Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Henrik serverer på humoristisk vis konkrete værktøjer til autentisk ledelse

Henrik Lehmann Andersen Foredrag

Henrik Lehmann Andersen

Direktør for Nordea-Fonden og ekspert i værdibaseret ledelse.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Levende og jordnær foredragsholder med evnen til at fastholde og formidle budskaberne i øjenhøjde med tilhørerne. Holdt alle fanget i halvanden time uden at blinke."

Susan Nielsen - Patrade A/S Se alle referencer

Et foredrag med Henrik Lehmann Andersen giver jer:

  • En underholdende og lærerig indsigt i ledelse i selskab med konkrete værktøjer
  • Inspiration til udvikling i jeres organisation
  • Et vellykket arrangement med garanti for brugbar, ny viden
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Lehmann Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Henrik Lehmann Andersen er en underholdende og inspirerende foredragsholder. Med en baggrund som direktør i Odense Zoo og nuværende direktør i Nordea-fonden, fanger han sit publikum og serverer konkrete værktøjer i foredragene om autentisk ledelse, social kapital og værdiledelse.

Et foredrag med Henrik Lehmann Andersen giver jer:

  • En underholdende og lærerig indsigt i ledelse i selskab med konkrete værktøjer
  • Inspiration til udvikling i jeres organisation
  • Et vellykket arrangement med garanti for brugbar, ny viden

Ledelse skaber fundamentet for organisationens udvikling

Jagerpilot, lokomotivfører og zoodirektør. Det var de tre ting, Henrik gerne ville være, når han en dag blev stor. Brillerne på næsen udelukkede pilotdrømmen, og lokofører var ikke helt så sexet, som legen med modeljernbanen ellers lovede. Som følge deraf, var der kun zoodirektøren tilbage på listen over drømmejobs for Henrik Lehmann Andersen, og sådan blev det.

I 10 år (2003-2013), var Henrik Lehmann Andersen direktør i Odense ZOO, der er blandt de 10 mest besøgte attraktioner i Danmark, og som i 2013 blev hædret med titlen ”Europas bedste zoo”. Erfaringerne herfra og fra flere forudgående lederstillinger har tegnet Henriks mission og ledelsesspeciale, nemlig at få værdier, arbejdsglæde og relationer til at danne et stærkt fundament for hele organisationens udvikling.

Henrik Lehmann Andersen startede med jord under neglene som agronom, og har gennem sin karriere arbejdet med ledelse på mange niveauer – dog altid i missionsbårne virksomheder. Han er et netværksmenneske med mange bestyrelsesposter bag sig. Henrik er i dag direktør for Nordea-fonden, og er gennem tiden blevet hædret  med flere priser for sine resultater og sit lederskab.

Henriks foredrag handler primært om praktisk social kapital, og hvordan ledelse skaber grobund for udvikling i organisationen. De er underholdende, engagerende og skarpe — og de er især populære hos kommuner, virksomheder, foreninger, universiteter, hospitaler og erhvervsskoler.

Book Henrik til et foredrag, og lad ham inspirere jer til at implementere ledelse, der kan åbne nye veje for jeres arbejdsplads.

Se foredrag med Henrik Lehmann Andersen
Henrik Lehmann Andersen foredrag

Kløgt & Knofedt - Autentisk ledelse i det virkelige liv

“Du skal gribe i egen barm, selvom det er sjovere at gribe i andres”. Sådan lyder det gennemgående tema i Henriks fortælling om erfaringer med ledelse i en række ikoniske og missionsbårne organisationer. Fra hvalforskning på Fjord&Bælt i Kerteminde, til Odense ZOO, der i 2013 blev kåret til Europas bedste ZOO, og til Nordea-fonden, hvor 450 mio. kr. hvert år skal deles ud til projekter, der skaber gode liv i Danmark.

I dette foredrag fortæller Henrik om den autentiske ledelse med afsæt i stærke, levedygtige værdier, der hele vejen igennem har flyttet mennesker og dermed også organisationer. Som leder mener Henrik, at man skal tage sig selv med på arbejde for at få alle dine kolleger til at gøre det samme. Forudsætningen for at opnå de store resultater kommer af en stærkt struktureret, humoristisk og let afkodelig indsats, der er med til at opbygge bjerge af social kapital og ikke mindst skabe relationer mellem kollegerne.

