Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Journalist, forfatter og foredragsholder – cand.phil. i samfundsfag - Foredrag om klassesamfund og uddannelse.
Forespørg nemt på pris og dato5 ud af 5 stjerner
"Det var på alle måder en god oplevelse at have besøg af Lars Olsen. Han var klar i sin tale, veldisponeret og forstod at inddrage deltagerne."
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Lars
Foredrag
Referencer
Leder du efter en autentisk og anerkendt foredragsholder, der kan inspirere og sætte tanker i gang hos publikum? Så skal du booke Lars Olsen. Han er en ofte anvendt stemme, når snakken kommer til klassesamfund, skole og uddannelse og social mobilitet. Som foredragsholder evner Lars Olsen at forene samfundsanalyse med konkrete eksempler og erfaringer – baseret på sin egen hverdag og de mennesker, han har interviewet.
Lars Olsen er journalist, forfatter og samfundsdebattør. Han har skrevet en række debatbøger om det moderne klassesamfund, om folkestyret og om skole og uddannelsesforhold. De seneste er Rige børn leger bedst, Det danske klassesamfund, Uddannelse for de mange, Eliternes Triumf, Klassekamp fra Oven og Kampen om seniorårene. Lars Olsen er uddannet cand.phil. i samfundsfag og har været journalist i over 25 år, blandt andet på Politiken og det nu lukkede Aktuelt. I dag arbejder han freelance, er kolumnist ved Jyllands-Posten og fast blogger på hos Fagbladet 3F.
Fra 2002 til 2007 var Lars Olsen analytiker på Ugebrevet A4, hvor han tilrettelagde en række undersøgelser af ulighed og sociale skel i dagens Danmark. Analyser, han siden har videreudviklet i sine bøger.
Se foredrag med Lars OlsenDe sociale klasser bor og lever mere adskilt end for få årtier siden – og det presser samfundets sammenhængskraft. Vi har fået voksende skel mellem hovedstadsområdet og Stor-Aarhus, hvor mange kvarterer domineres af folk med pæne indkomster og lange uddannelser – og det brede arbejder- og middelklasseland udenfor. Klasseskel har, sammen med årtiers centralisering, skabt større mistillid mellem provinsen og beslutningstagerne i hovedstaden – dem i »de fine saloner«, som det siges. Mange i de små samfund langt fra de store byer føler sig ligefrem hægtet af og tror ikke længere på det politiske system. Danmark har fået nogle af de sociale og geografiske skel, der i andre lande har ført til Gule Veste eller højrepopulistisk opbrud. Lars Olsen er blandt forfatterne til Rige børn leger bedst, hvor Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kortlægger de sociale klasser i Danmark – og hvor de bor helt ned i de enkelte sogne.
I foredraget fortæller han om den sociale/geografiske polarisering og dens konsekvenser for samfund og politik. Han viser også kort over, hvordan det specifikt er i den del af landet, hvor foredraget holdes.
Stilen er levende og afvekslende. Danmarkskort og politiske analyser veksler med anekdoter og erindringsglimt.
Intet andet parti har som Socialdemokratiet formet det moderne Danmark. Næste år fejrer vi 100-året for Staunings første socialdemokratiske regering i 1924. Gennem årtierne løber en rød tråd: Skismaet mellem blot at forvalte magten og at ændre samfundet til gavn for arbejderklassen og velfærdssamfundet.
Skismaet er velkendt fra de senere år. For få år siden valfartede journalisterne til Danmark for at reportere om Mette Frederiksens ”røde” socialdemokrati, et af de mest succesrige i Europa, i dag er Mette Frederiksen statsminister i en utraditionel midterregering. Foredraget ser dagens socialdemokrati i et historisk og europæiske perspektiv. Vi ser gamle Stauning-film, møder Jens-Otto Krag som aftenskolelærer og hører om højrepopulismens aktuelle fremmarch i Vesteuropa; det er en fortælling, der også handler om folkestyre og velfærdsstat.
Stilen er levende og afvekslende. Politiske analyser veksler med anekdoter og erindringsglimt.
For få årtier siden var København en arbejderby. Over halvdelen af familierne tilhørte arbejderklassen, og store arbejdspladser som B&W satte præg på byens politik og kultur. I dag tilhører kun en femtedel arbejderklassen, mens 40 procent af københavnerne er i overklassen eller den højere middelklasse. København er blevet yngre, mere velstående og hip, men VVS’eren og pædagogen får stadig sværere ved at finde en bolig, som de kan betale. Lars Olsen præsenterer analyser fra den anmelderroste debatbog Rige børn leger bedst, men fortæller også sin egen historie om Københavns forvandling.
Lars Olsen selv voksede op i 1960’ernes og 1970’ernes København, under foredraget veksler statistik og bykort med anekdoter og gamle foto og sange.
Det var på alle måder en god oplevelse at have besøg af Lars Olsen. Han var klar i sin tale, veldisponeret og forstod at inddrage deltagerne.
Alice Malling Thaarup
Lars kontaktede mig på forhånd og sendte også sit PowerPoint-materiale i forvejen så jeg kunne tjekke at det virkede. Under foredraget formåede Lars at inddrage deltagerne i den fælles dialog og det blev et meget relevant og brugbart foredrag. På VUC lyngby er vi så tilfredse med foredraget at vi vil hyre Lars til at komme og holde foredrag for alle lærerne (120 stk.).
Karina Vestergård Madsen
Godt opbygget, og Lars Olsen forstod at inddrage deltagerne.
Liz Kruse
Lars Olsens oplæg var præget af en meget fin balance (lydhørhed overfor publikum) mellem oplæg og debat i salen. Tak for et god formiddag!
Lise Bertram
Han dækkede vores ønsker om Kan jeg arbejde til jeg er 70 år gammel?
Inge M. Jensen
Meget spændende og tankevækkende.
Jacob Vad
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.