Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på de store geo- og udenrigspolitiske situationer i verden

Friis Arne Petersen

Friis Arne Petersen

Tidligere dansk topdiplomat i bl.a. USA, Kina og Tyskland. Friis holder spændende foredrag om de store udenrigspolitiske emner, der rører sig i verden.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Friis Arne Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tidligere dansk diplomat og direktør for Udenrigsministeriet Friis Arne Petersen holder medrivende og informationsrige foredrag om aktuelle udenrigspolitiske emner med udgangspunkt i sin lange karriere i Udenrigsministeriet.

Et foredrag med Friis Arne Petersen giver jer:

  • Et spændende indblik i den aktuelle udenrigspolitiske situation
  • Ekspertviden fra en lang karriere i Udenrigsministeriet
  • Forståelse for, hvordan den geopolitiske dagsorden har betydning for verdens stormagter og verdens økonomi

Ambassadør med dybdegående udenrigskendskab

Friis Arne Petersen blev uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 1978.
I 1979 blev han ansat i Udenrigsministeriet, og har gennem 41 år frem til  2020 siddet på de helt tunge udenrigspolitiske poster som direktør for Udenrigsministeriet.
Friis har været Danmarks ambassadør i USA, Kina og senest i Tyskland, hvor han også sad som akkrediteret ambassadør i Schweiz og Liechtenstein. Friis har under sin karriere også været udstationeret til Ægypten i 3 år, og han var i 7 år ministersekretær for udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.
Derudover har han boet og arbejdet i  både Afrika, Amerika og Asien og har personligt oplevet de vidt forskellige politiske kulturer.

Book Friis Arne Petersen til jeres næste event og få et unikt indblik i de udenrigspolitiske emner.

Se foredrag med Friis Arne Petersen
Friis Arne Petersen foredrag

Hvordan ser den geopolitiske situation i verden ud?

Verdens to største økonomier USA og Kina er på vej mod en ny form for kold krig, og øger deres indbyrdes rivalisering på teknologi, handel og forsvar.
Samtidig skal de samarbejde om at finde løsninger til klimakrisen og de globale sundhedsproblemer.

Hvor dårligt er det diplomatiske forhold mellem verdens to supermagter, USA og Kina? Hvor ender dette, og hvad er vores, EU og Danmarks roller? Hvilken verdensorden har vi nu, og hvordan vil den nye verdensorden blive? Hvordan påvirker angrebskrigen i Ukraine den globale situation, og hvad betyder den for Taiwan?

Friis Arne Petersen foredrag

Udviklingen i Europa med vægt på Tysklands rolle og forholdet mellem EU's strategiske motor: Frankrig-Tyskland

Hvordan klarer EU sig efter Brexit? Kan EU styrke sit indre marked og sin globale økonomiske position med digitalisering og bæredygtighed? Hvordan bliver EU’s fremtidige forhold til Rusland og Ukraine? Hvad sker der med den europæiske retsstat, når Ungarn og Polen krænker grundlæggende EU principper? Hvordan går det med EU’s udvidelse med Balkan-landene? Hvad bliver EU’s fremtidige rolle – økonomisk, politisk og forsvarsmæssigt –  i den nye multipolære verden?

Friis Arne Petersen foredrag

Hvor er USA på vej hen?

Det amerikanske demokrati kæmper med større splittelse og polarisering end nogensinde tidligere. Risikerer det amerikanske demokrati at blive dysfunktionelt? USA’s økonomi viser samtidig en imponerende innovationskraft, vækst og dynamik ikke mindst blandt High Tech industrierne. Kan det politiske system styre denne udvikling og genskabe landets sammenhængskraft?

Politisk domineres dagsordenen fuldstændig af race og politiske identitetsproblemer, vold, våbenkriminalitet og abortdebatten. Hvordan påvirker disse økonomiske og politiske forhold præsidentvalget i november 2024 og kampen om magten i Det Hvide Hus og Kongressen?

Friis Arne Petersen foredrag

Tyskland som Danmarks eneste rigtige nabo og største samhandelspartner

Hvordan er det dansk-tyske forhold i dag, og hvordan udvikler det sig? Er Tyskland efter UK’s Brexit i virkeligheden Danmarks vigtigste samarbejdspartner? Hvordan klarer den nye tyske regering sig? Lykkes den tyske afkobling fra russisk energi og egen atomkraft?
Bliver Tyskland igen Europas største befolkning, men også den største militære magt, og hvad betyder det for EU’s rolle i verden? Er det nye tyske demokrati skabt siden 2. verdenskrigs afslutning det mest stabile og velfungerende i verden?

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Friis Arne Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Friis Arne Petersen