Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Foto: Thomas Rønn
5 ud af 5 stjerner
Jeg har hørt Mickey Gjerris holde oplæg flere gange. Hans oplæg kan klart anbefales, da han formår at fange tilhørerne med en udfordrende, indsigtsfuld og samtidig underholdende stil. Jeg er hver eneste gang gået hjem med stof til eftertanke og lyst til at ændre min egen adfærd - han har givet håb om, at vi godt i fællesskab kan dreje klimaindsatsen i det rigtige retning.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Mickey Gjerris er uddannet teolog, har en ph.d. i bioetik og arbejder på KU som lektor i bioetik. Han har de sidste 25 år studeret, forsket og undervist i etik, ligesom han har skrevet bøger, artikler, klummer og blogs for at fremme samt præge den offentlige debat om emner, der står hans hjerte nært. Disse tæller bl.a. natur, dyr, teknologi, klima, sundhed og sygdom, liv og død og meningen med hele – i et etisk, filosofisk og teologisk perspektiv.
Idealerne bag Mickeys formidling af etikkens univers er simple: for ham handler det om at udfordre deltagerne på deres holdninger og lade dem genopdage, at verden ikke blot er sort/hvid. Han lægger vægt på, at folk skal opdage nye sider af emner, som de troede, at de kendte til bunds. Han diskuterer værdier og holdninger, hvordan magt og ansvar går hånd-i-hånd, og hvordan etikken er stedet, hvor vi overvejer hvilke værdier, som bør lede os i de mange valg, vi tager.
Mickey er fast tilknyttet medvært i programmet NEWS og Co. på TV2 News, og han giver ofte interviews til samt skriver kronikker og debatindlæg til landsdækkende medier, herunder bl.a. Politiken, Berlingske, JP, Kristeligt Dagblad, DR og TV2.
Mickey Gjerris var fra 2011-2016 medlem af Det Etiske Råd, hvor han var formand for arbejdsgrupper vedrørende prioritering i sundhedsvæsenet, neuroetik og etisk forbrug, ligesom han deltog i en lang række andre arbejdsgrupper om bl.a. bioenergi, organdonation, nudging og sundhedsdata.
Han har deltaget i en lang række debatprogrammer på både TV, radio og i podcasts, herunder bl.a. Deadline, Aftenshowet, Debatten, Genstart P1, P1 Debat og Bæredygtig Business. Dertil modtog han i 2022 Demokratistafetten fra Oplysningsforbundet DEO i samarbejde med Vartov, og han blev af Dyrenes Beskyttelse kåret som Årets Dyreven.
Mickey er en engageret formidler, som bruger humor og inddragelse af hverdagseksempler til at gøre etiske emner mere nærværende og forståelige. Alle Mickeys foredrag kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Book Mickey Gjerris til dit næste arrangement og bliv klogere på etik, værdier, og den komplekse verden af etiske beslutninger.
Se foredrag med Mickey GjerrisMan skal ikke skræmme sine børn ved at bilde dem ind, at der et monster under sengen. Men er der et monster under sengen skylder man dem at være ærlige og tage kampen op med dem. Et monster, der lurer under sengen i mange børn og unges bevidst, er klimaforandringerne – og de voksnes manglende vilje til for alvor at tage fat på problemet. Mange undersøgelser viser, at det er en af de væsentlige grunde til, at børn og unge mistrives i stigende grad.
I dette foredrag sætter Mickey Gjerris fokus på vores viden om børn og unges opfattelse af klimaforandringerne og den fremtid, som de går i møde. En fremtid på en planet i forandring, hvor levevilkårene for mennesker og mange andre arter forværres. Hvordan kan børn og unge leve med denne bevidsthed uden at miste håb og livsmod? Og hvordan kan vi voksne tale med dem om det – og gennem handling vise dem, at selvom vi længe har svigtet, så er vi med dem og kan hjælpe dem til at få gode og meningsfulde liv?
