Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jens Andersen

Bliv klogere på nogle af Danmarks helt store kulturpersonligheder

Jens Andersen - forfatter, foredragsholder

Jens Andersen

Prisvindende forfatter med en række biografier bag sig og en populær foredragsholder ude i hele landet.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a. som én sagde: "Det var en aften, man sent glemmer"."

Jette Holm Rønne - Haderslev Bibliotekerne Se alle referencer

Et foredrag med Jens Andersen giver dig:

  • Mød en af Danmarks absolut bedste biografi-forfattere
  • Jens Andersens forfatterskab dækker alt fra Dronningen, Kim Lars, H. C. Andersen og Astrid Lindgren
  • Når du booker Jens Andersen får du samtidig en af de mest erfarne foredragsholdere i landet, som er vant til alle slags publikum
Uforpligtende forespørgsel på Jens Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jens

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Den prisvindende og anerkendte biografi-forfatter Jens Andersen fortæller i sine underholdende foredrag om Astrid Lindgren og andre store kulturpersonligheder. Han formår at fylde salene, fange sit publikum, og er eftertragtet hos biblioteker, kirker og foreninger.

Jens Andersen  er især kendt for sine populære og prisbelønnede biografier om Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Dronning Margrethe, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard, Tom Kristensen, Thit Jensen og senest en storslået biografi om Kim Larsen. Rundt i landet holder han målrettede foredrag om de store personligheder, som han beskriver i sine bøger, men også om sit eget forfatterskab og kunsten at skrive biografier.

Et foredrag med Jens Andersen giver dig:

  • Mød en af Danmarks absolut bedste biografi-forfattere
  • Jens Andersens forfatterskab dækker alt fra Dronningen, Kim Lars, H. C. Andersen og Astrid Lindgren
  • Når du booker Jens Andersen får du samtidig en af de mest erfarne foredragsholdere i landet, som er vant til alle slags publikum

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen og H.C. Andersen Legatet for sine mange bøger.

Jens Andersen står bag den meget populære og omtalte bibliografi ”Denne dag, et liv” om Astrid Lindgren, som i 2015 vandt Politiken Litteraturpris for sin litterære værdi. Jens Andersen har, som en af de få, fået adgang til ellers ukendt materiale om det svenske nationalikon, og har gennem hele forløbet arbejdet tæt sammen med Astrid Lindgrens datter Karin Nyman. Foruden prisen har biografien også fået meget positive anmeldelser, og Berlingske skrev blandt andet: ” Der skal der mod til at skrive en biografi om et klenodie som Astrid Lindgren. Men Jens Andersen har gjort det forbilledligt”, hvor det fra Politiken lød: ”Det er en uophørligt fascinerende og gribende bog, som Andersen har skrevet. Også den, som tror at vide det meste om Astrid Lindgren, vil blive overrasket, overvældet varm og rørt.”

Jens Andersen har ligeledes fordybet sig i Astrid Lindgren i bogen “Jeg har også levet!” (2019), der omhandler en brevveksling mellem Astrid Lindgren og hendes tyske veninde Louise Hartung. Medierne har også været henrykt over denne bog, hvor Jyllands-Posten blandt andet har skrevet “Dragende skøn … man læser den i ét stræk”.

Når Jens Andersen kommer på besøg rundt i landet med sine gribende og inspirerende foredrag, er salene fyldte og billetterne udsolgte. Ethvert foredrag kan desuden tilpasses og justeres i forhold til formål og målgruppe, både som længere foredrag eller kortere oplæg på seminarer og kongresser.

Se foredrag med Jens Andersen
Jens Andersen foredrag

Denne dag, et liv - et foredrag om Astrid Lindgren

Foredraget tager afsæt i Jens Andersens prisvindende biografi om Astrid Lindgren, “Denne dag, et liv”, hvori man som læser får bagsiden af det berømte forfatterskab. Jens fortæller om den folkekære børnebogforfatters kampe, sejre, nederlag, depressioner og drømme. Og om Astrids Lindgrens splittede forhold til rigdom, berømmelse, magt, mænd og ensomhed.

Vi tager tilbage i tiden, og hører om barndommen i Vimmerby, og om den unge Astrids dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen beretter også om, hvordan Astrid Lindgren med sit verdenskendte forfatterskab blev mor til udødelige skikkelser som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Ronja Røverdatter.

