Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Seneca

Lær hvordan vi opnår fælles fokus og forudsætning, for en udvikling der er meningsfuld

Anders Seneca

Anders Seneca

Ledelseskonsulent og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Fagligt relevant, god energi og underholdende."

Klaus H. Nielsen - Vejle Kommune Se alle referencer

Et foredrag med Anders Seneca giver jer:

  • Et energisk og skarpt oplæg med kant og kærlig provokation, der aktiverer tilhørernes refleksion med spørgsmål som; går vi til vores arbejdsopgaver med tanken om ”at gøre det rigtigt” eller ”gøre det rigtige”?
  • Anders gør op med teoretiske floskler, der forbliver ”flotte ord”, og opfordrer til handling.
  • Med tankevækkende ordspil og refleksionsspørgsmål tør Anders udfordre sit publikum – både ledere eller medarbejder går motiveret der fra.
Uforpligtende forespørgsel på Anders Seneca

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Hvordan skaber vi fælles fokus og forudsætning for en udvikling, der er både menings- og effektfuld? Kerneopgaven kender vi vel? Eller gør vi? Ledelseskonsulent Anders Seneca forklarer i sit tankevækkende og inspirerende foredrag, hvorfor og hvordan I opnår gevinst ved at skærpe den fælles forståelse af kerneopgaven i jeres organisation.

Et foredrag med Anders Seneca giver jer:

  • Et energisk og skarpt oplæg med kant og kærlig provokation, der aktiverer tilhørernes refleksion med spørgsmål som; går vi til vores arbejdsopgaver med tanken om ”at gøre det rigtigt” eller ”gøre det rigtige”?
  • Anders gør op med teoretiske floskler, der forbliver ”flotte ord”, og opfordrer til handling.
  • Med tankevækkende ordspil og refleksionsspørgsmål tør Anders udfordre sit publikum – både ledere eller medarbejder går motiveret der fra.

Kerneopgaven kender I. Eller gør I?

Anders Seneca er stifter af konsulentfirmaet Dogmekompagniet, foredragsholder og forfatter – og er grundlæggende optaget af, hvordan man som leder skaber innovation i organisationer, der ikke er innovative. Anders Seneca tør udfordre ro, systemer, regler og regneark – og han har i en årrække været leder i den offentlige sektor – med humøret og håbet intakt.

Anders har ti års ledelseserfaring fra den offentlige sektor. Han har også i mere end otte år stået i spidsen for sit eget konsulenthus. Det er med afsæt i denne baggrund, at han i sine foredrag fortæller, hvordan I som organisation skaber de bedste forudsætninger for innovation i hverdagen. Samtidig tager han relevante og evig aktuelle emner som teamsamarbejde, arbejdsmiljø, arbejdskultur og trivsel op i sine foredrag. Yderligere giver han bud på, hvordan en fælles forståelse og italesættelse skaber rammer for en sundere arbejdskultur og gladere medarbejdere, der godt kan løse sine egne arbejdsopgaver og samtidig arbejde for virksomhedens fælles kerneopgave.

Med afsæt i sine meget omtalte bøger “Løs din Kerneopgave”, “Kend din Kerneopgave”, “Hvad leder du efter” og “Succes skal fejres! tilbyder Anders foredrag, workshops, temadage, strategisk rådgivning og praktisk procesfacilitering.

Book Anders Seneca til jeres næste event, og oplev en fornyet forståelse og motivation.

Se foredrag med Anders Seneca
Anders Seneca foredrag

Kerneopgaven i krise

Har vi travlt med kerneopgaven eller med at spilde tiden?
Bruger vi tiden på det vigtige? Og hvad skal vi holde op med, for at lykkes bedre? I sit nye foredrag giver Anders Seneca jer ny inspiration og provokation, som kan skabe aktion i jeres hverdagspraksis.

Med udgangspunkt i sin bog “Kerneopgaven i krise” giver Anders en unik og underfundig indsigt i kerneopgavens aktuelle tilstand og stilstand på de danske arbejdspladser: Vi har styr på kerneopgaven, men vi styrer ikke efter kerneopgaven. Vi styrter rundt, men det er uden retning. Vi har travlt med at spilde tiden. Mange medarbejdere går hver dag på arbejde, uden at vide hvorfor de er ansat. Kerneopgaven er reelt sjældent kerneopgaven. Foredraget er en gyser, men i høj grad også en guide til, hvordan vi kan gøre kerneopgaven konkret. Foredraget giver inspiration til, hvordan I sikrer at kerneopgaven er forløst, fælles og fokuseret på arbejdspladsen. Og dét er der brug for.

