Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Rasmus Willig

Hør en professionel skeptiker der ikke er bange for at kritisere "positivfascisme"

Rasmus Willig

Rasmus Willig

Sociolog, forsker og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Rasmus Willigs oplæg om tavshedskultur var interresant, nærværende, skræmmende, men gav også et spirrende håb. Rasmus Willig er en dygtig oplægsholder, som formår at skabe en intens atmosfære, hvor alle 120 pædagoger lyttede intenst i halvanden time."

Pia Ungstrup Petersen - BUPL Midtsjælland Se alle referencer

Et foredrag med Rasmus Willig giver jer:

  • Et kritisk blik på samfundstendenser, men leveret med lune og glimt i øjet
  • Et debatlystent publikum. Rasmus Willig er en skarp kommunikatør og debattør, der kan sætte gang i en sund debat og spørgsmål fra salen
  • En veldokumenteret viden, der beror på Rasmus Willigs egne dybdegående forskningsresultater
Uforpligtende forespørgsel på Rasmus Willig

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rasmus

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Rasmus Willig stiller i sine tankevækkende foredrag spørgsmålstegn ved moderne begreber som coaching, robusthed, anerkendende ledelse og selvledelse. Han er blevet kaldt en ”professionel skeptiker” og er ikke bange for at kritisere dét, han selv kalder positivfascisme – ytring af vores utilfredsheder er en forudsætning for, at vi kan udvikle tingene til det bedre. Begrebet kritik har Rasmus Willig gjort til sit speciale, og kritik er netop udgangspunkt for hans spændende og gennemarbejdede foredrag. Rasmus har en ph.d. i sociologi og er lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet. Han er en skarp debattør, har været fast skribent for dagbladet Information og er en af arkitekterne bag Politikens kritiker- og debattørskole.

Et foredrag med Rasmus Willig giver jer:

  • Et kritisk blik på samfundstendenser, men leveret med lune og glimt i øjet
  • Et debatlystent publikum. Rasmus Willig er en skarp kommunikatør og debattør, der kan sætte gang i en sund debat og spørgsmål fra salen
  • En veldokumenteret viden, der beror på Rasmus Willigs egne dybdegående forskningsresultater

Jubeloptimisme og kritik

Rasmus Willigs foredrag tager udgangspunkt i hans sociologiske forskning. I 2017 udkom Rasmus Willigs seneste bog “Hvad skal vi svare?”, der omhandler jubeloptimisme – en effektiv mekanisme til at fjerne fokus fra en hidtil uset rovdrift på mennesker og natur.

Hans mest offentlige omtalte bog ”Afvæbnet kritik” fra 2016 er resultatet af syv års indsamling af svar på kritik, som offentlige ansatte retter mod deres arbejdsplads eller arbejdsgiver. Kritik er blevet noget, det enkelte individ skal udsætte sig selv og ikke sine omgivelser for, og det kan ifølge Rasmus Willig resultere i et psykisk dårligt arbejdsmiljø. Det er ikke kun kritikkens konsekvenser for det moderne menneske, der behandles i Rasmus Willigs foredrag. Han tilbyder også interessante oplæg om samfundets udviklingstendenser og kritikkens betydning for et levende og velfungerende demokrati, hvor ytringsfrihed er et nøgleord.

Book et spændende foredrag med Rasmus Willig og få indblik i samfundets udviklingstendenser, kritikkens betydning for et velfungerende demokrati.

Se foredrag med Rasmus Willig
Rasmus Willig foredrag

Fra Flexicurity til Flexisme – den succesfulde formel for fiasko

Foredraget tager udgangspunkt i vores berømte arbejdsmarkedsmodel, den såkaldte danske model – og den enorme forvandling, den har gennemgået de senere år. På rekord tid har vi fået en tavshedskultur, hvor man bare skal være positiv og robust. Resultatet er, at mange oplever, at deres ytringsfrihed er kommet under pres, og at de ikke længere kan gå til deres ledelse og ytre kritik. Det betyder, at der ikke handles med rettidig omhu – og Rasmus Willig betegner denne udvikling som den succesfulde formel for fiasko.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”Flexisme”, som er baseret på Rasmus Willigs og Anders Ejrnæs’ forskning. Rasmus forklarer de bagvedliggende strukturelle årsager til hvorfor, vi har fået en tavshedskultur, der går ud over det psykisk arbejdsmiljø og udvikler stress i et omfang, vi ikke har set tidligere. Og hvorfor vi ser den ene skandale efter den anden på både offentlige og private arbejdspladser.

Bogens analyse og konklusion bliver foredragets afsæt: At et dårligt psykisk arbejdsmiljø er med til at anskueliggøre en historisk udvikling fra flexicurity over flexploitation til flexisme. Det er alle begreber, som Rasmus vil forklare i foredraget. Vi har bevæget os fra en kritisk attitude over en positiv til en robust attitude.

Foredraget et must for alle arbejdsmarkedspartnere og man fristes til at sige, for alle moderne arbejdspladser

Rasmus Willig foredrag

Afvæbnet kritik 

Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”Afvæbnet kritik”, som er baseret på Rasmus Willigs intensive forskning og indsamling af svar på kritik blandt offentlig ansatte som lærere, sygeplejersker, politibetjente, socialrådgivere og pædagoger, når de er gået til deres ledelse med kritik, eller når ledelsen er gået til deres ledelse med kritik – for der er som bekendt mange ledelseslag i dag.

I foredraget forklarer Rasmus de bagvedliggende strukturelle årsager til kritik i virksomheder og organisationer, og analysen er skræmmende, enkel og desværre overbevisende.

