Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

generic-cover2

Mød humørbomben som ærligt og underholdende deler ud af sit liv på godt og ondt

Pernille Højmark Foredrag

Pernille Højmark

Skuespiller, sanger, konferencier og foredragsholder, kendt for sine tv-serieroller og som dansktopsangerinde.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Pernille Højmark tryllebandt forsamlingen. Billetterne var hurtigt udsolgt, for hun er kendt fra flere medier. Biblioteket nåede med hende ud til et publikum, der måske ikke er så biblioteksvante eller plejer at komme til forfatterarrangementer. Så gedigen succes, som vi kan leve højt på."

Karen Matthisson - Risskov Bibliotek Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Højmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pernille

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Pernille Højmark giver med humor og nærvær et åbent og ærligt indblik i sit liv, tager fat i tabubelagte emner, og gør plads til eftertænksomhed. I sine foredrag lægger Pernille op til gråd, latter, sang og forhåbentlig en åbenhjertig debat.

Pernille Højmark rammer med sine foredrag et bredt publikum, taler ofte for fyldte sale og når helt ud på stolesæderne med sin folkelighed og underholdende person. 

I 1983 blev Pernille Højmark uddannet som skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Herefter blev hun kort tilknyttet Gladsaxe Teater, men hun er bedst kendt for musikken og for sine roller i film og på tv, bl.a. serier som serierne Bryggeren, TAXA og Krøniken.

Foruden sit virke som foredragsholder og skuespiller er Pernille Højmark forsanger i festorkesteret Sweethearts, der trækker på elementer af danseorienteret popmusik såvel som dansktop. Det har hun været siden 1988.

Det er også muligt, at benytte Pernille Højmark som konferencier i forbindelse med diverse arrangementer.

Se foredrag med Pernille Højmark

  Pernille Højmark foredrag

  Min afghanske søn – et overrumplende og berigende møde

  • Kom helt tæt på den gribende historie om mødet mellem skuespiller Pernille Højmark og Hafiz, den muslimske dreng der kommer fra krig, vold og terror – og alt det der står i skærende kontrast til det danske sikre og trygge velfærdssamfund.
  • Pernille Højmark fortæller om det bekendtskab, der vendte hendes syn på verden. Hun mødte Hafiz gennem Venligboerne, der med søgte én, der kunne tage ham i hånden og vise ham vejen til et godt liv i Danmark. Det gjorde Pernille, og det endte med blive et indblik i et liv, som ikke kunne måle sig med selv det værste mareridt.
  • Hafiz kommer fra en velhavende, stor familie med hjertet på det rette sted, der boede i Afghanistan. Området blev overtaget af Taleban, og det blev begyndelsen på en skrækkelig tid for familien. Hafiz’ far blev taget og tortureret af Talebankrigere, og moren måtte flygte med Hafiz og hans fire brødre til et tilflugtssted i Iran. Undervejs mister de et af børnene på uforklarlig vis, og de må efterlade den ældste, da de får mulighed for at flygte til Danmark.
  • Få et hjerteskærende indblik i et liv på flugt, men også en livsbekræftende fortælling om et overrumplende og berigende møde mellem Hafiz og Pernille, hvor forskellene men også de overraskende mange ting, de har til fælles, igen og igen giver dem begge nye perspektiver på livet.

  Pernille Højmark foredrag

  Alkoholens veje og vildveje – et sorgmuntert foredrag (der kan indlægges viser i foredraget)

  • Alkohol er en meget stor del af vores kultur, og når ølhunden glammer, så skal vi have øl! Det er også en genetisk bestemt sygdom, som 3000 mennesker dør af hvert år. Derudover koster alkoholisme samfundet ca. 3 milliarder om året. Minnesota, som stadigvæk er den mest anerkendte behandlingsform, har ifølge de seneste amerikanske undersøgelser en reel helbredelses effekt på ca. 10%.
  • Der er med andre ord nok at snakke om, men nemt er det ikke, for emnet er stadig tabuiseret og fyldt med skam og skyldfølelser. Bare det at få anerkendt at alkoholisme som værende en sygdom er svært.
  • For Pernille at se, er der tre måder, hvorpå man kan leve med en livstruende sygdom. Man kan blive 100% helbredt, man kan lære at leve med den, eller man kan dø af den. Og det handler i bund og grund om ens inderste livsvilje.
  •  Med udgangspunkt i Pernilles egne erfaringer, dels som barn af en alkoholiker, og som selv værende ramt af sygdommen, er der lagt op til gråd, latter, evt. sang, og forhåbentlig en åbenhjertig debat.

  Pernille Højmark foredrag

  Et liv med opture og nedture – fiaskoer og successer (der kan indlægges viser i foredraget)

  • Ikke uden grund er stress blevet en folkesygdom. For på mange måder dyrker og fremmaner vores samfund det sunde, vindende, motiverende, travle og perfekte menneske, som lever lykkeligt og i harmoni, men hvor skal vi gøre af alt det andet, som livet også byder på? Nemlig sorg, ulykke, depression, angst og ensomhed.
  • Pernille har mærket alt dette på egen krop og tager i foredraget udgangspunkt i sin egen barske historie med en alkoholisk far, der begik selvmord, da hun var 13 år, og som 21-årig mistede hun sin mor efter et 3 år langt sygdomsforløb.
  • Men foredraget lægger også vægt på håbet, og hvordan man kæmper sig frem, når livet viser sig fra sin hårdeste side. For Pernille blev Pippi Langstrømpe et symbol på dette
  • Her var en en bomstærk ukuelig lille anarkist, som også var helt alene med en far, der var høvding på Kurrekurredut øen og en mor i himlen. Men hun definerer ikke sig selv som ensom, men som fri, med muligheder og ret til at gøre, hvad der passer hende.
  • Livet er nemlig en gave og det er din hellige pligt at kæmpe, elske, nyde og bokse med det. Let er det sjældent, og der findes ingen kære mor eller nemme løsninger, og det kræver både mod og vilje. Men tænk på, hvor mange milliarder af sædceller, der hver eneste dag prøver at komme ind i livet, så er det da et mirakel, at det lige var dig, der slap igennem nåleøjet. Du begynder livet som et mirakel!! Og hvis der er en mening med det hele, er det måske at livet i sig selv er det hele værd. Alle opturene og nedturene, alle glæderne og sorgerne, alle fiaskoerne og succeserne, alle kampene, det er alt sammen noget du får lov til at opleve fordi du er i live.

