Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Kom med ind i magtens centrum i dansk politik – hvad betyder ulighed, køn og uformel magt i samfundet?

Pernille Skipper foredragsholder

Foto: Steen Brogaard

Pernille Skipper

Bestyrelsesformand og tidl. politisk leder for Enhedslisten

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Skipper

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pernille

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Pernille Skipper er bestyrelsesformand for Coop, men er mest kendt fra sin politiske karriere på Christiansborg, hvor hun igennem flere år var leder for Enhedslisten. Derudover har hun også været politisk kommentator på TV2 News. I sine inspirerende foredrag giver Pernille et ærligt indblik fra mere end et årti i magtens centrum på Christiansborg og hendes deraf indgående kendskab til dansk politik. 

Et foredrag med Pernille Skipper giver jer:

  • En dybere forståelse af magtens centrum og dets indflydelse på politiske beslutninger
  • Værdifulde redskaber til at udfordre magtstrukturer og skabe en mere ligestillet og inkluderende arbejdskultur
  • En stærk og personlig stemme inden for ligestilling og diversitet, der har oplevet betydningen af uformelle magtstrukturer og køn på egen hånd

Beretninger fra Borgen - om køn og ligestilling

Pernille Skipper er en mangeårig fortaler for ligestilling og diversitet og baseret på egne erfaringer har hun skrevet bogen ”Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig: Rend mig“, der er en modig og ærlig beretning om hendes personlige oplevelser som kvinde i magtens centrum. På baggrund af bogen og egne erfaringer, ønsker Pernille med sine foredrag at starte en samtale om betydningen af køn, uformelle magtstrukturer og uligheder generelt for både mænd og kvinder.

I bogen deler Pernille Skipper åbent sine erfaringer som tidligere politisk leder for Enhedslisten og afslører de uformelle strukturer og uligheder, der stadig præger vores samfund. Hun berører emner som nedgørelse, sexisme og stalking, og hvordan disse hindringer kan påvirke kvinders deltagelse i den offentlige samtale.

“ Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig: Rend mig” er en personlig og inspirerende fortælling, der skaber en dybere forståelse for de usynlige magtstrukturer, der stadig eksisterer.

I sine foredrag fortæller Pernille åbent og ærligt om sin tid i dansk politik og bruger sine erfaringer til at skabe fokus på, hvordan kønsulighed påvirker resten af vores samfund og hvordan alle er en del af løsningen.

Skarpe politiske analyser

Med mere end et årti på Christiansborg ved Pernille Skipper om nogen, hvordan den daglige gang bag murerne på Christiansborg udfolder sig. I kraft af sin erfaring i politik indefra og i sin nuværende rolle som politisk kommentator kan Pernille Skipper også bookes til tage temperaturen på dansk politik her og nu og give sin kompetente analyse af den givne politiske situation Danmark står i.

Book Pernille Skipper til jeres arrangement og skab en mindeværdig og øjenåbnende oplevelse, uanset om I ønsker at sætte diversitet og ligestilling på dagsordenen eller en nuanceret politisk analyse.

Se foredrag med Pernille Skipper
Pernille Skipper foredrag

Christiansborg, køn og uformelle magtstrukturer

Pernille åbner døren på klem ind til magtens centrum i dansk politik, og giver både indsigt i arbejdsgangene, kulturen og normerne på Christiansborg og de særlige forhold, som kvindelige politikere lever under. Hun tegner et tydeligt billede af, hvor ligestilling og magt hænger uløseligt sammen, men også et håbefuldt billede af de forandringer, der finder sted i disse år.

Med udgangspunkt i sine egne personlige fortællinger om hadtale, bombetrusler, at finde sig selv udstillet og latterliggjort helt inde i de rum, som de færreste ser, giver Pernille samtidig perspektiver for, hvordan kønsulighed påvirker resten af vores samfund, og hvordan alle er en del af løsningen. Med erfaringer fra mere end et årti i Folketinget bruger Pernille foredraget til at formidle viden og starte en samtale om betydningen af køn, uformel magt og uligheder generelt for både mænd og kvinder.

Pernille Skipper foredrag

Dansk politik i opbrud

Dansk politik har aldrig gået så hurtigt og været så foranderligt som nu. Nye partier kommer og går, vælgerne er mere illoyale end nogensinde, og en helt ny regeringskonstellation har set dagens lys. Samme tendenser til opbrud og polarisering ser vi endnu tydeligere i resten af verden. Så hvad skal vi egentlig mene og vide om dansk politik?

Pernille bruger sin erfaring og indsigt i dansk politik til at gennemgå de overordnede tendenser for højre- og venstrefløjen i Danmark i en europæisk og international kontekst, de største politiske slagsmål, der foregår lige nu og venter i fremtiden og den nye midterregerings betydning for positionerne på Christiansborg og partiernes fremtid.

Pernille Skipper foredrag

Dansk politik her og nu

Pernille Skipper giver en kompetente analyse af den aktuelle politiske situation med perspektiver, der strækker sig både bagud og fremadrettet. Med sin ekspertise og dybe forståelse af magtens centrum tager Pernille dig med bag kulisserne på Christiansborg og deler skarpe og kontante indsigter.

Referencer

Rend mig

– Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig …

Hun er blevet kaldt kælling og babe, er blevet overhørt og stalket. Pernille Skipper gør i denne personlige fortælling fra sin tid som toppolitiker op med den usynlige ulighed mellem kønnene, der stadig hersker overalt i samfundet.

Pernille Skipper var politiker på topniveau i over et årti. I Rend mig – Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … fortæller hun indgående om, hvordan det er at være kvinde i et magtspil og i et øjensynligt ligestillet demokratisk system, som i praksis favoriserer mænd.

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer beskriver hun de magtstrukturer, som særligt kvinder møder, når de forsøger at få del i magten – om det så er på Christiansborg, i det offentlige eller i det private erhvervsliv. De er oftere end mænd udsat for barrierer som sexisme, nedgørelse, nedsættende sprogbrug og stalking, hvilket afholder mange kvinder fra at gribe magten. Eller for den sags skyld at deltage i den offentlige samtale.

Bogen taler ind i en tid, hvor nye generationer af kvinder, der er opvokset med lige rettigheder på papiret, begynder at sige fra over for den ulighed, der stadig eksisterer mellem kønnene.

Samtidig vil Pernille Skipper gerne vise mænd, der for manges vedkommende ikke er opmærksomme på de usynlige magtstrukturer, at disse lever i bedste velgående. Rend mig – Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … er således et opråb til alle, der interesserer sig for køn, ligestilling og et sundt demokrati.

Uforpligtende forespørgsel på Pernille Skipper

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Pernille Skipper