Foredraget tager afsæt i bogens analyse og konklusion: At et dårligt psykisk arbejdsmiljø er med til at anskueliggøre en historisk udvikling fra flexicurity over flexploitation til flexisme. Alle begreber som Rasmus Willig vil forklare i foredraget. Vi har så at sige bevæget os fra en kritisk attitude over en positiv til en robust og resilient attitude. Som en medvirkende forklarede under bogens tilblivelse: ”Før havde vi medbestemmelse, så kom vi på medhør og nu skal vi bare være medgørlige”.

Rasmus Willig foredrag

Hvordan bliver din virksomhed, organisation eller institution bæredygtig og reelt gør en forskel?

Klimadebatten raser og alle ved der skal gøres noget nu, hvis vi skal nå i mål. Men det er svært at omstille sig til en ny virkelighed, og der går ikke lang tid før flere virksomheder skal til at aflægge et komplet etisk og grønt regnskab, hvis de skal overleve, for forbrugsadfærden spås til at ændre sig radikalt.

Det er forventeligt at langt flere virksomheder i takt med at klimakrisen tager til vil stå med en bevisbyrde i offentligheden, så hvordan kan virksomheder, organisationer, store som små tilpasse sig konkret og være i stand til at aflevere et retvisende grønt regnskab?

Store kriser afleder altid kritik og de som bliver skydeskive for kritik vil som hovedregel ofte stå med et forklaringsproblem. Klimakrisen er anderledes for det er svært at snige sig udenom, for der er ikke længere bare taler om forskellige holdninger som brydes, men et naturvidenskabeligt faktum, som alle de kommende år skal forholde sig til.

Rasmus Willig har sammen med Norges største filosof, Arne Johan Vetlesen, skrevet bogen: “Hvad skal vi svare?” Bogen stiller det ubehagelige spørgsmål, hvad skal vi svare vores børn, når de siger “I vidste det jo godt, så hvorfor gjorde I ikke noget? Faktisk forsatte I med uhindret fart!” Bogen analyserer, hvorfor det er så svært at handle, men også hvor nemt det er at vende udviklingen, så I bliver bæredygtige.

Foredraget er uden omsvøb og går lige til pointen. Hvorfor er det så svært og hvad skal der gøres konkret?

Rasmus Willig foredrag

Positivitetsfascisme på fremmarch

Positiv tænkning, positiv psykologi og lykkeforskning er på fremmarch overalt og vi skal kunne “se muligheder frem for begrænsninger”,  “være løsningsorienterede og ikke hænge os i det, som ikke fungerer” og ikke mindst have en positiv indstilling frem for at stille os kritiske over for forhold på arbejdspladsen. Det skulle alt sammen gøre os mere glade, mere effektive og øge vores trivsel.

Rasmus Willig er yderst kritisk over for disse floskler og sammenligner den positive tænkning og positive psykologi med fascismen. Alle skal marchere i samme takt. De, som er negative, skal sorteres fra og har ikke noget at gøre i den nye verden.

Oplev et provokerende og ”negativt” foredrag, når Rasmus Willig kommer med horrible eksempler fra den glade konsulent- og coachingindustri.

Rasmus Willig foredrag

Anerkendelsessamfundet

Anerkendelsesbegrebet har sneget sig ind alle steder, også i familie- og i arbejdslivet, men hvorfor er det blevet så centralt et begreb? Intentionen om at skabe et sundt arbejdsmiljø med flere glade medarbejdere har været god, men måske leder den anerkendende tilgang i virkeligheden til flere sygemeldinger, da kritikken undertrykkes.

I foredraget tager Rasmus Willig afsæt i Frankfurterskolen og professor Axel Honneth, der er berømt for udviklingen af den såkaldte kritisk teori og sine skarpe og kritiske diagnoser af samfundets udviklingstendenser.

Foredraget går i dybden med anerkendelsesteorien, så den bliver tilgængelig for alle og bruger den til at diskutere den i forhold til andre teorier og så forskellige fænomener som X-factor, Jagtvej 69 og flygtningelejre.

Anerkendelsesteorien søger at fokusere på det positive på arbejdspladsen, på det som virker og negligerer herved alle former for problemer, der ganske enkelt betragtes som forhindringer for fremskridt.

Rasmus Willig Moderator

Rasmus Willig er en yderst erfaren moderator og kan bistå med alt fra svært videnskabelig stof over store fagforeningskonferencer til mindre intime og heftige debatter.

Referencer

Rasmus Willigs oplæg om tavshedskultur var interresant, nærværende, skræmmende, men gav også et spirrende håb. Rasmus Willig er en dygtig oplægsholder, som formår at skabe en intens atmosfære, hvor alle 120 pædagoger lyttede intenst i halvanden time

Pia Ungstrup Petersen

BUPL Midtsjælland

Godt og nærværende foredrag af en yderst kompetent Rasmus

Per Nielsen

Landsforeningen af ungdomsskoleledere
Uforpligtende forespørgsel på Rasmus Willig

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Rasmus Willig
Rasmus Willig

5 ud af 5 stjerner

"Rasmus Willigs oplæg om tavshedskultur var interresant, nærværende, skræmmende, men gav også et spirrende håb. Rasmus Willig er en dygtig oplægsholder, som formår at skabe en intens atmosfære, hvor alle 120 pædagoger lyttede intenst i halvanden time."

Pia Ungstrup Petersen - BUPL Midtsjælland Se alle referencer

Foredragsemner med Rasmus Willig