Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Få klarhed over de vigtigste elementer i det stærke team

Steen Broen Jensen foredrag

Steen Broen Møller

Personaleudvikler.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Meget spændende og en utrolig lydhør og god, forklarende person. Han var fra starten villig til at give os den nødvendige tid, såfremt der skulle være mange spørgsmål."

Annette Mikkelsen - Novozymes A/S Se alle referencer

Et foredrag med Steen Broen Møller giver jer:

  • Værktøjer til at motivere, forandre og fremme samarbejde i jeres organisation
  • En foredragsholder som kan formidle teori til praksis på en overkommelig måde
  • Et lærerigt, tankevækkende og yderst inspirerende foredrag baseret på personlig erfaring
Uforpligtende forespørgsel på Steen Broen Møller

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Steen

Lecture icon

Foredrag

Course icon

Kurser

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Få konkrete redskaber der bunder i en solid mængde erfaring med teambuilding, motivation og forandring fra den tidligere patruljefører i Slædepatruljen Sirius, Steen Broen Møller. En mand der om nogen ved, hvad det vil sige at arbejde sammen under komplicerede forhold. Steen trækker så at sige på sine erfaringer fra 40 graders frost til lune danske organisationer. Det er inspirerende, lærerigt og tankevækkende. 

Et foredrag med Steen Broen Møller giver jer:

  • Værktøjer til at motivere, forandre og fremme samarbejde i jeres organisation
  • En foredragsholder som kan formidle teori til praksis på en overkommelig måde
  • Et lærerigt, tankevækkende og yderst inspirerende foredrag baseret på personlig erfaring

Vejen til en stærk organisation

Steen var aktiv patruljefører ved Slædepatruljen Sirius i Grønland (1991 – 1993), og senere var han initiativtager og deltager på den legendariske ”Ekspedition Sirius 2000” med blandt andet HKH Kronprins Frederik som deltager, vist i en programserie på TV 2.

Steen er stadig aktiv i en Sirius-reserveenhed, således fysisk tilstand og mental indstilling til stadighed skal holdes skarp.

Steen er uddannet eksporttekniker, og har læst en Master i organisatorisk læring. Desuden var han medstifter af Nordic Adventure – et lille specialrejsebureau, der senere blev solgt til Greenland Travel. En kort overgang var en del af ejerledelsen i Nordens største BMW motorcykelforhandler.

Udover sit virke i SiriusUnity, er han i dag også partner i Strongteams, der arbejder med team assessments, og importerer ligeledes også cykler med hans virksomhed Velo Culture ApS fra Italien.

Steen holder foredrag, kurser og workshops inden for områder som forandring, ledelse, medarbejderkultur, teambuilding og konflikthåndtering. Alle hans foredrag kan målrettes enten medarbejder eller ledergrupper. Hans foredrag og kurser udmærker sig ved at have en stærk variation mellem teori og praksis.

Book Steen Broen Møller som er den ideelle foredragsholder hvis i ønsker at udvikle jeres organisation, og få specifikke værktøjer til hvordan I fremmer forandring, medarbejderkulturen og samarbejde blandt jeres medarbejdere.

Se foredrag med Steen Broen Møller
Steen Broen Møller foredrag

Social kapital

Grundtanken i social kapital er, at man ved at opbygge og udbytte stærke relationer, kan øge kvalitet og effektivitet.

Hvordan kan I arbejde med det på en meningsfyldt måde – eller arbejde videre med det fra det udgangspunkt, I har netop nu.

Steen vil i foredraget bringe åbninger for jeres fremtidige arbejde med social kapital og de tre hovedelementer: tillid, retfærdighed og samarbejdsevne: Man skal kunne regne med hinanden; herunder at medarbejderne har tillid til det, kolleger og ledelse siger, og at ledelsen har tillid til, at de ansatte af sig selv udfører et godt stykke arbejde. At alle parter i organisationen oplever, at de bliver fair behandlet. Det handler ikke kun om at goderne bliver retfærdigt fordelt, men mindst lige så meget om, at ”tingene går ordentligt for sig”. At medarbejdere og ledelse formår at arbejde effektivt sammen om kerneopgaven.

Steens indlæg om social kapital kan laves som foredrag, workshop eller temadag (med en spørgeskemabaseret måling af Social Kapital, således vi har en aktuel status for den deltagene organisation). På sine workshops og temadage indleder han med et dialogoplæg, der tager udgangspunkt i historiefortællinger fra Slædepatruljen Sirius, hvor social kapital fylder frit.

