Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Simi Jan

Beretninger fra frontlinjen - hvordan forstår vi konflikterne i Mellemøsten?

Simi Jan

Simi Jan

Journalist og TV-korrespondent.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Simi Jan er et festfyrværkeri af hardcore information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund."

Irene Andersen - Rigshospitalet Se alle referencer

Et foredrag med Simi Jan giver jer:

  • Et medrivende indblik i livet som korrespondent, og den opgave det er at rapportere fra verdens brændpunkter
  • Autentiske og tankevækkende oplæg om at turde følge sine drømme – også når vi møder modstand
  • Mulighed for et skræddersyet foredraget, så det passer til netop jeres arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Simi Jan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simi

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

I sine medrivende og gribende foredrag beretter journalist og tv-korrespondent Simi Jan om de store konflikter i verden, som hun ofte selv har stået lige midt i. Simi har vundet flere prestigefyldte priser for sit modige arbejde som korrespondent. Hun en nærværende og autentisk foredragsholder, som forstår at skabe kontakt med sit publikum. Udover at give tilhørerne en spændende indsigt i livet og udfordringerne i Mellemøsten, fortæller Simi om helt almengyldige menneskelige erfaringer, hun har gjort sig gennem sin karriere – bl.a. at turde kaste sig ud i det, man brænder for og følge sine drømme, også selvom man møder modgang under vejs.

Et foredrag med Simi Jan giver jer:

  • Et medrivende indblik i livet som korrespondent, og den opgave det er at rapportere fra verdens brændpunkter
  • Autentiske og tankevækkende oplæg om at turde følge sine drømme – også når vi møder modstand
  • Mulighed for et skræddersyet foredraget, så det passer til netop jeres arrangement

Mellemøstens konflikter

Simi Jan er mangeårig korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten og har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan. Arbejdet i de to lande blev til en personlig dannelsesrejse for Simi, hvor hun desuden fik færdiggjort sin anmelderroste bog “Til te hos Taleban“. Bogen er Simis søgen efter en anden fortælling om de to lande, end den vi kender. En historie om, hvordan terror og kampen imod den forandrede landene i de skelsættende år, hun boede der. Det er også en fortælling om at møde ubegrænset gæstfrihed fra fremmede, som lever midt i en helt anden virkelighed end vores.

Simi har yderligere skrevet bogen “Kære Kabul”, som skildrer de dramatiske dage i august 2021, da Taleban nærmer sig Kabul. Reportere og indbyggere flygter ud af landet, mens Simi vælger at rejse den modsatte vej tilbage til landet med den grænseløse gæstfrihed, som hun elsker, og som hun har dækket gennem de seneste 15 år. Nu falder det i Talebans hænder og pludselig er hendes venner og bekendte på flugt og har fået endevendt deres liv. Simi vil med bogen fortælle historien om en befolkning, der er kommet i klemme, mens vestlige styrker trækker sig ud efter 20 års krig. Hun vil give dem en stemme, fordi deres lidelse rækker langt ud over Afghanistans grænser og også dybt inde i hende selv.

Simi er uddannet journalist fra Napier University i Skotland. I sin allerede lange karriere har hun arbejdet for Politiken, DR og BBC. Hun har rapporteret fra flere steder i Mellemøsten og Pakistan, såvel som Somalia, Norge og Australien. Sideløbende har hun læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet. Sammen med sine kollegaer har Simi også været aktuel i TV2’s populære dokumentarserie “Korrespondenterne.

Book Simi Jan til et spændende foredrag, og bliv klogere på konflikterne i Mellemøsten

Se foredrag med Simi Jan
Simi Jan foredrag

Mellemøstens myriade af konflikter og kontraster

Krige og konflikter har i årtier hærget i Mellemøsten, og senest har krigen mellem Israel og Hamas kostet flere tusinde menneskeliv. Det er en krig, der har tråde til hele verden – og som kan ende i en storkrig. Men hvad er op og ned, og hvilke magtkampe udspiller sig i skyggen?

