Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Henrik Lehmann Andersen

Direktør for Nordea Fonden, foredragsholder

Henrik Lehmann Andersen er en underholdende og inspirerende foredragsholder. Med en baggrund som direktør i Odense Zoo og nuværende direktør i Nordea-fonden, fanger han sit publikum og serverer konkrete værktøjer i foredragene om autentisk ledelse, social kapital og værdiledelse. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Henrik Lehmann Andersen er en af de mest populære foredragsholdere inden for praktisk social kapital, og en af de mest anvendte direktører som foredragsholder.

Jagerpilot, lokomotivfører og zoodirektør. Der er de tre ting, som alle raske drenge gerne vil være, når de bliver store. Brillerne på næsen udelukkede pilotdrømmen, og lokofører var ikke helt så sexet, som legen med modeljernbanen ellers lovede. Som følge deraf var der kun zoodirektøren tilbage på listen over drømmejobs for Henrik Lehmann Andersen, og sådan blev det.

I 10 år (2003-13) var Henrik Lehmann Andersen direktør i Odense ZOO, der er blandt de 10 mest besøgte attraktioner i Danmark og i 2013 blev hædret med titlen ”Europas bedste zoo”. Erfaringerne herfra og fra flere forudgående lederstillinger har tegnet Henriks mission og ledelsesspeciale, nemlig at få værdier, arbejdsglæde og relationer til at danne et stærkt fundament for hele virksomhedens udvikling.

Henrik Lehmann Andersen startede med jord under neglene som agronom og har gennem sin karriere arbejdet med ledelse på mange niveauer – dog altid i missionsbårne virksomheder. Han er et netværksmenneske med mange bestyrelsesposter bag sig.

Henrik, der i dag er direktør for Nordea-fonden, er blevet hædret med flere priser for sine resultater og sit lederskab.

Henrik Lehmann Andersen foredrag er underholdende og skarpe og de er især populære hos kommuner, virksomheder, foreninger, universiteter, hospitaler og erhvervsskoler.

  Henrik Lehmann Andersen foredrag

  Kløgt & Knofedt – Autentisk ledelse i det virkelige liv

  • “Du skal gribe i egen barm, selvom det er sjovere at gribe i andres”. Sådan lyder det gennemgående tema i Henriks fortælling om erfaringer med ledelse i en række ikoniske og missionsbårne organisationer. Fra hvalforskning på Fjord&Bælt i Kerteminde over Odense ZOO, der i 2013 blev kåret til Europas bedste ZOO, og til Nordea-fonden, hvor 450 mio. kr. hvert år skal deles ud til projekter, der skaber gode liv i Danmark.
  • Den autentiske ledelse med afsæt i stærke, levedygtige værdier har hele vejen igennem flyttet mennesker og dermed også organisationer. Som leder skal du tage dig selv med på arbejde og få alle dine kolleger til at gøre det samme. Forudsætningen for at opnå de store resultater kommer af en stærkt struktureret, humoristisk og let afkodelig indsats for at opbygge bjerge af social kapital og ikke mindst skabe relationer mellem kollegerne.
  • Oplev et skarptandet og underholdende  foredrag med mange konkrete ledelsesværktøjer, der er lige til at tage med hjem og afprøve.
  • Målgruppe: Ledere (fra topledere til teamledere).
  • Varighed: 60 min.

  Henrik Lehmann Andersen foredrag

  Værdiledelse får den sociale kapital til at bugne

  • Social kapital er helt afgørende for succes og stærkt arbejdsmiljø i alle missionsbårne virksomheder. Gennem fire år som leder af en hvalforskningsinstitution, ti år som leder af Odense Zoo og nu som direktør i Nordea-fonden har arbejdsglæde og styrkelse af relationer mellem kollegerne været grundlaget for at opbygge pengetank med sociale kapital af Joakim von And’ske dimensioner. Men i modsætning til von And er det helt afgørende, at den sociale kapital skal deles med omverdenen. Erfaringen er, at når du deler værdierne og den sociale kapital, så vokser den bare yderligere. Ligesom en god oplevelse også vokser af at blive delt.
  • Under foredraget dykker vi ned i den sociale kapital i flere af de virksomheder, hvor Henrik har været leder. Det er fyldt med hverdagsnære eksempler på, hvordan du også kan få den sociale kapital til at vokse i din virksomhed.
  • Målgruppe: Arbejdsmiljøorganisationen – både ledere og medarbejdervalgte, tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalg og MED-organisationer.
  • Varighed: 75 min.

  Henrik Lehmann Andersen foredrag

  Om at flytte dyr og mennesker

  • Det kræver hårdt arbejde og masser af kreativitet, når zoologiske haver skal flytte deres dyr. Store som små. Hvordan får man eksempelvis en giraf på en lastbil under en motorvejsbro eller en 1.200 kg tung søko fra Sydamerika til Odense.
  • Men det er endnu hårdere arbejde at flytte mennesker fra at være indadvendt engagerede til at være entusiastiske superfortællere med blik for helheder og fællesskab.
  • Gennem mange års erfaring med at gøre værdibaseret ledelse levende, sjovt, letforståeligt og målbart har foredragsholderen formået at gøre flere virksomheder – herunder Odense ZOO, der i 2013 blev kåret til Europas bedste zoo – til dynamiske og økonomiske velfunderede frontløbere.
  • Bliv på humoristisk vis inspireret til din organisations værdiarbejde af masser af lettilgængelige værktøjer som f.eks. Værdiuger, Vis os din hobby, sms-ros, Lange Peter Madsen, Værdi-jul og meget mere.
  • Målgruppe: Ledere og medarbejdere i alle typer virksomheder. Organisationer med mange frivillige.
  • Varighed: 60 min.

  Henrik Lehmann Andersen foredrag

  Værdibaseret ledelse i skildpaddeperspektiv

  • De kæmpestore skildpadder fra koralatollen Aldabra i Det Indiske Ocean knap 500 km nordøst for Madagaskar er nogle mærkelige væsener. De er både det dyr på jorden, der bliver ældst og det dyr på jorden, der har eksisteret længst i uforandret form. I millioner af år har designet holdt til naturkatastrofer, klimaændringer og menneskets rovdrift. Når en skildpadde bliver født, kan den se frem til 250 år på jorden.
  • Når man ønsker en god værdibaseret ledelse, så handler det i høj grad om at se tingene i et skildpaddeperspektiv. De projekter, som man sætter i gang skal gerne være designet til evigheden og virke i nuet. Hvilket i sandhed kan være en svær kombination, men samtidig et helt afgørende perspektiv, hvis man ønsker succes med sin ledelse. Forudsætningen for den succes er, at man er handlingsorienteret, idérig, tålmodig og motiverende.
  • Forudsætningen for fiasko er modsætningsvis, at man som leder er kopierende, teoretisk, enerådig og utålmodig. Alle sammen egenskaber der er dræbende for værdibaseret ledelse og garanter for, at ledelsessituationen bliver sværere end før.
  • Foredraget giver et indblik i, hvordan metoden kan blive roden til stærkt motiverede medarbejdere, store oplevelser og styrket bundlinje, blandet med erfaringerne fra Odense Zoos værdibaserede ledelse gennem ti år.
  • Varighed: 75 min.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Henrik Lehmann Andersen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Henrik Lehmann Andersen

Foredragsemner med Henrik Lehmann Andersen