 har han været en fast del af P4 Københavns søndagspanel, hvor ugens aktuelle emner debatteres i æteren fra tid til anden.

Et foredrag med Peter Ernstved Rasmussen giver jer:

  • Skarpe pointer om Danmarks medlemskab i NATO
  • Interessante og kritiske analyser af dansk forsvarspolitik
  • Forståelse for hvor vigtige ansvarsfulde medier er for demokratiet

Kritiske analyser af dansk forsvarspolitik

Peter Ernstved Rasmussen har arbejdet som kommunikationskonsulent ved anklagemyndigheden hos Rigsadvokaten og gennem 8 år været journalist på Jyllands-Posten, hvor han bl.a. dækkede dansk forsvars- og sikkerhedspolitik og krigene i Afghanistan og Libyen foruden kampen mod pirateriet ud for Afrikas Horn med reportagerejser til bl.a. Afghanistan, Pakistan, Seychellerne, Djibouti og Grønland.

Gennem sin karriere har Peter Ernstved Rasmussen modtaget flere priser for sit journalistiske arbejde. I september 2020 modtog han Publicistklubbens nyskaberpris for etableringen af OLFI og de mange afsløringer af nepotisme, inhabilitet og embedsmisbrug under Forsvarsministeriets paraply. I 2008 modtog han sammen med journalist Kristoffer Pinholt “Graverprisen” af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) for en artikelserie om en negativ medarbejderkultur blandt de ansatte i Kriminalforsorgen, og i november 2019 modtog han prisen anden gang for sin afdækning af nepotisme og inhabilitet i Forsvarsministeriets og Forsvarets ledelse.

Inden sin journalistiske karriere var Peter Ernstved Rasmussen reserveofficer i Den Kgl. Livgarde, og han har bl.a. været udsendt som FN-soldat til Bosnien-Hercegovina (Kiseljak og Sarajevo) i 1993 med rang af sergent og som presse- og informationsofficer til Irak i 2004-2005 med rang som midlertidigt udnævnt kaptajn. Derudover har han undervist officerer, befalingsmænd og menige soldater i Danmark, Estland, Tjekkiet og Zimbabwe. Han har tillige skrevet bogen “Soldat for Danmark” om oversergent Jakob Birger Hansen, som udkom i 2006 på forlaget Aschehoug.

Peter Ernstved Rasmussen er en enestående formidler – også fra foredragsscenen, hvor han udviser stort engagement og udstråler ro og overblik. Han formår at skabe de optimale rammer for et lyttende og engageret publikum uanset målgruppe. Foruden sin enorme viden om emnerne, trækker han på sin erfaring som underviser i Forsvaret og sine mange års erfaring i at indtage store som små scener.

Book Peter Ernstved Ramussen til jeres næste mindeværdige event, og hør den prisbelønnet journalist og FN-soldat analysere dansk forsvarspolitik på en engagerende og lærerig måde.

Nedenfor kan du se eksempler på emner, som Peter Ernstved Rasmussen holder oplæg om. Men alle foredrag skræddersys til det aktuelle publikum, uanset om der er tale om en uddannelsesinstitution, en virksomhed, erhvervsledere, en forening eller andet.

Se foredrag med Peter Ernstved Rasmussen
Peter Ernstved Rasmussen foredrag

Danmark i NATO – Tro allieret eller nærig snylter?

Om Danmarks manglende lyst til at betale for Forsvaret, hvilket vi har lovet NATO.

Peter Ernstved Rasmussen foredrag

Forsvarets indre trussel – Når fjenden er iblandt os

Om korruption og dårlig ledelseskultur i Forsvarets og Forsvarsministeriets ledelser.

Peter Ernstved Rasmussen foredrag

Demokratiet har brug for en kritisk presse – og den lider!

Når etablerede medier svigter deres ansvar, opstår nyhedsørkener. Det åbner et marked for nichemedier som OLFI, og dem er der brug for mange flere af.

Peter Ernstved Rasmussen foredrag

Hvem tør ytre sig kritisk i den offentlige sektor?

Ytringsfriheden er under pres i stat, regioner og kommuner. Der er brug for synlig ledelse og en massiv kulturændring – ikke flere oplysningskampagner.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Peter Ernstved Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Peter Ernstved Rasmussen