Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på anerkendende opdragelse og lær at forstå jeres børn

Anja Sigvard Nielsen foredrag

Anja Sigvard Nielsen

Socialrådgiver, familiekonsulent og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

Anja havde ikke erfaring med at holde oplæg for tandplejepersonale. Men det gik op for hende, hvor superrelevant det var. Så jeg er sikker på, at det blev til en gensidig god oplevelse.

Kitte Nottelmann - Brøndby Tandpleje Se alle referencer

Et foredrag med Anja Sigvard Nielsen giver jer:

  • Konkrete redskaber til at højne jeres børns selvværd
  • Metoder til at møde det viljestærke barn på en anerkendende måde
  • Tilknytningsteori med rammende og genkendelige eksempler fra hverdagen
Uforpligtende forespørgsel på Anja Sigvard Nielsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anja

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anja Sigvard Nielsens foredrag er intense og hårdtslående; de udfordrer vores måde at tænke opdragelse på. Hun inddrager altid relevant forskning og viden, og er en fremragende historiefortæller, hvilket gør foredragene levende og følelsesladende. Hun giver folk en oplevelse af, at de kan gøre en kæmpe forskel for deres børn med ganske simple værktøjer.

Et foredrag med Anja Sigvard Nielsen giver jer:

  • Konkrete redskaber til at højne jeres børns selvværd
  • Metoder til at møde det viljestærke barn på en anerkendende måde
  • Tilknytningsteori med rammende og genkendelige eksempler fra hverdagen

Forstå jeres børn, højn deres selvværd og få nyt et perspektiv på opdragelse

Anja har arbejdet med børn og familier i 21 år og har specialiseret sig i børn, som reagerer kraftigt og tydeligt.

Det er den systemiske metode og den anerkendende pædagogik som Anja brænder for, og som hun i en årrække har arbejdet intenst på at udbrede kendskabet til. Hun tror på at hvert menneske er unikt og værdifuldt, og at det er når vi får øje på hinandens unikum, at vi får mulighed for at mødes i et nært og givende samspil. Negativ adfærd er altid et ønske om at blive forstået. Vi kan vælge at fastholde vores egne forestillinger om den anden, eller vi kan blive nysgerrige på hvorfor den anden reagerer på den måde. Nysgerrighed er ikke det samme som gætterier, men en sand nysgerrighed som kun kan søges i samspillet.

Anjas foredrag er særligt optaget af samspillet med de temperamentsfulde og udadreagerende børn. De følsomme og sårbare børn. Børn med angst og selvskadende adfærd, samt det anerkendende samspil mellem voksne og børn. Hun ønsker at gøre op med tanker om straf, time out og skældud, for hun tror på at alle børn i bund og grund ønsker at samarbejde, og at barnets behov for at føle sig elsket og værdsat er så fundamentalt vigtigt at vi er nødt til at begynde at tænke opdragelse anderledes.

Børn som straffes eller ekskluderes for at vise deres følelser, får ikke en oplevelse af at være elsket – bare fordi de er sig selv. Store følelser bliver ikke mindre af at barnet efterlades alene med dem, eller skældes ud for at have dem. Et godt selvværd er en afgørende forudsætning for at ændre adfærd, men godt selvværd opstår ikke gennem eksklusion og vrede ord – Det opstår når barnet føler sig forstået og set.

Book et Anja Sigvard Nielsen foredrag, og oplev en fornyet forståelse af jeres børn og måde I opdrager på.

Se foredrag med Anja Sigvard Nielsen
Anja Sigvard Nielsen foredrag

Børn der kan! – om anerkendende opdragelse

Det er vigtigt at føle sig værdsat og elsket. At føle at man har betydning for andre, og at man kan gøre en forskel.

Børn med højt selvværd er trygge ved at møde verden og klarer udfordringer godt. De er selvstændige og modige, og kan søge hjælp på en konstruktiv måde, når livet er svært. Men højt selvværd kommer ikke af sig selv. Fundamentet dannes allerede i de første år, mens barnet gennemgår forskellige udviklingsfaser. Vores reaktioner på gråd, vrede og sorg er afgørende for hvordan barnet kommer til at opfatte sig selv, og andre fremover. Men det er lettere sagt end gjort, for hvordan bevarer vi roen, når barnet bliver helt hysterisk? Hvordan gør man, når barnet slet ikke vil høre efter?

Vi lever i et samfund, som kræver meget af den enkelte. Stress, depression, angst, adhd og autisme diagnosticeres som aldrig før. Det kræver særligt robuste børn, som kan mestre mange typer af skift og udfordringer hver eneste dag. Evnen til at håndtere stress og store følelser etableres allerede i de første måneder af barnets liv. Nærhed, tryghed, kram og tydelige, autentiske voksne er afgørende. Desværre forveksles tydelighed og grænsesætning ofte med skældud eller straf, men børn er født til at samarbejde, hvis de kan og hvis de får muligheden for det.

Nogle børn er mere temperamentsfulde, følsomme eller sårbare end andre. Disse børn er i særlig stor risiko for at udvikle lavt selvværd, fordi de fylder meget i hverdagen, og derfor risikerer megen skæld ud. Men netop disse børn har særligt brug for at blive mødt, der hvor de er. Børns reaktioner – positive, som negative – bør altid ses som en invitation til at forstå. Det er en mulighed for at se på barnet og på os selv med nye øjne og prøve nye metoder af.