Klimaforandringerne er her og nu. Arterne uddør med samme hast, som da dinosaurerne forsvandt. Det kan være svært at bevare et håb for fremtiden, hvis man samtidig vil være ærlig om situationens alvor. Men uden håb er det svært at finde lysten til den grønne transformation af samfund og tilværelse, som er nødvendig. Skal vi finde mod og lyst til at tage fat ved roden af problemerne, må vi derfor genfortælle historien om, hvem vi er, og hvilken rolle vi har i den natur, som bærer vores liv. Her spiller etiske begreber som forundring, fællesskab og respekt en væsentlig rolle.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Ingen tvivler på, at vi har brug for naturen til vores fysiske overlevelse. Men ser vi kun naturen som en ressource, der kan opfylde vores fysiske behov, går vi glip af meget. For naturen kan også ses som et fællesskab, vi er bundet til gennem millioner af års evolutionær udvikling. Et fællesskab, der giver vores sind og sjæl oplevelser, udfordringer og et hjem.
Foredraget vil diskutere forskellige natursyn og søge at vise, hvad der kan ske, hvis vi begynder at forstå mennesket som en del af et større fællesskab i stedet for som verdens selvkronede konge.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Udgifterne til sundhedsvæsenet vokser og vokser. Nye dyre behandlingstyper, stigende forventninger hos borgerne og voksende udgifter til at håndtere livsstilssygdomme presser budgetterne. Bunken med problemer, som vi gerne vil have løst, vokser – men bunken af penge til at gøre det med, vokser ikke i samme takt.
Prioriteringsdiskussionen handler om mange ting. Det er en lægefaglig og en økonomisk diskussion. Men det er også en diskussion om, hvilke værdier, der skal guide de mange valg, som skal træffes – og hvordan de valg bør træffes. Prioriteringsdiskussionen er med andre ord også en etisk diskussion.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Informeret eller formodet samtykke? Tilhører vi staten, os selv eller fællesskabet? Organdonation er en teknologi, der på én gang tager håbet fra de, der sidder og håber på det umulige ved deres kæres side, og på den anden side en teknologi, der giver håb til de, der ellers skulle dø. Hvordan vægter vi bedst hensynet til de syge og deres pårørende i forhold til de døende og deres? Hvordan sikrer vi, at næstekærlighedens gave ikke bliver en pligt og fører til mere skade end gavn?
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Aktiv dødshjælp eller ej? Det er et spørgsmål uden klare svar. For det rummer vores angst for smerte og død. Vores ret til at bestemme over eget liv. Vores syn på os selv, hinanden og livet.
Foredraget beskriver dødens rolle i vores liv, de muligheder som vi i dag har for at hjælpe døende, de vigtigste argumenter for og imod aktiv dødshjælp og stiller spørgsmålet, om vi er bedst stillet med at fastholde et forbud mod aktiv dødshjælp samtidig med, at vi anerkender, at det kan være det eneste rigtige at gøre i nogle situationer.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Bioteknologien rejser mange store etiske spørgsmål: Hvem skal bestemme, hvilke børn der skal fødes? Skylder vi det tidlige menneskeliv respekt? Må vi klone mennesker? Må vi genskabe uddøde dyrearter? Må vi blande hjerneceller fra mennesker og dyr? Det er ikke underligt, at mange tøver overfor de nye muligheder.
Foredraget beskriver de nye muligheder, som teknologien giver os, fokuserer på de værdier, der er på spil og giver et bud på, hvordan skal vi navigere i det bioteknologiske århundrede.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Dyr spiller en stor rolle i vores liv. Vi spiser dem, klapper dem og afprøver vores medicin på dem. Og så diskuterer vi, hvad vi kan tillade os at gøre ved dem i forsøget på at få opfyldt vores behov og ønsker. Samtidig skelner vi skarpt mellem forskellige dyr ud fra, hvad vi har gang i, men ser sjældent på, hvad dyret er i sig selv.
Foredraget sætter fokus på de etiske argumenter i diskussionen om dyr, ser nærmere på forskellen mellem mennesker og dyr, diskuterer hvad dyrevelfærd egentlig er og spørger, hvorfor det, at vi har magten over dyrene, automatisk giver os retten til at slå dem ihjel.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Vi lever med små og store historier i vores liv for at kunne holde det hele ud. Der er vores egne små historier om meningsfyldte øjeblikke, menneskelige relationer og interessante opgaver, der for en stund gav det hele mening. Og så er der de store historier, som vi sætter os selv ind i: historier om Gud, kosmos, arten, slægten og ideologierne. Alle historierne trues konstant af dødens og tilfældighedens meningsløshed, og gør det til en udfordring at fastholde meningsfuldheden.