  Pernille Højmark foredrag

  Først nu forstår jeg intet (der kan indlægges viser i foredraget)

  • Foredraget tager afsæt i Pernille Højmarks bog af samme titel. I bogen såvel som i foredraget fortæller Pernille ærligt og autentisk om sit eget liv.
  • Pernille Højmark pakkede kufferten i 2013 og rejste til Buenos Aires for at finde varmen og ikke mindst lykken igen efter sin skilsmisse. Det blev en tur, hvor Pernille forsøgte at forstå sig selv bedre, en proces der tog hende tilbage til sin barndom og ungdommen med druk, fest, kærlighed og svigt.
  • Det er en historie, om en rejse, der går andre veje end forventet, en spændingsfyldt, ufiltreret, livsglad og hjertegribende beretning om den kendte sanger og skuespillers unge år.

  Pernille Højmark foredrag

  Mod Avler mod (der kan indlægges viser i foredraget)

  • Der er kun en vej – fremad. Et personligt foredrag og debatoplæg om at leve sit liv på egne betingelser og om at vriste sig fri af andres forventninger. Om at turde stå ved sig selv, hvor besværligt det end måtte være og om at få det nødvendige mod til at leve mens man gør det.

  Pernille Højmark foredrag

  Sorg og selvmord

  • De fleste har oplevet at miste en person, der stod dem nær. Uanset om årsagen var selvmord, sygdom, ulykke eller alderdom, så følger der ofte en stor sorg med, der kan være svær at håndtere. Pernille har selv haft sorgen over at miste tæt inde på livet, idet hun i en alder af kun 13 år stod over for tabet af sin alkoholiske far, der havde begået selvmord.
  • Med udgangspunkt i sin egen historie vil Pernille Højmark i dette foredrag sætte fokus sorgen – hvordan føles det, hvordan påvirker den os, og hvordan skal vi håndtere det?
  • Pernille italesætter det tabubelagte emne selvmord, da hun allerede som en ung pige pludselig skulle tage kampen med sorgen, selvbebrejdelsen og de mange spørgsmål, der følger med, når en person, man har kær, vælger at tage sit eget liv.
  • Som 21-årig blev Pernille forældreløs, da hendes mor gik bort efter tre år med sygdom. Igen trådte sorgen ind i Pernilles liv, og hun måtte nu stå på egne ben. Forsvinder sorgen nogensinde helt, og kan man lære at håndtere den og arbejde med den efter så stort et tab?
  • Pernille har fortalt om sit tab og sin sorg i DR-dokumentaren “Min fars farvel”, og i foredraget uddyber hun de følelser og store omvæltninger, som hun har gennemgået i sit liv som følge heraf.

Referencer

Pernille Højmark tryllebandt forsamlingen. Billetterne var hurtigt udsolgt, for hun er kendt fra flere medier. Biblioteket nåede med hende ud til et publikum, der måske ikke er så biblioteksvante eller plejer at komme til forfatterarrangementer. Så gedigen succes, som vi kan leve højt på.

Karen Matthisson

Risskov Bibliotek

Jamen, det var så godt så godt. Veloplagt og givende.

Karin Svendsen

Silkeborgbibliotekerne

Pernille skorede højest i vores egen evaluering 4,64 hvor 5 er højest, hun gjorde det super godt.

Susanne Elida Jensen

APVU

Ærligt og med åbenhed. Et foredrag om et til tider tungt og tabubelagt emne. Hvor Pernille evnede med humor og nærvær at få sagt tingene meget lige ud. Krydret med et par viser som er en super ide.

Dorthe Pedersen

Lænke Ambulatorierne i Danmark

Foredraget var godt, humoristisk og godt tilrettelagt af Pernille

Helge Petersen

Lungeforeningen

Pernille er sød, sjov og meget u-krukket. Publikum elskede hende!

Anne Klara

OK

Et godt og et levende foredrag med sang og meget krudt i Pernille Højmark.

Hans Thomsen

Seniorklubben Vanløse

Det var en fint og underholdende foredrag alle gæster var tilfreds.

Nuria Ebbesen

Leverforeningen

Levende, nærværende optræden med indhold og refleksion.

Inge Lindqvist

Fora Hvidovre, Aftenskole

Meget engageret og medrivende.

Bodil Nielsen

Fora Hvidovre, Aftenskole

Det var altsammmen udmærket, og deltagerne var godt tilfredse.

Rigmor Bennetsen

Aktivitetscenter Fredenshjem
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Højmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Pernille Højmark
Pernille Højmark

4.75 ud af 5 stjerner

"Pernille Højmark tryllebandt forsamlingen. Billetterne var hurtigt udsolgt, for hun er kendt fra flere medier. Biblioteket nåede med hende ud til et publikum, der måske ikke er så biblioteksvante eller plejer at komme til forfatterarrangementer. Så gedigen succes, som vi kan leve højt på."

Karen Matthisson - Risskov Bibliotek Se alle referencer

Foredragsemner med Pernille Højmark