Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på de store geo- og udenrigspolitiske situationer i verden

Friis Arne Petersen

Friis Arne Petersen

Tidl. dansk topdiplomat i blandt andet USA, Kina og Tyskland.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Friis Arne Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Friis

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Med baggrund som ambassadør i USA, Kina og Tyskland bringer Friis en ekspertise, der går ud over det sædvanlige. Han formår at kombinere dybdegående viden med personlige oplevelser fra fire årtier i verdensbegivenhedernes centrum. Foredraget giver publikum en enestående mulighed for at forstå de komplekse sammenhænge, der præger den aktuelle udenrigspolitiske situation.

Et foredrag med Friis Arne Petersen giver jer:

  • Et spændende indblik i den aktuelle udenrigspolitiske situation og de komplekse udfordringer, verden står overfor
  • Ekspertise fra toppen af diplomatiets hierarki hentet fra en karriere, der har spændt fra ministersekretær til ambassadør i verdens mest indflydelsesrige lande
  • En dybere forståelse for, hvordan den geopolitiske dagsorden påvirker verdens stormagter og økonomi

Verdenshistorie gennem en diplomatisk linse med Friis Arne Petersen

Træd ind i en verden af diplomati og globalt perspektiv med Friis Arne Petersen, Danmarks mest erfarne diplomat. Hans foredrag tager publikum med på en rejse gennem fire årtier af verdenshistorie, set fra en unik og indsigtsfuld synsvinkel.

Friis Arne Petersen formår at se optimisme selv i verdens udfordringer. Han deler sin tro på den liberale internationale orden og behovet for et stærkt EU, der kan lede an i samarbejdet med verdens magter. Dette foredrag er afgørende for alle, der ønsker at forstå de komplekse dynamikker i international politik. Friis Arne Petersen belyser ikke kun udfordringerne, men også mulighederne for en bedre fremtid.

Med mere end fire årtiers erfaring fra Udenrigsministeriet og ambassadørposter i USA, Kina og Tyskland tilbyder Friis en enestående ekspertise og dybdegående forståelse for verdens politiske landskab. Han var i syv år ministersekretær for udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, har været udstationeret i Ægypten og desuden boet og arbejdet i både Afrika, Amerika og Asien.

Deltagerne vil drage fordel af en unik kombination af viden og personlige indsigter, der giver dem redskaber til at navigere i den komplekse globale virkelighed. Oplev Friis Arne Petersen som jeres guide gennem verdenshistorien og få et indblik, der vil ændre jeres perspektiv på den globale scene. Book hans foredrag og bliv rustet til at forstå, engagere og handle i en kompleks verden.

Se foredrag med Friis Arne Petersen
Friis Arne Petersen foredrag

Friis Arne Petersen & ”Den forandrede verden”

I dette foredrag deler Friis Arne Petersen, Danmarks mest markante diplomat i nyere tid, sin enestående viden og erfaringer fra mere end fire årtier i verdensbegivenhedernes centrum. Foredraget tager sit udgangspunkt i Friis Arne Petersens seneste bog “Den forandrede verden” skrevet i samarbejde med den erfarne journalist Kurt Strand.

Friis Arne Petersen er en tidligere dansk topdiplomat, der har repræsenteret Danmark i lande som USA, Kina og Tyskland. Med 41 års erfaring i Udenrigsministeriet blandt andet som ministersekretær til udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har Friis en unik indsigt i verdens politiske udvikling og de komplekse udfordringer, der præger det internationale samfund.

Foredraget giver et dybdegående indblik i Friis Arne Petersens liv med barndommen i Skagen som søn af en fisker og hans karriere og de dramatiske forandringer, han har været vidne til. Bogen kaster lys over fire årtiers diplomati på øverste hylde præget af aktivisme og nye brudflader.

Under foredraget vil I få et spændende indblik i den aktuelle udenrigspolitiske situation. Efter en lang karriere i Udenrigsministeriet og med over fire årtier i tjeneste har Friis Arne Petersen en unik indsigt i diplomatiets komplekse verden og deler sine oplevelser fra tunge udenrigspolitiske poster.

Selv i lyset af udfordringer som Putins angrebskrig i Ukraine og den generelle ustabilitet i verden forbliver Friis Arne Petersen optimistisk. Han ser potentiale i den liberale internationale orden og understreger behovet for et stærkt EU, der kan forsvare sine interesser og fremme globalt samarbejde.

Friis Arne Petersen foredrag

Hvordan ser den geopolitiske situation i verden ud?

Verdens to største økonomier USA og Kina er på vej mod en ny form for kold krig, og øger deres indbyrdes rivalisering på teknologi, handel og forsvar.
Samtidig skal de samarbejde om at finde løsninger til klimakrisen og de globale sundhedsproblemer.

Hvor dårligt er det diplomatiske forhold mellem verdens to supermagter, USA og Kina? Hvor ender dette, og hvad er vores, EU og Danmarks roller? Hvilken verdensorden har vi nu, og hvordan vil den nye verdensorden blive? Hvordan påvirker angrebskrigen i Ukraine den globale situation, og hvad betyder den for Taiwan?

Friis Arne Petersen foredrag

Udviklingen i Europa med vægt på Tysklands rolle og forholdet mellem EU's strategiske motor: Frankrig-Tyskland

Hvordan klarer EU sig efter Brexit? Kan EU styrke sit indre marked og sin globale økonomiske position med digitalisering og bæredygtighed? Hvordan bliver EU’s fremtidige forhold til Rusland og Ukraine? Hvad sker der med den europæiske retsstat, når Ungarn og Polen krænker grundlæggende EU principper? Hvordan går det med EU’s udvidelse med Balkan-landene? Hvad bliver EU’s fremtidige rolle – økonomisk, politisk og forsvarsmæssigt –  i den nye multipolære verden?

Friis Arne Petersen foredrag

Hvor er USA på vej hen?

Det amerikanske demokrati kæmper med større splittelse og polarisering end nogensinde tidligere. Risikerer det amerikanske demokrati at blive dysfunktionelt? USA’s økonomi viser samtidig en imponerende innovationskraft, vækst og dynamik ikke mindst blandt High Tech industrierne. Kan det politiske system styre denne udvikling og genskabe landets sammenhængskraft?

Politisk domineres dagsordenen fuldstændig af race og politiske identitetsproblemer, vold, våbenkriminalitet og abortdebatten. Hvordan påvirker disse økonomiske og politiske forhold præsidentvalget i november 2024 og kampen om magten i Det Hvide Hus og Kongressen?

Friis Arne Petersen foredrag

Tyskland som Danmarks eneste rigtige nabo og største samhandelspartner

Hvordan er det dansk-tyske forhold i dag, og hvordan udvikler det sig? Er Tyskland efter UK’s Brexit i virkeligheden Danmarks vigtigste samarbejdspartner? Hvordan klarer den nye tyske regering sig? Lykkes den tyske afkobling fra russisk energi og egen atomkraft?
Bliver Tyskland igen Europas største befolkning, men også den største militære magt, og hvad betyder det for EU’s rolle i verden? Er det nye tyske demokrati skabt siden 2. verdenskrigs afslutning det mest stabile og velfungerende i verden?

Referencer

Fremragende!

Henrik Thorngaard

Folkekirkens Hus

Alt var tilfredsstillende

Bent Olsen

BikubenVeteranerne
Uforpligtende forespørgsel på Friis Arne Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Friis Arne Petersen