Han tager udgangspunkt i tre hovedelementer; hvordan udleveres og opleves tillid, retfærdighed og samarbejde. Der vil være meget deltagerinvolvering og alt efter temperament, kan Steen variere disse til at være mere eller mindre udfordrende enten udendørs eller indendørs.

Steen Broen Møller foredrag

DE FEM BENSPÆND I TEAMET – FÅ KLARHED OVER DE VIGTIGSTE ELEMENTER I DET STÆRKE TEAM

I dette foredrag beskæftiger Steen Broen sig med opbygningen og vedligeholdelse af stærke (leder)teams på arbejdspladsen, og tager bl.a. afsæt i sin tid som ekspeditionsleder og patruljefører i Slædepatruljen Sirius, hvor teamwork og samarbejde er essentielt.

Én af Steens grundpointer er, at teamwork er en umulighed uden konstant fokus på netop teamet – og at det kan gøres ved blandt andet at se på, hvor de typiske benspænd i teamet foregår. De fleste mennesker har et oprigtigt ønske om at udvikle sig og blive endnu bedre til at samarbejde, men ofte kan det alligevel være en stor udfordring at få teamet til at fungere, så alle kompetencer og ressourcer kommer i spil.

I løbet af foredraget får deltagerne praktiske redskaber til at løfte teamet og de interne relationer. Samtidig viser Steen Broen, hvordan vi som medarbejdere og/eller ledere kan ændre vores egen teamadfærd – alene ved at lære at fokusere på de 5 benspænd: Fravær af tillid, konfliktskyhed, manglende forpligtigelse over hinanden, manglende fælles ansvarlige og manglende opmærksomhed på fælles resultater. Lyder det bekendt?

Foredraget bygger på teorier og praktiske eksempler, som bliver godt krydret med Steens erfaringer fra sit arbejde som patruljeleder ved Siriuspatrujlen. Herudover trækker han på sine mangeårige erfaringer som organisationskonsulent, ledelseskonsulent og teamudvikler hos en langt række større og mindre virksomheder.

Steen Broen Møller foredrag

DEN PERFEKTE TEAMPLAYER – det gode samarbejde

I foredraget zoomer Steen Broen ind på det, der kendetegner personer, som både forstår og ønsker at løfte et team til nye højder.

Selv de vildeste kompetencer sættes ikke i spil, hvis ikke den rette indstilling er tilstede.

Det drejer grundlæggende om at være ydmyg, sulten og begavet.

Grundpointerne uddybes, og der kommer eksempler på, når det virker, og når det ikke virker.

I får undervejs redskaber til at arbejde med de tre sider.

Steen trækker på sine erfaringer fra sit arbejde som patruljeleder ved Siriuspatrujlen. Herudover trækker han på sine mangeårige erfaringer som organisationskonsulent, ledelseskonsulent og teamudvikler hos en lang række større og mindre virksomheder.

Steen Broen Møller foredrag

Forandringer - ”Forandringer – hvor svært kan det være?”

Mange organisationer og virksomheder vil gerne optimere deres procedurer. Men ofte kan medarbejderne allerede det, som der skal til for at skabe resultater, og processerne er allerede fuldt optimeret. Men hvorfor går det så galt, når der skal forandres?

Vi er nødt til at flytte vores fokus over på interaktionen mellem de menneskelige ressourcer – dvs. de indbyrdes relationer mellem medarbejderne og den enkeltes holdning til sig selv, og de forandringer som foregår privat såvel som på arbejdspladsen.

Ved at have fokus på den personlige udvikling og teamforståelsen forøger vi motivation, trivslen og fleksibiliteten. At være parat til forandring afhænger altså i høj grad af proceslaget mellem. Identiteten skal flyttes fra job til menneske.

Gudskelov er vi alle forskellige, og reagerer derfor forskelligt på de forandringer, som vi bliver sat over for. Derfor skal vi have en indsigt i de faser af forandringen, som kan være med til at løsne op for modstanden mod det nye. Det gælder om at se muligheder i forandringer, fremfor at fokusere på det negative.

Steen Broen Møller forklarer, at vores holdninger er med til at præge alt, hvad vi foretager os, især hvordan vi håndterer forandringer. Steen tager afsæt i sine erfaringer som teamcoach, og giver sine bud på, hvordan organisationer bedre kan håndtere forandringerne. Sin tid ved Slædepatruljen Sirius giver Steen erfaringer fra første række, som allerede er prøvet af i praksis, og som virker.