Simi Jan har i årevis rapporteret fra Mellemøsten og har dækket alt fra Gaddafis død i Libyen til den blodige krig i Gaza i 2014. Hun har stået midt i protesterne i Cairo, mødt desperationen i flygtningelejre, set tyrkiske kampvogne rykke ind i Syrien og dækket terrorangreb i flere lande. Hun har også rejst rundt i det ellers lukkede Iran, der spiller en afgørende rolle gennem sin støtte til det syriske regime, Hamas i Gaza og Hizbollah i Libanon. I efteråret 2023 dækkede Simi Jan krigen mellem Israel og Hamas fra netop Libanon.

I dette foredrag tager Simi Jan jer med ind bag nyhedsoverskrifterne til en fascinerende og kontrastfuld verden gennem personlige oplevelser og iagttagelser, men også med en stor portion perspektiv og indblik i Mellemøstens dynamikker. Simi Jan forsøger at binde trådene sammen i det mangefacetterede Mellemøsten om alt fra magtkampene til myriaden af komplekse alliancer og USA´s rolle. For Mellemøsten er slagmark for global politik, men også et sted med en rig historie, stolte traditioner og grænseløs gæstfrihed.

Simi Jan foredrag

Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker, heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Simi Jans oplevelser i Kabul har udmundet i bogen “Kære Kabul”, såvel som i dette foredrag, hvor I kan høre Simis barske og personlige beretning fra frontlinjen.

Simi Jan foredrag

På job i verdens brændpunkter

Simi Jan giver i dette foredrag et helt enestående indblik i  livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Simi tager afsæt i sine egne beretninger og fortæller, hvordan det er at rapportere fra verdens brændpunkter. Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde. Dyk ned i hendes erfaringer og bliv inspireret af hendes mod og dedikation til at bringe sandheden frem.

Simi Jan foredrag

Forfølg dine drømme og spring ud i livet

Simi Jans personlige rejse er en fortælling om at forfølge sine drømme og ikke lade sig slå ud af afslag, nej´er og alle de forhindringer og udfordringer, livet er fyldt med. Simi drømte om at blive journalist allerede i syvende klasse, men da hun havde fået sin drømmeuddannelse, var der ingen i den danske mediebranche, som ville ansætte hende. Men hun gav ikke op.

Simi tager eleverne med på en dannelsesrejse med fokus på karriere og livsmål. Gennem sin egen personlige historie gør hun det nærværende og konkret for de unge, og de får indsigt i, hvad mod og livsvalg kan lede til. Simi fortæller om at turde springe ud i livet, om drømme, der ikke er for store, og om omveje, der blot er en del af livets rejse. Med godt humør inspirerer hun eleverne og giver dem en fortælling, de kan spejle sig i uden at føle sig forkerte, for Simi møder dem i øjenhøjde og viser sin egen sårbarhed og usikkerhed undervejs.

Foredraget er særligt velegnet til unge og studerende, men henvender sig bredt til alle, der har interesse i at høre en inspirerende fortælling om mod, robusthed, vedholdenhed og troen på sig selv.

Simi Jan foredrag

Iran indefra

Simi Jan tager jer med bag overskrifterne – til et Iran, der er kontrastfuldt, overraskende og gæstfrit. For bag de negative nyhedsoverskrifter som atomaftale, fundamentalister og en konflikt med USA, er der et kontrastfuldt land, hvor nogle råber ”død over USA”, mens andre elsker USA. Dine fordomme vil blive udfordret.

Simi har rapporteret fra Iran adskillige gange siden 2006 og har gennem årene mødt helt almindelige iranere. I Januar 2020 var hun den eneste skandinaviske journalist i Iran for at dække krisen mellem USA og Iran efter en iransk general blev dræbt af amerikanerne – og hun var også på ulykkesstedet efter flystyrtet, der dræbte 176 mennesker.

Kom og hør alle de historier, I ikke får på TV, og bliv klogere på et land rig på historie og historier.

Simi Jan foredrag

Skræddersyet foredrag

Simi Jan er en alsidig foredragsholder med ekspertise i at tilpasse sine foredrag til forskellige arrangementer og målgrupper. Hun tilbyder skræddersyede foredrag, der passer perfekt til netop dit arrangement.