Konkret kerneopgave skaber fokus og fællesskab og øger trivsel og god tid

Anders Seneca foredrag

Kend din kerneopgave – og løs den

Hvordan kan vi fokusere, forankre og forandre kerneopgaven? I dette foredrag er Anders Senecas kerneopgave at skabe forudsætningerne for, at I og jeres organisation kan løse kerneopgaven bedst muligt.

I foredraget forklarer Anders, hvordan I gennem strategisk og praktisk ledelse kan forandre, forankre og fokusere kerneopgaven. Ét er at kende kerneopgaven – noget andet er at løse den, strategisk og praktisk.

En fælles og forståelig kerneopgave er forudsætning for at kunne konkretisere udfordringer, vilkår og en innovativ opgaveløsning. Kerneopgaven er foranderlig og afgørende for, hvordan vi forstår helt centrale begreber. Det er begreber som kompetencer, kvalitet, professionalisme og forskelskraft.

Anders’ foredrag eller workshop tager udgangspunkt i de udviklingsprocesser, der kan skabe inspiration, motivation, refleksion – og konkret forandring og forankring i jeres organisation. Det handler om kerneopgaven. Men det handler også om, hvordan vi styrker det fælles “VI” og det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Ifølge Anders, handler det ikke om at tænke ud af boksen. Det handler om at få skabt en fælles indsigt i, hvad der er i boksen i første omgang.

Anders Seneca foredrag

Fra corona-krise til kerneopgave: Godt i gang, igen.

Hvordan gør vi krisen til en gevinst for kerneopgaven? Hvordan bruger vi corona-krisen til at styrke organisation og motivation? Kerneopgaven har fået corona. Krisen rammer overalt og konsekvenserne synes uoverskuelige og uendelige.

Vi må dog aldrig lade en krise gå til spilde. Krisen kan være et vendepunkt og vise vejen til god tid og styrket kerneopgave, hvis vi vil. Det fordrer, at vi arbejder strategisk og praktisk med den læring og aflæring der skabes og skærpes mulighed for under corona-krisen.

Hvordan kommer vi godt i gang på den anden side af krisen, så kerneopgaven fremstår endnu mere sund og stærk? Krisen giver unikke indsigter, der kan bruges til at gøre kerneopgaven konkret og handlingsorienteret. Hierarkier er vendt på hovedet og det er blevet tydeligt, hvad borgeren reelt savner, når vi forsvinder. Det er ikke alt der er kerneopgaven, så krisen har også skabt en unik mulighed for at skabe god tid og lykkes bedre, ved at holde op og lave mindre.

Der har vist sig behov for at gøre kerneopgaven konkret, fælles og prioriteret – og foredraget viser hvordan. Vi skal ikke tilbage til hverdagen som vi kender den, men derimod vende os mod en virkelighed, hvor det er kerneopgaven, der motiverer og prioriteres, i langt højere grad end tidligere.

Måske har kerneopgaven været syg længe? Måske kan vi bruge krisen til at skabe og skærpe et fælles fokus på kerneopgaven. En hverdag, præget af professionelt arbejdsfællesskab, frem for arbejdsdeling. En hverdag hvor vi ikke bare ved hvad vi laver, men også er enige om hvorfor vi gør det.

Formatet tilpasses dér, hvor I som organisation er. Der veksles mellem inspiration og refleksion, så der skabes afsæt for konkret aktion i egen hverdag. Det vil være oplagt som bidrag til en opstartsproces, som vitalisering af arbejdet med kerneopgaven, eller som motivation i en turbulent tid og organisation. Det kan afvikles som foredrag, eller proces i ledergruppe eller teams.

Anders Seneca foredrag

Succes skal fejres!

Hver eneste dag tager I et valg om, hvorvidt I vil have succes. Succes er nemlig ikke et vilkår, men det er derimod et valg og en vilje. Hvis I vælger at stræbe efter succes, så vil jeres personlige vilje også have en positiv effekt på fællesskabet og dets engagement.

Anders Seneca giver jer i dette motiverende foredrag, der ikke tager højde for janteloven, nogle helt simple og effektive teknikker og redskaber til at sikre den opløftende fornemmelse for succes. Det handler i bund og grund om, hvordan I ser hverdagen omkring jer, og hvad I giver opmærksomhed og hvad I lader fylde.

