Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

En gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut

Daniel Rye Foredrag

Daniel Rye

Fotograf, tidligere gidsel hos Islamisk Stat - levende og åbenhjertige foredrag om den skræmmende tid som gidsel.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk."

Anne Stougaard - Filskov Kirke Se alle referencer

Et foredrag med Daniel Rye giver dig:

  • En hudløst ærligt, levende og detaljeret fortælling om sit fangenskab og det mareridt han gennemlevede de
  • Et indblik i hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen
  • Foredraget som har fyldt sale over hele landet
Uforpligtende forespørgsel på Daniel Rye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Daniel

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med grusomme detaljer, hvorved han giver et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut.  

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien, med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Et foredrag med Daniel Rye giver dig:

  • En hudløst ærligt, levende og detaljeret fortælling om sit fangenskab og det mareridt han gennemlevede de
  • Et indblik i hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen
  • Foredraget som har fyldt sale over hele landet

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel Rye d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley. James Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS – en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Af hensynet til hans sikkerhed, blev Daniel Ryes fangenskab først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne af samme årsag afholdte sig fra at dække historien. Mens Daniel var til fange iværksatte hans familie en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, blev hermed større, hvilket var en stor risiko at løbe i projektet at få deres søn og bror hjem.

Daniel Rye står nu frem offentligt og fortæller sin grufulde historie, der også skildres i Puk Damsgaards roman Ser du månen Daniel, som hun fik Cavlingprisen for.

Se foredrag med Daniel Rye
Daniel Rye foredrag

På kanten af mørket

Har du hørt, set eller læst om Daniels 398 dage i fangenskab? Så er her historien om, hvad der efterfølgende skete…

Daniel Rye har for nylig stået ansigt til ansigt med en af de bødler, der gjorde hans liv til et helvede, da han i 398 dage sad fanget hos Islamisk Stat i Syrien. El Shafee Elsheikh var en del af den gruppe af terrorister, der blev kendt som ‘The Beatles’. Gruppen stod ikke kun bag en lang række kidnapninger, men var også ansvarlig for at udføre tortur, forhandle om fangernes frigivelse og dræbe flere gidsler. Daniels gode ven og kollega, James Foley, var en af de tilfangetagne, der ikke vendte hjem i live. 

På kanten af mørket er et foredrag om de mest centrale oplevelser i Daniels liv i de 8 år efter løsladelsen og frem til retsopgøret mod hans tidligere fangevogter, El Shafee Elsheikh. Hvordan var det pludselig at få sin frihed tilbage, mens han kunne følge med i sine venner og medgidslers offentlige henrettelser? Daniel har lagt navn til bog, film, dokumentarfilm, podcasts og har derudover holdt rigtig mange foredrag om det, de fleste mennesker tænker, at man burde forsøge at lægge bag sig og glemme.

Daniel arbejder i dag som fotograf, tv-vært og foredragsholder. Han har fået begge ben tilbage på jorden, men det har ikke været en simpel og let proces. Tværtimod. Og det er den proces, foredraget handler om.

Daniel Rye foredrag

I Islamisk Stats varetægt i 398 dage

Hør den dramatiske og gruopvækkende historie af den danske fotograf Daniel Rye, der var gidsel hos ISIS i 13 måneder, og i sit foredrag giver et åbenhjertigt indblik i, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Daniel Rye fortæller hudløst ærligt, levende og detaljeret om sit fangenskab og det mareridt han gennemlevede de 13 måneder, og ikke mindst om, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

Hør i foredraget Daniels rammende fortælling om, hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien

Daniel Rye foredrag

Mens vi venter – en historie om mennesker på flugt fra klimaforandringer 

Du står oppe på vippen og kigger de godt 5 meter ned i det mørke vand. Suset i maven bliver til frygt, som stiger dig til hovedet. På vej hjem fra svømmehallen kører du 130 km/t på motorvejen og får en sms. ”Den kan jeg hurtigt lige besvare”, tænker du. På dette tidspunkt med 130 km/t fjerner du øjnene fra vejen og føler ikke den mindste frygt i kroppen.

Klimaforandringerne er i dag den største udfordring, men kan være uoverskuelige og abstrakte at forholde sig til. Daniel vil i foredraget fokusere på, hvordan mediernes dagsorden og fokus definerer, hvad vi henleder vores opmærksomhed på. Daniels indspark til klimadebatten er baseret på egne oplevelser i mødet med en malawisk familie i kampen for ikke at blive de næste klimaflygtninge, som han i sit arbejde som fotograf har fulgt igennem tre måneder fordelt over tre år, hvilket der også er kommet en bog ud af med titlen Mens vi venter.

Folketingsvalget 2019 viste tydeligt en bred forandring i danskernes holdning til klimaet og vores miljø. Hvorfor kommer den reaktion først nu? I 1956 producerede National Geographic et tv-program om alvoren ved udledning af drivhusgasser og smeltende isbjerge ved polerne. Hvorfor tog det så lang tid at fange vores opmærksomhed?

