Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Kreativitet med haven i fokus

Claus Dalby

Claus Dalby

Havemand, naturentusiast og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Claus Dalby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Claus

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Flere end en halv million haveinteresserede følger med, når Claus Dalby deler sin store passion for have og blomster på de sociale medier. Han er tidligere kåret som den mest indflydelsesrige haveblogger i Europa, og når Claus få gange om året åbner sin imponerende 4000 kvadratmeter store have for besøgende, er der rift om de begrænsede pladser.

Et foredrag med Claus Dalby giver jer:

  • Masser af inspiration og gode råd
  • En fantastisk personlig fortælling om et passioneret liv med haven og kreativiteten i centrum
  • Smukke billeder fra både Claus Dalbys egen have og fra de haver hvor Claus selv har fundet inspiration

Lær om kreativitet og passion i haveverdenen

Er man bare den mindste smule haveinteresseret, er det vanskeligt ikke at blive vildt imponeret og ikke mindst inspireret, når man klikker rundt på Claus Dalbys sociale medier, eller bladrer i en af hans mere end 30 smukke have- og blomsterbøger. 

Ud over at passe og pleje sin store smukke have, driver Claus Dalby forlaget Klematis, der udgiver hobby- og børnebøger, bl.a. Claus egne mange havebøger. Derudover har Claus lavet flere TV-programmer med haven som omdrejningspunkt.

Book Claus Dalby og oplev hans inspirerende foredrag hvor i lærer at forvandle jeres have, og hvor han vil dele ud af hans hemmeligheder til at skabe en skøn og blomstrende oase

 

Se foredrag med Claus Dalby
Claus Dalby foredrag

Claus Dalbys haveliv

For over 25 år siden tog Claus Dalbys liv en uventet drejning. Han havde netop købt et stort herskabeligt hus i Risskov ved Aarhus. Claus havde ikke skænket den 4000 kvadratmeter store have, der hørte med til huset, mange tanker. Det ændrede sig efter et besøg hos blomstermaler Anne Just. Dette møde blev startskuddet for Claus Dalbys store passion for have og blomster.

Claus Dalby fortæller levende og med stor energi om sit liv og sit kreative arbejde med haven som omdrejningspunkt, herunder arbejdet med at skrive havebøger og lave TV. Foredraget er fyldt med sjove anekdoter og fortællinger fra et langt og spændende arbejdsliv, hvor Claus gennem tiden har mødt mange interessante mennesker. 

Undervejs viser Claus smukke billeder fra sin egen og andre haver, der får det til at krible i de fleste grønne fingre.

Claus Dalby foredrag

Cottagehaver

Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn. Gennem flere år har Claus besøgt og fotograferet cottagehaver; ikke blot i Europa, men også i USA. Cottagestilen, der har sit udspring i England, stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og var især i begyndelsen tilpasset ejere af mindre huse. Overordnet kan man sige, at det handler om haver, der ikke er ‘designede’. Det var en enkel – men langt fra ukunstnerisk – haveform, hvor sparsommelighed og selvforsyning var beundrede dyder. Dette gav sig udslag i anvendelsen af vilde blomster og driftssikre stauder samt bærbuske og andre spiselige planter – en frodig symbiose i samspil med rustikke hegn, pergolaer, havemøbler og små huse.

Claus Dalby foredrag

Små haver. Store drømme

Det er en kendt sag, at nutidens haver er mindre end før i tiden, men det betyder ikke, at der ikke er mulighed for at indrette sig med planter og lave hyggelige grønne oaser. Tværtimod er det nemmere at skabe stemning i et intimt rum. I foredraget præsenteres I for en række haver, der alle har det til fælles, at de er under 400 kvadratmeter; og i mange tilfælde noget mindre. Der er eksempler fra rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver. I får vist, hvordan haverne er indrettet, og der er mange gode råd og tips til dem, der kun har en begrænset grund til rådighed.

Claus Dalby foredrag

Selskabsplanter

Foredraget, der tager udgangspunkt i bogen med samme titel, er fortællingen om Claus’ have i Risskov. Her har han gennem mere end 25 år skabt et levende og frodigt paradis opdelt i farveafstemte rum, der bugner af blomstrende vækster. Han kalder bogen for sit svendestykke! Måned for måned følges et haveår, og haverum portrætteres med særlige kendetegn – sol, skygge, stemninger, farveholdninger og design. Alle havens overdådige bede fremstår som en symbiose af løgvækster, stauder, sommerblomster, buske og små træer. En guldgrube for havefolk, der ønsker ideer til frodighed i egen have året rundt.

