Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Sundhed og fysisk aktivitet vinklet alt efter, hvem du er

Bente Klarlund Foredrag

Bente Klarlund Pedersen

Overlæge, professor og forfatter - Humoristiske, tankevækkende og inspirerende foredrag og kurser om sundhed.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Bente var en god oplevelse med hensyn til oplysninger omkring sundhed. Hun formidlede det helt perfekt og jeg fik en masse med hjem."

Jan Vest Hansen - Scandlines Se alle referencer

Et Bente Klarlund Pedersen foredrag giver dig:

  • Bente Klarlund Pedersen er en af de hyppigst anvendte forskere indenfor sundhed i medierne
  • Selvom Bente besidder en meget stor viden på området, så formår hun også at gøre det tilgængeligt for ikke-fagfolk
  • Foredragene er desuden meget humoristiske og benyttes ofte til kick-off arrangementer
Uforpligtende forespørgsel på Bente Klarlund Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Bente

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Dr. med. Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet, og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Bente holder humoristiske, tankevækkende og inspirerende foredrag og kurser om sundhed og fysisk aktivitet, som målrettes almindelige borgere, sundhedsfagligt personale, politikere og andre beslutningstagere.  

Hun er forfatter til mere end 650 videnskabelige artikler og bøger og har modtaget adskillige priser for sin forskning, samt Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris, Kulturministeriets Idrætspris og Rosenkjærprisen. Bente Klarlund er bl.a. forfatter til bøgerne: Sandheden om Sundhed; Elsk at løbe – med Maratonbogen; Hva` nu hvis jeg hader sport; Skridttællerbogen, Recept på Motion, Motion på Recept; Graviditet og Motion; Børn og Motion bestsellerne GÅ-bogen-gå så går det nok og Yngre med årene

Et Bente Klarlund Pedersen foredrag giver dig:

  • Bente Klarlund Pedersen er en af de hyppigst anvendte forskere indenfor sundhed i medierne
  • Selvom Bente besidder en meget stor viden på området, så formår hun også at gøre det tilgængeligt for ikke-fagfolk
  • Foredragene er desuden meget humoristiske og benyttes ofte til kick-off arrangementer

Bente Klarlund holder foredrag og kurser om sundhed og fysisk aktivitet, som målrettes almindelige borgere, sundhedsfagligt personale, politikere og andre beslutningstagere.

Se foredrag med Bente Klarlund Pedersen
Bente Klarlund Pedersen foredrag

Sund i en coronatid

Nedlukning, isolation og hjemmearbejde kan gå ud over den fysiske og mentale sundhed.
I dette foredrag fortæller Bente Klarlund, hvordan du kan få motion ind i hverdagen, holde hjernen frisk og den mentale sundhed robust i en tid med corona.
Hun peger på en livsstil, der nedsætter risikoen for alvorlig Covid19 sygdom, hvis uheldet er ude og du bliver smittet – en livsstil, der samtidigt øger din chance for at få mange skrantefrie år uden alvorlig sygdom.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Gå en tur med Bente Klarlund Pedersen i ørerne

Det er ikke alle, der kan eller har lyst til at løbe lange ture eller bruge mange timer i det lokale fitnesscenter, men fortvivl ej. Det er nemlig rigtig sundt bare at gå, og Bente Klarlund ved, hvorfor.

I dette GÅ-foredrag fortæller Bente Klarlund  (uden power points) om, hvordan gåture kan booste den fysiske og mentale sundhed. Foredraget er egnet til at deltagerne går en tur og lytter til foredraget via mobilen.

Når du går, nedsætter du din risiko for 35 forskellige sygdomme herunder kræft, demens og hjertesygdom. Er du syg, kan du i nogle tilfælde gå dig rask. Gåture er også et middel i kampen mod depression, stress og angst.

