Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Historiske og politiske analyser blandet med anekdoter og klip fra familiealbummet

Lars Olsen Foredrag

Lars Olsen

Journalist, forfatter og foredragsholder – cand.phil. i samfundsfag - Foredrag om klassesamfund og uddannelse.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var på alle måder en god oplevelse at have besøg af Lars Olsen. Han var klar i sin tale, veldisponeret og forstod at inddrage deltagerne."

Alice Malling Thaarup - Fokus Folkeoplysning, Aalborg Se alle referencer

Et foredrag med Lars Olsen giver dig:

  • Et socialt Danmarksportræt med eksempler på moderne klasseskel
  • Levende og afvekslende politiske analyser af det danske samfund
  • Interessante pointerne om arbejdsliv og levevilkår leveret med fortællinger fra det virkelige liv
Uforpligtende forespørgsel på Lars Olsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lars

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Leder du efter en autentisk og anerkendt foredragsholder, der kan inspirere og sætte tanker i gang hos publikum? Så skal du booke Lars Olsen. Han er en ofte anvendt stemme, når snakken kommer til klassesamfund, skole og uddannelse og social mobilitet. 

Som foredragsholder evner Lars Olsen at forene samfundsanalyse med konkrete eksempler og erfaringer – baseret på sin egen hverdag og de mennesker, han har interviewet.

Et foredrag med Lars Olsen giver dig:

  • Et socialt Danmarksportræt med eksempler på moderne klasseskel
  • Levende og afvekslende politiske analyser af det danske samfund
  • Interessante pointerne om arbejdsliv og levevilkår leveret med fortællinger fra det virkelige liv

Lars Olsen er journalist, forfatter og samfundsdebattør. Han har skrevet en række debatbøger om det moderne klassesamfund, om folkestyret og om skole og uddannelsesforhold. De seneste er Rige børn leger bedst, Det danske klassesamfund, Uddannelse for de mange, Eliternes Triumf, Klassekamp fra Oven og Kampen om seniorårene. Lars Olsen er uddannet cand.phil. i samfundsfag og har været journalist i over 25 år, blandt andet på Politiken og det nu lukkede Aktuelt. I dag arbejder han freelance, er kolumnist ved Jyllands-Posten  og fast blogger på hos Fagbladet 3F.

Fra 2002 til 2007 var Lars Olsen analytiker på Ugebrevet A4, hvor han tilrettelagde en række undersøgelser af ulighed og sociale skel i dagens Danmark. Analyser, han siden har videreudviklet i sine bøger.

Se foredrag med Lars Olsen
Lars Olsen foredrag

KLASSESAMFUNDET 2.0

»Klassesamfund« – det er da noget, som var engang, lidt som kakkelovnen, toilet på trappen og det sort-hvide tv.

Sådan lyder en udbredt forestilling i den offentlige debat, men det er en myte – hævder Lars Olsen.

Den anmelderroste debatbog Rige børn leger bedst dokumenterer, at Danmark stadig præges af markante klasseforskelle. Murersvenden har andre levevilkår end finansanalytikeren og professoren: mindre indflydelse på arbejdet, færre gode leveår, dårligere uddannelsesmuligheder for børnene. Og klasseskellene vokser – økonomisk, geografisk og politisk.

På nogle områder er skellene dog også anderledes end før. Vi har en voksende underklasse uden for arbejdsmarkedet, præget af destruktive kulturmønstre og negativ social arv. Og vi bor mere adskilt end tidligere. Storbyerne domineres af folk med pæne indkomster og lange uddannelser, mens arbejderklassen presses ud i ”det perifere Danmark”. Derfor hedder foredraget »klassesamfundet 2.0«.

Lars Olsen tegner et socialt Danmarksportræt ud fra Rige børn leger bedst, men viser også billeder fra familiealbummet og fortæller om personlige eksempler på moderne klasseskel.

Lars Olsen foredrag

MYTEN OM KLASSEKAMPENS DØD ER STÆRKT OVERDREVEN

Danmark har ikke kun klasseskel i magt og muligheder, men også i holdninger og politik.

Hvis millionærerne bestemte, havde vi stadig en V-LA-K-regering – endda med solidt flertal. Og det store oppositionsparti ville være De Radikale. Derimod var der ikke meget opbakning til Socialdemokratiet, venstrefløjen eller Dansk Folkeparti.

