Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

En gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut

daniel-rye-foredrag-foredragsholder-islamisk-stat-gidsel

Daniel Rye

Fotograf, tidligere gidsel hos Islamisk Stat - levende og åbenhjertige foredrag om den skræmmende tid som gidsel.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk."

Anne Stougaard - Filskov Kirke Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Daniel Rye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Daniel

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med grusomme detaljer, hvorved han giver et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut.  

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel Rye d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley. Jamen Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS – en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Af hensynet til hans sikkerhed, blev Daniel Ryes fangenskab først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne af samme årsag afholdte sig fra at dække historien. Mens Daniel var til fange iværksatte hans familie en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, blev hermed større, hvilket var en stor risiko at løbe i projektet at få deres søn og bror hjem.

Daniel Rye står nu frem offentligt og fortæller sin grufulde historie, der også skildres i Puk Damsgaards roman ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015), som hun fik Cavlingprisen for.

Se foredrag med Daniel Rye

  Daniel Rye foredrag

  I Islamisk Stats varetægt i 398 dage

  • Hør den dramatiske og gruopvækkende historie af den danske fotograf Daniel Rye, der var gidsel hos ISIS i 13 måneder, og i sit foredrag giver et åbenhjertigt indblik i, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
  • Daniel Rye fortæller hudløst ærligt, levende og detaljeret om sit fangenskab og det mareridt han gennemlevede de 13 måneder, og ikke mindst om, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.
  • Hør i foredraget Daniels rammende fortælling om, hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien.

Daniel Rye video

Foredrag af Daniel Rye

Bliv lukket ind i Daniel Ryes verden gennem hans tid som gidsel hos Islamisk stat. Se et udklip her.

Se foredrag med Daniel Rye

Referencer

En meget medrivende og personlig beretning, formidlet på en rigtig god måde. Godt, at der var humor midt i al alvoren.

Birthe Nørskov

LOF Midtjylland

Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk.

Anne Stougaard

Filskov Kirke

Super fint foredrag der tryllebandt publikum jo længere vi kom ind i forløbet.

Jørgen Gammelgaard

Team Vest Håndbold

Elever og lærere var særdeles begejstrede.

Helene Clemens Petersen

Risskov Gymnasium

Super spændende foredrag som virkelig fangede publikum. Det var også rigtigt godt for vores arrangement at Daniel kunne holde foredraget på engelsk + han var med på at live transmittere foredraget til vores kollegaer i Jylland.

Pernille Beck

FLSmidth A/S

Daniel er en blændende foredragsholder, som i halvanden time formåede at tryllebinde vores elever med sine grufuldt skræmmende, rørende og spændende fortællinger.

Jesper Engsvang

Kalundborg Gymnasium

Topklasse.

Johannes Bjerre

Højskoleforeningen Vendsyssel
14-06-19

Daniel Ryes fangenskab hos Islamisk Stat filmatiseres

Daniel har været foredragsholder hos os, siden han vendte hjem efter at have været gidsel hos Islamisk Stat. Og vi har har fulgt Daniel gennem årene. Til foredrag hos oplysningsforbund, skoler, uddannelsesinstitutioner og til udsolgte turnéer hos vores samarbejdspartner Tikko.

En gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut
Daniel var freelancefotograf på reportagetur i Syrien, da han blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat. I sit foredrag fortæller Daniel om de gruopvækkende og barske 13 måneder, hvor han sad som gidsel, og ikke mindst om, hvor svært det var at vende tilbage til den danske hverdag, da han endelig blev købt fri.

Filmpremiere 29. august
Vi glæder vi os meget til at se filmatiseringen af Daniels historie og Puk Damsgårds prisbelønnede roman. Og så håber vi selvfølgelig, at endnu flere oplever foredraget, hvor man får en helt unik mulighed for at møde Daniel.

Se foredrag med Daniel Rye
Uforpligtende forespørgsel på Daniel Rye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Daniel Rye

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk."

Anne Stougaard - Filskov Kirke Se alle referencer

Foredragsemner med Daniel Rye