Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Seneca

Lær hvordan vi opnår fælles fokus og forudsætning for en udvikling der er meningsfuld

Anders Seneca

Anders Seneca

Efterspurgt ledelseskonsulent og forfatter til bestsellerne ”Kend din kerneopgave” og ”Løs din kerneopgave”.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Fagligt relevant, god energi og underholdende."

Klaus H. Nielsen - Vejle Kommune Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Anders Seneca

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Hvordan skaber vi fælles fokus og forudsætning for en udvikling, der er både menings- og effektfuld? Kerneopgaven kender vi vel? Eller gør vi? Ledelseskonsulent Anders Seneca forklarer i sit tankevækkende og inspirerende foredrag, hvorfor og hvordan I opnår gevinst ved at skærpe den fælles forståelse af kerneopgaven i jeres organisation.

Anders Seneca er stifter af konsulentfirmaet Dogmekompagniet, foredragsholder og forfatter – og er grundlæggende optaget af, hvordan man som leder skaber innovation i organisationer, der ikke er innovative. Anders Seneca tør udfordre ro, systemer, regler og regneark – og har i en årrække været leder i den offentlige sektor – med humøret og håbet intakt.

Et foredrag med Anders Seneca giver dig:

 • Et energisk og skarpt oplæg med kant og kærlig provokation, der aktiverer tilhørernes refleksion med spørgsmål som; går vi til vores arbejdsopgaver med tanken om ”at gøre det rigtigt” eller ”gøre det rigtige”?
 • Anders gør op med teoretiske floskler, der forbliver ”flotte ord”, og opfordrer til handling.
 • Med tankevækkende ordspil og refleksionsspørgsmål tør Anders udfordre sit publikum – hvad enten det er ledere eller medarbejdere, går de motiveret der fra.

Anders Seneca har ti års ledelseserfaring fra den offentlige sektor. Han har også i mere end otte år stået i spidsen for sit eget konsulenthus. Det er med afsæt i denne baggrund, at Anders Seneca i sine foredrag fortæller, hvordan I som organisation skaber de bedste forudsætninger for innovation i hverdagen. Samtidig tager han relevante og evigaktuelle emner som teamsamarbejde, arbejdsmiljø, arbejdskultur og trivsel op i sine foredrag samt giver bud på, hvordan en fælles forståelse og italesættelse skaber rammer for en sundere arbejdskultur og gladere medarbejdere, der godt kan løse sine egne arbejdsopgaver og samtidig arbejde for virksomhedens fælles kerneopgave.

Med afsæt i sine meget omtalte bøger “Løs din Kerneopgave”, ”Kend din Kerneopgave”, ”Hvad leder du efter” og “Succes skal fejres!” tilbyder Anders Seneca foredrag, workshops, temadage, strategisk rådgivning og praktisk procesfacilitering.

Se foredrag med Anders Seneca

  Anders Seneca foredrag

  Kerneopgaven i krise

  • Har vi travlt med kerneopgaven eller med at spilde tiden?
   Bruger vi tiden på det vigtige? Og hvad skal vi holde op med, for at lykkes bedre? I sit nye foredrag giver Anders Seneca jer ny inspiration og provokation, som kan skabe aktion i jeres hverdagspraksis.

  • Er kerneopgaven konkret på din arbejdsplads?
   Med udgangspunkt i sin nye bog KERNEOPGAVEN I KRISE giver Anders Seneca i foredraget en unik og underfundig indsigt i kerneopgavens aktuelle tilstand og stilstand på de danske arbejdspladser: Vi har styr på kerneopgaven, men vi styrer ikke efter kerneopgaven. Vi styrter rundt, men det er uden retning. Vi har travlt med at spilde tiden.

  • Kerneopgaven er i krise
   Mange medarbejdere går hver dag på arbejde, uden at vide hvorfor de er ansat. Kerneopgaven er reelt sjældent kerneopgaven. Foredraget er en gyser, men i høj grad også en guide til, hvordan vi kan gøre kerneopgaven konkret.

  • Vi har travlt, men det ikke med kerneopgaven
   Foredraget giver inspiration til, hvordan I sikrer at kerneopgaven er forløst, fælles og fokuseret på arbejdspladsen. Og dét er der brug for.

  • Konkret kerneopgave skaber fokus og fællesskab og øger trivsel og god tid.

  Anders Seneca foredrag

  Kend din kerneopgave – og løs den

  • Hvordan kan vi fokusere, forankre og forandre kerneopgaven? I dette foredrag er Anders Senecas kerneopgave at skabe forudsætningerne for, at du og din organisation kan løse jeres kerneopgave bedst muligt.