Foredraget går på 3 ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. Mange store tænkere giver udtryk for, at der er en særlig friskhed i den tanke, der er frembragt, mens kroppen er i bevægelse. Nietzsche siger: ”Det er når man går, de store tanker kommer”. Musklerne taler til hjernen, når vi går. En gåtur sætter gang i en masse hjernehormoner og musklerne udskiller stoffer til blodet, der kan kommunikere med alle vores organer. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Hukommelsescenteret i hjernen vokser, når du går, og du husker derfor bedre. Foredraget bygger på bestselleren GÅ-bogen – gå så går det nok fra 2018.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Yngre med årene

Et langt liv uden sygdom er noget, de fleste af os stræber efter. Langt de fleste af os ved også, at kost og motion spiller en væsentlig rolle, når det gælder sundhed. Men ungdommens kilde og kroppens aldring handler om andet og mere. I Yngre med årene går professor Bente Klarlund videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre.

Foredraget kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du faktisk får flere år forærende, når du er en del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler nemlig også om pauser, sex, ærefrygt, vin, frivillighed og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende:
»Der er utroligt meget, man selv kan gøre for at holde sig rask. Og det er aldrig for sent at ændre livsstil. At du spiser fornuftigt og får rørt kroppen ved de fleste er vigtigt, men opskriften på et langt, sundt liv også handler om at undgå unødig bekymring og have fokus på det, der giver mening; familie, venner, frivillighed, optimisme, at tro på noget og ikke mindst lade sig begejstre«.

Udover en guide til, hvordan det enkelte menneske kan øge sandsynligheden for et langt liv, er det også håbet, at foredraget vil gøre op med den misforståelse, der hersker blandt danskerne, når det kommer til sundhed:»Vi tror, at ungdom er noget, vi køber. Vi er til fals for det hurtige fiks i form af kosttilskud og anti-aldringsprodukter. Legenden om ungdommens kilde lever stærkt i skikkelse af en kommerciel sundhedsindustri, der ofte føres frem af kendte skuespillere og popsangere. Min ambition er, at videnskabens stemme skal overdøve og trumfe den kommercielle og poppede sundhedsindustri og bidrage til, at du lever godt og længe uden at smide penge ud ad vinduet til virkningsløse, potentielt farlige produkter«, fortæller Bente Klarlund. Foredraget bygger på bestsellerbogen Yngre med Årene fra 2020.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Gå - så går det nok

Når du går, nedsætter du din risiko for 35 forskellige sygdomme herunder kræft, demens og hjertesygdom. Er du syg, kan du i nogle tilfælde gå dig rask. Gåture er også et middel i kampen mod depression, stress og angst. I snit kan en 30-årig kvinde, der ikke bevæger sig i det daglige, regne med at leve godt fire et halvt år længere, hvis hun begynder at gå 30 minutter hver dag. For en mand er gevinsten 3 år.

Foredraget går på 3 ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. Mange store tænkere giver udtryk for, at der er en særlig friskhed i den tanke, der er frembragt, mens kroppen er i bevægelse. Nietzsche siger: ”Det er når man går, de store tanker kommer”. Musklerne taler til hjernen, når vi går. En gåtur sætter gang i en masse hjernehormoner og musklerne udskiller stoffer til blodet, der kan kommunikere med alle vores organer. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Hukommelsescenteret i hjernen vokser, når du går, og du husker derfor bedre. Foredraget bygger på bestsellerbogen GÅ-bogen – gå så går det bedre fra 2018.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Sundhedsmyter

Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Men det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen. Hvad der er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion? Foredraget inddrager deltagerne, der hver får et rødt og et grønt kort. Bente Klarlund fremsætter udsagn og deltagerne viser med rødt kort, om de mener, det er forkert –  eller med grønt kort, om det er rigtigt. Derefter uddyber Bente og fortæller om forskningen bag svaret.

Foredraget kan tilpasses, så det fokuserer på særlige emner og egner sig bedst til en deltagerkreds, der ikke overstiger 100 personer. Eksempler på myter der kan indgå: Det, du spiser om aftenen, feder mere. En kalorie er en kalorie. Chokolade slanker. Du er overvægtig, fordi du har tunge knogler.