Oplev et skarptandet og underholdende  foredrag med mange konkrete ledelsesværktøjer, der er lige til at tage med hjem og afprøve.

Målgruppe: Ledere (fra topledere til teamledere).

Henrik Lehmann Andersen foredrag

Værdiledelse får den sociale kapital til at bugne

Social kapital er helt afgørende for succes og et stærkt arbejdsmiljø i alle missionsbårne virksomheder. Gennem fire år som leder af en hvalforskningsinstitution, ti år som leder af Odense Zoo og nu som direktør i Nordea-fonden, har arbejdsglæde og styrkelse af relationer mellem kollegerne været grundlaget for at opbygge en pengetank med sociale kapital af Joakim von And’ske dimensioner. Men i modsætning til von And er det helt afgørende, at den sociale kapital skal deles med omverdenen. Erfaringen er, at når du deler værdierne og den sociale kapital, så vokser den bare yderligere. Ligesom en god oplevelse også vokser af at blive delt.

Under foredraget bliver der dykket ned i den sociale kapital i flere af de virksomheder, hvor Henrik har været leder. Det er fyldt med hverdagsnære eksempler på, hvordan I også kan få den sociale kapital til at vokse i jeres virksomhed.

Målgruppe: Arbejdsmiljøorganisationen – både ledere og medarbejdervalgte, tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalg og MED-organisationer.

Henrik Lehmann Andersen foredrag

Om at flytte dyr og mennesker

Det kræver hårdt arbejde og masser af kreativitet, når zoologiske haver skal flytte deres dyr. Store som små. Hvordan får man eksempelvis en giraf på en lastbil under en motorvejsbro? Eller en 1.200 kg tung søko fra Sydamerika til Odense? Dog er det endnu hårdere arbejde at flytte mennesker fra at være indadvendt engagerede til at være entusiastiske superfortællere med blik for helheder og fællesskab.

Gennem mange års erfaring med at gøre værdibaseret ledelse levende, sjovt, letforståeligt og målbart har foredragsholderen formået at gøre flere virksomheder, herunder Odense ZOO, til dynamiske og økonomiske velfunderede frontløbere.

Bliv på humoristisk vis inspireret til jeres organisations værdiarbejde med masser af lettilgængelige værktøjer som for eksempel Værdiuger, Vis os din hobby, sms-ros, Lange Peter Madsen, Værdi-jul og meget mere.

Målgruppe: Ledere og medarbejdere i alle typer virksomheder. Organisationer med mange frivillige.

Henrik Lehmann Andersen foredrag

Værdibaseret ledelse i skildpaddeperspektiv

De kæmpestore skildpadder fra koralatollen Aldabra i Det Indiske Ocean knap 500 km nordøst for Madagaskar er nogle mærkelige væsener. De er både det dyr på jorden, der bliver ældst og det dyr på jorden, der har eksisteret længst i uforandret form. I millioner af år har designet holdt til naturkatastrofer, klimaændringer og menneskets rovdrift. Når en skildpadde bliver født, kan den se frem til 250 år på jorden.

Når man ønsker en god værdibaseret ledelse, så handler det i høj grad om at se tingene i et skildpaddeperspektiv. De projekter, som man sætter i gang skal gerne være designet til evigheden og virke i nuet. Hvilket i sandhed kan være en svær kombination, men som på samme tid er et helt afgørende perspektiv, hvis man ønsker succes med sin ledelse. Forudsætningen for den succes er, at man er handlingsorienteret, idérig, tålmodig og motiverende. Forudsætningen for fiasko er modsætningsvis, at man som leder er kopierende, teoretisk, enerådig og utålmodig. Alle sammen egenskaber, der er dræbende for værdibaseret ledelse og garanter for, at ledelsessituationen bliver sværere end før.

Foredraget giver et indblik i, hvordan metoden kan blive roden til stærkt motiverede medarbejdere, store oplevelser og styrket bundlinje, blandet med erfaringerne fra Odense Zoos værdibaserede ledelse gennem ti år.

Referencer

Levende og jordnær foredragsholder med evnen til at fastholde og formidle budskaberne i øjenhøjde med tilhørerne. Holdt alle fanget i halvanden time uden at blinke.

