Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Indsigtsfuldt, personligt og muntert portræt af Povl Dissing

Jens Folmer Jepsen

Foto: Martin Dam Kristensen

Jens Folmer Jepsen

Forfatter, instruktør og Povl Dissing-entusiast.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Jens Folmer Jepsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jens

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Jens Folmer Jepsen er forfatter, instruktør og hamrende dygtig til at male levende portrætter af beundringsværdige mennesker. I sin biografi “Dissing – fra ende til anden” beskriver han i levende vendinger Povl Dissings spektakulære livshistorie, hvilket også har gjort, at han i 2023 er nomineret til Blixen-prisen.

Et foredrag med Jens Folmer Jepsen giver jer:

  • Et indsigtsfuldt, personligt og rørende indblik i folkekære Povl Dissings liv
  • Et unikt indblik i, hvordan Povl Dissing arbejdede med sine sange
  • En underholdende aften i muntert selskab

Unikt foredrag om Poul Dissing

Jens Folmer Jepsen er cand.phil. fra Aarhus Universitet, tidligere direktør for Aarhus Festuge, og så har han skrevet og instrueret TV-serier som “Kongeriget”, “Mit liv som Bent” og “Selfiestan”. Dertil står han bag tekster til revy og teater, en stor Dissing-koncert på Tønder Festival 2022 samt portrætfilm om bl.a. CV Jørgensen, Klaus Rifbjerg og Niels Malmros, ligesom han har stået for flere koncertoptagelser med Niels Hausgaard til DR og TV 2.

Book Jens Folmer Jepsens foredrag om Povl Dissing, hvor der er garanti for en underholdende aften i muntert selskab med poesi, gode historier og lydklip med sjældne Dissing-sange, mens aldrig offentliggjorte fotos og tegninger også vil være en del af fortællingen.

Se foredrag med Jens Folmer Jepsen
Jens Folmer Jepsen foredrag

Dissing – fra ende til anden: Muntert foredrag om Povl Dissing

Med udgangspunkt i sin biografi “Dissing – fra ende til anden” tager Jens Folmer Jepsen jer helt tæt på manden med den karakteristiske hæse stemme. Bogen er blevet til over en 2-årig periode, hvor Povl Dissing og Jens Folmer Jepsen har arbejdet tæt sammen for at få Dissings spektakulære livshistorie nedfældet.

I mere end 60 år var Povl Dissing en omdiskuteret og elsket stemme i dansk musikliv, og selvom hans mimik og teatralske måde at synge på delte vandene, var han en folkekær sanger, der rørte et stort og bredt publikum med sin inderlighed og anderledeshed.

Povl Dissing var lykkelig, når han sang, og det gjorde han helst hele tiden. Jens skildrer på medrivende vis Dissings vej ind i musikken, de mennesker og rejser, der inspirerede ham, og de mange musikalske samarbejder, som Dissing over tiden indgik i.
Ikke mindst makkerskabet med Benny Andersen der eksploderede med “Svantes Viser”, og varede i over 40 år, har været af afgørende betydning for Dissings karriere – og liv.

Der er garanti for en underholdende aften i muntert selskab med poesi, gode historier og lydklip med sjældne Dissing-sange, ligesom aldrig offentliggjorte fotos og tegninger er en del af fortællingen.

Referencer

Dissing – fra ende til anden – en biografi

I mere end 60 år var Povl Dissing en omdiskuteret og elsket stemme i dansk musikliv. Med Dissing – fra ende til anden fortæller han for første gang sin spektakulære livshistorie. Bogen er blevet til over en 2-årig periode i tæt samarbejde med Jens Folmer Jepsen.

Selvom Povl Dissings mimik og teatralske måde at synge på delte vandene, blev han en afholdt og folkekær sanger, der rørte et stort og bredt publikum med sin inderlighed og anderledeshed.

Povl Dissing var lykkelig, når han sang, og det gjorde han helst hele tiden. I Dissing – fra ende til anden fortæller han om vejen ind i musikken som trompetist og guitarist. Om de mennesker og rejser, der inspirerede ham, og om de mange musikalske samarbejder med navne som Benny Holst, Peter Thorup, Trille, Flemming Quist Møller, Peter Bastian og Benny Andersen. Ikke mindst makkerskabet med Benny Andersen, der eksploderede med Svantes Viser og varede i over 40 år, har været af afgørende betydning for hans karriere – og liv.

Selv om Povl Dissings egne ord er i centrum, er bogen bygget op som en klassisk biografi. Den indeholder interviews med blandt andre Niels Hausgaard, Thomas Helmig, Steffen Brandt, Fuzzy, Poul Krebs, Kjartan Arngrim – og Povl Dissings venner og familie.

Bogen er rigt illustreret med billeder fra et liv, der rørte mange.

Udgivelse: Oktober 2022
Forlag: Lindhardt & Ringhof

Uforpligtende forespørgsel på Jens Folmer Jepsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Jens Folmer Jepsen