  • Men løser I overhovedet kerneopgaven? I foredraget forklarer Anders Seneca, hvordan I gennem strategisk og praktisk ledelse kan forandre, forankre og fokusere kerneopgaven. Ét er at kende kerneopgaven – noget andet er at løse den, strategisk og praktisk.

  • En fælles og forståelig kerneopgave er forudsætning for at kunne konkretisere udfordringer, vilkår og en innovativ opgaveløsning. Kerneopgaven er foranderlig og afgørende for, hvordan vi forstår helt centrale begreber. Det er begreber som kompetencer, kvalitet, professionalisme og forskelskraft.

  • Anders Senecas foredrag eller workshop tager udgangspunkt i de udviklingsprocesser, der kan skabe inspiration, motivation, refleksion – og konkret forandring og forankring i jeres organisation. Det handler om kerneopgaven. Men det handler også om, hvordan vi styrker det fælles “VI” og det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

  • Ifølge Anders Seneca handler det ikke om at tænke ud af boksen. Det handler om at få skabt en fælles indsigt i, hvad der er i boksen i første omgang.

  Anders Seneca foredrag

  Fra corona-krise til kerneopgave: Godt i gang igen!

  • Hvordan gør vi krisen til en gevinst for kerneopgaven? Hvordan bruger vi corona-krisen til at styrke organisation og motivation? Kerneopgaven har fået corona. Krisen rammer overalt og konsekvenserne synes uoverskuelige og uendelige.
  • Vi må dog aldrig lade en krise gå til spilde. Krisen kan være et vendepunkt og vise vejen til god tid og styrket kerneopgave, hvis vi vil. Det fordrer, at vi arbejder strategisk og praktisk med den læring og aflæring der skabes og skærpes mulighed for under corona-krisen.
  • Hvordan kommer vi godt i gang på den anden side af krisen, så kerneopgaven fremstår endnu mere sund og stærk? Krisen giver unikke indsigter, der kan bruges til at gøre kerneopgaven konkret og handlingsorienteret. Hierarkier er vendt på hovedet og det er blevet tydeligt, hvad borgeren reelt savner, når vi forsvinder. Det er ikke alt der er kerneopgaven, så krisen har også skabt en unik mulighed for at skabe god tid og lykkes bedre, ved at holde op og lave mindre.
  • Der har vist sig behov for at gøre kerneopgaven konkret, fælles og prioriteret – og foredraget viser hvordan.Vi skal ikke tilbage til hverdagen som vi kender den, men derimod vende os mod en virkelighed, hvor det er kerneopgaven, der motiverer og prioriteres, i langt højere grad end tidligere.
  • Måske har kerneopgaven været syg længe? Måske kan vi bruge krisen til at skabe og skærpe et fælles fokus på kerneopgaven. En hverdag, præget af professionelt arbejdsfællesskab, frem for arbejdsdeling. En hverdag hvor vi ikke bare ved hvad vi laver, men også er enige om hvorfor vi gør det.
  • Formatet tilpasses dér hvor I som organisation er. Der veksles mellem inspiration og refleksion, så der skabes afsæt for konkret aktion i egen hverdag. Det vil være oplagt som bidrag til en opstartsproces, som vitalisering af arbejdet med kerneopgaven, eller som motivation i en turbulent tid og organisation. Det kan afvikles som foredrag, eller proces i ledergruppe eller teams.

  Anders Seneca foredrag

  Succes skal fejres!

  • Hver eneste dag tager du et valg om, hvorvidt du vil have succes. Succes er nemlig ikke et vilkår, men det er derimod et valg og en vilje. Hvis du vælger at stræbe efter succes, så vil din personlige vilje også have en positiv effekt på fællesskabet og dets engagement – for når du er god, så er vi bedst.
  • Anders Seneca giver dig i dette motiverende foredrag, der ikke tager højde for janteloven, nogle helt simple og effektive teknikker og redskaber til at sikre den opløftende fornemmelse for succes. Det handler i bund og grund om, hvordan du ser hverdagen omkring dig, og hvad du giver opmærksomhed og lader fylde.
  • Glæd dig til følelsen af, at succes er mulig hver eneste dag og ved alle opgaver, og at du sammen med andre kan løfte gejsten i flok.
  • Foredraget tager udgangspunkt i Anders Senecas inspirerende bog “Succes skal fejres! – når du er god, er vi bedst” (2019).

