Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-02-blue

Prisvindende og engageret foredragsholder fortæller om sine tre romantrilogier

Hanne-Vibeke Holst foredrag

Hanne-Vibeke Holst

Forfatter og foredragsholder - Foredrag om bl.a. eget forfatterskab, herunder Kronprinsesse-trilogien.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed."

Elsebeth Austin - Hjørring Gymnasium og HF Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Hanne-Vibeke Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Hanne-Vibeke

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks bedst kendte og mest populære romanforfattere. Senest for bogen "Knud, den store", der i 2014 modtag Statens Kunstfonds Legatudvalg særlige anerkendelse for litteratur. Hanne Vibeke-Holst er desuden også kendt for sit engagement i samfundsdebatten og har i mange år været en efterspurgt foredragsholder hos især biblioteker, foreninger og kommuner. 

Hanne-Vibeke Holst er en både spontan og engageret foredragsholder, der i sine personlige og nærværende foredrag fortæller om sine romaner og det imponerende forfatterskab.

I sine tre romantrilogier, ”Louise-trilogien”, ”Therese-trilogien” og de tre tv-filmatiserede romaner om det politiske liv på Christiansborg; ”Kronprinsessen”, ”Kongemordet” og ”Dronningeofret”, har Hanne-Vibeke Holst vist et stort talent for at beskrive aktuelle problematikker fra både den offentlige debat og den private sfære. I den feministiske debat- og erindringsbog ”Min mosters migræne” fra 1999 fortæller hun om sit eget liv, og i rejse- og interviewbogen ”Da jeg blev vred” fra 2004 om sit arbejde som Goodwill Ambassador for FNs befolkningsfond UNFPA.

Hanne-Vibeke Holst har modtaget en lang række priser, bl.a. Søren Gyldendal-Prisen, Hadsten Højskole-prisen, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, De gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris og Årets Frederiksberg Kunstner.

I Hanne-Vibekes roman “Knud, Den Store” skildrer hun sin far, forfatteren Knud Holsts, rørerende og dramatiske livshistorie. En bog, der i den grad var udfordrende for Hanne-Vibeke at skrive, og som hun har høstet stor anerkendelse for. Ligeledes tager hendes mest populære foredrag udgangspunkt i denne bog.

Se foredrag med Hanne-Vibeke Holst

  Hanne-Vibeke Holst foredrag

  Min egen hovedpine – eller hvordan jeg har været kvinde

  • Kom helt tæt på den anmelderroste og prisbelønnede forfatter, når Hanne-Vibeke Holst i dette ærlige og personlige foredrag inviterer sine tilhørere med ind i sit liv og fortæller, hvad der er sket fra hun var 40 år og til i dag.
  • I 2019 fylder Hanne-Vibeke 60 år, og i den forbindelse gør forfatteren status over, hvad hun som kvinde har lært og erfaret, siden hun som fyrreårig udgave den feministiske selvbiografi “Min moster migræne – eller hvordan jeg blev kvinde”.
  • I dette livsbekræftende og autentiske foredrag kommer Hanne-Vibeke blandt andet omkring de aldersbetingede udfordringer, der har givet hende hovedpine de sidste tyve år. Som at miste sin mor, at blive halvtreds, at skulle vinke farvel til det sidste af de hjemmeboende børn, at komme til at ligne sin mormor og at få brystkræft som 57-årig. Hun fortæller også om, hvor let det er at køre sig selv ud på vigesporet, og hvad hun gør for at bekæmpe mismodet, holde sig levende og insistere på retten til at være her. Og nå ja, så taler hun også om at forblive indigneret feminist.
  • Det er muligt at tilrettelægge foredraget, således Hanne-Vibeke lægger mest fokus på de emner, kunden ønsker belyst.

  Hanne-Vibeke Holst foredrag

  Forfatterforedrag

  • Tag med en af Danmarks største forfattere på en rejse ind i litteraturens verden, når Hanne-Vibeke Holst inviterer os med ind i sit forfatterunivers. Dér, hvor hun researcher, komponerer sine fantastiske fortællinger og skaber sine spændende, stærke karakterer.
  • Foredraget kan enten tage afsæt i et af kunden udvalgt værk af Hanne-Vibeke Holst, f.eks det mest aktuelle eller det for kunden mest relevante, eller det kan på tværs af forfatterskabet og handle om tematiske fællestræk, grundkonflikter og den evige fascination af viljestærke, kompromisløse kvinder og magtfulde, sårbare mænd. Uanset hvad man vælger, vil Hanne-Vibeke Holst fortælle engageret og medrivende om sine tanker, tvivl og tro, så publikum både får nye indsigter i værket/forfatterskabet og samtidig får et unikt indblik i arbejdsprocessen , og hvordan hun som forfatter lever og arbejder.
  • Hanne-Vibeke tilbyder foredrag med udgangspunkt i følgende værker:
   – Kronprinsesse-trilogien
   – Undskyldningen
   – Knud, den store
   – Som pesten

Referencer

Hanne Vibeke Holst gjorde det godt. Hun skulle indgå i et panel med Signe Lindkvist, hvilket fungerede rigtigt fint. De supplerede hinanden godt.

Elsebeth Wiwe

Frederikshavn Kommune

H-V H var en meget veloplagt og humoristisk foredragsholder, der fortalte om sin nyeste bog med både selvironi og stor varme. Publikum var meget lydhøre og medlevende og foredraget var interessant både for dem, der havde læst bogen, og dem der havde det til gode.

Lone Due Bak

Hjørring Bibliotekerne

Vi havde fuldt hus - ca. 180 tilhørere til et rigtig fint foredrag, og vi hørte mange positive udsagn fra folk, da de forlod salen.

Jette Holm Rønne

Haderslev Bibliotekerne

Hanne-Vibeke Holsts foredrag foregik som et interview, hvilket gav en fantastisk intim og afslappet atmosfære i et auditorie med plads til 162 personer.

Charlotte Christiansen

Region Hovedstaden

Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed.

Elsebeth Austin

Hjørring Gymnasium og HF

Alt fint.

Claudia Knauer

Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig

Personligt, nærværende, velforberedt.

Anne-Marie Donslund

Odsherred Kommune

Et rigtig godt og engagerende foredrag.

Irene Bartholin Poulsen

Hadsten Idræts- og Kulturhus Sløjfen og Hadsten Bibliotek
Uforpligtende forespørgsel på Hanne-Vibeke Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var et særdeles inspirerende foredrag, hvor deltagerne både blev engageret og også fik vidensudbytte om forfatterens egen tilgang til fiktion og virkelighed."

Elsebeth Austin - Hjørring Gymnasium og HF Se alle referencer

Foredragsemner med Hanne-Vibeke Holst