Glæd jer til følelsen af, at succes er mulig hver eneste dag og ved alle opgaver, og at I kan løfte gejsten i flok.

Foredraget tager udgangspunkt i Anders’ inspirerende bog “Succes skal fejres! – når du er god, er vi bedst”.

Anders Seneca foredrag

Hvad leder du efter? - Find dig selv som leder

Foredraget giver jer råd til, hvordan I finder jer selv som leder i det offentlige.

Generelt bruger ledere al for meget energi på at lede sine medarbejdere – i stedet skal en leder se efter kunderne. Det må aldrig være en leders mål at have tilfredse medarbejdere, men tilfredse medarbejdere er vejen til at nå sit mål. Men det kræver, at alle ved, hvad de er ansat til.

Hvordan sætter man som leder ord på virksomhedens kerneopgave og bruger den som afsæt for ledelse? Anders Seneca giver bud på dette i foredraget. I dette foredrag inspireres I til at reflektere over ledelse og erstatte ordet ‘lederskab’ med lederskib. Foredraget vil motivere til handling og ledelse, dér hvor det offentlige møder borgeren. I en status som offentlig leder vil I ofte føle jer presset af nogle høje forventninger og få ressourcer. Men hvad leder I efter?

Der er 10 helt konkrete ledetråde, der hjælper dig med at finde jer selv som leder:
Led efter borgeren, find dig selv, kend kerneopgaven, kys krisen, skrot lederskabet – gå om bord på lederskibet, forløs ”forskelskraften”, inviter til innovation, kram kværulanten, gør service til en oplevelse, tilfredse medarbejdere er midlet, ikke målet!

Foredraget er baseret på bogen “Hvad leder du efter?”.

Anders Seneca foredrag

Vi er ikke ansat til at trives

I foredraget udfordrer Anders Seneca med smil på læben måden, vi tænker på trivsel i blandt medarbejderne.

Hverken lederen eller en selv kan finde motivationen – motivation er noget vi skal skabe i fællesskab. Foredraget viser hvordan, det skal gøres.

Vores ansættelse lyder ikke, at vi skal trives. Trivsel er dog en af de vigtigste faktorer for, at vi kan lykkes – men det kræver en fælles forståelse af, hvad vi skal lykkes med. Trivsel er ikke en destination eller et mål, men derimod er det en ressource.

Se frem til et foredrag, der skaber energi og eftertanke… og det vil med stor sandsynlighed skabe effekt på arbejdspladsen.

Anders Seneca foredrag

Kerneopgaven - Fra flotte ord til handling!

Vi kan kende kerneopgaven, men hvordan forvandler vi det fra flotte ord til handling?

Kerneopgaven skal ikke kun defineres. Den skal derimod operationaliseres og optimeres, hvis det fulde udbytte af kerneopgaven skal blive en realitet. Virksomhedens kerneopgave er ikke noget, der skal skrives ned. I stedet er en kerneopgave dét, der sker i arbejdsdagen.

Foredraget tager udgangspunkt i de sidste 7 års udviklingsprocesser med fokus på kerneopgaven. Ligeledes stiller Anders Seneca skarpt på, hvordan vi garanterer en videre effekt af vores arbejde med kerneopgaven. Den er ikke noget vi kan blive endeligt færdige med, modsat er det en tematik, der løbende må udfordres, hvis succes skal skabes.

Anders Seneca sætter fokus på, at kerneopgaven er en succesbeskrivelse, og i dette foredrag fortæller han, hvordan vi sammen på arbejdspladsen skaber succes med kerneopgaven inkluderet i hverdagens praksis.

Referencer

Der har været stor ros til Anders for hans nærværende væsen, dygtige formidling og skarpe pointer. Det har helt sikkert skabt nogle værdifulde refleksioner i vores organisation.

Henrik Lydholm

Aalborg Kommune

Meget relevant og tilpasset omstændighederne i vores organisation.

Anne Boe Andersen

Sønderborg Kommune

Forrygende foredrag

Kirstine Christiansen

Holbæk Kommune

Anders levede fuldt ud op til forventningerne, og vi har fået rigtig gode evalueringer tilbage fra deltagerne. Det var vigtigt for os, at der var tid til at drøfte Anders' pointer i TRIO'erne, så de havde mulighed for at overføre teori til praksis.

Pia Nørmølle

Vesthimmerlands Kommune

Et meget udmærket og inspirerende foredrag.

Margot Skyum

Social- og Sundhedsskolen

Super relevant og vedkommende foredrag. Rigtig flot, at foredragsholder søger information om målgruppe. Han lykkedes med at nå en målgruppe præget af stor diversitet.

