Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Et foredrag som skildrer et biologisk perspektiv på stress, ledelse og forandringer

Tue Isaksen Foredrag

Tue Isaksen

Cand.psych., chefkonsulent og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Inspirerende, relevant og inddragende i forhold til hele min personalegruppe. Foredraget blev leveret på en nærværende, underholdende og direkte måde."

Karin Mohrsen - Vejle Kommune Se alle referencer

Et foredrag med Tue Isaksen giver jer:

 • Omfangsrig viden inden for stress og ledelse
 • Målrettede foredrag, der tilpasses organisationens behov
 • Den biologiske vinkel til at beskrive og forstå tendenser og udfordringer i vores kultur og virksomheder
Uforpligtende forespørgsel på Tue Isaksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tue

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Tue Isaksen er en populær foredragsholder hos både private som offentlige organisationer, og er unik i sin evne til at omstille sig til alle niveauer af en organisation. Med sin humor og glimt i øjnene får han beskrevet filosofiske, kulturelle, historiske og politiske perspektiver, og med en basis i celler, hormonstoffer og hjernens funktioner. Alt sammen med en let og tilgængelig fortælling, som deltagerne med garanti kan huske.

Et foredrag med Tue Isaksen giver jer:

 • Omfangsrig viden inden for stress og ledelse
 • Målrettede foredrag, der tilpasses organisationens behov
 • Den biologiske vinkel til at beskrive og forstå tendenser og udfordringer i vores kultur og virksomheder

Et biologisk perspektiv på organisationen

Tue Isaksen er uddannet psykolog fra Aalborg universitet med en kandidat inden for arbejds- og organisationspsykologi. Tue har en fortid ved det Danske beredskab, ekstern lektor ved AAU, men er i dag ansat ved Arbejdsmiljøcentret som chefkonsulent cand.psych.

Tues passion har altid været centreret i biologien og stræber efter konstant at bringe vores viden om den biologiske organisme i spil, når vi designer organisationer, bedriver ledelse, og indgår i relationer med andre mennesker. Denne passion for det biologiske er godt krydret med hans dybe interesse inden for filosofi, historie og politik, hvilket er endt i bogen ”Biologisk stress – Set gennem samfundsudviklingens øjne”.

Book Tue Isaksen til et oplysende foredrag, der giver et anderledes perspektiv på stress, ledelse og forandringer.

Se foredrag med Tue Isaksen
Tue Isaksen foredrag

Det biologiske perspektiv på stress, ledelse og forandringer

Ved at kombinere filosofi, historie og politik bruger Tue Isaksen den biologiske vinkel til at beskrive og forstå tendenser, udfordringer og løsninger i såvel vores kultur, som i vores virksomheder.

Foredraget er altid målrettet deltagernes målgruppe, og griber fat i de generelle perspektiver på analytisk og social tænkning, i forhold til faglighed, samt hjernens måde at udvælge og behandle informationer til beslutning og handling, og hvordan dette er påvirket af vores biologi, kultur og adfærd.

Gennem den biologiske forskning kan vi finde to begreber, som danner bro mellem det psykologiske og det biologiske. Disse begreber er ”Kontrol” og ”Forventning”. Begreber som er centrale for at forstå ledelse, stress, samarbejde og udvikling.

Tue Isaksen bruger ”story telling” til at gøre den komplekse viden nærværende, humoristisk og tilgængelighed for tilhørende, og inddrager ofte publikum i fortællingerne.

Foredraget kan indrettes efter specifikke behov, såvel som der kan skrues op for områder, og dermed nedtone andre emner. Følgende emner kan inddrages: Biologisk stress (Individuelt niveau), organisatorisk stress håndtering, biologien og ledelse, ledelses i paradigme 4, forandringens biologi, opgaven i fokus (individ kontra fællesskab)

Varighed; 90-120 min (efter behov). Foredraget kan også afholdes på engelsk.

Tue Isaksen foredrag

Arbejdsfællesskab i et biologisk perspektiv

Dette foredrag er målrettet alle niveauer i organisationen. I foredraget udfordrer vi tendenser i kulturen såsom indflydelse, medbestemmelse og work/life balancen. Når vi taler om arbejdsfællesskab, handler det om, at vi i fællesskab afstemmer vores forventninger for at øge følelsen af kontrol. Disse forventninger skal altid være baseret på målet med opgaven. Her er der altså ikke fokus på subjektive behov.