Claus Dalby foredrag

Krukker i haven

Krukker er et godt sted at begynde, hvis man holder af havearbejde og planter. En hel have kan synes overvældende, hvorimod det er hurtigere og nemmere at tilplante krukker – mange eller få – og derefter arrangere dem på forskellig vis. Det er en genre, som Claus gennem mere end tyve år har perfektioneret, og han har skrevet fire bøger om emnet. Dette foredrag tager udgangspunkt i hans seneste krukkebog: Krukker i haven. I foredraget præsenterer han en lang række sammensætninger af blomster, der egner sig til krukker – fra vår til vinter. Desuden introduceres mange løvplanter, hvis blade passer smukt ind i forskellige farvesammenhænge og fremhæver blomsterne.

Referencer

Krukker i haven

Krukker er et godt sted at begynde, hvis man holder af havearbejde og planter. En hel have kan synes overvældende, hvorimod det er hurtigere og nemmere at tilplante krukker – mange eller få – og derefter arrangere dem på forskellig vis. Claus Dalby er kendt for sin sans for farver og for sin udsøgte måde at kombinere planter på. I denne bog præsenterer han en lang række sammensætninger af blomster, der egner sig til krukker. Desuden introduceres mange løvplanter, hvis blade passer smukt ind i forskellige farvesammenhænge og fremhæver blomsterne.

Kilde: Saxo

Cottagehaver - og dem der ligner

I Cottagehaver og dem, der ligner tager forfatter Claus Dalby os med på en rejse gennem cottagehaven og cottagestilens historie.

Claus Dalby har gennem flere år besøgt adskillige cottagehaver i Europa og USA. I Cottagehaver og dem, der ligner viser han for første gang billeder fra nogle af de mange cottagehaver, han har oplevet rundtomkring i verden. Cottagestilen stammer fra 1800-tallets England, hvor de typisk var tilpasset et mindre hus. Haverne er ikke designede og friserede, som man kender det fra andre stilarter. Helt konkret betyder det, at der bl.a. anvendes stauder, bærbuske og vilde blomster, der spiller godt sammen med pergolaer, rustikke hegn og små huse. Cottagestilen er igen blevet populær i forbindelse med det store fokus på bæredygtighed og biodiversitet, og det er blevet en stil, som taler til både de nye og mere garvede haveejere.

Cottagehaver og dem, der ligner er fuld af spændende og inspirerende billeder af de flotteste cottagehaver, som Claus Dalby har besøgt. De dejlige og stemningsfulde billeder vil med garanti give dig cottagehave-drømme!

Kilde: Saxo

Små haver store drømme

Claus Dalby viser i Små haver – store drømme hvordan selv de mindste have kan blive smukke og hyggelige rum.

Til Små haver – store drømme har Claus Dalby fundet 16 skønne haver på under 400 kvadratmeter til både rækkehuse, byhaver og kolonihaver. Fælles for dem alle er, at de udnytter pladsen på inspirerende vis. Claus Dalby fortæller videre, hvordan du får det optimale ud af en lille have gennem alle de skiftende sæsoner. Alle 16 haver er beskrevet med både illustrerede planter og fotos fra hele året rundt.

Små haver – store drømme er en inspirerende havebog til alle, som ønsker at få det bedste ud af deres lille grønne have.

Kilde: Saxo

Krukkekøkkenhaven

Krukkekøkkenhaven er Claus Dalbys nye bog om køkkenhavedyrkning på sparsom plads. Bogen er fuld af gode idéer til hvordan du pladsoptimerer din krukkekøkkenhave og får planterne til at trives på få kvadratmeter.

Krukkekøkkenhaven tager udgangspunkt i en af tidens store trends: køkkenhavedyrkning. At kunne dyrke sine egne spiselige afgrøder er tilfredsstillende og bæredygtigt, og det kræver ikke andet end et par krukker. Krukkekøkkenhavedyrkning er for alle, hvad enten du har en fransk altan, terrasse eller en stor have. Krukker giver dig mulighed for at skifte ud i takt med at du høster dine afgrøder, og du kan derfor dyrke mange forskellige slags afgrøder på en sæson.

I Krukkekøkkenhaven tager havemand og forfatter Claus Dalby udgangspunkt i sine egne erfaringer med at dyrke i mindre krukker og med forskellig slags muld, vanding og plantebeholdere. Claus Dalby giver også gode råd til såning og plantning af både grøntsager, frugt, krydderurter og bær.

Kilde: Saxo

Selskabsplanter

Claus Dalby er kendt for talrige bøger om haver og blomster, og denne gang er det hans egen have i Risskov, der er omdrejningspunktet. Hvilke planter passer sammen – farve -, form- og sæsonmæssigt? Det er noget af det, Claus Dalby har arbejdet med gennem de sidste tyve år, og her øser han af sin store viden. En bog, som mange har ventet længe på…

Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.

Kilde: Saxo

Uforpligtende forespørgsel på Claus Dalby

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Claus Dalby