Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Jens Andersen

Bliv klogere på nogle af Danmarks helt store kulturpersonligheder

Jens Andersen - forfatter, foredragsholder

Jens Andersen

Prisvindende forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a. som én sagde: "Det var en aften, man sent glemmer"."

Jette Holm Rønne - Haderslev Bibliotekerne Se alle referencer

Et foredrag med Jens Andersen giver jer:

  • Mulighed for at møde en særdeles erfaren biografi-forfatter
  • Mulighed for at stifte bekendtskab med Jens Andersens forfatterskab, der dækker alt fra Dronningen, Kim Lars, H. C. Andersen og Astrid Lindgren
  • Et skræddersyet foredrag, der passer perfekt til jeres arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Jens Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jens

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Den prisvindende og anerkendte biografi-forfatter Jens Andersen fortæller i sine underholdende foredrag om Astrid Lindgren, Kim Larsen, Tove Ditlevsen og andre store kulturpersonligheder.

Et foredrag med Jens Andersen giver jer:

  • Mulighed for at møde en særdeles erfaren biografi-forfatter
  • Mulighed for at stifte bekendtskab med Jens Andersens forfatterskab, der dækker alt fra Dronningen, Kim Lars, H. C. Andersen og Astrid Lindgren
  • Et skræddersyet foredrag, der passer perfekt til jeres arrangement

Mød forfatteren bag en lang række biografier

Jens er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen og H.C. Andersen Legatet for sine mange bøger. Jens står også bag den meget populære og omtalte bibliografi ”Denne dag, et liv” om Astrid Lindgren, som i 2015 vandt Politiken Litteraturpris for sin litterære værdi. Jens har, som en af de få, fået adgang til ellers ukendt materiale om det svenske nationalikon, og har gennem hele forløbet arbejdet tæt sammen med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman. Foruden prisen har biografien også fået meget positive anmeldelser, og Berlingske skrev blandt andet: ” Der skal der mod til at skrive en biografi om et klenodie som Astrid Lindgren. Men Jens Andersen har gjort det forbilledligt”.

Ethvert foredrag kan desuden tilpasses og justeres i forhold til formål og målgruppe, både som længere foredrag eller kortere oplæg på seminarer og kongresser.

Book Jens, hvis I ønsker et gennemgående indblik i nogle af Danmarks mest kendte og anerkendte ansigter. Med sit forfatterskab og sin formidlingsevne er der lagt i kakkelovnen til et forrygende, oplysende arrangement, der er skræddersyet efter jeres unikke behov.

Se foredrag med Jens Andersen
Jens Andersen foredrag

KONGEORD & KUNSTNERORD

I sine mange prisbelønnede biografier har Jens Andersen skrevet om både kunstnere og kongelige.

Er der forskel på at skrive om en spillevende kronprins og en afdød digter? Hvordan griber man de biografiske historier an? Findes der en sandhed, når man skal portrættere et andet menneske? Og hvad gør forfatteren, når hovedpersonen pludselig dør midt i det hele?

Hør Jens Andersen fortælle om sine mange møder og oplevelser i selskab med kong Frederik 10., Kim Larsen, Astrid Lindgren, Dronning Margrethe og LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen.

Varighed: 2 x 45 minutter.

Jens Andersen foredrag

Tove Ditlevsen - set med nye øjne

Tove Ditlevsen har de seneste år fået en ny storhedstid med international succes, og hendes litteratur var da også på mange måder forud for sin tid. Hun brugte eksempler fra sit eget liv med psykisk sygdom, misbrug og nederlag nådesløst i sin litteratur. Og samtidig var hun en stor humorist, der brugte ironi og sarkasme som et våben i et forfatterskab, der var rigere og mere vidt forgrenet end de fleste aner.

Med udgangspunkt i sine nye, anmelderroste bog DITLEVSEN, tager Jens jer med ud i både kendte og ukendte dele af Tove Ditlevsens kunst. Med en række nye kilder som private breve, manuskripter, glemte digte og selvbiografiske avisskriverier, tegner han på halvanden time det hidtil mest nuancerede portræt af én af de største i dansk litteratur.