Tue Isaksen foredrag

Ledelse af Arbejdsfællesskaber

Ledelse af Arbejdsfællesskab kræver fire vigtige egenskaber hos lederen:

 1. Lederen skal være tydelig i sin beskrivelse af målet med opgaven. Vi ser en tendens i, at leder udelader lidenskaben og beskriver målet med opgaven tørt eller i det offentlige – som regel – med udgangspunkt i en paragraf.
 2. Lederen skal sætte de rigtige rammer og den rigtige retning i forhold til målet med opgaven. Her ser vi, i det senmoderne samfund, at der kan være en tendens til, at lederne afholder sig fra at sætte tydelige rammer, eller lader medarbejderne selv diktere dem.
 3. Lederen skal være bevidst, om hvordan hun/han kommunikerer, træffer beslutninger og udfører handlinger. Hvis der ikke er en sammenhæng, vil den subjektive holdning blive styrende.
 4. Lederen skal føre tilsyn med de operationelle handlinger. I det senmoderne samfund kan der være en tendens til, at lederne er bange for at udføre tilsynet, fordi det kan opleves som kontrol. Alternativt ser vi en tendens til at overgøre det og udføre micro management, fordi lederen oplever sig selv som problemløsningsautomat og glemmer, at ledelse handler om at sikre, at medarbejderen selv kan udføre opgaven.

Foredraget undersøger de fire områder med eksempler fra hverdagen og inddragelse af den biologiske forskning.

Tue Isaksen foredrag

Ekstrovert og Introvert ledelse (Sammen med Ninna Næslev)

Der bliver talt meget om udfordringerne med introvert ledelse. Ofte bliver en introvert leder set på som et menneske, der har ”overkommet” nogle vanskeligheder. Dette foredrag gør op med forskellige floskler om den introverte og den ekstroverte ”TankeTømmning” og introducerer deltagerne til, hvad det vil sige at tømme hjernen på gulvet eller i eget hoved – med både de positive gevinster og de svære udfordringer.

Referencer

Vi fik det vi havde bedt om og der blev bundet en sløjfe omkring vore hovedtemaer. God til at fange og bevare deltagernes opmærksomhed med en blanding af både teoretiske pointer krydret med humor.

Torben Rank

Frederikssund Kommune

Yderst relevant i en tid med individualister.

Bjørn Visborg

Aalborg Kommune

Det var SUPER, og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne.

Mette Mortensen

Varde Kommune

Det opleves fængende af både af ledere og medarbejdere. Mange nyttige og konkrete redskaber man gå tilbage og arbejde med.

Dorthe Bligaard

Norddjurs Kommune

Det var et meget succesfuldt indlæg omkring forandringsteori og kerneopgaven i Jobcentret. Faglig viden på højt plan med humor, relevant i forhold til af forstå reaktioner på forandringer.

Lene Nyby

Vejle Kommune, Jobcentret

Inspirerende, relevant og inddragende i forhold til hele min personalegruppe. Foredraget blev leveret på en nærværende, underholdende og direkte måde.

Karin Mohrsen

Vejle Kommune

Tue Isaksens foredrag var rigtig interessant og med den helt rigtig balance af bløde emner understøttet af biologiens facts. Dertil benyttede Tue mange eksempler, som vores medarbejdere kunne relatere til i deres egen hverdag, hvilket skabte god relevance ift. det vi gerne ville opnå. Stor ros herfra.

Nikita Bjerggaard

Siemens Gamesa

En meget professionel og forberedt foredragsholder.

Monica Kruse

Øster Starup skole

Tue er en stærk formidler og fik i den grad engageret deltagerne.

Mette Hagesen

Bova

Tue var helt suveræn, Efter 2 korte møder, fik vi hele vores dag passet sammen med Tue oplæg, og det ramte spot on

Lone Thorhauge

Altiden

Tue er god til at fastholde deltagernes opmærksomhed samtidigt med, at han får serveret sine meget relevante pointer

Thue de la Cour

Driftsenheden
Uforpligtende forespørgsel på Tue Isaksen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Tue Isaksen
Tue Isaksen

4.75 ud af 5 stjerner

"Inspirerende, relevant og inddragende i forhold til hele min personalegruppe. Foredraget blev leveret på en nærværende, underholdende og direkte måde."

Karin Mohrsen - Vejle Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Tue Isaksen