Anders Seneca foredrag Kerneopgaven i krise
Har vi travlt med kerneopgaven eller med at spilde tiden?
Bruger vi tiden på det vigtige? Og hvad skal vi holde op med, for at lykkes bedre? I sit nye foredrag giver Anders Seneca jer ny inspiration og provokation, som kan skabe aktion i jeres hverdagspraksis.
Er kerneopgaven konkret på din arbejdsplads?
Med udgangspunkt i sin bog KERNEOPGAVEN I KRISE giver Anders Seneca i foredraget en unik og underfundig indsigt i kerneopgavens aktuelle tilstand og stilstand på de danske arbejdspladser: Vi har styr på kerneopgaven, men vi styrer ikke efter kerneopgaven. Vi styrter rundt, men det er uden retning. Vi har travlt med at spilde tiden.
Kerneopgaven er i krise
Mange medarbejdere går hver dag på arbejde, uden at vide hvorfor de er ansat. Kerneopgaven er reelt sjældent kerneopgaven. Foredraget er en gyser, men i høj grad også en guide til, hvordan vi kan gøre kerneopgaven konkret.
Vi har travlt, men det ikke med kerneopgaven
Foredraget giver inspiration til, hvordan I sikrer at kerneopgaven er forløst, fælles og fokuseret på arbejdspladsen. Og dét er der brug for.
Konkret kerneopgave skaber fokus og fællesskab og øger trivsel og god tid
Anders Seneca foredrag Kend din kerneopgave – og løs den
Hvordan kan vi fokusere, forankre og forandre kerneopgaven? I dette foredrag er Anders Senecas kerneopgave at skabe forudsætningerne for, at du og din organisation kan løse jeres kerneopgave bedst muligt.
Men løser I overhovedet kerneopgaven? I foredraget forklarer Anders Seneca, hvordan I gennem strategisk og praktisk ledelse kan forandre, forankre og fokusere kerneopgaven. Ét er at kende kerneopgaven – noget andet er at løse den, strategisk og praktisk.
En fælles og forståelig kerneopgave er forudsætning for at kunne konkretisere udfordringer, vilkår og en innovativ opgaveløsning. Kerneopgaven er foranderlig og afgørende for, hvordan vi forstår helt centrale begreber. Det er begreber som kompetencer, kvalitet, professionalisme og forskelskraft.
Anders Senecas foredrag eller workshop tager udgangspunkt i de udviklingsprocesser, der kan skabe inspiration, motivation, refleksion – og konkret forandring og forankring i jeres organisation. Det handler om kerneopgaven. Men det handler også om, hvordan vi styrker det fælles “VI” og det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
Ifølge Anders Seneca handler det ikke om at tænke ud af boksen. Det handler om at få skabt en fælles indsigt i, hvad der er i boksen i første omgang.
Anders Seneca foredrag Fra corona-krise til kerneopgave: Godt i gang igen!
Hvordan gør vi krisen til en gevinst for kerneopgaven? Hvordan bruger vi corona-krisen til at styrke organisation og motivation? Kerneopgaven har fået corona. Krisen rammer overalt og konsekvenserne synes uoverskuelige og uendelige.
Vi må dog aldrig lade en krise gå til spilde. Krisen kan være et vendepunkt og vise vejen til god tid og styrket kerneopgave, hvis vi vil. Det fordrer, at vi arbejder strategisk og praktisk med den læring og aflæring der skabes og skærpes mulighed for under corona-krisen.
Hvordan kommer vi godt i gang på den anden side af krisen, så kerneopgaven fremstår endnu mere sund og stærk? Krisen giver unikke indsigter, der kan bruges til at gøre kerneopgaven konkret og handlingsorienteret. Hierarkier er vendt på hovedet og det er blevet tydeligt, hvad borgeren reelt savner, når vi forsvinder. Det er ikke alt der er kerneopgaven, så krisen har også skabt en unik mulighed for at skabe god tid og lykkes bedre, ved at holde op og lave mindre.
Der har vist sig behov for at gøre kerneopgaven konkret, fælles og prioriteret – og foredraget viser hvordan.Vi skal ikke tilbage til hverdagen som vi kender den, men derimod vende os mod en virkelighed, hvor det er kerneopgaven, der motiverer og prioriteres, i langt højere grad end tidligere.
Måske har kerneopgaven været syg længe? Måske kan vi bruge krisen til at skabe og skærpe et fælles fokus på kerneopgaven. En hverdag, præget af professionelt arbejdsfællesskab, frem for arbejdsdeling. En hverdag hvor vi ikke bare ved hvad vi laver, men også er enige om hvorfor vi gør det.