Jens Andersen og Kristian la Cour foredrag og fællessang

Tæt på Tove Ditlevsen

Til dette arrangement er der lagt op til foredrag og fællessang. Her kan I sætte jer til rette og møde en af de største; Tove Ditlevsen. Nye digte, nye tekster og nye breve. I får det hele og mere til, når forfatter Jens Andersen deler sin viden og fascination med salen. 

Når ordene ikke rækker, rækker vi ud mod musikken, hvor pianist Kristian la Cour sidder klar med to buketter af Tove Ditlevsen sange fra en særproduceret Tove Ditlevsen-sangbog, som du får på aftenen, og kan tage med hjem, når aftenen er omme.

Med udgangspunkt i sin nye, anmelderroste biografi tegner Jens Andersen et hudflettende ærligt portræt, der viser Ditlevsen som hun faktisk var, og ikke som skiftende tider har ønsket at se og forstå hende.

I 2019-20 trak værterne fulde huse over det ganske land med deres foredrag og fællessang om Kim Larsen. Nu har du muligheden for at være, når de gentager succesen. Hvis du da når at få fingre i en billet.

Varighed: 2 x 45 minutter

Jens Andersen foredrag

LEGO - En familie- og virksomhedshistorie

Med udgangspunkt i sin prisbelønnede biografi ”Et liv med LEGO”, der er solgt til udgivelse i 20 lande, fortæller Jens Andersen den eventyrlige Danmarkshistorie om en håndværkerfamilie i den lille by på heden, der med Guds hjælp og dybe rødder i Indre Mission skabte verdens største, mest kendte og elskede legetøjsbrand. Det er en både lykkelig og dramatisk fortælling om fire generationer, om voldsomme ulykker og pludselige dødsfald i slægten, og om opgør mellem brødre, fædre og sønner.

Det er også historien om en lille plastikklods fra England, som i 1940´erne inspirerede familien Kirk Kristiansen, der udviklede ideen til et globalt ”system af leg” og dansk eksportvare, der siden 1950´erne har påvirket hele verdens syn på børn, barndom og legens universelle betydning, og i dag har 24.000 ansatte over hele kloden og årligt omsætter for mere end 50 mia. kr.

Jens Andersen foredrag

Denne dag, et liv - et foredrag om Astrid Lindgren

Foredraget tager afsæt i Jens Andersens prisvindende biografi om Astrid Lindgren, “Denne dag, et liv”, hvori man som læser får bagsiden af det berømte forfatterskab. Jens fortæller om den folkekære børnebogsforfatters kampe, sejre, nederlag, depressioner og drømme. Og om Astrids Lindgrens splittede forhold til rigdom, berømmelse, magt, mænd og ensomhed.

Vi tager tilbage i tiden, og hører om barndommen i Vimmerby, og om den unge Astrids dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen beretter også om, hvordan Astrid Lindgren med sit verdenskendte forfatterskab blev mor til udødelige skikkelser som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Ronja Røverdatter.

I 1976 væltede Olof Palmes regering, og som ene kvinde (og pensionist) kastede Astrid Lindgren sig ud i en politisk kamp for fred, dyrebeskyttelse, bedre miljø og børns rettigheder. “Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af århundredet som en ledetråd i vores uforskammet korte liv: “Grib det, nyd det, brug det!”.

Foredraget kan justeres og varieres alt efter jeres ønsker og behov. Der kan lægges yderligere vægt på selve forfatterskabet eller på enkelte udvalgte temaer og bøger. Derudover kan Jens Andersen sætte fokus på almene menneskelige problemstillinger i forfatterskabet såvel som i Astrid Lindgrens egen livshistorie, såsom ”At tro på livet”, ”Ensomhed” eller ”Forholdet til dit barn”.

Jens Andersen fortæller også gerne om sin bog “Jeg har også levet!” (2019), hvis publikum ønsker det. Her får I indblik i brevvekslingen mellem Astrid Lindgren og hendes tyske veninde Louise Hartung.