Sundhed, vægtfokusering og motion definerer tidsånden. Mange kvinder og mænd drømmer om den superslanke eller muskuløse krop. Det er svært at forstå, at man ikke bare kan spise noget mindre og motionere noget mere. Vores ønsketænkning går i retning af, at vi nemt kan få det, vi drømmer om. Sådanne drømme næres af en industri og skaber myter, der lover overvældende træningsresultater, uden at vi anstrenger os, og vægttab uden at vi spiser mindre. Oplev et foredrag, der fortæller sandheden bag de mange myter.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Kan risikoen for demens nedsættes?

Spørgsmålet er mildt sagt relevant, for man regner med, at der i Danmark er 84.000 mennesker med en demens-diagnose i dag. Tallet vil være næsten fordoblet om 25 år. En demensdiagnose rammer ikke blot den demente, men også de pårørende og samfundet i videste forstand. Det er derfor påtrængende at spørge sig selv, om man kan gøre noget for at nedsætte risikoen for demens. Det korte svar er ja. Og i grove træk gælder, at det, der er godt for hjertet, også er godt for hjernen.

Rygning er rigtig skidt for hjernen. Kaffe er godt. Alkohol med måde er også godt. Og motion er særdeles godt, også for hjernen. Der er en særlig stor risiko for demens, hvis man har eller har haft en depression. Hjernen nyder hjernen godt af selskabelighed, men lider under ensomhed. Som pårørende til en dement ægtefælle kan man blive ramt af ensomhed. For demens er en tabubelagt sygdom.

En sund livsstil giver ingen garanti mod udvikling af demens. Men man kan nedsætte risikoen for demens og udskyde det tidspunkt, hvor demensen sætter ind.

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Fysisk aktiv: fra vugge til krukke, fra sofakartoffel til supermotionist og for syge såvel som raske

Uanset, hvor man er i livet, er det vigtigt at være fysisk aktiv. Ung eller gammel, syg eller rask: det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed at være aktiv. Det er også vigtigt at dyrke fællesskabet. Det er så vigtigt, at man burde kunne skrive en recept på både motion og venskab. Foredraget gennemgår betydningen af fysisk aktivitet, når det gælder forebyggelse af sygdom, men også når det gælder styrkelse af såvel den fysiske som den mentale sundhed her og nu.

Der inddrages aspekter på børn og fysisk aktivitet, både hvad angår læring, trivsel og sundhed. Og jeg fortæller hvordan fysisk aktivitet kan bruges som behandling af sygdom.

Nogle mennesker har brug for at komme i gang. Andre dyrker så meget motion, at det sunde er ved at kamme over. Men hvor meget motion er for meget? Findes der en tærskel, hvor det ikke længere er sundt? Er der farligt at være supermotionist?

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Fysisk efteruddannelse

Foredraget handler om livsstil, men fokuserer på betydningen af fysisk aktivitet, ikke mindst i arbejdslivet.

Det er muligt at undgå nedslidning. Man kan udskyde skrante-årene til meget sent i livet til fordel for både individet og samfundet. Det kræver fokus på sundhed og forebyggelse gennem hele livet – også arbejdslivet. Det er ofte kombinationen af et fysisk krævende job og en usund livsstil, der skubber mennesker ud af arbejdsmarkedet. Men nedslidning kan i stort omfang forebygges igennem fysisk efteruddannelse i form af fysisk træning, også i arbejdstiden.  

Udtrykket ”motion i arbejdstiden” giver associationer til frynsegoder i stil med cappuccinomaskiner og frugtkurve. Det lugter lidt af, at det bedste ved jobbet er pauserne. Men fysisk efteruddannelse handler simpelthen om, at det i nogle jobsituationer er nødvendigt at sikre god styrke og kondition, for at jobbet i sig selv ikke skal føre til nedslidning. I andre jobs er det nødvendigt at bryde det stillesiddende job for ikke at blive syg. Arbejdspladsen er en arena for sundhed, men hvor går grænsen mellem omsorg for den ansatte og utidig indblanding?

Bente Klarlund Pedersen foredrag

Elsk at løbe

Mere end 1 million danskere definerer sig selv som løbere. Foredraget giver en forskningsbaseret gennemgang af løbets fysiologi og giver praktiske råd til navigering i løbets univers.

Foredraget bliver krydret med løbe-anekdoter samt beretninger og tanker om løbets historie, filosofi, sensualitet, mytologi, kommercialisering og politik.

