Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør, hvordan en god relation opnås gennem grænsesætning og kommunikation

Lotte Palsteen Foredrag

Lotte Palsteen

Psykoterapeut med ekspertise indenfor teenagere og børn.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"I et blændende og medrivende foredrag tog Lotte 400 mennesker med ind i temaet: At være sensitiv i en ikke altid sensitiv verden. Kirken var fyldt til bristepunktet. Vi fik et brag af en aften i kirken! Lotte har en vidunderlig udstråling og en formidabel evne til at formidle og favne alle gennem sit foredrag".

Gitte Meyer Jørgensen - Vor Frue Kirke Se alle referencer

Et foredrag med Lotte Palsteen giver jer:

  • Stor faglig indsigt kombineret med personlige erfaringer, da Lotte som mor kender til følelsen af afmagt og alle glæderne, der også følger med
  • Et nærværende og humoristisk foredrag fra en ekspert, der kan se problematikkerne fra både barnets og forælderens perspektiv
  • Små refleksionsspørgsmål over egen forældrerolle, og hvad man selv har med i bagagen
Uforpligtende forespørgsel på Lotte Palsteen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lotte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Lotte Palsteen er psykoterapeut, og har valgt at dykke ned i forståelsen af teenagere og børn. I foredragene får I værktøjer til at skabe en god relation til de unge igennem god kommunikation og en indsigt i jer selv. Om I er forældre, fagfolk eller begge dele, så er Lottes redskaber brugbare.

Et foredrag med Lotte Palsteen giver jer:

  • Stor faglig indsigt kombineret med personlige erfaringer, da Lotte som mor kender til følelsen af afmagt og alle glæderne, der også følger med
  • Et nærværende og humoristisk foredrag fra en ekspert, der kan se problematikkerne fra både barnets og forælderens perspektiv
  • Små refleksionsspørgsmål over egen forældrerolle, og hvad man selv har med i bagagen

Lær at forstå teenagere og børn med Lotte Palsteen

Lotte Palsteen er psykoterapeut MPF og foredragsholder. Hun er en stærk formidler med en solid faglig baggrund, som tidligere lærer og siden 2010 som psykoterapeut med egen praksis. Hun har fingeren på pulsen og ved, hvad der rører sig i mennesker. Hun har mange års erfaring som underviser på en privatskole og tre år på en specialskole for børn og unge med store, følelsesmæssige og sociale problemer. Lotte har altid undervist ud fra den anerkendende tilgang til mennesker.

Lotte er sulten efter ny viden, og udvikler hele tiden sine kompetencer gennem supervision og efteruddannelse fra nogle af de dygtigste i Danmark og udlandet. I 2021 udvidede hun sit CV, da hun færdiggjorde en international godkendt uddannelse i traumeterapi efter SE-metoden. Lottes brede viden danner grundlag for hendes forståelse af, hvordan en positiv relation til unge mennesker opnås. Hun har redskaberne klar, og vil hellere end gerne lære jer dem gennem sine foredrag.

I april 2020 udgav Lotte bogen “Din teenager er dit spejl”, hvor hun med mentalisering som greb lærer læseren at se bagom teenagerens adfærd. Netop dette emne kan du også opleve i et af Lottes foredrag. Hør også Lotte fortælle, hvordan den gode relation opnås gennem måden, vi kommunikerer og sætter grænser. Uanset hvilke problemer teenageren har, eller hvor skidt jeres relation står til, så kan Lotte hjælpe jer på vej med dette umiddelbart simple råd.

Lotte formidler med nærvær og autenticitet, og er ikke bleg for at dele ud af sine egne fejlbarlige erfaringer. Hun krydrer det teoretiske med eksempler fra det virkelige liv, så I kan genkende sig selv. Lotte favner sit publikum og formår at skabe en tryg atmosfære i rummet med sin varme og anerkendende tilgang til mennesker.

Book Lotte til et foredrag, hvis I vil blive klogere på relationer mellem børn, teenagere og forældre, og hvordan man både privat og professionelt kan udvikle sin relationskompetence og dermed øge livskvaliteten.

Se foredrag med Lotte Palsteen
Lotte Palsteen foredrag

Din teenager er dit spejl - tør du kigge i det?