Formatet tilpasses dér hvor I som organisation er. Der veksles mellem inspiration og refleksion, så der skabes afsæt for konkret aktion i egen hverdag. Det vil være oplagt som bidrag til en opstartsproces, som vitalisering af arbejdet med kerneopgaven, eller som motivation i en turbulent tid og organisation. Det kan afvikles som foredrag, eller proces i ledergruppe eller teams.
Anders Seneca foredrag Succes skal fejres!
Hver eneste dag tager du et valg om, hvorvidt du vil have succes. Succes er nemlig ikke et vilkår, men det er derimod et valg og en vilje. Hvis du vælger at stræbe efter succes, så vil din personlige vilje også have en positiv effekt på fællesskabet og dets engagement – for når du er god, så er vi bedst.
Anders Seneca giver dig i dette motiverende foredrag, der ikke tager højde for janteloven, nogle helt simple og effektive teknikker og redskaber til at sikre den opløftende fornemmelse for succes. Det handler i bund og grund om, hvordan du ser hverdagen omkring dig, og hvad du giver opmærksomhed og lader fylde.
Glæd dig til følelsen af, at succes er mulig hver eneste dag og ved alle opgaver, og at du sammen med andre kan løfte gejsten i flok.
Foredraget tager udgangspunkt i Anders Senecas inspirerende bog “Succes skal fejres! – når du er god, er vi bedst” (2019).
Anders Seneca foredrag Hvad leder du efter? - Find dig selv som leder
Foredraget giver dig råd til, hvordan du finder dig selv som leder i det offentlige.
Generelt bruger ledere al for meget energi på at lede sine medarbejdere – i stedet skal en leder se efter kunderne. Det må aldrig være en leders mål at have tilfredse medarbejdere, med tilfredse medarbejdere er vejen til at nå sit mål. Men det kræver, at alle ved, hvad de er ansat til.
Hvordan sætter man som leder ord på virksomhedens kerneopgave og bruger den som afsæt for ledelse? Anders Seneca giver bud på dette i foredraget. I dette foredrag inspireres du til at reflektere over ledelse og erstatte ordet ‘lederskab’ med lederskib. Foredraget vil motivere til handling og ledelse, dér hvor det offentlige møder borgeren. i en status som offentlig leder vil du ofte føle dig presset af nogle høje forventninger og få ressourcer. Men hvad leder du efter?
Der er 10 helt konkrete ledetråde, der hjælper dig med at finde dig selv som leder:
Led efter borgeren, Find dig selv, Kend kerneopgaven, Kys krisen, Skrot lederskabet – gå om bord på lederskibet, Forløs ”forskelskraften”, Inviter til innovation, Kram kværulanten, Gør service til en oplevelse, Tilfredse medarbejdere er midlet, ikke målet!
Foredraget er baseret på bogen “Hvad leder du efter?” (2012).
Anders Seneca foredrag Vi er ikke ansat til at trives
I foredraget udfordrer Anders Seneca med smil på læben måden, vi tænker på trivsel i blandt medarbejderne.
Hverken lederen eller en selv kan finde motivationen – motivation er noget vi skal skabe i fællesskab. Foredraget viser hvordan, det skal gøres.
Vores ansættelse lyder ikke, at vi skal trives. Trivsel er dog en af de vigtigste faktorer for, at vi kan lykkes – men det kræver en fælles forståelse af, hvad vi skal lykkes med. Trivsel er ikke en destination eller et mål, men derimod er det en ressource.
Se frem til et foredrag, der skaber energi og eftertanke… og det vil med stor sandsynlighed skabe effekt på arbejdspladsen.
Anders Seneca foredrag Kerneopgaven - Fra flotte ord til handling!
Vi kan kende kerneopgaven, men hvordan forvandler vi det fra flotte ord til handling?
Kerneopgaven skal ikke kun defineres. Den skal derimod operationaliseres og optimeres, hvis det fulde udbytte af kerneopgaven skal blive en realitet.
Virksomhedens kerneopgave er ikke noget, der skal skrives ned. I stedet er en kerneopgave dét, der sker i arbejdsdagen.
Foredraget tager udgangspunkt i de sidste 7 års udviklingsprocesser med fokus på kerneopgaven. Ligeledes stiller Anders Seneca skarpt på, hvordan vi garanterer en videre effekt af vores arbejde med kerneopgaven.
Kerneopgaven er ikke noget vi kan blive endeligt færdige med, modsat er det en tematik, der løbende må udfordres, hvis succes skal skabes.
Anders Seneca sætter fokus på, at kerneopgaven er en succesbeskrivelse, og i dette foredrag fortæller han, hvordan vi sammen på arbejdspladsen skaber succes med kerneopgaven inkluderet i hverdagens praksis.