Simi kan tage jer med bag skærmen og ind på redaktionen for at vise, hvordan nyheder bliver til. Hun kan belyse emnet kvinder i Mellemøsten med forbindelser til Danmark og de udfordringer, der er knyttet til æresrelaterede spørgsmål. For firmaer, der arbejder flerkulturelt, kan Simi levere indsigtsfulde foredrag om kulturforståelse eller -misforståelse. Hvis dine medarbejdere skal udstationeres i Mellemøsten, kan Simi rådgive om sikkerhed og give råd om ‘do’s and dont’s’ for at sikre deres velfærd og succes i regionen.

Uanset dit arrangements formål og målgruppe kan Simi Jan tilbyde en skræddersyet og engagerende præsentation, der vil give deltagerne en dybere forståelse af de pågældende emner

Simi Jan foredrag

Ordstyrer og debattør

Simi Jan er en rutineret som ordstyrer, hvor hun med stor entusiasme, journalistisk skarphed og et glimt i øjet formår at holde fast i sit publikum og den røde tråd. Hun har blandt andet styret debatter og møder for Røde Kors, Radikale Venstre, Frederiksberg Kommune, Velkomstfesten, Dannerhuset osv.

Grundet sin karrierebaggrund og mange år som korrespondent er Simi specielt velegnet til debatter, der omhandler politik, integration, flygtningekrise, indvandring, medier mv., ligesom Simi Jans internationale erfaring og flydende engelsk gør hende til et oplagt valg til internationale arrangementer.

Referencer

Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund.

Irene Andersen

Rigshospitalet

Simi Jan styrede vores konference med stor entusiasme. Simi er jo medievant, og hun var kompetent i sin måde at præsentere oplægsholderne på og lede debatten. Hun fyldte overgangene fra et emne til det næste med relevante kommentarer, så forløbet blev naturligt og afslappet. Simi gjorde tilhørerne i godt humør, og allervigtigst fik hun deltagerne til at blive. Der er altid en tendens til, at folk siver fra en konference i pausen eller mod slutningen. Men alle sad på deres pladser, da vi genoptog konferencen efter kaffepausen. Alt i alt i god oplevelse for både os og – tror jeg – for Simi Jan.

Lene Baden

Radikale Venstres Internationale Udvalg

Det var spændende og levede op til vore forventninger.

Henning Ryberg

LOF Haslev

Simi Jan er en meget veltalende, medrivende og "levende" foredragsholder. Man fornemmer hun brænder for det hun formidler. Tilhørerne var fra 18 til knapt 90 år, og hun formåede at fange alles opmærksmhed. Rigtigt flot. Meget nem at snakke med.

Hanne Pedersen

Familie og Samfund, Kalundborg

Hvor er det skønt med en foredragsholder, der har lys i øjnene og smil i stemmen - selv om emnet ikke nødvendigvis altid var i den 'lette genre'. Humoristisk formidling med en skøn selvironi. Dejligt levende foredrag og dejlig levende kvinde, der brænder for sit job.

Birthe Petersen

AOF Silkeborg

Simi Jan er en elskelig og MODIG person, hun fortæller godt - der er hjerte og sjæl i alt hvad hun gør. Der også meget god feedback fra alle deltagere.

Anne Mette Berg

DBTA, Danish Business Travel Association

Hun var simpelthen bare super. Rigtig god aften og gode tilbagemeldinger

Rikke Mertz

Hvidovre Bibliotekerne

Det var simpelthen bare et af de bedste foredrag jeg længe har været til - god historiefortæller, humørbombe og utrolig charmerende - vi var nærmest lidt høje da vi forlod salen.

Gitte Andersen

Topdanmark Forsikring A/S

Simi Jan skulle på dagen både være ordstyrer og vært. Begge opgaver udførte hun med en stor professionelhed og kreativitet. Forud for arrangementet gav Simi Jan input til afviklingen af programmet og var derfor en aktiv del af planlægningen. Til selve debatten var hun energisk, inddragende og havde sat sig grundigt ind i det aktuelle emne. Vi fik efterfølgende bekræftet vores eget indtryk, da både tilhørere og debattører gav positive tilbagemeldinger om Simi Jans rolle på dagen.

