Henter Indhold ...

Matilde Kimer

Udenrigskorrespondent, journalist, forfatter og foredragsholder

Som DR’s ansigt i Ukraine og Rusland har Matilde Kimer en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande. I sine foredrag inviterer hun publikum helt ind i sit univers, når hun stiller skarpt på ukrainske og russiske forhold, alt sammen i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Matilde Kimer er DR’s udenrigskorrespondent i Rusland og Ukraine, som hun siden 2009 har dækket intenst, og hvor hun gennem de seneste år har fået rosende omtale for sine prisbelønnede autentiske reportager fra konflikten i den krigshærgede region mellem Kiev, Krim og Moskva. I dag giver Matilde som foredragsholder sit publikum et unikt indblik i den ukrainske revolution – et foredrag der efterlader salene med eftertænksomhed.

Derudover er Matilde Kimer forfatter til den meget omtalte bog ”Krigen Indeni”, som beretter om den ukrainske revolution (Udgivet august 2016). Det var langt fra planlagt, at Matilde Kimer skulle være udenrigskorrespondent lige i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, som var alt andet end Korsør, hvor hun selv er født. I januar 2017 modtog Matilde Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine.

Matilde Kimer foredrag er inspirerende og gribende, og de egner sig især til oplysningsforbund, biblioteker og uddannelsesinstitutioner, der gerne vil helt ind bag konflikten i Ukraine og resten af Østeuropa.

  Matilde Kimer foredrag

  Rusland – mere end bare Putin

  • Korruption, dopingskandaler, valgsvindel og krig med naboerne. Sådan ser overskrifter om Rusland ofte ud, men Rusland og russere er langt mere nuanceret, end der er plads til i korte nyhedshistorier.
  • Bag Putins hårde facade og naturens barske frostgrader gemmer sig et varmblodet folk som udover vodka og fædrelandssange også elsker poesi, hygge og sarkasme – ikke ulig vores danske humor.
  • Selvom Putin og hans system sidder tungt på magten, så er der meget andet i det moderne Rusland, der er med til at definere, hvorfor russere tænker, agerer og drømmer som de gør.
  • Denne aften tager vi med DR’s Ruslandskorrespondent Matilde Kimer på en underholdende rejse til verdens største land. Selvfølgelig skal det handle om Putin og konfrontationerne med Vesten – men vi møder også en række såkaldte almindelige russere. Både dem, der forguder Putin og hans politik – og dem, der slås for at ændre kursen.
   Der bliver masser af plads til spørgsmål og debat om både koldkrigsadfærd og Ruslands fremtid – både med og uden Putin.

  Matilde Kimer foredrag

  Krigen Indeni

  • Oplev et interessant og levende foredrag om den ukrainske revolution, hvor Matilde beskriver konflikten i det krigsramte land på tæt hold.
  • Tilhørerne får ikke bare viden omkring de politiske aspekter ved den blodige konflikt, men også en dybere indsigt i de skæbner, der ufrivilligt involveres i konflikten og må leve i et land plaget af svære uroligheder.
  • Matilde beskriver, hvad der sker med de mennesker, når en krig kryber langt ind uden huden på én og derfor bliver en del af ens liv og skæbne.
  • Foruden Ukraine kan Matilde også holde foredrag om Rusland og det øvrige Østeuropa.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Matilde Kimer

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Matilde Kimer

Foredragsemner med Matilde Kimer