Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Foredrag om corona og andre epidemier

Jens Lundgren

Jens Lundgren

Overlæge, prisvindende forsker og professor i infektionssygdomme.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Jens Lundgren

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Jens Lundgren er uddannet læge i 1987 og har mere end 30 års erfaring som forsker i virusepidemier. Hans forskning er internationalt anerkendt og han var én af de mest citerede og fremtrædende virusforskere under Corona-pandemien, hvor han løbende rådgav Sundhedsstyrelsen i retningslinjer og teststrategier. Han er desuden udpeget som global leder for et projekt med over 10.000 deltagende patienter, ACTIV-3, der arbejder med at afdække betydningen af de antistoffer, som kroppen danner efter smitte med coronavirus. Projektet involverer 1500 forskere på verdensplan.

Et foredrag med Jens Lundgren giver jer:

  • Indblik i det store “apparat”, der går i gang under en sundhedskrise som Corona-pandemien
  • Indføring i virologernes begreber som incidens- og kontakttal, samt svar på alle jeres spørgsmål
  • Muligheden for at tilrette foredraget til jeres behov og ønsker

Overlæge og dansk coronaekspert

Jens’ forskningsområder indbefatter HIV, kliniske og folkesundhedsmæssige aspekter, infektionssygdomme, immundefekt og personlig medicin. I internationale sammenhænge er Jens særligt anerkendt for sin mangeårige indsats mod HIV, og det var netop i 80’ernes HIV-epidemi i USA, at hans lange forskerkarriere tog sit afsæt. I det hele taget har han stået i spidsen for flere internationale forskningsprojekter og har i løbet af sin karriere også forsket i ebola-virus og andre epidemier. Jens har således en enorm stor viden om epidemiologiens historie og de seneste virusepidemier. I 2017 modtog han Hagedorn Prisen, der gives til forskere for en fremragende forskningsindsats. Jens er også grundlæggeren bag forskningscentret CHIP (Centre of excellence for Health, Immunity and Infections), der i dag har mere end 80 ansatte.

Derudover er han europæisk tovholder på et forskningsstudie om lægemidlet “Remdesivir”, der viser hvordan man skal behandle patienter med lægemidlet for at få coronavirussen til at forsvinde ud af kroppen hurtigere.

Foredraget afholdes altid sammen med sundhedsredaktør ved Politikken Lars Igum Rasmussen. De to har sammen skrevet bogen “Vild Virus” (2022).

Book Jens til et foredrag, hvis I ønsker at vide mere om coronavirussen, og hvordan man ved hjælp af lægemidlet Remdesivir effektivt kan behandle patienter med det formål, at få coronavirussen hurtigere ud af kroppen.

Se foredrag med Jens Lundgren
Foredrag med Professor Jens Lundgren og sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen

Vild virus

På et tidspunkt i 2019 bakser en hesteskoflagermus med vingerne i Kina og inficerer cellerne i det første menneske. To år senere er omkring 15 millioner døde under den største pandemi i 100 år. Sammen med Politikens sundhedsredaktør, Lars Igum Rasmussen, tager Jens Lundgren os tilbage til den største samfundskrise i nyere tid. Hvad er Covid-19 egentlig for en sygdom? Hvordan kan en usynlig virus lægge hele verden ned? Hvordan bekæmper man virus? Og hvordan går det egentlig til, at Danmark er et af de lande i verden, der bedst har håndteret en ødelæggende pandemi?

Lars Igum Rasmussen fortæller om de overvejelser, der blev gjort på Politiken ifølge med dækningen af corona. Hvordan oplyser medierne befolkningen om alvoren i situationen, samtidig med, at der stilles kritiske spørgsmål til de politiske beslutninger i pandemihåndteringen? En særdeles svær balancegang i en tid, hvor ingen viden er sikker.

Jens Lundgren og Lars Igum Rasmussen har i samarbejde skrevet bogen “Vild Virus” (2022). Med hvert sit spændende udgangspunkt gør de os klogere på, hvad der skete under nutidens største globale sundhedskrise.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Jens Lundgren

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Jens Lundgren