Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Hør om gastronomi og iværksætteri med et engageret og autentisk foredrag

Claus Meyer

Claus Meyer

Cand.Merc.Int., gastronomisk iværksætter, æresalumne CBS og adjungeret professor DTU

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Claus Meyer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

I 30 år har Claus Meyer været med til at påvirke og løfte den danske madkultur med sine forretninger. Den dag i dag åbner Claus stadig nye butikker og deler nu også ud af sine mange erfaringer med gastronomi og iværksætteri. Claus har de seneste 17 år gennem sin virksomhed, foredrag og deltagelse i den offentlige maddebat, og gennem sine 13 bøger, forsøgt at anvise veje til større kvalitet i maden og måltidet.

Et foredrag med Claus Meyer giver jer:

  • Indsigt i Claus Meyers erfaringer som iværksætter og utæmmelige skabertrang
  • Inspiration til betingelsesløst værtskab, det sociale ansvar og formålsdreven virksomheden
  • Læringer og værktøjer, som kan begejstre både den enkelte medarbejder og ledergruppen 

Livskvalitet, gastronomi og iværksætteri

Claus blev i 1991 færdig som cand. merc. international (SPRØK) fra Handelshøjskolen i København, og var DR1’s huskok i programmet “Meyers køkken” i 1991-1998. Siden har Claus etableret; cateringvirksomheden “Meyers Mad ud af Huset”, handelsvirksomheden “Chokolade-Compagniet”, “Meyers Madhus” og “Meyer & Tingstrøm Personalerestauranter”, samt “Meyerfood” plus “Frugt fra Lilleø”. Meyer-gruppen beskæftiger i dag ca. 200 medarbejdere.

I 2004 blev Claus kåret som ”Årets frugtavler”, og er derudover udnævnt til adjungeret professor på Institut for Fødevarevidenskab på KVL. I 2005 blev han ekstern lektor samme sted og etablerede i 2004, sammen med professor Thorvald Pedersen, en studiekreds for landets førende kokke i Molekylær Gastronomi.

De inspirerende og underholdende foredrag er især eftertragtet hos organisationer, virksomheder, biblioteker, kommuner og oplysningsforbund.

Book Claus Meyer til jeres næste event, og bliv klogere på gastronomi og iværksætteri.

Se foredrag med Claus Meyer
Claus Meyer foredrag

Opstart og udvikling af virksomhed. Udnyt jeres potentiale – elsk det I gør. Om arbejdsliv og præstationer

De færreste ved, at Claus Meyer er indehaver af- eller partner i ikke mindre end syv virksomheder, der beskæftiger i alt 200 medarbejdere.

Det startede med et job hos den lokale bager i Sundby på Lolland som 7-årig. Som 21-årig blev han fyret fra Boulevardens Bager på Amager, fordi han var for langsom. Som 27-årig overtager han kantinen på Handelshøjskolen i København. Siden er det gået slag i slag. Claus har aldrig formuleret langsigtede planer for sit liv og sine virksomheder, men har været åben overfor nye udfordringer. Han har fulgt sit hjerte og har dyrket sit talent for virksomhedsudvikling og kommunikation af kvalitet.

Hør Claus fortælle om betydningen af visioner der ikke kan måles på vægten, om forudsætningen for det perfekte måltid og om bagsiden af medaljen. 

Claus Meyer foredrag

Spis igennem – velsmag, sundhed og sanselighed

Claus har i nu 30 år peget på mangler og muligheder i den danske madkultur. Han har gennem madpolitisk virksomhed, foredrag, deltagelse i den offentlige maddebat, og gennem sine TV programmer og en række kogebøger, forsøgt at anvise veje til større kvalitet i maden.

Betyder det noget for vores sundhed, at vi nyder vores mad? Hvorfor bliver vi federe og federe? Er det den mad vi spiser, der gør os overvægtige? Hvad er hemmeligheden bag vidunderlig mad med et behersket indhold af fedt.

I dette livlige foredrag udfordrer Claus den vanetænkning, der knytter sig til begreberne sundhed og livskvalitet, og forsøger at inspirere deltagerne til at leve sundere på den sanselige måde med afsæt i bogen “Spis Igennem”, der er skrevet sammen med professor Arne Astrup. Foredraget er krydret med små historiske tilbageblik, samt informationer om andre kulturers principper ift. mindre fed mad med stor velsmag, samt om den nyeste ernæringsforskning. 

Claus Meyer foredrag

Madkultur og livskvalitet

Claus Meyer hudfletter den danske madkultur med afsæt i eget livs erfaringer. Han langer ud efter vores sundhedsopfattelse og argumenterer for betydningen af ”at spise igennem”. Vi skal også spise sammen. 

Skilsmissefrekvensen vokser i Danmark parallelt med udviklingen i antallet af solgte mikrobølgeovne. Menneskers musikalitet i forhold til maden og måltidet aftager i takt med at de får mere travlt. Det gør vores gennemsnitlige levealder paradoksalt også.

Det er ikke væsentligt om vi spiser hummer og trøfler eller svin og kartofler. Men det er afgørende, at vi engang imellem viser vores børn, at vi mener det, når vi taler med om betydningen af maden og det gode måltid.

Claus Meyer foredrag

Bedre mad på bordet

Den danske madkultur lader meget tilbage at ønske. Både landbrug, industri, dagligvarehandel og forbrugerne bærer ansvaret for gennem 40 år at have handlet med hovedet under armen.

Claus forklarer hvordan det kunne gå så galt. Og han fortæller hvordan vi formulerer en ny dagsorden der udvikler kvaliteterne i vores mad og måltider. Hvad er kvalitet? Hvad er en fødevares indre værdi? Hvad er musikalitet? Hvornår er produktudvikling intelligent? Hvorfor skal vi have mangfoldighed? Claus hævder at der er tale om et plussumsspil, hvor især vores børn, men i øvrigt også samtlige aktører i det fødevareindustrielle kompleks, bliver vindere. Der handler det om at turde tage markedsandele fra andre forbrugsområder, og om at kunne kommunikere mere komplekse forhold end varens vægt, volumen og pris.

Foredraget giver også mulighed for efterfølgende diskussion.

Claus Meyer foredrag

Børn, mad, skole og musikalitet

Claus deler ud af sine erfaringer med at udvikle børns sans for mad og måltider. Claus var initiativtager til ”Smagens Dag” og havde i flere år sæde i Ole Vig Jensens ”Musiske Udvalg”. Meyers Madhus har udviklet en Kulinarisk Fritidsordning og udgivet nogle af de mest roste børnekogebøger i nyere tid.

I dette foredrag deler han ud af sine erfaringer med at udvikle børns sans for mad og måltider.

Ifølge indianerne handler undervisning om at vise undere, Seeman talte om at ”kysse skønhedssansen vågen” og Grundtvig talte om skolen for livet. Der er mulighed for at diskutere musikalitet og tidsopfattelse i almindelighed og undervisningsformer – og idéer i relation til faget hjemkundskab, i forlængelse af foredraget.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Claus Meyer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Claus Meyer