Simon Wandel-Petersen

Udenrigsministeriet

I Søhuset kan vi blot konkludere, at dem der ikke nåede frem til foredrag med Simi Jan, gik glip af noget ganske særligt. At møde en kvinde der har så mange og klare budskaber, en kvinde der kan og vil, selv i et mandsdomineret samfund. Om Bilka eller Gucci Burka. At blive omtalt som ”fuglen” og ”den varme dyne”, og som afslutning: ”Vi har meget mere tilfælles end det, der skiller os ad.

Pia Agerskov

Søhuset, Scion DTU

Alle 220 deltagere var meget betaget. De sagde alle personlig tak til hende for en dejlig eftermiddag.

Søren Hansen

Slogs herreds hus

Simi holdte et fantastisk spændende foredrag i Bakkehuset, hvor man tydeligt oplevede, hvordan publikum blev revet med. Ingen var i tvivl om alvorligheden i det, der blev fortalt, der var tåre i øjnene, men der blev også grint, da der blandt de barske beretninger også var små sjove historier. Simi formåede at levere foredraget med ekstrem ærlighed og menneskelighed. Ingen sad tilbage med en følelse af, at de kunne have brugt aftenen på noget vigtigere andet sted. Backstage var Simi utrolig sød, fleksibel og nem at have med at gøre. Det var en rigtig god oplevelse og jeg vil gerne anbefale Simi Jan, hvis man er på udkig efter et godt og meningsfyldt foredrag.

Mette Petrea

Center Bakkehuset

Simi er en dejlig levende foredragsholder som holdt tilhørernes interesse fanget under hele foredraget.

Peter Frier

ÆldreSagen Greve

Underholdende og indsigtsfuld fortæller. Simi Jan er en energisk og humørfyldt fortæller med mange historier fra ind- og udland i baggagen. Simi Jan har en stor indsigt i mange af de lande, der kan virke langt fra vores egen, og som vi andre kun kender fra nyhederne. Men selvom emnerne kan være alvorlige, har Simi Jan en engageret og humoristisk tilgang til dem, som på underholdende vis smitter os alle. På vores turne med 9 investormøder rundt om i landet mødte investorerne altid en veloplagt Simi Jan, der aldrig fortalte det samme foredrag to gange.

Tine L. Lund

Sydinvest

Simis foredrag var inspirerende og livligt at høre på.

Jens Jebjerg

EX-TABLE, ODENSE

Simi Jan er en sprudlende fortæller, som behandler sit emne seriøst og engageret, men også forstår at bringe smilet frem hos tilhørerne

Kim Kaulbach

Ikast-Brande Bibliotek

Simi var utroligt inspirerende og imødekommende.

Tove Holgaard

Christiansfeld Centret

Torsdag den 30/1-20 havde vi besøg af TV2 korrespondent Simi Jan i Ubby Forsamlingshus. Det var en forrygende aften, hvor vi fik et spændende indblik i Simis job i verdens brændpunkter. Simi er en fremragende formidler, der virkelig tryllebinder sine tilhørere med både brug af humor, følelser og improvisation. Flere af deltagerne har vendt tilbage til os og har været vildt begejstret. Flere har spurgt, hvornår kommer hun igen. En deltager, som har set rigtig mange foredrag i sit liv, sagde, at dette var et af de bedste, hun nogensinde havde set. Nu er Ubby jo et godt stykke ude på landet, men mon ikke Simi kunne lokkes igen, hvis vi spurgte på et senere tidspunkt. Så vi fra Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk Lokalråd, kan varmt anbefale Simi Jans foredrag.

Karina Pedersen

Ubby Forsamlingshus

Vi hyrede Simi Jan som konferencier til en lancering af en ny antologi om vold. Hun styrede programmet og en debat super professionelt. Vi var meget tilfredse med Simi Jan.

Helle Østergaard

Mary Fonden

Simi Jan gjorde det meget godt. Hun var ærlig med hensyn til hendes egne reaktioner og man fik et godt indblik i hvordan det hele foregik "bag kulisserne". Hun er også et sødt menneske og publikum fik lov til at utallige selfies sammen med Simi efter foredrag. Alt i alt en meget god aften.

Kerstin Petersen

Haderslev Soroptimistklub

Vores tilhørere var meget tilfreds med Simis foredrag. Der var stor spørgelyst og Simi svarede imødekommende og meget venligt og åbent på alt.