Steen Broen Møller foredrag

Samarbejde - ”Fra ord til handling”

I Siriuspatruljen får man noget nært det bedste kendskab til teamwork i praksis. Det at samarbejde på et hold mod et fælles mod er nærmest umuligt, hvis ikke man behersker både forståelse for andre men også selvindsigt. Noget Steen Broen Møller selv har erfaret.

Langt de fleste af os vil gerne udvikle vores eget samarbejdspotentiale, men det er svært, hvis ikke man modtager hjælp fra andre, og især sig selv.

Samarbejdet må aldrig blive et ønske om at ændre de andres væremåde, for det er noget nært umuligt. Vi skal lære at tænke anderledes, hvis vi vil ændre vores egen adfærd, og det gør vi bedst ved at tænke nuanceret samt positivt og samtidig opbygge nogle samarbejdsrelationer, som tager afsæt i gruppens styrker. Der skal være plads til forskelligheden og vi skal acceptere den.

Når vi først er nået dertil, vil den positive energi bidrage til, at vi får bedre resultater i samarbejdet.

Steen Broen Møller krydrer forståelige teorier med sine egne erfaringer fra sit arbejde ved Siriuspatruljen.

Steen Broen Møller foredrag

Ledelse - ”Ledelse under ekstreme forhold”

Det at være leder på ekspeditioner som Siriuspatruljen, kræver ofte de samme kompetencer og egenskaber, som der anvendes hos ledere i erhvervslivet. Men som leder skal man kunne mange ting. På Siriuspatruljen er det ikke den militære rang, som anvendes til noget, det er lederens personlighed, som skaber den gode leder.

Træning, vedholdenhed, disciplin, talent og empati, er hvad skaber en god leder.

Og så handler det især også om, at lederen er fokuseret på at skabe resultater. Jeres unikke egenskaber hjælper ikke meget, hvis I ikke er resultatorienteret samtidig. Det er her, at lederen skal benytte sig af sit team og deres ressourcer, men samtidig være realistisk omkring teamets mål, og være i stand til at tage chancer.

Hos patruljen er der nogle egenskaber, som vi vægter højt ved hinanden, men også hos lederen. Det er blandt andet humor, tålmodighed, tolerance, selvkritik og fleksibilitet.

Steen Broen Møller kurser

WORKSHOP - DEN PERFEKTE TEAMPLAYER – det gode samarbejde

I workshoppen zoomer Steen Broen ind på det, der kendetegner personer, som både forstår og ønsker, at løfte et team til nye højder.

Selv de vildeste kompetencer sættes ikke i spil, hvis ikke den rette indstilling er tilstede.

Det drejer grundlæggende om at være ydmyg, sulten og begavet.

Grundpointerne uddybes, og der kommer eksempler på når det virker, og når det ikke virker.

I får undervejs redskaber til at arbejde med de tre sider af dig selv.

Steen trækker på sine erfaringer fra sit arbejde som patruljeleder ved Siriuspatrujlen. Herudover trækker han på sine mangeårige erfaringer som organisationskonsulent, ledelseskonsulent og teamudvikler hos en langt række større og mindre virksomheder.

Steen Broen Møller kurser

WORKSHOP - ”FORANDRINGER – HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE?”

Mange organisationer og virksomheder vil gerne optimere deres procedurer. Men ofte kan medarbejderne allerede det, som der skal til for at skabe resultater, og processerne er allerede fuldt optimeret. Men hvorfor går det så galt, når der skal forandres?

Vi er nødt til at flytte vores fokus over på interaktionen mellem de menneskelige ressourcer – dvs. de indbyrdes relationer mellem medarbejderne og den enkeltes holdning til sig selv, og de forandringer som foregår privat såvel som på arbejdspladsen.

Ved at have fokus på den personlige udvikling og teamforståelsen forøger vi motivation, trivslen og fleksibiliteten. At være parat til forandring afhænger altså i høj grad af proceslaget mellem. Identiteten skal flyttes fra job til menneske.

Gudskelov er vi alle forskellige, og reagerer derfor forskelligt på de forandringer, som vi bliver sat over for. Derfor skal vi have en indsigt i de faser af forandringen, som kan være med til at løsne op for modstanden mod det nye. Det gælder om at se muligheder i forandringer, fremfor at fokusere på det negative.

Steen Broen Møller forklarer, at vores holdninger er med til at præge alt, hvad vi foretager os, især hvordan vi håndterer forandringer. Steen tager afsæt i sine erfaringer som teamcoach og giver sine bud på, hvordan organisationer bedre kan håndtere forandringerne. Sin tid ved Slædepatruljen Sirius giver Steen erfaringer fra første række, som allerede er prøvet af i praksis, og som virker.

