Henter Indhold ...

Bo Tao Michaëlis

Lektor, mag.art., forfatter og anmelder

Lektor Bo Tao Michaëlis er en af Danmarks absolutte eksperter, når det kommer til litteratur, anmelderi og fjernsynskultur. Han er forfatter til flere bøger, blandt andet den nye biografi “Hemingway – mand og myte” (2016), og så er han krimiekspert og specialist i moderne litteraturteori. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Bo Tao Michaëlis holder medrivende foredrag, som er fortællende og skarpe. Kom i godt selskab og oplev anmelderen og eksperten analysere, debattere og fortælle om almen litteratur men også den populære krimigenre.

Bo Tao Michaëlis er mag.art. i litteraturvidenskab, gymnasielærer, universitetslærer, anmelder og – ikke mindst – krimiekspert. Hans forfatterskab inkluderer blandt andet “Portræt af småborgeren som privatdetektiv – en analyse af Raymond Chandlers detektivromaner” (1978), “Århundredets mand – et portræt af Ernest Hemingway” (1999) og “Verdens 25 bedste kriminalromaner” (2001). Bo Tao Michaëlis har desuden bidraget til antologien “Lystmord” (1984). Derudover er Bo Tao Michaëlis også tv- og litteraturanmelder ved Politiken.

For sit arbejde med kriminallitteratur modtog Bo Tao Michaëlis den svenske Jan Broberg-kritikerprisen i 2000 for både formidlende og akademisk behandling af genren på tryk, i presse og på fjernsynsskærm. Han har anmeldt krimilnalliteratur på Politiken siden 1990, og har været formand for Det Danske Kriminalakademi. I dag sidder Bo Tao Michaëlis stadigvæk i bestyrelsen for Palle Rosenkrantz-prisen og den danske jury til den skandinaviske glas-nøgle-pris. Bo Tao Michaëlis har desuden skrevet følgende bøger om kriminallitteratur: ‘Portræt af småborgeren som privatdetektiv, Raymond Chandlers Philip Marlowe-romaner (1978), Redaktør og bidragyder til ‘Mordbogen’ (1984) og forfatter til’Verdens 25 bedste kriminalromaner’ (2001). Har ivørigt skrevet om amerikansk literatur genereelt og specifikt i diverse sammenhænge, bl.a.Ernest Hemingway, Scott Fitzgerald og Paul Auster. Svenske JURY’s danske korrespondent.

De underholdende og skarpe Bo Tao Michaëlis foredrag om litteratur er især populære hos biblioteker, kirker og skoler.

  Bo Tao Michaëlis foredrag

  Bo Tao Michaëlis afholder foredrag inden for følgende emner:

  • Ernest Hemingways forfatterskab
  • Paul Austers forfatterskab
  • Kriminallitteratur i almindelighed
  • Nordiske krimier
  • Nyere amerikansk prosa
  • Anmeldelser i avisen, tv-anmeldelser og fjernsynskultur
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Bo Tao Michaëlis

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Bo Tao Michaëlis

Foredragsemner med Bo Tao Michaëlis