I 1976 væltede Olof Palmes regering, og som ene kvinde (og pensionist) kastede Astrid Lindgren sig ud i en politisk kamp for fred, dyrebeskyttelse, bedre miljø og børns rettigheder. “Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af århundredet som en ledetråd i vores uforskammet korte liv: “Grib det, nyd det, brug det!”.

Foredraget kan justeres og varieres alt efter arrangørens ønsker og behov. Der kan lægges yderligere vægt på selve forfatterskabet eller på enkelte udvalgte temaer og bøger. Derudover kan Jens Andersen sætte fokus på almene menneskelige problemstillinger i forfatterskabet såvel som i Astrid Lindgrens egen livshistorie, såsom ”At tro på livet”, ”Ensomhed” eller ”Forholdet til dit barn”.

Jens Andersen fortæller også gerne om sin bog “Jeg har også levet!” (2019), hvis publikum ønsker det. Her får I indblik i brevvekslingen mellem Astrid Lindgren og hendes tyske veninde Louise Hartung.

Jens Andersen foredrag

Thit - Den sidste valkyrie

Thit Jensen var Johannes V. Jensens iltre lillesøster, Danmarks første rigtige feminist, en svoren spiritist, og ikke mindst en folkekær forfatter, der skrev de historiske bestsellere som “Valdemar Atterdag” og  “Stygge Krumpen”. Thit Jensen var på mange måder forud for sin tid, og hun udfordrede gerne det modsatte køn med verbale udfald som: “Et ord er et ord, og en mand er en karklud!”

Oplev et festligt og livsbekræftende foredrag om Thit Jensen (1876-1957), der tager afsæt i Jens Andersen biografi om en af de stærkeste kvinder i danmarkshistorien.

Jens Andersen foredrag

Dansende stjerne

I bogen “Dansende stjerne” tegner Jens Andersen et portræt af forfatteren, kritikeren og kaosmennesket Tom Kristensen (1893-1974), som midt i en jazztid skrev klassikeren “Hærværk”, og nogle af dansk litteraturs bedste digte foruden sine flere tusind boganmeldelser i Politiken.

Jens Andersen fortæller i foredraget om en mand, der hver aften gik i hundene, og næste dag strammede sig op med at skrive eller anmelde litteratur, som aldrig lod sig sætte på formel, men dog yndede at kalde sig selv for “kristen, royalistisk kommunist”. Derudover er foredraget også en fortælling om tiden mellem 1. og 2. verdenskrig, hvor kunsten var festlig, farverig og farlig, og satte sit præg på både mennesker og miljøer.

Jens Andersen foredrag

Tove Ditlevsens hjerte

Ingen anden dansk digter har brugt ordet “hjerte” så ofte som Tove Ditlevsen, der tog sit eget liv i 1976. I mere end tredive år skrev Tove Ditlevsen om kærlighed og ægteskab i romaner, noveller, digte eller erindringsbøger.

Selvom hendes eget kvindeliv smuldrede i dødsdømte ægteskaber og lange ophold på psykiatriske hospitaler, så fandt Tove Ditlevsen alligevel overskuddet til at bestyre sin læserbrevkasse i Familie Journalen og optrådte samtidig ofte i tv og radio med budskaber som: “Vi må ynke vore døtre at de er børn af unormale mødre”.

I foredraget fortæller Jens Andersen om en stærk kvinde, der på trods af egne udfordringer i livet, gik imod den mandlige modernisme i 1960’erne og blev en del af kvindesagen.

Jens Andersen foredrag

Andersen om Andersen

I 2003 skrev Jens Andersen den berømte biografi om “stakkels, svagelige” H. C. Andersen, der slet ikke var så stakkels og svagelig endda. Bogen blev en stor succes og oversat til  både engelsk, tysk og kinesisk.

Bogen er et portræt af et geni, som svingede mellem storhedsvanvid og underkastelse. H. C. Andersen var i alle livets forhold en rastløst rejsende, der undervejs forelskede sig i både kvinder og mænd, men som dog værnede om sin uskyld, for kun på den måde – ved at bevare og indhegne sin barnlighed – kunne han blive ved med at skrive sine eventyr til både børn og voksne.

Foredraget tager afsæt i den prisvindende biografi og kaster nyt lys over den modne eventyrdigters gådefulde seksualitet, den platoniske kærlighed, de kolossalt mange og lange rejser, samt den bitre kritik og de mange triumfer.