“Du forstår ingenting!”, “Det går fint!” og “Det skal du ikke blande dig i!” – En pludselig lukket dør, undvigende svar, en rutsjebanetur af følelser og kaos af rod på værelset er ofte en del af livet med en teenager i huset.

Dette foredrag, der tager udgangspunkt i Lotte Palsteens bog “Din teenager er dit spejl”,  går dybere i forståelsen af, hvorfor det er så udfordrende at have en teenager i huset, og hvorfor det er så udfordrende at være teenager. I foredraget får I bud på, hvordan man som forælder kommer godt igennem den svære teenagetid og ud på den anden side med relationen i behold.

I afmagt kan vi nemt komme til at gøre vores teenagere forkerte. Typisk reagerer de prompte. Enten med vrede, raseri eller de klapper i som en østers. Det er ikke vores intention. Det sker bare. Ofte i afmagt og uvidenhed. De fjerner sig mere og mere fra os og afmagten vokser. Det skaber en negativ spiral af endnu mere vrede og afstand. Både indeni os og i vores teenager.

Lysten til at give op ligger og lurer lige om hjørnet. Vi trøster os med, at det nok er helt normalt. Det går over igen. Det er nok en naturlig løsrivelsesproces. Men vores unge mennesker har brug for os. Jo mere kold og hård facaden er, jo mere har de brug for os.

I foredraget berører Lotte Palsteen følgende emner: “Hvad der sker i en teenagers hjerne”, “Hvordan vi kan kommunikere, så vores teenager ikke står af”, “Hvordan vi bliver bedre til at se om bag vores teenagers provokerende adfærd”, “Hvordan vores egne skyggesider og teenage-tid kan medvirke til, at vores teenager hverken føler sig set eller forstået”, “Hvordan vi undgår at aktivere “forkerthedsknappen”” og “Mindfulness kan hjælpe – en guidet øvelse”

Lotte Palsteen foredrag

Din teenager er dit spejl - tør du kigge endnu dybere? (Del 2)

Foredraget er en naturlig forlængelse af det generelle foredrag “Din teenager er dit spejl”, men kan også sagtens bookes isoleret. Dette foredrag går endnu dybere i forståelsen af, hvad der kan være årsagen til, at vi ikke kan nå ind til vores teenager.

Når vores teenager igen og igen trigger vores vrede eller afmagt, kan det være godt at kigge indad. Måske er der, uden vi er klar over det, en skyggeside på spil, som skaber afstand. Skyggesider er de sider i os selv, som vi ikke vil kendes ved, eller som vi absolut ikke bryder os om ved os selv. Det er sider, vi fordømmer og tager afstand fra, når vi møder dem hos andre. Hvis man for eksempel har lært, at det at være inaktiv, sløv eller doven er roden til alt ondt og selv er enormt aktiv hele tiden, så bliver det vældig provokerende, hvis ens teenager er særdeles god til at ligge på sofaen i timer uden rigtig at foretage sig noget.

Når der er en skyggeside på spil, kan vi komme til at aktivere “forkertheds-følelsen” i vores teenager, og så har vi balladen. Det er meget svært at få vores teenager i tale, hvis de føler sig forkerte, og så sker der ikke den forandring, vi ønsker. Når vi derimod er bevidste om vores skyggesider, kan vi bedre kommunikere uden skyld og skam, og så er der større sandsynlighed for, at vores teenager gider at lytte til os.

Der ligger et kæmpe potentiale i disse skyggesider, som vi får adgang til i arbejdet med os selv. Vi kan spille på flere tangenter i vores liv og opnå større balance og frihed, når vi ikke længere skal bruge en masse energi på at leve efter gamle overbevisninger og holde sider af os selv nede. På den måde kan vores teenager faktisk være vores lærermester og spejl på fortrængte sider i os selv, som vi kan få glæde af at få mere i spil i vores liv.