Skaden er sket i klimaet – men nogle mærker det mere end andre. I 2015 var der dobbelt så mange mennesker, der flygtede fra klimaforandringer, end der flygtede fra krig. Året efter rejser Daniel første gang til Malawi. Han ville finde fremtidens klimaflygtninge og finde ud af, hvad der sender disse mennesker på flugt. I et forsøg på at sætte fokus på de klimaflygtninge, vi helt glemte at tale om midt i menneskestrømmene fra Syrien. I 2050 vil der være 250 millioner klimarelaterede flygtninge i verden. Fire gange så mange som i september 2015, hvor flygtningekrisen var på sit højeste med omkring 63 millioner flygtninge på verdensplan.

På baggrund af sit møde med den malawiske familie fortæller Daniel på nært hold, hvem disse mennesker er, som står midt i klimaforandringernes øje, og som er i fare for at blive de næste klimaflygtninge.

Med dybe personlige oplevelser fortalt med en god blanding af alvor, humor og nærvær og ikke mindst i øjenhøjde med publikum, er Daniels foredrag et yderst relevant og vigtigt input til denne enorme og for mange ikke synlige trussel; nemlig klimaforandringer.

Daniel Rye video

Foredrag af Daniel Rye

Bliv lukket ind i Daniel Ryes verden gennem hans tid som gidsel hos Islamisk stat. Se et udklip her.

Se foredrag med Daniel Rye

Referencer

Daniel Rye gjorde det rigtig, rigtig godt og holdt vores elevers opmærksomhed fanget gennem hele oplægget.

Peter Fink

Stenhus Gymnasium & HF

En meget medrivende og personlig beretning, formidlet på en rigtig god måde. Godt, at der var humor midt i al alvoren.

Birthe Nørskov

LOF Midtjylland

Tusind tak for et særdeles fremragende foredrag i tirsdags. Vi var selvsagt noget spændte grundet de nuværende omstændigheder, men du skal vide, at der har været udelt begejstring for arrangementet både blandt lærere og elever. Det kan jo være svært at fornemme, hvordan det forløb, og hvordan det blev modtaget, når man ikke kan hverken se eller fornemme publikum, men vi har efterfølgende spurgt eleverne, og de var vildt begejstrede og fandt foredraget utroligt nærværende, vedkommende og med til at sætte den nuværende situation i perspektiv – så stor stor ros for det! Der var 672 elever, der fulgte foredraget ud af samlet 770 elever på skolen, og som du ved, sad der jo også nogle af de elever, som vi godt må have på skolen, og fulgte dig live, så samlet set er vi meget tæt på at alle så med, hvilket er helt usædvanligt. Derudover var der, som jeg sagde i tirsdags 144 spørgsmål i chatten, hvilket jo igen viser en helt oprigtig interesse for foredraget. Så igen stor respekt for det!

Sune Hother Petersen, Rektor

Kolding Gymnasium

Skide godt, aldrig været så stille under et foredrag

Poul Hegaard

Skyum Idrætsefterskole

Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk.

Anne Stougaard

Filskov Kirke

Super fint foredrag der tryllebandt publikum jo længere vi kom ind i forløbet.

Jørgen Gammelgaard

Team Vest Håndbold

Elever og lærere var særdeles begejstrede.

Helene Clemens Petersen

Risskov Gymnasium

Super spændende foredrag som virkelig fangede publikum. Det var også rigtigt godt for vores arrangement at Daniel kunne holde foredraget på engelsk + han var med på at live transmittere foredraget til vores kollegaer i Jylland.

Pernille Beck

FLSmidth A/S

Daniel er en blændende foredragsholder, som i halvanden time formåede at tryllebinde vores elever med sine grufuldt skræmmende, rørende og spændende fortællinger.

Jesper Engsvang

Kalundborg Gymnasium

Topklasse.

Johannes Bjerre

Højskoleforeningen Vendsyssel

Daniel formåede at formidle sin brutale historie, så den blev vedkommende for alle. Det meget alvorlige emne blev serveret med en lethed og varme, der gjorde, at de mange indtryk sank helt ind hos vores publikum. Det var ikke mindre end fremragende!

Kristian Roldsgaard

BIG BIO

Daniels oplæg var gribende og inspirerende. Vi brugte oplægget som intro til en temauge, og Daniels historie fangede i høj grad eleverne, og flere henviste til Daniel i deres endelige besvarelser af ugens indhold. Så han formåede at skubbe til deres forestillinger om emner som krig, tortur og menneskeskæbner - men også hvordan man skal forholde sig til en kilde, og information man får af et 1. håndsvidne. Alt sammen ting vi nok kan undervise, men som blev eksemplificeret så fint gennem Daniels oplæg. Flere elever har siden beskrevet, at de synes, at Daniels oplæg var mere gribende og spændende end spillefilmen, og det tænker jeg er meget stor ros fra en 18-årig.

