Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

En inspirerende og gribende foredragsholder med speciale i Rusland og den ukrainske revolution

Matilde Kimer Foredrag

Matilde Kimer

Udenrigskorrespondent, journalist, forfatter og ekspert i Rusland og Ukraine.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Matilde Kimer er en fantastisk formidler der med humor, anekdoter og indlevelse kan gøre selv lidt tungt stof spændende".

Jesper Christensen - Næstved Bibliotek Se alle referencer

Et foredrag med Matilde Kimer giver jer:

  • Et gribende og tankevækkende foredrag om krigen i Ukraine 
  • Et blik bag om nyhederne med en af de mest kendte udenrigskorrespondenter for Danmarks Radio
  • Ekspertviden fra erfaren udenrigskorrespondent
Uforpligtende forespørgsel på Matilde Kimer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Matilde

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Som DR’s ansigt i Ukraine og Rusland har Matilde Kimer en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande. I sine foredrag inviterer hun publikum helt ind i sit univers, når hun stiller skarpt på ukrainske og russiske forhold, alt sammen i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

Et foredrag med Matilde Kimer giver jer:

  • Et gribende og tankevækkende foredrag om krigen i Ukraine 
  • Et blik bag om nyhederne med en af de mest kendte udenrigskorrespondenter for Danmarks Radio
  • Ekspertviden fra erfaren udenrigskorrespondent

Ekspert på Rusland og Ukraine

Matilde er DR’s udenrigskorrespondent i Rusland og Ukraine, som hun siden 2009 har dækket intenst, og hvor hun gennem de seneste år har fået rosende omtale for sine prisbelønnede autentiske reportager fra konflikten i den krigshærgede region mellem Kiev, Krim og Moskva. I dag giver Matilde som foredragsholder sit publikum et unikt indblik i den ukrainske revolution – et foredrag, der efterlader salene med eftertænksomhed.

Derudover er Matilde forfatter til den meget omtalte bog “Krigen Indeni”, som beretter om den ukrainske revolution. Det var langt fra planlagt, at Matilde skulle være udenrigskorrespondent i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, der var alt andet end Korsør, hvor hun selv er født. I januar 2017 modtog Matilde Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine.

Book Matilde til et foredrag foredrag, og oplev en inspirerende og gribende fortælling, der kommer helt ind bag konflikten i Ukraine og resten af Østeuropa.

Se foredrag med Matilde Kimer
Matilde Kimer foredrag

Jeg kommer ikke hjem i dag

Matilde Kimer blev ligesom alle andre i Ukraine vækket af bombefly og missiler, da Rusland startede en storstilet invasion tidligt om morgenen torsdag den 24. februar 2022.

Som DR’s Ruslands- og Ukrainekorrespondent har hun dækket begge lande i næsten 15 år, og i dette foredrag tager hun os med til bryllup, til begravelse og med skoleelever ned i de ukrainske beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig. For hvordan kan en hverdag fungere, når luftalarmer hyler normaliteten væk?

Der bliver plads til anekdoter om, hvordan russere, ukrainere, soldater, civile, voksne og børn – og en dansk journalist oplever krigen, og hvilke gamle ar, den har revet op. Matilde viser klip fra dækningen og fortæller, hvordan mødet med mennesker bliver til indslag i radio og tv. Foredraget er en kombination af historie og hendes personlige oplevelser fra både Ukraine og Rusland.

Matilde Kimer foredrag

Ukraine – om krigen, menneskene og fødslen af en nation 

Matilde Kimer blev ligesom alle andre i Ukraine vækket af bombefly og missiler, da Rusland startede en storstilet invasion tidligt om morgenen torsdag den 24. februar 2022. Putin forventede at russiske styrker ville knuse ukrainsk modstand i løbet af få dage, men i stedet har han opnået at samle en nation hurtigere end 30 års selvstændighed formåede.

Som DR’s Ruslands- og Ukrainekorrespondent har hun dækket begge lande i 15 år, og i dette foredrag tager Matilde os med til bryllup, til begravelse og med skoleelever ned i de ukrainske beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig.

For hvordan får man en hverdag fungere, når luftalarmer hyler normaliteten væk? Og hvad er det for et Ukraine, der kommer til at stå tilbage, når bomber og granater en dag holder op med at slå ned? Disse spørgsmål og mange flere vil blive vendt i et foredrag, der tager afsæt i almindelige i ukrainere og hvordan deres liv ser ud nu hvor deres land er i krig.

