Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Professor og foredragsholder med ekspertise i blandt andet digital omstilling i uddannelser og teknologi i skoler.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Ole
Foredrag
Video
Referencer
Ole Sejer Iversen er professor i Interaktionsdesign og leder af Center for Computational Thinking & Design på Aarhus Universitet. I sin forskning fokuserer Ole på en samvittighedsfuld digitalisering af samfundet – særligt i forhold til børn, unge og uddannelse.
Med sin indsigt i den digitale omstilling i uddannelserne er Ole Sejer Iversen en af de mest populære oplægsholdere, når det gælder forståelse for de konsekvenser, som digital teknologi har for vores samtid. Foruden foredrag for skole-og uddannelsessektoren er Ole Sejer Iversen en ofte anvendt foredragsholder for store virksomheder som Mastercard og LEGO, på diverse konferencer i ind- og udland og universiteter i Europa, Australien og USA.
Ole Sejer Iversen er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere inden for teknologiforståelse og digitalisering, herunder digital læring og omstilling i uddannelser, der længe har været et af de helt store fokusområder politisk. Undersøgelser viser, at der er stor forskel på, hvordan skoler og uddannelsesinstitutioner i praksis arbejder med at forberede børn og unge på at møde den digitale tidsalder. Derfor har Ole Sejer Iversen blandt andet undersøgt, hvordan skoler i de nordiske lande arbejder med at understøtte de såkaldte 21st century skills og fortæller i sine tankevækkende og inspirerende foredrag, hvad vi skal gøre for at bryde med det, han kalder det store ”skole-lotteri”.
Ole Sejer Iversen er optaget af, hvordan vi giver børn og unge bedst mulige forudsætninger for at leve gode og meningsfulde liv med digital teknologi. Det sker ved at klæde børnene på til at forstå den teknologi, som indgår i deres hverdag, men også være kritisk omkring de teknologier (for eksempel kunstig intelligens, internet of things og maskinlæring), som i øjeblikket sætter rammer for vores fællesskaber og samfund. I forlængelse heraf har Ole Sejer Iversen sammen med to kollegaer udgivet bogen En designtilgang til teknologiforståelse (2019). Her går han i dybden med, hvordan uddannelsesinstitutionerne både kan danne og uddanne børn og unge, så de nysgerrigt og kritisk forstår at forholde sig til digitale teknologier og digitaliseringen af samfundet.
Ole Sejer Iversen var i formandskabet for den ekspertskrivegruppe, der udviklede det nye forsøgsfag i teknologiforståelse, som i øjeblikket testes i folkeskoler landet over. Han har siddet i undervisningsministerens personlige advisory board for digital teknologi og talt på den danske regerings første digitale topmøde om forholdet mellem digital dannelse og teknologiforståelse i forhold til samfundets kerneværdier som åndsfrihed, ligeværd og demokrati.
Ole Sejer Iversen har været honory visiting professor at University of Technnology Sydney, Australien og visiting scholar på Stanford University, USA. Han har sammen med kollegaer modtaget en RedDot Award for sin innovative uddannelsesomgivelse, The Wisdom Well og har mere end 100 publicerede internationale artikler indenfor forskning i interaktionsdesign, participatorisk design og børns forhold til digital teknologi.
Se foredrag med Ole Sejer IversenTeknologiforståelse er et grundvilkår for at (ud)danne børn til at leve meningsfulde liv i en digitaliseret verden. Men teknologiforståelse er en ny faglighed, der kræver en ledelsesmæssig opmærksomhed for at finde fodfæste på de enkelte skoler.
I oplægget vil Professor Ole Sejer Iversen stille skarpt på de udfordringer og muligheder, som teknologiforståelse giver for skoleledelsen. Ole Sejer Iversen beskriver fem diskurser for IT i folkeskolen, som kræver et særligt ledelsesperspektiv og følgeligt peger på fire vigtige forhold, der ud fra nyeste forskning skal være til stede for, at teknologiforståelsen manifesterer sig i bedre læring for eleverne.
Hvordan (ud)danner vi den næste generation til at leve meningsfulde liv i en digitaliseret samtid? I oplægget stiller Ole Sejer Iversen skarpt på den nye teknologiforståelses faglighed i grundskolen.
Han fortæller, hvordan uddannelser kan kombinere kreativ konstruktion med digitale teknologier og digital myndiggørelse for derigennem at styrke børnenes evne til at løse komplekse problemer og samtidig udvikle en kritisk forståelse for digital teknologi.