Foredraget tager udgangspunkt i Mickeys bog, “Skildpaddetanker”, og søger efter at minde os om det, som vi har det med at glemme, men som kan gøre livet til at bære.
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Kristendommen anses normalt for at være en fortælling om forholdet mellem Gud og mennesker. Resten af skabelsen udgør kun den scene, som det egentlige drama udspiller sig på. Derfor har mange også svært ved at se, hvordan kristendom og teologi kan spille en rolle i forhold til de naturkriser, som vi står i.
Men hvad nu, hvis kristendommen også rummer en anden fortælling om menneske, natur og skabelse? En fortælling, hvor Gud er til stede i alle sine skabninger, og mennesket er sat til at tage ansvar for det hele. Hvor livets gave er en gave, der er udstrakt til alt det skabte? Og hvor dét, sådan for alvor, at se en flodhest er et møde med Gud?
Foredraget kan tilrettelægges ift. specifikke ønsker og behov.
Jeg har hørt Mickey Gjerris holde oplæg flere gange. Hans oplæg kan klart anbefales, da han formår at fange tilhørerne med en udfordrende, indsigtsfuld og samtidig underholdende stil. Jeg er hver eneste gang gået hjem med stof til eftertanke og lyst til at ændre min egen adfærd - han har givet håb om, at vi godt i fællesskab kan dreje klimaindsatsen i det rigtige retning.
Lau Svendsen-Tune
Jeg har i mange år brugt Mickey til at introducere fremtidige miljøingeniører til etik og miljøetik og han er intet mindre end formidabel. Jeg lærte hurtigt at bruge Mickey i starten af vores kursusaktiviteter for han satte i den grad fut under diskussionerne i undervisningslokalet. En gnist som vi derefter kunne løbe med i resten af kursusåret og gentagne gange referer tilbage til med både grin, ”aha-oplevelser” og stille forundring. Mickey har i løbet af årene bogstavelig talt ændret mange af vores studerende syn på hvordan de ønsker at leve deres liv og vi har mange tidligere studerende som kommer tilbage og deltager den dag, hvor Mickey underviser, fordi hans seminar har været så godt og har ledt til så meget at tænke over i de(t) forgangne år. Mickey er unik med sin store viden om etik (bio-, nano-, kød-, jagt-, insektetik, thee hugging, cloud watching), kritiske refleksioner om generation me og next samt humoristiske betragtninger om det gode, det rigtige og retfærdige menneske i tid med voldsomme klimaforandringer.
Steffen Foss Hansen
Hele lærerkollegiet var meget tilfredse med Mickeys foredrag "Håb i en håbløs tid - klimaforandringer, etik og håb", som både var præget af stor viden om emnet, en masse stof til overvejelse, god inspiration til at gå videre med emnet i undervisningen og ikke mindst en fremragende og engageret formidlingsevne.
Lisbeth Vejlin
Jeg har anvendt Mickey til at holde oplæg om forskellige medicinsk-etiske emner flere gange gennem årene, og oftest om emnet prioritering i sundhedsvæsenet. Målgruppen har spændt bredt og både været eks. klinikere, ledelser, ansatte i det private erhvervsliv og deltagerantallet har vekslet mellem 20-1000. Hver gang leverer Mickey varen. Han har en særlig evne til at få gjort filosofiske tanker relevante i forhold til konkrete problemstillinger og tilmed vise, hvordan de diskussioner hænger sammen med bredere værdimæssige diskussioner i samfundet. Med humor og en lille djævel i øjet kan han få deltagerne til at se velkendte problemstillinger i et nyt lys og åbner op for refleksion og nye tanker.
Birgitte Klindt Poulsen
Vi havde Mickey ude og holde oplæg i vores VL-gruppe om, hvordan ansvarsbegrebet kan forstås både personligt og professionelt i lyset af naturkriserne. Det var et inspirerende oplæg, der var præget af stor viden indenfor mange fagområder, personlig engagement, humor og åbenhed for deltagernes bidrag. Mickey fik sat gang i mange tanker og vist os problemstillingerne i et andet lys, end vi plejer at se dem.
