Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på hvordan børns mentale sundhed hænger sammen med nervesystemet

Pernille Thomsen

Pernille Thomsen

Socialpædiatrisk fysioterapeut og underviser.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

Pernilles foredrag gav os ny viden og handlemuligheder. Pernille var god til at inddrage tilhørerne og de problemstillinger, vi står med i hverdagen.

Anita Rud Hansen Se alle referencer

Et foredrag med Pernille Thomsen giver jer:

  • En passioneret og let forståelig formidling af neurofysiologiske processer hos børn
  • Konkrete værktøjer til, hvordan du kan hjælpe et barn, hvis nervesystem er på overarbejde
  • Vejen til bedre sundhed og trivsel hos børn og voksne, også dem med udviklingshandicap
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pernille

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Pernille Thomsen er socialpædiatrisk fysioterapeut med over 30 års erfaring. Hun har specialiseret sig i at behandle børn og unge, primært med stress, angst, autisme eller ADHD, samt børn og unge der bøvler med et overbelastet nervesystem, herunder hjertebanken, dårlig søvn, ondt i maven, nedsat koncentration og humørsvingninger.

Et foredrag med Pernille Thomsen giver jer:

  • En passioneret og let forståelig formidling af neurofysiologiske processer hos børn
  • Konkrete værktøjer til, hvordan du kan hjælpe et barn, hvis nervesystem er på overarbejde
  • Vejen til bedre sundhed og trivsel hos børn og voksne, også dem med udviklingshandicap

Trivsel og sundhed- i et neurofysiologisk perspektiv

Pernilles tilgang til trivsel og sundhed taget udgangspunkt i den naturvidenskabelige tilgang, hvor hun med stor passion og høj faglighed, søger at koble akademisk, neurofysiologisk viden med forståelig og brugbar praksis, for hvis vi ved, hvorfor vi – eller vores børn – har det, som vi (de) har det, så er det nemmere for både børn og voksne at forstå og gøre noget ved et nervesystem ude af synk.

I Pernilles foredrag tages altid udgangspunkt i at sundhed og trivsel bør ses i et bio-psyko-socialt perspektiv. Det betyder at sundhed og trivsel kan mærkes i kroppen (bio); hjertebanken, dårlig søvn, ondt i maven, indre uro osv. Trivsel afhænger også af selvværd, selvtillid, mestringsevne og glæde (psyko), og trivsel afhænger af de sociale kontekster, man bevæger sig; klassen, familien, vennerne eller håndboldholdet.

Da Pernille er fysioterapeut og master i sundhedspædagogik, sættes et særligt fokus på neurofysiologien – og de biologiske, neurofysiologiske forudsætning for trivsel og hvordan vi gennem det Pernille kalder; “Søhestemad – Sved, sjov og gode relationer”, kan påvirke trivsel og sundhed.

Pernilles foredrag har både fokus på trivsel og sundhed hos børn og unge i den almene skole og ungdomsuddannelse, og på børn og unge med særlige behov, herunder ADHD, autisme og angst.

Særlige foredrag retter sig mod børn og voksne med udviklingshandicap. Pernille Thomsen har siden 2016 været en del af trænerteamet hos AB Håndbold Special og i 2021 blev hun håndboldlandshold træner for Special Olympics damerne. Derfor har Pernille haft en grundlæggende lyst til at skrive sin seneste bog fra august 2023 “Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap“, hvor hun prøver at sætte fokus på de muligheder vi har – gennem evidens og spændende forskning – når vi gerne vil arbejde med sundhed og trivsel sammen med mennesker med udviklingshandicap.

Disse foredrag henvender sig til forældre til børn, der er har et fysisk eller mentalt udviklingshandicap. Desuden henvender foredragene sig til voksne, der arbejder eller er i tæt kontakt med mennesker med udviklingshandicap, herunder handicaphjælpere, pædagoger og ikke mindst børnenes omsorgspersoner på fx bosteder eller STU’er. Og selvfølgelig forældre til børn, der er har et fysisk eller mentalt udviklingshandicap.

Pernille trives i og vokser af at undervise og formidle, og hun har et stort fokus på at gøre tungt akademisk sprog tilgængeligt for alle – således at den nyeste forskning kan nå helt ud i praksis og være med til at løse helt konkrete udfordringer.

Pernille blev færdiguddannet som fysioterapeut i 1991, i 2004 blev hun Master i Sundhedspædagogik, og i 2007 ekstern lektor ved fysioterapeutuddannelsen. Derudover står Pernille Thomsen i samarbejde med Seminarer.dk og børnepsykolog Charlotte Bjerregaard bag Børnestressvejlederuddannelsen.

Book Pernille Thomsen som jævnligt afholder kurser i både ind- og udland. Pernilles fokus har i foredragene fokus på bindevæv, mental sundhed og sammenhængen mellem de to, men også mere specifikt målrettet børn med stress, ADHD, autisme og angst. Eller foredrag der har et helt særligt fokus på trivsel og sundhed hos børn og voksne med udviklingshandicap.

Se foredrag med Pernille Thomsen
Pernille Thomsen foredrag

Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap

Pernille er træner for AB håndbold Specials og Special Olympics håndbold damelandsholdet, og ved derfor at sved, sjov og gode relationer er grundlaget for bedre trivsel og sundhed hos mennesker med udviklingshandicap.

En sund og sjov livsstil med fysisk aktivitet kan styrke livskvaliteten og forebygge livsstilsygdomme. Gode relationer og fællesskaber har en gavnlig virkning på mental sundhed og trivsel.

Undersøgelser viser, at mennesker med udviklingshandicap, lever kortere end gennemsnitsbefolkningen, og savner fællesskaber.