Referencer

Tak for et inspirerende og lærerigt foredrag. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra pårørende, personale og borgere med demens, der var meget begejstrede for dit indlæg.

Anne Sejer, Demenskoordinator

Fredensborg Kommune

Bente Klarlund leverede høj fagligt indhold med et tørt humoristisk tvist, som passede rigtig fint til målgruppen.

Rikke

PFA

Spændende og konkret viden baseret på forskning og viden, - serveret med glimt i øjet og en direkte tale og humor.

Gitte Graversen

HK

Når det gælder forskning og konkret viden om sundhed, der formidles uden løftede pegefingre, kan vi varmt anbefale Bente Klarlund Pedersens foredrag. Vi bliver alle sammen lidt klogere og ikke mindst inspirerede til at gøre noget ved det – SAMMEN!

Merete Callesen, Afdelingsleder

FOF Aarhus

Det var et fantastisk godt, oplysende og humoristisk foredrag Vi har efterfølgende fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne som var meget begejstret for foredraget

Jerry Ritz

Diabetesforeningen

Bente var simpelthen topscorer med sit indlæg og man taler stadigvæk om det

Kim Juul

Scandlines

Bente Klarlunds foredrag til vores arbejdsmiljøseminar var virkelig interessant. Selvom emnet ved første antagende kan synes være tørt, formår Bente at gøre det virkelig spændende og fænger alle lyttere. Jeg tror, at alle os der deltog til foredraget har fået os en ordentlig øjenåbner mht. hvordan små ændringer i kost og motion i hverdagen påvirker os mere end vi tror. At Bente desuden har en rigtig god form for humør, er et kæmpe plus! Bente rammer plet!

Ida-Maria Feldfoss

Scandlines

Bente var en god oplevelse med hensyn til oplysninger omkring sundhed. Hun formidlede det helt perfekt og jeg fik en masse med hjem.

Jan Vest Hansen

Scandlines

Jeg synes lige at jeg på egne vegne vil takke for et godt gennemført Seminar den 9. november 2016 på Lalandia. Gode og relevante emner for såvel land som sø. Jeg er ikke mindst begejstret for Bente Klarskovs performance. Umiddelbart lyder Professor på Rigshospitalet mm ikke som det mest underholdende MEN skal da lige love for at det blev det. Bente fangede samtlige deltagere med humor og viden i skøn forening og fik os alle til at tænke - endog meget – over hendes indlæg KRAM. Jeg tror at de flest af os gik derfra og jokede MEN at vi samtidig alle fik noget at tænke over mht KRAM og os selv. Hun må gerne komme igen

Gert Meilby Pedersen

Scandlines

Bente klarlund gav med en humoristisk vinkel et spændende indlæg om kost, rygning, alkohol og motion. Indlægget gav input til at starte en dialog i vores egen organisation omkring hvordan vi forholder os til de fire kerneord i KRAM. Hvilke konsekvenser kan der være af de valg/muligheder vi som virksomhed giver vores kollegaer!.

Allan Redlich

Scandlines

Vi var ca. 100 som deltog i Bentes foredrag og havde alle en rigtig god oplevelse. Super måde at formidle sundhed på uden nogen løftet pegefinger, men underbygget af fakta. Kan klart anbefales :-)

Britt Carlsson

Siemens A/S

Aldeles fremragende foredrag! Der har været så fin feed back på det, da indholdet var spændende, underholdende, kontant og yderest vedrørende for denne virksomhed.

Camilla Harder Andersen

Gorrissen Federspiel

Det var supergodt.

Lis Mortensen

Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland

Bente er rigtig god som foredragsholder!

Erik Steen Nielsen

Mølholm kirke

Seriøs og kompetent foredragsholder. Forstår at formidle indviklet forskning på en meget humoristisk måde. Deltagerne sad med store smil på læberne og udtrykte stor begejstring efterfølgende.

Sussi Jensen

FysHuset

Hva' nu, hvis jeg hader sport - 100 spørgsmål til sundhedsprofessoren

Er det nok at drikke ét glas rødvin om dagen? Hvor mange kopper kaffe skal jeg drikke? Osv. I Hva’ nu hvis jeg hader sport – og 100 andre spørgsmål til professoren tager Bente Klarlund fat på de mest almindelig stillede spørgsmål om sundhed og motion uden at være hellig og moraliserende.