Susan Nielsen

Patrade A/S

Et foredrag, hvor foredragsholderen frit udleverede egne redskaber og erfaringer, en beskrivelse af en forandring fra virkeligheden, hvor værdier meget tydeligt var styrende for et godt arbejdsmiljø og service og bundlinjen, dette krydret med humor og paralleller til zoo. Endvidere oplevede jeg som tilhører at Henrik havde tid og rum til at besvare uddybende spørgsmål fra tilhørerne, hvilket var meget givende.

Helle Sørensen

Kalundborg Kommune

Fantastisk formidler og brugbart med masser af ideer/eksempler på, hvordan man kan udføre værdibaseret ledelse.

Tanja Arvin

Lederne

Mange tak for inspirerende og særdeles godt indlæg ved Arbejdsmiljødagen. Det er dejligt med personer, som ved, hvad de taler om, når det gælder ledelse.

Annemette Simonsen

Rigshospitalet

Vi har fået så flotte tilbagemeldinger fra deltagerne. Det var et helt forrygende foredrag. Og der var mange gode idéer til, hvordan man kan arbejde for et godt arbejdsmiljø. Brugbart, konstruktivt og berigende.

Britta Helbech Pedersen

Vordingborg Kommune

Fantastisk

Søren Henriksen

Ishøj Kommune

Rigtig godt foredrag med vigtige pointer og idéer omkring det at arbejde med social kapital, præsenteret med en god portion humor.

Lone Kaiser

Aarhus Universitetshospital

Havde tidligere hørt foredrag med ovennævnte og var meget begejstret og syntes at mine kollegaer skulle have samme oplevelse, ved flere efterfølgende har ønske om at holde seminar med Henrik som foredragsholder.

Käte Jensen

UCC

Det har været noget af det bedste vi har oplevet.

Jette Kraunsøe

UCC

Super foredrag, meget engageret oplægsholder.

Brita Andersen

HK Midt

Meget positive tilbagemeldinger om både indhold og formidling. "ikke bange for at bruge sig selv"; "Formår at skabe arbejdsglæde"; "jeg tør ikke bruge alt hvad han sagde, men helt sikkert noget af det" Sympatisk og helt ned på jorden.

Viggo Nielsen

Region Hovedstadens Apotek

Engagerende, motiverende, underholdende

Hanne Kirk Ladekjær

Brøndby Kommune

Engagerende, motiverende, og underholdende.

Hanne Kirk Ladekjær

Brøndby Kommune, Social- og Sundhedsforvaltningen

Det var et personale-arrangement med TRIVSEL som emne, og Henriks foredrag var spot on.Han formidlede et foredrag, hvor hverdagens selvfølgeligheder, de svære, blev formidlet på en humoristisk, konkret og samtidig seriøs måde. Hans fantastiske udtryk som, Jeg passer kun giraffer, nu går jeg lige ned til sumpskildpadden, gentag, gentag, gentag, gentag og endelig god plan Anne-Mette lever stadig i personalet ca. 60 deltagere. og sætningerne nævnes i forskellige sammenhæng. Det synes vi er resultatet af et godt foredrag , at det har sat sig i personalet:-)

Edel Kirketerp, Oversygeplejerske

Børneafdelingen, Kolding Sygehus

God til at skabe en rød tråd til den øvrige del af programmet.

Lone Hundahl

Midt- og Vestjyllands Politi

Meget spændende foredrag med gode vinkler, som understøttede det tema, vi havde for vores kickoff arrangement. God energi og humor.

Patrick Balle

Aldi

Henrik er super inspirerende har brugt ham før.

Hanne Sjøberg

Schneider

Foredraget levede i meget høj grad op til vores forventninger. Det er sjældent, at jeg får så positive tilbagemeldinger på et foredrag. Indholdet var relevant med skarpe pointer, samtidig med at man blev godt underholdt. Vi er meget tilfredse.

Helle Degn

Foreningen af private gymnasier og studenterkurser

Det var super godt og relevant i forhold til det, vi ønskede, det skulle indeholde.

Pia Skov Bille

Kredtibanken A/S
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Lehmann Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Henrik Lehmann Andersen
Henrik Lehmann Andersen

4.75 ud af 5 stjerner

"Levende og jordnær foredragsholder med evnen til at fastholde og formidle budskaberne i øjenhøjde med tilhørerne. Holdt alle fanget i halvanden time uden at blinke."

Susan Nielsen - Patrade A/S Se alle referencer

Foredragsemner med Henrik Lehmann Andersen