Anders Flyvbjerg

AOF Nordjylland

Simi var meget engageret og havde en fantastisk indlevelsesevne. Hendes fortællinger nåede ikke bare ud i lokalet, men også virtuelt til de tre lokationer, som vi havde med via Zoom. Simi gav sig tid til at høre på spørgsmål, og alle gik derfra med en god oplevelse, men også påvirket af scenarierne i Iran og Afghanistan, som Simi havde fortalt om. Vi ville absolut overveje Simi en anden gang og kan anbefale hende til andre.

Tine Langendorff

HP Inc ApS Danmark

Vores elever fik en oplevelse, de aldrig glemmer. Dels er Simi vidende, veltalende og underholdende, og dels kunne eleverne ’mærke hende’. Hun var til stede, og hun gjorde meget ud af, at eleverne blev inddraget i foredraget. Noget af det allervigtigste vores elever fik med hjem fra foredraget var en fortælling om, at selvom vejen måske bliver lidt kringlet, så kan man sagtens blive til noget og få et godt liv. Kæmpe tak til Simi for besøget.

Ulrik Daa Funder Büchert

Odense Katedralskole

Super godt foredrag - kunne sagtens have lyttet til hende i 2 timer

Andreas Pilkær

Epilepsiforeningen kreds KBH

Simi var så skøn at høre på fra start til slut.

Karen Spring

Røde Kors Faxe

Simi Jan er utrolig venlig og imødekommende og god til at etablere kontakt til sit publikum.

Niels Winter

Lille Skole for Voksne

Kære Kabul

Øjenvidne til et historisk øjeblik.

I de dramatiske dage i august 2021, da Taleban nærmer sig Kabul, og reportere og indbyggere flygter ud af landet, vælger TV2-korrespondent Simi Jan at rejse den modsatte vej. Tilbage til landet med den grænseløse gæstfrihed, som hun elsker, og som hun har dækket gennem de seneste 15 år. Nu falder det i Talebans hænder og pludselig er hendes venner og bekendte på flugt og har fået endevendt deres liv.

Hun vil fortælle historien om en befolkning, der er kommet i klemme, mens vestlige styrker trækker sig ud efter 20 års krig. Hun vil give dem en stemme, fordi deres lidelse rækker langt ud over Afghanistans grænser og også dybt inde i hende selv.

Hun er øjenvidne til et historisk øjeblik den 15. august, hvor hun ser bevæbnede talibankrigere køre ind i Kabul, mens hun gemt under en burka flygter gennem byen. Præsidenten er flygtet, lufthavnen er lukket og hjemme i Danmark fejrer hendes søn 7-års fødselsdag uden at vide, hvad hans mor laver i Kabul.

Nu følger ti dramatiske dage, hvor hun oplever en desperation og et land i opløsning, der sætter dybe spor i hende i lang tid efter. Og hvor hun bliver udfordret som menneske og reporter.

Udgivelse: Oktober 2022
Forlag: People’s Press

Til te hos Taleban

Til te hos Taleban er en erindringsbog om livet som bosiddende korrespondent i verdens farligste lande, Afghanistan og Pakistan.

I bogen skildrer Simi Jan nogle af de ting hun oplevede, imens hun boede i Pakistan og Afghanistan. Hun fortæller bl.a. om hvordan hun mødte sexede fotomodeller, og hævnsøgende talebankrigere, om hvordan hun var hjemme hos en mor, der var parat til at tabe sin søn til den hellige krig, hvordan hun var til overdimensionelle fester med overklassen i Pakistan, samt hvordan hun drak te med “The Godfather” af Taleban, som trænede de hellige krigere i bjergene i 1980’erne.

Bogen er en meget personlig fortælling om, hvordan kampen mod terrorismen forandrede og påvirkede de to farlige lande, i de år Simi Jan boede der, samt om at møde uendelig gæstfrihed og venlighed fra mennesker, som lever midt i den barske verden.

Udgivelse: Oktober 2012
Forlag: People’s Press

Uforpligtende forespørgsel på Simi Jan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Simi Jan
Simi Jan

5 ud af 5 stjerner

"Simi Jan er et festfyrværkeri af hardcore information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund."

Irene Andersen - Rigshospitalet Se alle referencer

Foredragsemner med Simi Jan