I foredraget berører Lotte Palsteen følgende emner: “Hvordan vores egne skyggesider og teenagetid kan medvirke til, at vores teenager hverken føler sig set eller forstået”, “Hvordan vi undgår at aktivere “forkerthedsknappen” i vores teenager”, “Hvordan skyggesider opstår”, “Hvilke potentialer skyggesiderne gemmer”, “En guidet mindfulness-øvelse”, “Hvad der skal til for, at vi kan skabe den kontakt, vi ønsker til vores teenager”, “Hvordan vi kan sætte grænser og stille krav uden skyld og skam” og “I skal have lyst til at reflektere over jeres egen forældrerolle, og hvad I selv har med i baggagen. Tag derfor en notesbog med”

Lotte Palsteen foredrag

Ser du mig?

Et foredrag om, hvordan vi giver vores børn følelsen af at blive set og forstået gennem mentaliseringsmetoden.

Ofte er vi for hurtige til at tro, at vi ved, hvorfor vores børn reagerer, som de gør. Når vi ikke forstår, hvad der i virkeligheden ligger bag, kommer vi nemt til at give vores børn oplevelsen af, at de er forkerte. Det skaber utryghed og usikkerhed. Ligesom følelsen af forkerthed kan skabe mere af den adfærd, vi ikke ønsker.

Når vores børn derimod føler sig set og forstået, skaber vi en tryg tilknytning. En tryg tilknytning er essentiel for et godt selvværd og evnen til at skabe sunde relationer. For at vores børn skal føle sig set og forstået, må vi træne vores evne i at se.

Mentalisering er en metode, som hjælper os til at forstå, hvorfor vores børn reagerer, som de gør. Når vi forstår, hvad reaktionen i virkeligheden handler om, har vi bedre forudsætninger for at vide, hvad vores børn har brug for, og give dem følelsen af være set og forstået. Mentalisering styrker ligeledes evnen til at regulere følelser og berolige sig selv, så man ikke er i sine følelsers vold. Både hos barnet og den voksne.

Foredraget giver indblik i, hvad det vil sige at mentalisere, og hvordan metoden bruges i samspil med børnene. Der gives konkrete eksempler som tydeliggør metoden. Desuden lægges der op til refleksion og dialog.

Foredraget henvender sig til forældre med børn i alle aldre og tilpasses den specifikke målgruppe i samråd med arrangøren.

Lotte Palsteen foredrag

Styrk dit særligt sensitive barn - og få færre konflikter

Bliver dit barn hurtigt overvældet af indtrykkene i Tivoli, i indkøbscenteret eller til en børnefødselsdag? Har dit barn svært ved at sove, hvis der er sket meget i løbet af dagen? Reagerer dit barn kraftigere end andre børn på forandringer som for eksempel skoleskift eller nye pædagoger/lærere? Tænker dit barn dybt over tingene og bliver meget ængstelig? Tager dit barn bemærkninger meget nært? Bliver dit barn meget påvirket, hvis andre ikke har det godt? Bliver dit barn meget nemt forskrækket? Bliver dit barn voldsomt irriteret over tøj eller sko? Så er dit barn måske bare særligt sensitiv og mere modtagelig for indtryk end de fleste andre.

Til dette foredrag, vil I få viden om, hvad det vil sige at have dette karaktertræk, og hvordan I støtter jeres barn bedst muligt, så jeres barn ikke udvikler stress og angst. I får gode råd til, hvordan I styrker jeres barns selvværd og evne til at håndtere egne og andres følelser, og hvordan I skaber de bedste rammer, så dit barn trives og udvikler sig.

Det kan være en svær balance at anerkende jeres barns sensitivitet uden at overbeskytte. Det kræver, at I er god til at “læse” dit barn og se bagom adfærden. Det handler også om, at I som voksen tager lederskab og skaber tryghed uden at skælde ud. For at mestre dette, må I selv være i nogenlunde balance.

I foredraget berører Lotte Palsteen blandt andet følgende spørgsmål: “Hvad er tegnene på, at et barn er særligt sensitiv?”, “Hvordan undgår jeg, at mit barn bliver overstimuleret?” “Hvordan undgår jeg at overbeskytte mit barn, så det ikke lærer at håndtere de udfordringer, livet byder på?”, “Hvordan lærer jeg mit barn at sige fra, når andre går over grænsen?” “Hvad gør jeg, hvis bedsteforældrene, mit barns pædagog, lærer eller eks-manden/konen ikke vil anerkende mit barns særlige sensitivitet?”