Ditte Jørgensen

Tietgen Handelsgymnasium

Det var rigtig godt, og vores elever var meget begejstrede. Det var yderst relevant i forhold til vores faglige arbejde. Anbefaler det til alle, jeg kender!

Flemming Sørensen

Det Blå Gymnasium Tønder

Vi har kun hørt meget positive tilbagemeldinger om foredraget, og den måde Daniel greb det an på fra tilhørende. Daniel er et meget sympatisk og positivt menneske, hvilket også gav sig udslag i foredraget og i selve fremlæggelsen. Jeg havde læst bogen, set filmen og tv udsendelsen med den amerikanske journalist, men var dybt imponeret af den måde Daniel holdt foredraget på.

Anthon Hald

Den Lokale Højskole i Svenstrup for pensionister

Daniel forstår at tage udgangspunkt i hvilke tilhører han har foran sig. Han involvere sig, er autentisk og man mærker hans interesse i andre mennesker.

Pernille Petersen

Redernes krisecenter

Kæmpe tak til Karin for hjælpen og vedholdenheden :)

Michelle Nymand

Ung kræft - kræftens bekæmpelse

Utrolig spændende og meget personligt og tankevækkende foredrag.

Suzan Boran

Specialoplysningsforbundet
14-06-19

Daniel Ryes fangenskab hos Islamisk Stat filmatiseres

Daniel har været foredragsholder hos os, siden han vendte hjem efter at have været gidsel hos Islamisk Stat. Og vi har har fulgt Daniel gennem årene. Til foredrag hos oplysningsforbund, skoler, uddannelsesinstitutioner og til udsolgte turnéer hos vores samarbejdspartner Tikko.

En gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut
Daniel var freelancefotograf på reportagetur i Syrien, da han blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat. I sit foredrag fortæller Daniel om de gruopvækkende og barske 13 måneder, hvor han sad som gidsel, og ikke mindst om, hvor svært det var at vende tilbage til den danske hverdag, da han endelig blev købt fri.

Filmpremiere 29. august
Vi glæder vi os meget til at se filmatiseringen af Daniels historie og Puk Damsgårds prisbelønnede roman. Og så håber vi selvfølgelig, at endnu flere oplever foredraget, hvor man får en helt unik mulighed for at møde Daniel.

17-09-19

Daniel Rye aktuel med ny bog om klimaflygtninge: "Klimaforandringer skræmmer mig mindst ligeså meget som terrorisme"

MENS VI VENTER er en en visuel fortælling om klimaflygtninge. Gennem tre år har fotograf og foredragsholder Daniel Rye fulgt bonden Mr. Mkundiza og hans familie i den lille landsby Kakoma i Malawi, der ligesom resten af Syd- Østafrika oplever, at vejret bliver stadig mere ekstremt og utilregneligt. I billeder og ord skildrer Daniel Rye familiens kamp for at overleve en hverdag, hvor ekstrem tørke og altødelæggende oversvømmelser stiller store krav til evnen til at omstille sig. På trods af bogens personlige udgangspunkt er den et indspark i en langt større debat om det vakuum, der eksisterer lige nu.

På baggrund af sit møde med den malawiske familie fortæller Daniel i sit nye foredrag, hvem disse mennesker er, som står midt i klimaforandringernes øje, og som er i fare for at blive de næste klimaflygtninge. Med dybe personlige oplevelser fortalt med en god blanding af alvor, humor og nærvær og ikke mindst i øjenhøjde med publikum, er Daniels foredrag et yderst relevant og vigtigt input til denne enorme og for mange ikke synlige trussel; nemlig klimaforandringer.

Om Daniel Rye: Daniel Rye er fotograf og tidligere elitegymnast. I 2013 blev han tilfangetaget og holdt som gidsel hos Islamisk Stat i 13 måned. Siden har Daniel holdt flere tusind foredrag om sin tid som gidsel og har sammen med forfatter Puk Damsgård skrevet bogen Ser du månen, Daniel om tiden i Syrien. Bogen er forlæg for en dansk biograffilm, der har haft premiere i 2019 med Esben Smed i hovedrollen som Daniel. Til efteråret er Daniel selv aktuel med en bogen Mens vi venter – en visuel fortælling om klimaflygtninge.

 

Se foredrag med Daniel Rye
Uforpligtende forespørgsel på Daniel Rye

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Daniel Rye
Daniel Rye

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var bare SÅ godt - alle 200 "lyttere" var helt opslugt af foredraget og Daniel fortalte meget levende og autentisk."

Anne Stougaard - Filskov Kirke Se alle referencer

Foredragsemner med Daniel Rye