Jens Andersen foredrag

Gummi-Tarzans far

Forfatteren, skolelæreren, familiefaren og maleren Ole Lund Kierkegaard revolutionerede i 1970 dansk børnelitteratur med sine bøger om Lille Virgil, Albert, Orla Frøsnapper, Hojda fra Pjort, næsehornet Otto og Gummi-Tarzan. Denne eksplosion af fantasi, som prægede Ole Lund Kirkegaards forfatterskab, endte dog med at koste ham livet, da han i 1979 omkom under tragiske omstændigheder, kun 38 år gammel.

Jens Andersen beretter i foredraget den ukendte historie om den formentlig mest læste danske forfatter i nyere tid, og giver os en livshistorie fuld af anekdoter og billeder fra kunstnerens liv og virke.

Jens Andersen foredrag

Kunsten at skrive biografi

Hvad skal der til for at skrive en biografi, og kan man skrive om hvem som helst? Og er biografier sandheden om et andet menneske eller er de fulde af løgn?

Med masser af morsomme og tankevækkende eksempler fra sine seks store biografier om bl.a.  Astrid Lindgren, Tove Ditlevsen, H. C. Andersen og Dronning Margrethe fortæller Jens Andersen om kunsten – og problemerne ved – at skrive biografi.

Jens Andersen video

Foredrag om Kim Larsen

Se foredrag med Jens Andersen

Referencer

Det var et fremragende foredrag.

Britta Vind

Fløng kirke, Folkekirken

Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a., som én sagde, "Det var en aften, man sent glemmer".

Jette Holm Rønne

Haderslev Bibliotekerne

Ganske enkelt fremragende. Jens Andersen var forberedt, kom tidligt og var meget tilgængelig og imødekommende hele vejen igennem. Vi kunne have solgt mange flere billetter, og der kom folk fra Odense og Svendborg.

Anni Bagge Jensen

Langeland Bibliotek

Jens Andersen var en helt fantastisk dygtig foredragsholder, engageret, levende og super professionel!

Pernille Lisborg

Frederikshavn Bibliotek

Stor tilfredshed. Vi har fået så mange positive tilkendegivelser.

Lene Malle

Thisted Bibliotek

Jens Andersen er en dybt professionel foredragsholder; han er levende, vidende og stoffet er virkeligt godt struktureret.

Pernille Lisborg

Frederikshavn Bibliotek

Super godt. Jens Andersen er en levende og begejstret formidler af Astrid Lindgrens liv og forfatterskab. Tak.

Tine Wollesen

DNK

Virkelig godt foredrag med et klart budskab. God kontakt til publikum.

Hans Gade

Høje Kolstrup Skole

Jens Andersen ramte plet, i forhold til hvad vi forventede. Han var god til at være konkret og til at få noget humor ind i billedet.

Dorthe Rolighed

Fars Skole

Meget relevant viden og super flot afleveret.

Jan Høst Hansne

Vulkanen Østermarkskolen

Særdeles dynamisk, indlevende, velforberedt. Simpelthen et fuldstændigt sammenfald af forventning og eksekvering.

Erik Vind

Davinde menighedsråd

Der var 250 mennesker til foredraget, og vi har kun fået positive kommentarer til det.

Annette Forsberg

Solrød Strandkirke

Et meget levende foredrag af Jens Andersen der fortalte om interviewrækken med Kim Larsen og i det hele taget om personen Kim Larsen.

Michael Stjernholm

Jyske Bank

En absolut yderst vellykket aften.

Iben Nordestgaard

Elsted kirke

Som foredragsholder oplevede vi Jens Andersen som en engageret og meget dygtig formidler af Astrid Lindgrens liv og forfatterskab. Med et jævnt og ligefremt sprog, som alle kunne forstå, nåede Jens Andersen med sit foredrag både de tilhørere, der ikke kendte så meget til Astrid Lindgren i forvejen og de tilhørere, der var inde i forfatterskabet. Begge grupper gik hjem med en større viden om Astrid Lindgren og hendes bøger, og vi gik hjem med en stor lyst til at læse mere Astrid Lindgren.

Signe Paludan

Allerup kirke

Interessant og nærværende, med god dialogog og fornemmelse af publikum.

Torsten Thomassen

Ubberud Kultur og Bevægelseshus
Uforpligtende forespørgsel på Jens Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Jens Andersen
Jens Andersen

5 ud af 5 stjerner

"Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a. som én sagde: "Det var en aften, man sent glemmer"."

Jette Holm Rønne - Haderslev Bibliotekerne Se alle referencer

Foredragsemner med Jens Andersen