Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Hanne-Vibeke Holst

Prisvindende og engageret foredragsholder fortæller om sine tre romantrilogier

Hanne-Vibeke Holst foredrag

Hanne-Vibeke Holst

Forfatter og foredragsholder - Foredrag om bl.a. eget forfatterskab, herunder Kronprinsesse-trilogien.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed."

Elsebeth Austin - Hjørring Gymnasium og HF Se alle referencer

Med et Hanne-Vibeke Holst foredrag får du:

  • Gribende og personlige foredrag hvor du kommer helt ind under huden på den populære forfatter
  • Underholdende forfatterforedrag, som tager udgangspunkt i Hanne-Vibekes kendte værker
  • En rejse ind i litteraturens verden og et vellykket arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Hanne-Vibeke Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Hanne-Vibeke

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks bedst kendte og mest populære romanforfattere. Senest for bogen “Knud, den store”, der i 2014 modtag Statens Kunstfonds Legatudvalg særlige anerkendelse for litteratur. Hanne Vibeke-Holst er desuden også kendt for sit engagement i samfundsdebatten og har i mange år været en efterspurgt foredragsholder hos især biblioteker, foreninger og kommuner. 

Hanne-Vibeke Holst er en både spontan og engageret foredragsholder, der i sine personlige og nærværende foredrag fortæller om sine romaner og det imponerende forfatterskab.

Med et Hanne-Vibeke Holst foredrag får du:

  • Gribende og personlige foredrag hvor du kommer helt ind under huden på den populære forfatter
  • Underholdende forfatterforedrag, som tager udgangspunkt i Hanne-Vibekes kendte værker
  • En rejse ind i litteraturens verden og et vellykket arrangement

I sine tre romantrilogier, ”Louise-trilogien”, ”Therese-trilogien” og de tre tv-filmatiserede romaner om det politiske liv på Christiansborg; ”Kronprinsessen”, ”Kongemordet” og ”Dronningeofret”, har Hanne-Vibeke Holst vist et stort talent for at beskrive aktuelle problematikker fra både den offentlige debat og den private sfære. I den feministiske debat- og erindringsbog ”Min mosters migræne” fra 1999 fortæller hun om sit eget liv, og i rejse- og interviewbogen ”Da jeg blev vred” fra 2004 om sit arbejde som Goodwill Ambassador for FNs befolkningsfond UNFPA.

Hanne-Vibeke Holst har modtaget en lang række priser, bl.a. Søren Gyldendal-Prisen, Hadsten Højskole-prisen, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, De gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris og Årets Frederiksberg Kunstner.

I Hanne-Vibekes roman “Knud, Den Store” skildrer hun sin far, forfatteren Knud Holsts, rørerende og dramatiske livshistorie. En bog, der i den grad var udfordrende for Hanne-Vibeke at skrive, og som hun har høstet stor anerkendelse for. Ligeledes tager hendes mest populære foredrag udgangspunkt i denne bog.

Se foredrag med Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst foredrag

Som Pesten - forfatterforedrag

“Er Hanne-Vibeke Holst spåkone?”  Sådan har mange læsere af romanen Som Pesten spurgt sig selv under coronapandemien. For Hanne-Vibeke Holsts roman fra 2017 handler nemlig om en  verdensomspændende pandemi, der med lynets hast breder sig fra Danmark til resten af kloden og truer med at koste millioner af menneskeliv.

Romanen må i den grad siges at have fået fornyet aktualitet. Man skulle ikke tro det, men den er skrevet længe før, nogen havde hørt om COVID-19 første gang, og selvom det i bogen ikke er en coronavirus, men en ny influenzatype, der bryder ud, er det som at læse om os selv i 2020. Mange passager i bogen er en nærmest 1:1 beskrivelse af den dans om coronaen, som kun de færreste havde fantasi til at forestille sig, da bogen udkom for tre år siden. Dengang forekom begreber som smittetryk og incidenstal , nedlukning og mundbindspåbud at høre hjemme i en spændende, men urealistisk dystopisk fiktion.

Hanne-Vibeke Holst benægter, at hun kan spå.

Så at hun fik ret i sin forudsigelse, vidner om, hvor gennemresearchet romanen er og hvor stort et indblik forfatteren også har haft i alt det, der sker bag kulisserne, når krisen rammer. Hanne-Vibeke inviterer i dette foredrag publikum med ind i sit forfatterunivers. Glæd jer til at få indsigt i tilblivelsen af Som pesten, når Hanne-Vibeke medrivende og engageret fortæller om sin arbejdsproces, sin omhyggelige research og hvordan hun skaber sin fortælling og sine karakterer. Og ikke mindst, hvordan hun kom på ideen til et opdigtet scenarie, der til hendes egen overraskelse få år efter skulle vise sig at blive til skræmmende virkelighed.