Der bliver plads til anekdoter om, hvordan soldater, civile, voksne og børn – og en dansk journalist oplever krigen, og hvilke gamle ar, den har revet op. Matilde viser klip fra dækningen og fortæller, hvordan mødet med mennesker bliver til indslag i radio og tv.

Matilde Kimer foredrag

Rusland – mere end bare Putin

Hver eneste gang Vladimir Putin lufter sin vrede mod vesten trækker det overskrifter. Men de almindelige russere – er de overhovedet enige med ham og den aggressive vej, det russiske styre har valgt? Hvis russerne er utilfredse med Putin, hvorfor har de så ikke væltet ham, lyder kommentarerne ofte. Men kan de det? For har generationer af undertrykkelse efterladt russerne som apatisk nation, der ikke kan og vil gøre oprør?

Disse spørgsmål og mange flere vil blive vendt i et foredrag, der tager afsæt i almindelige russere og hvordan deres liv ser ud i 2023, hvor deres land er i krig. Rusland og dets leder lukker sig om sig selv, men mere end nogensinde er det vigtigt at forsøge at følge med i, hvordan verdens største land udvikler sig.

Matilde Kimer har boet og rejst i Rusland i mere end 20 år, indtil hun i sommeren 2022 blev deporteret. I dette foredrag tager hun jer med på en rejse ind i Rusland, der rummer både historie, kultur og politik med masser af sjove og livsbekræftende anekdoter fra et liv som udenrigskorrespondent på DR.

Referencer

Stor tak til Matilde Kimer. Jeg har fået så meget respons fra mange af deltagerne, om at det var et godt foredrag.

Lisbeth Pedersen

Stevns Bibliotekerne

Meget kompetenst og levende underviser. hun kunne bare fortsætte med at fortælle og berette, med en stor dybde og relevans.

Per Fribert

AOF Lolland

Matilde Kimer er en blændende fortæller, og hun har en solid baggrundsviden, som man bl.a. mærker, når der bliver stillet spørgsmål fra salen.

Gitte Nødskov

LOF Midtjylland

Kun lutter roser - Matilde var på og levende og formidlede sit stof super godt. Vi var alle meget begejstrede.

Rune Skjold

Sjællandske Medier

Vi har kun ros til Matilde Kimers foredrag. Meget engageret, nærværende og helt nede på jorden. Dejligt at hun kom ca. 1 time før foredragets start, det gav en dejlig ro, og hun var faktisk med til at tage imod vores 175 deltagere.

Bodil Kvejborg

Trekantens Familie- og Kulturforening

Foredraget var særdeles veldisponeret og Matilde Kimer har en stor viden.

Hans Jørgen R. Kølle

FOF Midtsjælland

Spændende og sjovt og en meget vidende og veltalende Matilde Kimer.

Helle Bork

Haderslev kommunes personeforening

Foredraget levede fuldt op til vores forventninger og Matilde Kiemer er en meget engageret, levende og vidende foredrageholder.

Per Lindholm

Foreningen Rønde Kunstgræs

Matilde leverede et fremragende, inspirerende og lærerigt foredrag om Putin og russerne. Matilde trak en fuld sal (160 tilskuere) - begejstringen og spørgelysten var stor, og udover at foredraget varede i 2 timer, leverede Matilde også plads til en spørgerunde på over en halv time. Efterfølgende blev jeg kontaktet af en af vores aftensskoler, som selv havde været til stede under foredraget - de vil booke Matilde til efteråret. En strålende succes, altså på alle parametre.

Arne Larsen

Slagelse Bibliotekerne

Matilde var utrolig spændende og engageret at høre på. Og vi kunne mærke, at hun havde noget på hjerte. Vi kan kun give hende og hendes foredrag de bedste anbefalinger.

Hanne Dannesbo

Seniorklubben i Sweco

Det var super godt - stor ros til Matilde Kimer for hendes formidling

Lise Jensen

Landboforeningen Midtjylland
Uforpligtende forespørgsel på Matilde Kimer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Matilde Kimer
Matilde Kimer

4.75 ud af 5 stjerner

"Matilde Kimer er en fantastisk formidler der med humor, anekdoter og indlevelse kan gøre selv lidt tungt stof spændende".

Jesper Christensen - Næstved Bibliotek Se alle referencer

Foredragsemner med Matilde Kimer