Oplægget bygger på forskning og konkrete eksempler fra naturfagene i et forsøg på at afdække begrebet ”computational empowerment” som en samlet vision for en kritisk og nysgerrig tilgang til digital teknologi i uddannelser.
Nye digitale teknologier åbner døren til hybride læringsrum, der på mange måder udfordrer den undervisnings- og læringspraksis, vi hidtil har været vant til. Nye augmenterede rum, hvor det bedste fra det digitale og fysiske smelter sammen og skaber en øget læringsbåndbredde, der giver studerende mulighed for at lære på den måde, der passer dem bedst.
På den anden side rekonfigurerer de hybride læringsrum også underviserrollen, materialet, pædagogikken, og der er brug for eftertanke i denne omstillingsproces: Hvordan ændrer de nye teknologier vores eksisterende undervisnings- og læringspraksis gennemgribende? Lærerrollen? Den studerende? Og eksamen? Og er al digitalt nødvendigvis befordrende for undervisning? Ole Sejer Iversen sætter fokus på de nye hybride læringsrum og udpeger retninger til videre fordybelse for den enkelte underviser
Ole Sejer Iversen inviterer til at forstå teknologiforståelse som et alment dannende, kreativt og skabende fagfelt. Han argumenterer for en kritisk og nysgerrig tilgang til digital teknologi i uddannelser og peger på, hvordan det er en forudsætning for åndsfrihed, medborgerskab og almen dannelse i en algoritme-centreret verden.
Komplekse informationsstrømme, teknologier, medier, platforme og dataetiske udfordringer udgør en central del af danskernes hverdag.
Professor Ole Sejer Iversen – en af landets fremmeste forskere, når det gælder dannelse, demokrati og digitalisering – kommer i dette foredrag nærmere ind på de gennemgribende forandringer, digitaliseringens indtog har medført. Forandringer, der rykker vores samfund og vores menneskelige relationer. Forandringer, der konfronterer os med spørgsmålet om, hvilket samfund vi ønsker for fremtiden, og hvem vi overgiver ansvaret til.
Digital teknologi er ikke et tilvalg for skolebørns (ud)dannelse. Det er et grundvilkår. Hvor nogle interessenter prøver at omfavne den øgede digitalisering og automatisering gennem obligatoriske kodekurser, taler Ole Sejer Iversen for et øget fokus på afkodning; Børnene skal være i stand til at afkode og forandre den intentionalitet, som er iboende digitale teknologier og som i større og større omfang rammesætter deres fremtidige karriere og privatliv.
Gennem eksempler fra digitale fabrikationsprocesser i danske folkeskoler demonstrerer Ole Sejer Iversen, hvordan design med analoge og digitale materialer kan føre til en øget indsigt i digital teknologier, og samtidig træne børnene i at finde digitale løsninger på kompleks samfundsmæssige problemer.
Digital design og designprocesser er en integreret del af teknologiforståelsesfagligheden, som rummer en vigtig forståelse for den kreative skabelsesproces, i hvilken børnene kan udvikle digitale artefakter. Hvor designtænkning i kommercielle sammenhænge typisk retter sig mod udviklingen af implementerbare digitale applikationer, retter digital design og designprocesser sig mod udvikling af design-orienterede kompetencer så som divergent og konvergent tænkning, kompleks problemløsning, idéudvikling, argumentation og introspektion.
Oplægget vil kombinere nyeste forskning med praktiske eksempler fra arbejde i den danske folkeskole.
Få en forsmag på Ole Sejer Iversens viden om fremtidens digitale kompetencer.
Super oplæg
Hans Frøslev
Ole Sejer Iversen ramte plet ved de to fyraftensmøder, hvor han holdt oplæg for pædagogiske medarbejdere i henholdsvis dagtilbud og skole i Mariagerfjord Kommune. Det forberedende samarbejde om oplæggenes indhold var smidigt, og det var tydeligt, at oplæg: form og indhold var afstemt efter vores ønsker. At vi pga. corona med kort varsel måtte omlægge til streaming, arrangeret med et mindre publikum at tale til, forløb uden udfordringer, og tilhørerne både i rummet og bag skærmene oplevede mødet som relevant og nærværende.
Dorthe Louise Hansen
Virkelig interessant og vedkommende oplæg.
Martin Qvist
Ole er en helt igennem forrygende person, der formåede at ramme publikum på en udfordrende og spændende måde. Hans pointer gav stof til eftertanke og grobund for vores arbejde med teknologi resten af dagen.
Stine
Det var et meget flot foredrag, der ramte helt plet i forhold til målgruppen.
Lone Eibye Mikkelsen
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.