Referencer

Super god start på dagen. Steen virkede veloplagt og fik fra start lavet en lille kobling til vores emne og hans erfaringer. God idé med en blanding af smukke og sjove billeder fra Grønland.

Nini Joen Jakobsen

HK / Privat

God forståelse for konteksten og mange relevante input som fint matchede formålet med dagen.

Thomas Krogh

JORTON A/S

Spændende og underholdende fordrag. Ramte meget godt det vi havde talt om på forhånd vi gerne ville have.

Kristian Nielsen

BioMar A/S

God og solid præsentation, gik rent ind.

Lasse Otzen

Rambøll Danmark A/S

Steen holdt et underholdende og vedkommende foredrag med sjove vinkler

Marianne Svanberg

Region Hovedstaden

Medlevende og med god situationsfornemmelse

Dorte Larsen

Energiforum Danmark

Steens budskaber kom til at stå skarpt samtidig med, at han leverede dem med humor og varme. Jeg tror, at de fleste af os har mødt hans ”medarbejdere” og mange af udfordringerne også i vores organisation. Pointerne gav stof til eftertanke og inviterede til fortsatte drøftelser. Det er klare mit indtryk, at der generelt var meget stor tilfredshed med Steens oplæg, som der blev lyttet til, selv om det ikke var de nemmeste vilkår, han havde, som sidste oplægsholder efter en lang dag.

Birgit Foltmar Gammelgaard, videnschef

Anklagemyndigheden

Gennem årene har jeg været heldig, at opleve en del foredrag/præsentationer, der prøver at ramme indenfor samme område. Det er endnu ikke lykkedes nogen at fange mig på samme måde, som Steen gjorde. Hans udgangspunkts med at sammenligne/udstille menneskers adfærd med sine slædehunde, satte ens liv i perspektiv, både privat og arbejdsrelateret. Krydret med hans unikke menneskelige kvaliteter, tryllebandt han mig. Der er ikke mange, der har prøvet at leve livet helt ude på grænsen, med de konsekvenser som en fejl vil koste, og Steens sammenligning med de fejl, vi andre begår i hverdagen, sad lige i skabet. Hans ærlighed og styrke træder i kraft fra første minut, og man ønsker ikke at hans foredrag slutter. Alene Steens fortælling om selve Sirius patruljen, er et fantastisk foredrag, hvis det er ham, der er på. Alle de emner som værdier, moral og etik, blev også ramt så man ikke var i tvivl. De sidste 5 minutter med musik og statements/citater var outstanding. Efter at have talt med mine kollegaer og et par af de andre deltagere, ved jeg, at de har haft samme oplevelse.

Claus Mortensen, Key Account Manager

Sport Direct

Steen kom med et fantastisk foredrag, som virkelig gav stof til eftertanke og refleksion.

Keth Andersen

Saint-Gobain Distribution Denmark A/S

Steen Broen Møller ramte præcis det, vi havde behov for. Han tog kontakt af egen drift for at aftale indholdet af oplægget og fulgte op, så jeg følte mig meget tryg. På dagen var han veloplagt, engageret og underholdende.

Bente Herbst Bendiksen

Udlændingestyrelsen

Steen var virkelig god og havde en flot præsentation med. Det var meget dragende, at se de flotte billeder og hører de fantastiske historier fra Sirius patruljens gøren. Hele vores afdeling har efterfølgende kvitteret med ros til Steens oplæg. Oplevelsen var, at hans oplæg ramte plet i måden hvorpå vi skal samarbejde og kontinuerligt arbejdet med samarbejdet i teams.

Josephine Lorentzen

Alka Forsikring

Det var fantastisk givende, hvordan Steen med afsæt i egne erfaringer satte fokus på samarbejde i ekstreme miljøer og hvordan vi som mennesker og grupper agerer, når forandringerne rammer os. Hvordan han pænt fik pakket ellers tung forandringsteori ind i et metaforisk narrativ, hvormed han formåede at skabe spejling for medarbejderne og deres organisatoriske virkelighed. Desuden er Steen en god foredragsholder, der på energisk, humoristisk og relaterbar vis beretter om de mange oplevelser, Siriusekspeditionerne, har givet ham med i rygsækken.

Lisa Vinther

Københavns Kommune

Steen var virkelig dygtig til at koble foredragets indhold til indholdet på den lederdag vi havde planlagt. Det blev på den måde velintegreret og var selvstændigt også et godt bidrag.