  Anders Seneca foredrag

  Hvad leder du efter? – Find dig selv som leder

  • Foredraget giver dig råd til, hvordan du finder dig selv som leder i det offentlige.
  • Generelt bruger ledere al for meget energi på at lede sine medarbejdere – i stedet skal en leder se efter kunderne. Det må aldrig være en leders mål at have tilfredse medarbejdere, med tilfredse medarbejdere er vejen til at nå sit mål. Men det kræver, at alle ved, hvad de er ansat til.
  • Hvordan sætter man som leder ord på virksomhedens kerneopgave og bruger den som afsæt for ledelse? Anders Seneca giver bud på dette i foredraget. I dette foredrag inspireres du til at reflektere over ledelse og erstatte ordet ‘lederskab’ med lederskib. Foredraget vil motivere til handling og ledelse, dér hvor det offentlige møder borgeren. i en status som offentlig leder vil du ofte føle dig presset af nogle høje forventninger og få ressourcer. Men hvad leder du efter?
  • Der er 10 helt konkrete ledetråde, der hjælper dig med at finde dig selv som leder:
   Led efter borgeren, Find dig selv, Kend kerneopgaven, Kys krisen, Skrot lederskabet – gå om bord på lederskibet, Forløs ”forskelskraften”, Inviter til innovation, Kram kværulanten, Gør service til en oplevelse, Tilfredse medarbejdere er midlet, ikke målet!
  • Foredraget er baseret på bogen “Hvad leder du efter?” (2012).

  Anders Seneca foredrag

  Vi er ikke ansat til at trives

  • I foredraget udfordrer Anders Seneca med smil på læben måden, vi tænker på trivsel i blandt medarbejderne.
  • Hverken lederen eller en selv kan finde motivationen – motivation er noget vi skal skabe i fællesskab. Foredraget viser hvordan, det skal gøres.
  • Vores ansættelse lyder ikke, at vi skal trives. Trivsel er dog en af de vigtigste faktorer for, at vi kan lykkes – men det kræver en fælles forståelse af, hvad vi skal lykkes med. Trivsel er ikke en destination eller et mål, men derimod er det en ressource.
  • Se frem til et foredrag, der skaber energi og eftertanke… og det vil med stor sandsynlighed skabe effekt på arbejdspladsen.

  Anders Seneca foredrag

  Kerneopgaven – Fra flotte ord til handling!

  • Vi kan kende kerneopgaven, men hvordan forvandler vi det fra flotte ord til handling?
  • Kerneopgaven skal ikke kun defineres. Den skal derimod operationaliseres og optimeres, hvis det fulde udbytte af kerneopgaven skal blive en realitet.
  • Virksomhedens kerneopgave er ikke noget, der skal skrives ned. I stedet er en kerneopgave dét, der sker i arbejdsdagen.
  • Foredraget tager udgangspunkt i de sidste 7 års udviklingsprocesser med fokus på kerneopgaven. Ligeledes stiller Anders Seneca skarpt på, hvordan vi garanterer en videre effekt af vores arbejde med kerneopgaven.
  • Kerneopgaven er ikke noget vi kan blive endeligt færdige med, modsat er det en tematik, der løbende må udfordres, hvis succes skal skabes.
  • Anders Seneca sætter fokus på, at kerneopgaven er en succesbeskrivelse, og i dette foredrag fortæller han, hvordan vi sammen på arbejdspladsen skaber succes med kerneopgaven inkluderet i hverdagens praksis.

Referencer

Meget relevant og tilpasset omstændighederne i vores organisation.

Anne Boe Andersen

Sønderborg Kommune

Et meget udmærket og inspirerende foredrag.

Margot Skyum

Social- og Sundhedsskolen

Super relevant og vedkommende foredrag. Rigtig flot, at foredragsholder søger information om målgruppe. Han lykkedes med at nå en målgruppe præget af stor diversitet.

Ann Østergaard

Udannelsescenter Holstebro

Det var helt fantastisk og Anders er en rigtig god formidler. Jeg vil klart anbefale ham til andre.

Jeanette Hall

NEXT Uddannelse København

Godt og nærværende foredrag, hvor han greb de konkrete spørgsmål / problemstillinger.

Tina Hansen

Socialpædagogerne Kreds Storstrøm
Uforpligtende forespørgsel på Anders Seneca

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Seneca
Anders Seneca

4.75 ud af 5 stjerner

"Fagligt relevant, god energi og underholdende."

Klaus H. Nielsen - Vejle Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Seneca