Lars Mortensen, formand for VL-gruppe 65
Vi har brugt Mickey flere gange til at holde oplæg om bioetik. Oplæg som er kommet rundt om bl.a. landbruget, biodiversitet, klima, familiedyr og forsøgsdyr, hvor bioetikken som den formidles af Mickey har meget at byde på. Jeg har også gennem efterhånden mange år hørt Mickeys oplæg arrangeret af andre. Mickey er en meget begavet formidler af, hvad der kunne være tungt stof, men i hans hænder bliver vedkommende, tankevækkende og meget inspirerende. Mickey formår at krydre de ofte alvorlige emner og store spørgsmål med humor. Man er derfor aldrig i tvivl om, at der er noget på spil, men efterlades med håb og mulighed for handling.
Britta Riis
Vi har brugt Mickey som foredragsholder flere gange for forskellige aldersgrupper. Han er en fremragende foredragsholder, der formår at kombinere faglig tyngde med stort engagement og humor, så både unge og gamle får forståelse for komplicerede problemstillinger og lyst og mod til at engagere sig i debat om klima, natur, håb og tro.
Kathrine Holme Johannesen
Mickey har i en årrække været en fast del af konfirmationsforberedelsen i Jersie Kirke. Han kører et forløb på 3-4 timer for konfirmanderne om etik, kristendom, naturbegrebet, klimaforandringer og håb. Det er ikke den nemmeste målgruppe at holde fanget eller få til at engagere sig aktivt i undervisning, men Mickey formår at tale et sprog de kan forstå, samtidig med, at han fastholder den kompleksitet, som emnerne kræver. Med humor, stor viden og et brændende engagement får han dem til at lytte og deltage og se, hvordan kristendommen er relevant for mange af de store samfundsdiskussioner, som er afgørende for deres fremtid.
Hanne Elisabeth Schmidt
Mickey har en gave. Det er evnen til at skabe rum for vigtige og vægtige samtaler om alle de svære valg og betingelser, man må leve med som menneske. Mickeys gavmilde ordstrøm fletter sig ind og ud af tunge sandheder, anekdotiske sekvenser og ny viden. Alt sammen serveret med en lethed og en humor, som afvæbner og vækker. Publikum var - ligesom jeg selv - rørt til grin, til tårer og til at gå ud og gøre det hele lidt bedre, end vi gjorde i går. Tak for det, Mickey!
Nanna Vibe S. Juelsbo
Mickey er umiddelbar og uformel facon i sin facon. Han taler sig ind i menneskers hjerter og formår virkelig at fange sit publikum. Naturligt og udømmende skubber han til vores komfortzone: Det er en dejlig og god evne at have, når man har et vigtigt budskab. Glæd jer til et foredrag af høj meningsfyldt kaliber
Isabel Ebbesen
Jeg synes, at det var et rigtig godt arrangement og et rigtig godt foredrag. Der var god interaktion mellem Mickey og deltagerne.
Lene W. Hartmann
Klimaforandringerne buldrer ufortrødent frem verden over, og sammen med resten af verden sidder vi på hænderne i stort og småt og fralægger os ansvaret. Hvordan vi gør det, skifter med årstiderne, men i øjeblikket er især to strategier populære. Den ene går på at trække offerkortet og forurettet besvare al tale om, at der med […]
Læs mereAktiv dødshjælp er en tilbagevendende etisk problemstilling i den medicinske etik og i den offentlige debat i Danmark. Senest har et stort flertal af medlemmerne i Det Etiske Råd igen argumenteret for at fastholde det gældende forbud, imens statsministeren har meldt ud, at hun mener, at loven skal ændres. Det har ført til, at regeringen […]
Læs mereSkovene brænder, dalene oversvømmes. Og midt i, for nogle, glæden ved den tilbagevendende sommervarme, her hvor kalenderen ellers skriver efterår, så bør vi også bekymre os, og se alvorligt på klimakrisen. For er der overhovedet håb? Det har vi spurgt Teolog og ph.d. i bioetik Mickey Gjerris om. Hvordan ser du på forholdet mellem klimaforandringer […]
Læs mereSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.