Karen Bentzen

Würth

Levende og inddragende

Anette Amstrup Riis

Tandlaegen.dk

Inspirerende, nærværende, levende op til forventningerne

Louise Schou THomsen

Rehabiliteringscenter Aalborg

Meget levende, professionelt og inspirerende til livet, privat som arbejdsmæssigt.

Kathrine Johnsen

Jobcenter Ballerup

Super godt med fin kobling til vores situation pt.

Eva Munch

Canal Digital Danmark A/S

Meget interessant oplæg.

Mette Broby

Scandic Danmark
12. april 2016

Interview med Steen Broen Jensen

Foredrag med Steen Broen Jensen egner sig især godt som peptalks, til kick-off møder og seminarer/konferencer. Derudover er Steen også en ofte anvendt foredragsholder til personalearrangementer og underholdende foredrag i foreninger mv.

1) Hvad er dit håb, at folk tager med sig fra dine foredrag?

Jeg håber, at jeg kan inspirere folk til at erhverve sig nye tanker – både omkring sig selv og deres nære kollegaer, så de får nogle nye tankesæt omkring de mønstre, de indgår i. De skal tænke anderledes og ikke hænge fast i de gamle tankemønstre.

2) Hvad er din bedste oplevelse som foredragsholder?

For et par år siden blev jeg kontaktet af en lærer fra en produktionshøjskole, som tidligere havde hørt et af mine foredrag. Han ringede, fordi han syntes, at hans kollega skulle opleve det samme. Det havde sat nogle bevægelser i gang i ham, da han selv havde hørt mit foredrag, fordi han efter et sygdomsforløb havde haft det svært på arbejdspladsen. Den oplevelse ville han gerne give sine kollegaer, men arbejdspladsen havde ikke råd, så han betalte selv hele foredraget. Det var et fedt skulderklap, det gav mig et boost, for her var virkelig en, som havde fået noget ud af det. Han ville sige tak til sine kollegaer, fordi der var nogle, som også selv havde været igennem et sygdomsforløb. Der var disket op med champagne og chokolade, og det var virkelig en fed oplevelse.

3) Hvordan forbereder du dig, når du skal ud at holde foredrag?

Jeg ringer altid ud til kunden inden foredraget, hvor vi snakker om, hvad de forventer af foredraget, men jeg spørger også ind til, hvad der rør sig mest hos dem nu og her, så jeg kan tale om det emne, som de finder interessant. Der kan være nogle hjørnesten, som de gerne vil slå ned på. Vi snakker også om deres forventninger i forhold til indhold men især også proces. Mine foredrag kan variere, så det afhænger af, om de kun vil have oplæg eller en aktiv debat og snak også.

4) Hvad oplever du af nye trends inden for forandring?

Ude hos kunderne bliver der reflekteret en del over begrebet ansvarlighed. Det gælder både ansvarlighed, når man arbejder i teams, men også hvordan ledelse kan bringe ansvarlighed ud i virksomheden. Jeg oplever, at det er omkostningsfrit at snakke om, at vi skal gøre det og det, alle nikker, men mange går bare tilbage og gør tingene, som de plejer. Ansvarligheden skal bringes ud, så folk gør det, som de lover hinanden. De skal tage ansvar for deres funktion og løftet om at hjælpe hinanden.

5) Har du 3 gode råd om forandringer? 

Et godt råd er at se den modstand, som du oplever. Hvis vi gerne vil ændre på andre, oplever vi ofte modstand. Især med samarbejde på tværs og i samarbejdet mellem ledere. Modstanden bunder i energi, det er fordi folk føler noget for deres job og deres måde at arbejde på. Hvis der eksempelvis er modstand mod et nyt projektstyringssystem er det ofte fordi, at de føler det gamle fungerer godt, og de er bange for, at det nye ikke gør det samme. Når du møder modstand, så se det som energi. Det er udtryk for en grad af indlevelse og energi, som man skal anerkende. Med hensyn til samarbejde er mit råd: Mål hinanden på det i rent faktisk gør, og ikke på det i siger, i vil gøre. Og når i så går i gang med nye projekter, så slip tanken om, at det er besværligt, og spring ud i det. Tag en bid af elefanten i rummet, i stedet for kun at snakke om den.

Se foredrag med Steen Broen Møller
Uforpligtende forespørgsel på Steen Broen Møller

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Steen Broen Møller
Steen Broen Møller

4.75 ud af 5 stjerner

"Meget spændende og en utrolig lydhør og god, forklarende person. Han var fra starten villig til at give os den nødvendige tid, såfremt der skulle være mange spørgsmål."

Annette Mikkelsen - Novozymes A/S Se alle referencer

Foredragsemner med Steen Broen Møller