Dette foredrag giver en bred indføring i den anerkendende metode. Herunder tilknytningsteori, systemisk teori og neuroaffektiv metode. Foredraget henvender sig både til fagpersoner og forældre med børn i alle aldre. Der lægges vægt på at formidle budskaberne gennem masser af rammende eksempler fra dagligdagen. Samtidig betones vigtigheden af at møde børn på en anerkendende måde, så vi får børn der er gode til at håndtere stress og regulere følelser.

I går hjem med en lang række af konkrete redskaber, som kan bruges med det samme.

Anja Sigvard Nielsen foredrag

Viljestærke Børn

Har I børn der klatrer på alt? Børn som har svært ved at vente på sin tur eller som kan blive lidt for voldsom til tider? Børn som hurtigt bliver frustreret og viser dette meget tydeligt, eller et barn som er svær at putte og som måske vågner mange gange hver nat? Er jeres børn meget følsomme og vågner ved den mindste lyd, eller har de brug for megen hjælp til at finde ro i kroppen?

Nogle børn er mere pågående, frembrusende, aktive, snakkende, hoppende og diskuterende end andre. Det er jo dejlige egenskaber at have, når de ikke lige bliver for meget. Ofte er de selv samme børn også stædige, voldsomme og dominerende over for andre og de får flere fortvivlelsesanfald end de fleste. Det er de børn som kaster sig på gulvet i supermarkedet, som nægter at have sele på i bilen, og som især sidst på dagen er irritable og vrede.

Forældre til disse børn er ofte meget usikre på om de gør noget galt, eller om der er noget i vejen med deres barn. Nogle gange oplever dagplejen, vuggestuen eller skolen ikke barnets reaktioner, fordi barnet først reagerer når det kommer hjem. Dette kan give forældrene en endnu større oplevelse af, at det er dem selv der gør noget forkert. Det er ganske svært at være forælder til et viljestærkt barn. Ofte føler forældrene sig meget alene med udfordringerne, og er i tvivl om de burde være strengere over for barnet. Dertil kommer alle bekymringerne om hvorvidt barnet kan fejle noget.

Mange viljestærke børn, oplever megen skældud og mange irettesættelser, fordi de kan være svære at rumme både hjemme og i institutionen. Uheldigvis kan nogle af disse børn komme til at tro at de er ’dårlige’ børn, som ikke kan finde ud af at ’høre efter’ og dette kan give yderligere konflikter. Da viljestærke børn ofte er meget følsomme vil der være en lidt snak om sensitive børn generelt.

Hvordan man kan møde disse temperamentsfulde børn, så deres selvværd bibeholdes? Så dagligdagen kan blive nemmere og så børnene får øvet sig i at håndtere de store følelser? Uanset om dit barn er signalstærk eller ’bare’ er fuld af viljestyrke og energi, så er der råd at hente ved dette foredrag. Der tages udgangspunkt i en anerkendende tilgang, fordi børn med et godt selvværd er bedre til at ’øve’ sig i mere konstruktive måder at reagere på, men også fordi forudsætningen for et godt samspil begynder med følelsen af at være elsket og afholdt.

Målgruppen for dette foredrag er forældre og fagpersoner med børn i alderen 0 til 15 år.

Referencer

Anja havde ikke erfaring med at holde oplæg for tandplejepersonale. Men det gik op for hende, hvor superrelevant det var. Så jeg er sikker på, at det blev til en gensidig god oplevelse.

Kitte Nottelmann

Brøndby Tandpleje

Signalstærke børn

Signalstærke børn er børn, der oplever intenst, føler intenst og reagerer kraftigt med tydelige reaktioner. Når man som barn er signalstærk, så er der ikke tale om en diagnose, men om et personlighedstræk. I “Signalstærke Børn” sætter Anja Sigvard Nielsen fokus på den personlighed, som signalstærke børn er i besiddelse af. Heraf italesætter hun de følelser og tanker, som forældre til signalstærke børn kan have.

I “Signalstærke Børn” giver Anja dig også råd til, hvordan du gennem en lyttende tilgang til opdragelse af børn kan være med til, at de udvikler et sundt selvfærd.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Anerkendt Barn

Fremtidens børneperspektiver.

Skab gode relationer uden straf og skæld ud.
Giv barnet et stærkt og sundt selvværd med naturlig empati.
Hjælp barnet til at mærke sig selv og sætte ord på sine følelser.

‘Anerkendt barn’ er en bog om fremtidens børne-perspektiver, en gennemgang af nye og gamle opdragelsesmetoder, en introducerering af begreber såsom aktiv lytning, pseudoforklaringer og hyperempati.

‘Anerkendt barn’ er en bog af forfatteren, foredragsholderen og familieterapeuten Anja Sigvard Nielsen. En bog målrettet forældre og fagpersoner.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Anja Sigvard Nielsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anja Sigvard Nielsen
Anja Sigvard Nielsen

4.75 ud af 5 stjerner

Anja havde ikke erfaring med at holde oplæg for tandplejepersonale. Men det gik op for hende, hvor superrelevant det var. Så jeg er sikker på, at det blev til en gensidig god oplevelse.

Kitte Nottelmann - Brøndby Tandpleje Se alle referencer

Foredragsemner med Anja Sigvard Nielsen