Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Mød en anerkendt journalist som fortæller om arbejdet i et af verdens brændpunkter

Nagieb Khaja foredrag

Nagieb Khaja

Journalist, forfatter og prisvindende dokumentarist - Tankevækkende aktuelle foredrag om radikalisering, krig, religion.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Som en af få journalister har Nagieb Khaja været med ude på slagmarken sammen med de såkaldte Syrienskrigere fra Vesten, han har mødt lederne, instruereret en række dokumentarfilm om krigene i Mellemøsten og skrevet flere bøger, heriblandt den anmelderroste Historien der ikke bliver fortalt– om krigen i Afghanistan. Det er den viden, Nagieb Khaja deler ud af i sine tankevækkende og aktuelle foredrag om radikalisering, krig og religion. 

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Et foredrag med Nagieb Khaja giver dig:

  • Et unikt blik i hvordan livet er i de krigsramte lande med klip fra hans dokumentarer
  • Hans personlige fortælling om hans arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof
  • Forståelse for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra Syrien

Nagieb Khaja er desuden forfatter og har skrevet en række bøger, heriblandt den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan. I 2017 udkom Nagieb Khajas bog om hans personlige oplevelser i det krigshærgede Syrien Du må ikke græde, for så mister du blod.

Nagieb Khaja har de seneste 10 år fokuseret sit journalistiske arbejde omkring konflikterne i Afghanistan og Syrien, og er de få journalister på verdensplan, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban. Nagieb Khaja har desuden instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere.

Derudover har han instrueret fire dokumentarfilm om Taliban (Inside The Taliban for BBC Panorama, On The Frontlines With The Taliban, Living In Taliban Country for Al Jazeera America og The Resurgence of The Taliban for Vice News). Nagieb Khaja og har også instrueret den prisvindende dokumentarfilm My Afghanistan, som handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Se foredrag med Nagieb Khaja
Nagieb Khaja foredrag

Drivkraften bag at dække konflikter

Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja foredrag

Du må ikke græde - for så mister du blod

Hør Nagieb Khaja berette om baggrunden er for den syriske borgerkrig med afæst i de personer, der medvirkede i hans bog ”Du må ikke græde for så mister du blod”.

Foredraget indeholder videoklip fra Nagieb Khajas dokumentarfilm om, hvorfor krigen i Syrien har udviklet sig som den har. Et Nagieb Khaja foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.

Nagieb Khaja foredrag

De vestlige jihadister

Hvorfor bliver unge mennesker i Danmark og Vesten tiltrukket af radikale islamistiske miljøer? Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark vælger så radikaliseret et miljø. Bliv klogere med et Nagieb Khaja foredrag, der med konkrete eksempler og videoklip gør os alle klogere. Foredraget tager afsæt i Nagieb Khajas bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og hans ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister.

Nagieb Khaja foredrag

Krigen i Afghanistan

I dette indsigtsfulde foredrag tager Nagieb Khaja afsæt i bogen “Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”, og forklarer, hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver Nagieb Khaja en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.

Nagieb Khaja foredrag 

Kidnappet i Afghanistan

Nagieb Khaja blev kidnappet i 2008 af Taleban, da han var på en reportagetur i Afghanistan.

I dette skræmmende og autentiske foredrag vil Nagieb Khaja kort introducere baggrunden for konflikten i Afghanistan, og fortælle om den officielle årsag til krigen, og hvordan den reelt har udviklet sig fra 2001 og indtil i dag. Nagieb Khaja forklarer også, hvorfor det også er vigtigt at afsøge de blinde vinkler i krigen heriblandt områder, hvor Taliban regerer. Desuden fortæller Nagieb Khaja personligt og detaljeret om dengang, han blev kidnappet. Han vil komme ind på forberedelserne til turen, selve kidnapningen, fangenskabet, og hvordan han slap væk og efterspillet.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Nagieb Khaja

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Nagieb Khaja