Foredraget er både baseret på forsker og ph.d, Elaine Arons, forskning i det særligt sensitive karaktertræk samt talrige samtaler med forældre til sensitive børn og samtaler med børnene og de unge i min psykoterapeut-praksis.

Lotte Palsteen foredrag

At være særligt sensitiv - i en ikke altid sensitiv verden

At være særligt sensitiv betyder, at man har et særligt fintfølende nervesystem, som gør at både negative og positive indtryk går dybere ind. Andre menneskers følelser, lyde og lugte kan virke meget overvældende og bevirke, at man bliver overstimuleret. Man mener, at omkring 20 % af befolkningen har dette karaktertræk. Særligt sensitive børn og voksne er typisk mere velovervejede og har meget brug for at kunne trække sig tilbage og hvile sig oftere end andre mennesker. De kommer tit til at føle sig forkerte i vores vestlige kultur, hvor det at være enormt udadvendt og kunne agere i et højt tempo er kvaliteter, der sættes højt. Derfor er der også mange mennesker med dette karaktertræk, som gennem livet har fået at vide, at de er for følsomme, for nærtagende, for sarte og så videre. Men hvis følsomheden bruges rigtigt, er der mange fordele ved at være særligt sensitiv.

Foredraget vil handle om, hvad det vil sige at være særligt sensitiv, og hvordan man kan leve sit liv i større overensstemmelse med sin sensitive side og få et langt bedre liv, hvor den særlige sensitivitet bliver en styrke frem for en hæmsko.

Lotte Palsteen foredrag

Omfavn dine skygger og udlev dit fulde potentiale

Et tankevækkende foredrag om, hvordan vores skyggesider, overbevisninger og frygt hæmmer os i at leve det liv, vi længes efter og være det menneske, vi ønsker at være.

Mange mennesker er pressede i deres arbejdsliv, men har svært ved at se, hvordan de kan skabe forandringer. Det kan være svært at se nye muligheder, når vi er låst fast i indre, negative overbevisninger.

Foredraget handler om, hvorfor det er så svært at få handlet på vores drømme om at leve et liv i større overensstemmelse med dem, vi er og udnytte de ressourcer, vi har. Deltagerne vil få viden om, hvad skyggesider og overbevisninger er, hvordan de opstår og hvordan vi gennem forståelse og accept, kan opnå støre indre balance og fred med os selv og andre. Det handler om at få vores skygger frem i lyset og favne dem alle, hvis vi vil udleve vores fulde potentiale.

Lotte Palsteen kursus

Kursus: Inklusion af sensitive børn i skoler og daginstitutioner – med mindfulness og mentalisering

Der er de senere år kommet mere fokus på de særligt sensitive børns behov i skolen og i daginstitutionen. Flere forældre er begyndt at efterspørge lærere og pædagoger, som har viden om og forståelse for disse børn.

Forskeren Elaine Aron har fundet ud af, at ca. 20 % af befolkningen har det medfødte karaktertræk HSP, også kaldet særligt sensitiv. Det betyder, at nervesystemet optager og bearbejder mange flere stimuli end normalt, hvilket gør, at børnene hurtigere når et lukningspunkt, hvor de ikke kan rumme mere.

Børnene kan være sensitive på flere forskellige måder i forhold til lyde, lugte, skræmmende billeder/film, tøj, der kradser, dårlig stemning, konflikter, andres følelser, skæld ud og så videre. Børnene kan både være indadvendte og udadvendte.

De sensitive børn har i høj grad brug for voksne, der er indfølende og stabile og et miljø, der er præget af struktur, forudsigelighed, god stemning og tid til fordybelse og ro. Når disse rammer er til stede, kan børn med dette karaktertræk  være en ressource i undervisningen/institutionen.

Når rammerne ikke er tilstede, kan de sensitive børn opleves som en stor udfordring i kraft af uro, eksplosiv vrede, manglende koncentration og indføling samt generel mistrivsel og/eller indelukkethed.

På kurset vil I få viden om, hvad der kendetegner det særligt sensitive barn, og hvordan man spotter disse børn i skolen/institutionen. I vil få redskaber til, hvordan I støtter børnene bedst, så karaktertrækkets positive ressourcer i højere grad kan udfolde sig og børnenes selvværd og trivsel styrkes. Metoderne mindfulness og mentalisering præsenteres.