Med udgangspunkt i Pernilles bog fra august 2023, beskriver dette foredrag ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv, hvordan man gennem fysisk aktivitet og inkluderende aktiviteter kan styrke glæde og selvværd hos mennesker med udviklingshandicap.

Foredragene henvender sig til: Forældre til børn, der er har et fysisk eller mentalt udviklingshandicap. Desuden henvender foredragene sig til voksne, der arbejder eller er i tæt kontakt med mennesker med udviklingshandicap, herunder handicaphjælpere, pædagoger og ikke mindst børnenes omsorgspersoner på fx bosteder eller STU’er.

Pernille Thomsen foredrag

Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde

Med udgangspunkt i sin bog “Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde, tager Pernille Thomsen jer med på en rejse ind i de neurofysiologiske processer, der sker i barnekroppen, når nervesystemet er overbelastet. Mange børn og unge har et overbelastet nervesystem og oplever for eksempel at have ondt i maven, sove dårligt, ryste, have slem hjertebanken, have vejrtrækningsproblemer eller have svært ved at tage i skole.

I Pernille Thomsens interessante og tankevækkende foredrag, tager Pernille udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Derfra ser hun på, hvordan disse spejler sig i barnets adfærd og psykiske tilstand.

Pernille kommer ind på, hvordan voksne bedst muligt kan hjælpe det psykisk overvældede barn – både ift. den sociale kontekst i form af skole, hjemmet og fritidsaktiviteter, men i særdeleshed også ift. de neurofysiologiske fodspor, der er afgørende for barnets mentale sundhed. For det er lige så vigtigt at finde ud af, hvordan vi gennem kroppen forbedrer forudsætningerne for trivsel, bl.a. ved fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, der alle kan være med til at berolige et overophedet nervesystem.

Neurofysiologi kan være kompliceret at greje, men Pernille formår at formidle kringlet viden i et sprog, som alle kan forstå, og på en måde, så alle tager noget brugbart med sig videre.

Referencer

Pernille var super inspirerende og en levende formidler. Hun var vidende, vindende og velforberedt - stor anbefaling herfra.

Pia Helene Østergaard

PPR Hillerød

Pernilles foredrag gav os ny viden og handlemuligheder. Pernille var god til at inddrage tilhørerne og de problemstillinger, vi står med i hverdagen.

Anita Rud Hansen

Dronning Louises Asyl Børnehuset Friheden

Pernille Thomsen delte værdifuld indsigt om psykosomatik, stresshormoner og det belastede nervesystem. Alt sammen emner der kan påvirke børns mentale sundhed. Som pædagoger har vi i dagtilbud en vigtig rolle i at støtte børns trivsel og udvikling og Pernille beskrev på inspirerende vis de elementer der kan implementeres i børnenes dagligdag. Vi drøftede også konkrete tiltag, såsom at skabe sjove aktiviteter, fremme fysisk aktivitet, tilbyde berøring og arbejde med vejrtrækning som redskaber til at styrke børns mentale sundhed.

Peter Cornelius Pedersen

Center for Børn og Familie - Dagtilbud

Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap

Siden 2016 har Pernille Thomsen været en del af træner teamet hos AB håndbold special og i 2021 blev hun håndboldlandsholdstræner for Special Olympics damerne.

At være en del af Special Olympics Danmark og bruge sin fritid på at få sit håndboldhjerte til at banke sammen med unge og voksne med udviklingshandicap, gør Pernille glad helt ind i cellerne…

Derfor har Pernille haft en grundlæggende lyst til at skrive denne bog, hvor hun prøver at sætte fokus på de muligheder vi har – gennem evidens og spændende forskning – når vi gerne vil arbejde med sundhed og trivsel sammen med mennesker med udviklingshandicap.

Og det er med streg under SAMMEN MED – det handler om at vi er sammen, sammen sveder, sammen griner og sammen løfter hinanden.

Udgivelse: August 2023
Forlag: Gads Forlag

Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde

Pernille Thomsen har skrevet bogen Børns mentale sundhed når nervesystemet er på overarbejde, der henvender sig til forældre, lærere, pædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og andre med interesse i børns mentale sundhed. Bogen omhandler overbelastede nervesystemer hos børn og har i særdeleshed fokus på børn med angst, autisme eller ADHD.

Mange børn og unge har et overbelastet nervesystem og oplever for eksempel at have ondt i maven, sove dårligt, ryste, have slem hjertebanken, have vejrtrækningsproblemer eller have svært ved at tage i skole. Bogen tager et fysiologisk udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Baseret på dette fremlægges, hvordan disse spejler sig i barnets psykiske tilstand.

Bogen omhandler også, hvordan voksne bedst muligt kan hjælpe det psykisk overvældede barn – både ift. den sociale kontekst i form af skole, hjemmet og fritidsaktiviteter, men i særdeleshed også ift. de neurofysiologiske fodspor, der er afgørende for barnets mentale sundhed. For det er lige så vigtigt at finde ud af, hvordan vi gennem kroppen forbedrer forudsætningerne for trivsel, bl.a. ved fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, der alle kan være med til at berolige et overophedet nervesystem.

Neurofysiologi kan være kompliceret at forstå, og Pernille Thomsen håber med denne bog at gøre det lettere, således at alle professioner kan få et fælles sprog for børns trivsel.

Udgivelse: Marts 2022
Forlag: Gads Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Pernille Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Pernille Thomsen
Pernille Thomsen

4.75 ud af 5 stjerner

Pernilles foredrag gav os ny viden og handlemuligheder. Pernille var god til at inddrage tilhørerne og de problemstillinger, vi står med i hverdagen.

Anita Rud Hansen Se alle referencer

Foredragsemner med Pernille Thomsen