Bogen er bygget op som et antal kapitler med hvert et indledende afsnit efter fulgt at Bente Klarlunds fyldige svar på typiske spørgsmål, hun har fået fra ´almindelige´ mennesker inden for hvert kapitels tema. Illustrationer af tegneren Niels Roland bidrager til det glimt i øjet, som denne bog er skrevet med uden at underminere det grundlæggende glade budskab, om at man kan holde sig på toppen, se supergodt ud, forblive kvik i hovedet og leve længe, hvis man ikke lader stå alt for meget til, når det gælder kroppen.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Yngre med årene - Sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år

Professor Bente Klarlund Pedersen går videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre. YNGRE MED ÅRENE er til alle, der interesserer sig for at leve sundt og ønsker et langt liv med mindre sygdom.

Bogen kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du får flere år i live, når du er del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler derudover om pauser, sex, ærefrygt, vin og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende. Ungdommens kilde er fundet. Den består af forskningsbaserede livsstilsråd.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Om vaner

Udgivelse i Gyldendals Kolibri-serie:

“Du skal ikke drikke for at være sund, men hvis du drikker på den rigtige måde, kan et glas eller to om dagen være et godt indslag i det lange, sunde liv.”

I flere årtier har overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen beskæftiget sig med motion og sundhed – og derigennem danskernes vaner. OM VANER er en videnskabelig indflyvning i de gode vaner, der hjælper os til et længere, sundere liv – om pauser, sex, gåture, motion og vin.

Med uddrag fra Yngre med årene, GÅ-bogen og Krop og ånd – og meningen med livet.

Gyldendal Kolibri er bøger om stærke emner skrevet af store forfattere. Kolibrien hører til blandt verdens mindste fugle, og bøgerne i Gyldendals Kolibri-serie er da også mindre end de fleste bøger. Serienavnet er altså både et nik til formatet og samtidig til Gyldendals historie, hvor forlaget igennem tiden lejlighedsvis har benyttet fuglenavne til sine kendte bogserier – Uglen, Spætten og Bekkasinen. Og forlagets logo er en trane.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Gå-bogen - Gå, så går det nok

Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå.

• Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme.

• Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen.

• Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask.

• Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Alt om sundhed - tanker om det gode liv

GLAD, SUND OG RASK HELE LIVET

Har du lyst til at blive klogere på din krop og sundhed?
Kunne du tænke dig at vide, om store mængder protein slanker eller ej, hvorfor hundeejere lever længere, og hvorfor vi bliver klogere af at gå en tur?
Alt om sundhed – Tanker om det gode liv bygger på 70 af Bente Klarlund Pedersens bedste klummer fra Politikens tillæg Lørdagsliv. De er samlet under overskrifter som mad, bevægelse og hjerne.

Der er også essays om myter,eksperttyranni og børn. Sæt dig godt til rette og bliv klogere på, hvordan du holder dig sund hele livet, samtidig med at du nyder livet.

Om forfatteren:

Bente Klarlund Pedersen, 57 år, læge med speciale i infektionsmedicin og intern medicin. Hun er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme, der forsker i, hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden. Hun var formand for Det Nationale Råd for Folkesundhed i 2007 og medlem af Forebyggelseskommissionen til 2009. Forfatter til cirka 500 videnskabelige artikler samt en række bøger, bl.a. ’Recept på motion’, ’Børn og motion’, ’Graviditet og motion’, ’Skridttællerbogen’, ’Sandheden om sundhed’, ’Hvad nu hvis jeg hader sport’ og medforfatter til ’Elsk at løbe’. Bente Klarlund Pedersen optræder som gæsteforelæser verden over. Hun har fire børn og bor i København.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Sandheden om sundhed - få styr på dit KRAM kost, rygning, alkohol, motion sund livsstil, der gør dig 14 år yngre

Afliv myterne og få sandheden

Sandheden om sundhed er en guide til et sundere liv skrevet af Danmarks førende forsker. Bogen handler om KRAM-faktoren. Har du den, så er du i biologisk forstand 14 år yngre.

KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Konceptet går ud på at få nogle ganske enkle rutiner i hverdagen. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten, kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, så skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om. Men en væsentlig vej til at få succes med et sundt liv er viden.

Denne bog bygger på viden og dokumentation tilsat sund fornuft og gode råd. Bogens kerne er de fire hovedkapitler om Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Der er særligt fokus på betydningen af kost og motion og alle myterne bliver aflivet – for hvorfor bruge en masse penge og tid på det, der ikke virker.

Fyldt med sjove anekdoter, gode eksempler og enkle tip til, hvordan du bl.a. kan blive mere aktiv i hverdagen, giver bogen dig viden om, hvad der reelt er sundt og usundt.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Krop og ånd - og meningen med livet: Samtaler om sport og spiritualitet

Er sundheden blevet nutidens religion?

I Krop og ånd – og meningen med livet udveksler lægen Bente Klarlund Pedersen og præsten Mikkel Wold meninger og holdninger om emner som sport og dens eksistentielle og religiøse undertoner, en ubarmhjertig sundhedsfokusering, stress, lykken og længslen efter sammenhæng og mening, frihed, spiritualitet og ånd og om forholdet mellem tro og viden.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Graviditet og motion

Bogen til alle gravide; som gerne vil holde sig i gang under graviditeten; men som ikke helt ved; hvor meget eller hviken form for motion der er bedst.

Det er en udbredt myte; at man bør holde sig i ro; når man er gravid. Denne myte gendrives godt og grundigt i GRAVIDITET OG MOTION; som forklarer; hvordan graviditet og motion påvirker kroppen og fostret.

Forskning viser; at gravide; der er i god fysisk form; kommer nemmere igennem fødslen; de får foretaget færre kejsersnit; færre klipninger og færre rygmarvsbedøvelsernbsp; – og varigheden af deres fødsler er kortere – sammenlignet med gravide; der ikke er aktive.

Men hvilke former for motion er bedst; og kan man begynde at dyrke motion under graviditeten; hvis man ikke har været aktiv før? Er der øvelser eller sportsgrene; man bør holde sig fra? Kan man f.eks. lave mavebøjninger som gravid?

Alle disse og mange flere spørgsmål giver bogen svar på. Der er gode råd om; hvordan man træner i graviditetens forskellige faser; og hvilke motionsformer der er mest hensigtsmæssige; ligesom der er forslag til simple øvelser; som er gode for mor og barn efter fødslen.

Forfatteren ønsker med denne bog at motivere den gravide til at være fysisk aktiv og få udspredt budskabet om; at motion under graviditeten er sundt.

Denne nye udgave af bogen er gennemgående revideret og opdateret i overensstemmelse med de seneste videnskabelige undersøgelser.

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet. Hun er leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme samt medlem af Forebyggelseskommissionen.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

100 myter om motion og vægttab

Vi har alle hørt historierne: Gode råd og velmenende kommentarer fra familie og venner, når vi prøver at leve sundt.

Men hvad er sandt, og hvad er falsk i junglen af motions- og vægttabsmyter? Hvad er det vigtigt at fokusere på, hvis man er på jagt efter den sande, sunde livsstil?

Bogen her opklarer 100 af de mest almindelige myter om motion og vægttab. Bente Klarlund Pedersen og Morten Zacho giver dig det faktatjek, du behøver, baseret på videnskabelige undersøgelser.

Bente Klarlund Pedersen er overlæge og professor samt fast klummeskriver i Politiken og Morten Zacho er projektleder på Center for Aktiv Sundhed (CFAS) på Rigshospitalet samt fast skribent på motion-online.dk.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Bente Klarlund Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Bente Klarlund Pedersen
Bente Klarlund Pedersen

5 ud af 5 stjerner

"Bente var en god oplevelse med hensyn til oplysninger omkring sundhed. Hun formidlede det helt perfekt og jeg fik en masse med hjem."

Jan Vest Hansen - Scandlines Se alle referencer

Foredragsemner med Bente Klarlund Pedersen