Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Dyk ned i verdens udfordringer og bæredygtighedens virkelighed

Lene Feltmann Espersen

Foto credit: Maria-Sattrup

Lene Espersen

Tidl. politiker og professionel bestyrelsesmedlem.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Lene Espersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Som foredragsholder kombinerer Lene Espersen sin politiske karriere med en passion for bæredygtighed og grøn omstilling. Med 20 års erfaring som politiker og minister samt yderligere 10 år som adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder bringer Lene en dybdegående forståelse af komplekse udfordringer og løsninger. Hendes foredrag er ikke blot informative, men også inspirerende med konkrete eksempler på, hvordan bæredygtighed kan implementeres på globalt, nationalt og lokalt niveau.

Et foredrag med Lene Espersen giver jer:

  • En engageret gennemgang af de globale udfordringer og muligheder med fokus på klimaforandringer, befolkningstilvækst, urbanisering og ressourceknaphed med brug af konkrete cases og personlige erfaringer
  • Et kendt nordjysk ansigt fra medierne, der skarpt formidler vor tids store udfordringer og muligheder
  • Et engageret indlæg med den nyeste viden og dagsaktuel, politisk vinkling, der gør foredraget underholdende og nærværende

Politiker, leder og bæredygtighedsforkæmper

Dyk ned i verdens udfordringer og bæredygtighedens komplekse virkelighed sammen med Lene Espersen, tidligere politiker og minister. Fra 2014 blev politikerhvervet udskiftet med stillingen som adm. direktør for brancheorganisationen, Danske Arkitektvirksomheder, og Lene Espersen har herefter arbejdet med ledelse, bæredygtighed, grøn omstilling og arkitekturens værdiskabelse i samfundet. Hendes tilgang er præget af optimisme, der ikke blot identificerer bæredygtighedsudfordringer, men også inspirerer til konkret handling.

Via en lang række hverv og poster har Lene Espersen opnået en ekspertviden omkring de store bæredygtighedsudfordringer og løsninger. Hun er i dag professionelt bestyrelsesmedlem og arbejder dagligt med løsninger, der adresserer den grønne omstilling. Deltagerne får ikke blot viden om komplekse emner. De modtager også inspiration til at integrere bæredygtighed i deres egne sammenhænge.

Foredraget tilpasses efter publikums behov, uanset om det kræver generel viden om bæredygtighed eller dybdegående indsigt i specifikke emner som byggeri og arkitektur.

Book et foredrag med Lene Espersen og bliv inspireret til handling i skabelsen af en bæredygtig fremtid for vores samfund.

Se foredrag med Lene Espersen
Lene Espersen foredrag

Bæredygtighed – udfordringer og løsninger

Lene Espersen vil med afsæt i de globale udfordringer præsentere løsningsmuligheder på både globalt, nationalt og lokalt niveau. Hun baserer sin tilgang på Brundtlands bæredygtighedsdefinition, De 17 FN’s verdensmål og Kate Raworths Donut-teori om de planetære grænser og illustrerer med konkrete cases, hvordan grønne løsninger skabes i mødet med verdens udfordringer.

Med tyve års erfaring i politik og mange års arbejde i erhvervslivet formår Lene Espersen at gøre komplekse spørgsmål forståelige, sammenhængende og nærværende. Hun tilbyder ikke kun et generelt indblik i bæredygtighedsudfordringer, men giver også mulighed for at dykke dybere ned i specifikke temaer som eksempelvis byggeri, arkitektur eller andre relevante områder.

Byggeriet udgør 40 procent af energiforbruget og 35 procent af CO2-udledningen, og Lene Espersen formidler med stor entusiasme, hvordan man kan skabe bæredygtige byer og bruge arkitektur som et værktøj til at løse disse udfordringer.

Lene Espersen foredrag

Fra Hirtshals til Slotsholmen – hvorfor politik blev Lenes Espersens kald

Lene Espersen deler erindringer fra barndom og ungdom og fortæller om hendes brændende ønske om at engagere sig politisk og gøre en forskel. Lene Espersen giver et indblik i livet som toppolitiker i medgang og modgang, og hun fortæller om kampen for at blive valgt til folketinget, hvordan hun som ung, nyvalgt politiker lykkedes med at slå igennem i medierne, og hvordan det samarbejdende folkestyre rigtigt fungerer.

Lene Espersen vil fortælle om livet som toppolitiker og belyse, hvordan politiske aftaler bliver lavet, blandt andet med eksempler fra tiden som minister. Og hun kommer rundt om paradigmeskiftet i retspolitikken, da hun blev justitsminister, om finanskrisen, bankpakkerne og erfaringerne fra udenrigspolitikken, blandt andet Afghanistan og NATO-topmøder.

Lene Espersen leverer et engageret og ærligt indblik i politik og de personlige op- og nedture, livet som politiker byder på.

Lene Espersen foredrag

Den grønne omstilling – hvor er Danmark lige nu

Ønsker I at få indblik i den grønne omstilling som en sammenhængende fortælling, er Lene Espersen et oplagt valg som formidler af komplekst stof, der gøres enkelt og relevant. Hun tager udgangspunkt i, hvad vejen mod et CO2-neutralt Danmark faktisk kræver – med konkrete cases fra hendes daglige bestyrelsesarbejde.

Med en præcis præsentation går Lene Espersen igennem nogle af teknologierne, såsom Power to X og EU’s bæredygtighedskrav (CSRD og taksonomi), der udgør grundlaget for, at Danmark og EU opnår de politisk vedtagne målsætninger. Hun anvender sin erfaring fra tyve års politisk arbejde til at forklare, hvordan klog regulering skaber fremdrift og innovation – og demonstrerer, hvordan man kan udarbejde et klimaregnskab.

Trods de globale udfordringer bibeholder Lene Espersen en optimistisk tro på, at løsninger kan findes, og hun underbygger dette med konkrete eksempler.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Lene Espersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Lene Espersen