De velbjærgede spiller førsteviolin på mange områder, men er langt mere liberalistiske end folk flest – nogle højre-liberale som Venstre og Konservative, andre venstreliberale som Radikale. En kløft, der let fører til politisk mistillid og opbrud.

Dette foredrag præsenterer de sociale og geografiske klasseskel, men det gøres kortere end i foredraget ”klassesamfundet 2.0”, og der lægges mere vægt på skel i holdninger og politik – og andre europæiske lande.

Mange steder vender arbejderklassen ryggen til de socialdemokratiske og socialistiske partier, men Danmark er en undtagelse. Lars Olsen fortæller hvorfor.

Lars Olsens foredrag er levende og afvekslende. Politiske analyser fra Rige børn leger bedst veksler med anekdoter og levende mennesker, der sætter kød og blod på de store spørgsmål.

Lars Olsen foredrag

KØBENHAVN: ARBEJDERBYEN DER FORSVANDT

For få årtier siden var København en arbejderby. Over halvdelen af familierne tilhørte arbejderklassen, og store arbejdspladser som B&W satte præg på byens politik og kultur.

I dag tilhører kun en femtedel arbejderklassen, mens 40 procent af københavnerne er i overklassen eller den højere middelklasse. København er blevet yngre, mere velstående og hip, men VVS’eren og pædagogen får stadig sværere ved at finde en bolig, som de kan betale.

Lars Olsen præsenterer analyser fra den anmelderroste debatbog Rige børn leger bedst, men fortæller også sin egen historie om Københavns forvandling. Lars Olsen voksede op i 1960’ernes og 1970’ernes København, under foredraget veksler statistik og bykort med anekdoter og klip fra gamle film og sange.

Lars Olsen foredrag

KAN VI ARBEJDE TIL VI ER 70?

Reformer af efterløn og pensionsalder ændrer arbejdslivet mere dramatisk, end vi gør os klart. Dem, der i dag er i 40’erne, skal arbejde til de er 70. Kan tømreren og sosu-assistenten dét?

Lars Olsen kortlægger reformerne – deres baggrund og konsekvenser. Danskerne bliver ældre og er sundere end før, men der er også stor ulighed i levealder og arbejdsvilkår. De ekstra arbejdsår pålægges især faglærte og ufaglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet og i gennemsnit har færrest gode leveår.

I foredraget fortælles også om ændringer i folkestyret, der let giver Slotsholmen blinde vinkler overfor brede samfundsklassers levevilkår. Lars Olsen diskuterer tillige, hvordan vi undgår store sociale skævheder, når danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet.

Stilen er levende og afvekslende. Analyser af arbejdsliv og levevilkår veksler med fortællinger fra det virkelige liv. Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne Rige børn leger bedst og Det forsvundne folk .

Referencer

Det var på alle måder en god oplevelse at have besøg af Lars Olsen. Han var klar i sin tale, veldisponeret og forstod at inddrage deltagerne.

Alice Malling Thaarup

Fokus Folkeoplysning, Aalborg

Lars kontaktede mig på forhånd og sendte også sit PowerPoint-materiale i forvejen så jeg kunne tjekke at det virkede. Under foredraget formåede Lars at inddrage deltagerne i den fælles dialog og det blev et meget relevant og brugbart foredrag. På VUC lyngby er vi så tilfredse med foredraget at vi vil hyre Lars til at komme og holde foredrag for alle lærerne (120 stk.).

Karina Vestergård Madsen

VUC Lyngby

Godt opbygget, og Lars Olsen forstod at inddrage deltagerne.

Liz Kruse

Ishøj Kommune

Lars Olsens oplæg var præget af en meget fin balance (lydhørhed overfor publikum) mellem oplæg og debat i salen. Tak for et god formiddag!

Lise Bertram

Konventum Uddannelser

Han dækkede vores ønsker om Kan jeg arbejde til jeg er 70 år gammel?

Inge M. Jensen

LO Nordvestjylland

Meget spændende og tankevækkende.

Jacob Vad

Byggeriets Uddannelser
Uforpligtende forespørgsel på Lars Olsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Lars Olsen
Lars Olsen

5 ud af 5 stjerner

"Det var på alle måder en god oplevelse at have besøg af Lars Olsen. Han var klar i sin tale, veldisponeret og forstod at inddrage deltagerne."

Alice Malling Thaarup - Fokus Folkeoplysning, Aalborg Se alle referencer

Foredragsemner med Lars Olsen