Hanne-Vibeke Holst foredrag

Min egen hovedpine - eller hvordan jeg blev (en ældre) kvinde

Kom helt ind under huden på den populære og prisbelønnede forfatter, når Hanne-Vibeke Holst i dette ærlige og pesonlige foredrag inviterer publikum med ind i sit eget liv og røber, hvad hun selv har bakset med i de tyve år, der er gået, siden hun som 40-årig udgav den feministiske bestseller “Min Mosters Migræne – eller hvordan jeg blev kvinde”.

Hun taler om at gå gennem fyrrene og halvtredserne, at miste sin mor og sin fertilitet, at skulle vinke farvel til sine børn, at få rynker og brystkræft og til sin overraskelse opdage, at man (stadig) ikke er så fri, som man troede. Hun fortæller om dødsangsten og det snigende mismod, der kan følge med alderens forfald, og om hvordan man smider den usynlighedskappe, som mange 50+ kvinder oplever, at de har fået kastet over sig.

Hun kommer også til at tale om viljen til at holde fast i sine ambitioner og sin identitet, om at svinge udenom vigesporet og i stedet insistere på retten til at være her. Hun taler om bedstemorrollens farer og Barnaby-sofaens fristelser og det gode ved gin and tonics på en onsdag. Og nå ja, så taler hun nok også om nødvendigheden i at holde sig skarp som engageret seniorfeminist.

Hanne-Vibeke Holst foredrag

Forfatterforedrag

Tag med en af Danmarks største forfattere på en rejse ind i litteraturens verden, når Hanne-Vibeke Holst inviterer os med ind i sit forfatterunivers. Dér, hvor hun researcher, komponerer sine fantastiske fortællinger og skaber sine spændende, stærke karakterer.

Foredraget kan enten tage afsæt i et af kunden udvalgt værk af Hanne-Vibeke Holst, f.eks det mest aktuelle eller det for kunden mest relevante, eller det kan på tværs af forfatterskabet og handle om tematiske fællestræk, grundkonflikter og den evige fascination af viljestærke, kompromisløse kvinder og magtfulde, sårbare mænd. Uanset hvad man vælger, vil Hanne-Vibeke Holst fortælle engageret og medrivende om sine tanker, tvivl og tro, så publikum både får nye indsigter i værket/forfatterskabet og samtidig får et unikt indblik i arbejdsprocessen , og hvordan hun som forfatter lever og arbejder.

Hanne-Vibeke tilbyder foredrag med udgangspunkt i følgende værker:
– Kronprinsesse-trilogien
– Undskyldningen
– Knud, den store

Referencer

Hanne Vibeke Holst gjorde det godt. Hun skulle indgå i et panel med Signe Lindkvist, hvilket fungerede rigtigt fint. De supplerede hinanden godt.

Elsebeth Wiwe

Frederikshavn Kommune

H-V H var en meget veloplagt og humoristisk foredragsholder, der fortalte om sin nyeste bog med både selvironi og stor varme. Publikum var meget lydhøre og medlevende og foredraget var interessant både for dem, der havde læst bogen, og dem der havde det til gode.

Lone Due Bak

Hjørring Bibliotekerne

Vi havde fuldt hus - ca. 180 tilhørere til et rigtig fint foredrag, og vi hørte mange positive udsagn fra folk, da de forlod salen.

Jette Holm Rønne

Haderslev Bibliotekerne

Hanne-Vibeke Holsts foredrag foregik som et interview, hvilket gav en fantastisk intim og afslappet atmosfære i et auditorie med plads til 162 personer.

Charlotte Christiansen

Region Hovedstaden

Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed.

Elsebeth Austin

Hjørring Gymnasium og HF

Alt fint.

Claudia Knauer

Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig

Personligt, nærværende, velforberedt.

Anne-Marie Donslund

Odsherred Kommune

Et rigtig godt og engagerende foredrag.

Irene Bartholin Poulsen

Hadsten Idræts- og Kulturhus Sløjfen og Hadsten Bibliotek
Uforpligtende forespørgsel på Hanne-Vibeke Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed."

Elsebeth Austin - Hjørring Gymnasium og HF Se alle referencer

Foredragsemner med Hanne-Vibeke Holst