Lotte Palsteen kursus

Kursus: Inklusion af udfordrede børn i skoler og daginstitutioner - At kunne se bagom forsvarsstrategierne

Mange lærere og pædagoger oplever store udfordringer i arbejdet med inklusion af de urolige og grænsesøgende børn og unge. Det er i langt højere grad end tidligere nødvendigt, at den professionelle voksne besidder stor relationskompetence og er i stand til at se bagom den provokerende adfærd og møde barnet/den unge bag alle forsvarsstrategierne. Dette er en forudsætning for at skabe trivsel og udvikling hos den enkelte og i klassen/gruppen. I nogle tilfælde kan det føles umuligt at møde eleven med anerkendelse og empati. Da kan det være nødvendigt at kigge på egne skyggesider.

I foredraget vil give jer følgende kompetencer: I vil på kurset få et mere nuanceret syn på de udfordrede elever, deres forudsætninger og forsvarsstrategier. I vil få en større forståelse for, hvordan selvindsigt og kontakt indadtil har betydning for vores evne til at skabe anerkendende relationer. I vil få konkrete redskaber, som de kan bruge i samspillet med de udfordrende børn/unge. På kurset præsenteres redskaber og metoder i relationskompetence, mindfulness, mentalisering, projektioner og skyggesider. Der veksles mellem teori og praksis samt øvelser og erfaringsudveksling.

Det kan anbefales at fastlægge et forløb over 2 kursusgange, så lærerne og pædagogerne kan implementere deres nye viden i praksis mellem de 2 kurser.

Referencer

I et blændende og medrivende foredrag tog Lotte 400 mennesker med ind i temaet: At være sensitiv i en ikke altid sensitiv verden. Kirken var fyldt til bristepunktet. Vi fik et brag af en aften i kirken! Lotte har en vidunderlig udstråling og en formidabel evne til at formidle og favne alle gennem sit foredrag. Man kan virkelig mærke, at hun har så meget på hjerte. Vi havde en fantastisk og meget udbytterig aften, hvor Lotte kunne holde alle fanget lige til det sidste med sin store viden og sit smittende engagement.  Lottes baggrund som lærer og psykoterapeut gjorde, at hun gav tilhørerne en både flot og bred indføring i emnet, men tillige kunne gå dybt ned i konkrete problemstillinger og spændende detaljer, der relaterede til folks hverdag.  At Lotte krydrede sine teorier med sin humor og glimt i øjet, gjorde blot foredraget endnu mere levende og nærværende.  Foredraget var virkelig en øjenåbner for os moderne mennesker. Jeg møder stadig folk, der roser og taler om Lotte og den fantastiske aften i kirken. Jeg giver hende mine varmeste anbefalinger! En helt igennem vidunderlig og dybt inspirerende aften!

Gitte Meyer Jørgensen

Vor Frue Kirke

Lotte Palsteen er meget indlevende og levende. Hun inddrager deltagerne på en meget vedkommende og meningsfuld måde. Lotte inddrager egne erfaringer - og har i sit materiale både meget pædagogiske værktøjer og spændende eksempler/videoklip fra den virkelige verden.

Bent Søholt Rasmussen

Faarevejle Friskole

Lotte Palsteen er en meget nærværende og gribende foredragsholder. Hun er suverænt dygtig til at adressere sit publikum. Som tilhører får man virkelig noget tankevækkende med hjem.

Bent Rasmussen

Faarevejle Fri- og Efterskole
Uforpligtende forespørgsel på Lotte Palsteen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Lotte Palsteen
Lotte Palsteen

5 ud af 5 stjerner

"I et blændende og medrivende foredrag tog Lotte 400 mennesker med ind i temaet: At være sensitiv i en ikke altid sensitiv verden. Kirken var fyldt til bristepunktet. Vi fik et brag af en aften i kirken! Lotte har en vidunderlig udstråling og en formidabel evne til at formidle og favne alle gennem sit foredrag".

Gitte Meyer Jørgensen - Vor Frue Kirke Se alle referencer

Foredragsemner med Lotte Palsteen