Ann Østergaard

Udannelsescenter Holstebro

Det var helt fantastisk og Anders er en rigtig god formidler. Jeg vil klart anbefale ham til andre.

Jeanette Hall

NEXT Uddannelse København

Godt og nærværende foredrag, hvor han greb de konkrete spørgsmål / problemstillinger.

Tina Hansen

Socialpædagogerne Kreds Storstrøm

Super inspirerende - saglig, faglig og underholdende til det sidste.

Michael Nielsen

Rødding/Lintrup skole

Meget fin proces forud for dagen, super godt på dagen. Anders forstod lynhurtigt vores Masterclass-koncept og leverede fuldt ud.

Sanne Kramer

Aabenraa Kommune

Super fedt foredrag. Meget inspirerende. Vi er allerede i kontakt med Anders om at afholde et opfølgningsforedrag i det nye år, hvor vi arbejder videre med kerneopgaven i vores center.

Julie Sørensen

Jobcenter, København, CKB

Anders er simpelthen bare fantastisk. Han giver både anledning til grin, men også en masse refleksion.

Heidi Andersen

BRK Hjemmeplejen

Vi var meget tilfreds med det foredrag/den workshop, som Anders stod i spidsen for i Neurologi. Anders formåede for fornemmeste vis at koble rammen for foredraget til vores afdeling.

Rikke Harvey

Neurologi, Regionshospitalet Viborg

Vi laver altid et spørgeskema efter temadage, som oplægget fra Anders Seneca var en del af. I evaluereingen syntes 98 % at oplægget var godt / meget god, så vi er meget tilfredse

Helle Stork

Billund Kommune

Foredraget gav særlig værdi fordi der var mulighed for telefonmøde med Anders Seneca inden afholdelsen. Dette gjorde det muligt at "vinkle" oplægget så det passede perfekt ind i konteksten

Jens Helstrup Jensen

Værkstedet Kuglen

Anders var spot on, lige det vi havde brug for at høre. Han var tilstede og sjov. Han provokerede der hvor der var brug for det og fik sat tingene i perspektiv.

Tina Nørager

Kolding Kommunale Tandpleje

Fantastisk foredrag, som på en underholdende måde fik belyst lige præcis de problemstillinger, vi ønskede. Har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra de forsk personalegrupper om dagen.

Mona Kølbæk Johansen

Aalborg sygehus

Kerneopgaven i krise: Bliv konkret og spar på kræfterne

Anders Seneca vender hjem til kerneopgaven i sin nye bog.

En krise er øjenåbnende for mange virksomheder. De sidste 10 år har det været Anders Senecas kerneopgave at hjælpe andre med at løse deres kerneopgave bedst muligt. Den erfaring har givet ham et skarpt blik for, hvornår en arbejdsplads fungerer, og hvornår den ikke gør.

Bogens pointer og perspektiver hviler på de mange hundrede processer og samarbejder, Anders Seneca har været involveret i samtlige danske regioner og i 94 af landets 98 kommuner. Anders Seneca giver en opbyggelig indsigt i, hvordan man kan finde frem til sin kerneopgave. Anders Seneca er stifter af konsulentfirmaet Dogmekompagniet, foredragsholder og forfatter til flere bestsellere.

Succes skal fejres: Når du er god er vi bedst

Du vælger selv hver eneste dag, om du vil være en succes. Dét handler nemlig om, hvordan du ser hverdagen omkring dig, og om, hvad du giver fokus og fylde. Både for enkeltpersoner og i fællesskaber er succes et valg og en vilje og ikke et vilkår. SOSU-assistenten er potentielt lige så stor en succes som Supermand, hvis altså hun vil. Og når hun vil det, så smitter det af på fællesskabet omkring hende. Anders Seneca, kendt for bestsellerne Kend din kerneopgave og Løs din kerneopgave, kridter på ny banen op for at få danskerne til at se og ikke mindst fejre deres succeser, fordi det vil ændre dagligdagen til det gode: det bliver pludselig sjovt at være både effektiv og målrettet. I Succes skal fejres gøres der op med janteloven. Med enkle teknikker og greb, tilsat et par tåkrummende historier fra kontorgangene, planter Anders Seneca succesbegrebet i os.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Anders Seneca

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Seneca
Anders Seneca

4.75 ud af 5 stjerner

"Fagligt relevant, god energi og underholdende."

Klaus H. Nielsen - Vejle Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Seneca