Jens Andersen video

Jens Andersen - Ditlevsen: en biografi

Se foredrag med Jens Andersen

Referencer

Det var et fremragende foredrag.

Britta Vind

Fløng kirke, Folkekirken

Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a., som én sagde, "Det var en aften, man sent glemmer".

Jette Holm Rønne

Haderslev Bibliotekerne

Ganske enkelt fremragende. Jens Andersen var forberedt, kom tidligt og var meget tilgængelig og imødekommende hele vejen igennem. Vi kunne have solgt mange flere billetter, og der kom folk fra Odense og Svendborg.

Anni Bagge Jensen

Langeland Bibliotek

Jens Andersen var en helt fantastisk dygtig foredragsholder, engageret, levende og super professionel!

Pernille Lisborg

Frederikshavn Bibliotek

Stor tilfredshed. Vi har fået så mange positive tilkendegivelser.

Lene Malle

Thisted Bibliotek

Jens Andersen er en dybt professionel foredragsholder; han er levende, vidende og stoffet er virkeligt godt struktureret.

Pernille Lisborg

Frederikshavn Bibliotek

Super godt. Jens Andersen er en levende og begejstret formidler af Astrid Lindgrens liv og forfatterskab. Tak.

Tine Wollesen

DNK

Virkelig godt foredrag med et klart budskab. God kontakt til publikum.

Hans Gade

Høje Kolstrup Skole

Jens Andersen ramte plet, i forhold til hvad vi forventede. Han var god til at være konkret og til at få noget humor ind i billedet.

Dorthe Rolighed

Fars Skole

Meget relevant viden og super flot afleveret.

Jan Høst Hansne

Vulkanen Østermarkskolen

Særdeles dynamisk, indlevende, velforberedt. Simpelthen et fuldstændigt sammenfald af forventning og eksekvering.

Erik Vind

Davinde menighedsråd

Der var 250 mennesker til foredraget, og vi har kun fået positive kommentarer til det.

Annette Forsberg

Solrød Strandkirke

Et meget levende foredrag af Jens Andersen der fortalte om interviewrækken med Kim Larsen og i det hele taget om personen Kim Larsen.

Michael Stjernholm

Jyske Bank

Jens formåede at ramme plet med sit foredrag. Det var tydeligt, at han brugte vores snak forud for foredraget, så alt levede på fineste vis op til vores forventninger. Forældrene mødte en velforberedt foredragsholder, som var tydelig, direkte og velargumenteret i sine holdninger.

Tina Gade

Viborg Private Realskole

En absolut yderst vellykket aften.

Iben Nordestgaard

Elsted kirke

Som foredragsholder oplevede vi Jens Andersen som en engageret og meget dygtig formidler af Astrid Lindgrens liv og forfatterskab. Med et jævnt og ligefremt sprog, som alle kunne forstå, nåede Jens Andersen med sit foredrag både de tilhørere, der ikke kendte så meget til Astrid Lindgren i forvejen og de tilhørere, der var inde i forfatterskabet. Begge grupper gik hjem med en større viden om Astrid Lindgren og hendes bøger, og vi gik hjem med en stor lyst til at læse mere Astrid Lindgren.

Signe Paludan

Allerup kirke

Interessant og nærværende, med god dialogog og fornemmelse af publikum.

Torsten Thomassen

Ubberud Kultur og Bevægelseshus

Især forberedelserne med Jens Andersen havde stor betydning for at vi lykkes med oplægget og nå ud til forældregruppen. Det er tredje gang vi bruger Jens Andersen, og han er lige god hver gang!

Linda Le Page Nymark

Hadsten Opland og Lilleåskolen
Uforpligtende forespørgsel på Jens Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Jens Andersen
Jens Andersen

4.75 ud af 5 stjerner

"Et meget spændende foredrag, som fik meget positive kommentarer med på vejen fra tilhørerne - bl.a. som én sagde: "Det var en aften, man sent glemmer"."

Jette Holm Rønne - Haderslev Bibliotekerne Se alle referencer

Foredragsemner med Jens Andersen