Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

En klimavenlig hverdag fra flere perspektiver

Anna Fenger Schefte

Anna Fenger Schefte

Journalist og redaktør. Hvor har klima og bæredygtighed sin plads hos forbrugerne, politikerne og virksomhederne?

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anna Fenger Schefte

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Klima og bæredygtighed er på dagsordenen både i virksomheder, hos den enkelte forbruger og på politisk niveau. Hvordan kommer vi i gang med den grønne omstilling, og hvordan klimasikrer vi vores forbrug? Det er en proces, vi kan sætte i gang hver især. Det er også en proces, hvor flere virksomheder går forrest som gode eksempler på den grønne og bæredygtige tilgang. Den omstilling er netop i fokus i Anna Fenger Scheftes foredrag. Med afsæt i den nyeste viden, velvalgte cases og konkrete anbefalinger fortæller hun, hvordan forbrugerne og virksomhederne kan gå klimavejen.

Et foredrag med Anna Fenger Schefte giver dig:

  • Et nuanceret og skarpt blik på en af de vigtigste samfundstendenser lige nu – klimaet, set både fra virksomhederne og fra forbrugernes perspektiv.
  • En veldokumenteret viden om de vigtigste klimatrends, udvikling og fakta.
  • Konkrete råd og anbefalinger: Hvordan kan virksomheder skridt for skridt integrere klimaet som en vigtig del af forretningen, og hvordan kan forbrugeren tænke klimaet ind sit hverdagsliv?

Anna Fenger Schefte er en erfaren journalist og redaktør og har arbejdet for ugebrevet Mandag Morgen og tænketanken Sustainia med speciale inden for klima og bæredygtighed. Anna Fenger Schefte har i den henseende særligt rettet sin opmærksomhed mod den klimapolitiske udvikling, erhvervslivet og omstillingen til grøn vækst.

Derudover har Anna Fenger Schefte taget temperaturen på klimadebatterne og den bæredygtige bevidsthed hos forbrugerne og virksomhederne med en lang række publikationer og bøger, som hun blandt andet har udarbejdet i samarbejde med Realdania, Danske Regioner, Landbrug & Fødevarer og Københavns Kommune. Internationalt har hun blandt andet samarbejdet med FN, Huffington Post og UNGC.

Anna Fenger Schefte er derudover forfatter til bøgerne “Klimaguiden” (2019) og “Klimakogebogen” (2019) – den sidste i samarbejde med nogle af Danmarks førende kokke. I disse sætter hun henholdsvis fokus på, hvordan forbrugerne kan træffe klimavenlige valg i hverdagen i forhold til f.eks. rejser og affaldssortering med afsæt i nyeste data og præcise tal, og med kogebogen hvordan forbrugerne kan spise mere klimavenligt.

Så hvad enten du søger en foredragsholder, der kan bidrage med løsninger og forklaringer på klima og bæredygtighed med fokus på forbrugerne, virksomhederne eller politik, så er Anna Fenger Schefte et sikkert valg.

Se foredrag med Anna Fenger Schefte

    Anna Fenger Schefte foredrag

    Klima – det nye krav til virksomheder

    • Bæredygtighed og klima er blevet vilkår, som virksomheder i dag skal og må forholde sig til – og det er i høj grad en dagsorden, som inden for få år kun vil komme til at fylde endnu mere for dansk erhvervsliv, hvis man kigger på de internationale politiske aftaler, som Danmark har forpligtet sig til.
    • Flere store danske og internationale virksomheder arbejder allerede i dag med klima og bæredygtighed som en vigtig og integreret del af deres vækst, strategier og udvikling. Også politisk er der et voksende fokus på at skubbe på for at hjælpe danske virksomheder med en grøn omstilling.
    • Men hvordan påvirker hele klima- og bæredygtighedsdagsordenen de danske virksomheder? Hvilke nye rammer og krav sætter den dagsorden op for det at skabe vækst og udvikling? Hvordan kommer man som virksomhed i gang med den grønne omstilling? Hvor er politikerne på vej hen, hvad er nye forbrugerforventninger, hvilke virksomheder rykker på den dagsorden i dag, og hvad er deres erfaringer, og hvordan ser den teknologiske udvikling ud? Og endeligt hvilke store muligheder ligger der i at rykke på den dagsorden?
    • Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som Anna i dette foredrag giver svar på. Hun fortæller om, hvorfor virksomheder skal og bør gribe klima- og
      bæredygtighedsdagsordenen, og peger på en lang række af de mange nye vækstmuligheder, som den grønne omstilling åbner for.

    Anna Fenger Schefte foredrag

    Den klimabevidste forbruger

    • Interessen blandt danskerne for klimaet er på få måneder steget eksplosivt. Klimaet er i dag højest på danskernes liste over vigtige valgemner, og flere og flere danskere bekymrer sig i stigende grad om klimaet. I dag siger ¾ af danskerne, at de gerne selv vil ændre adfærd for at mindske deres eget CO2-aftryk.
    • Den voksende klimabevidsthed hos danskerne er i høj grad en af de helt store og vigtige forbrugertrends i dag. Flere og flere danskere vil gerne klimasikre deres forbrug og vil gerne shoppe, rejse, spise og leve med klimaet mere i baghovedet. Men hvad ligger der konkret i denne trend, hvem er den klimabevidste forbruger, hvad er det, den klimabevidste forbruger efterspørger, og hvilke muligheder ligger der for virksomheder i denne trend?
    • I foredraget om den klimabevidste forbruger går Anna bag om en af de største og mest skelsættende forbrugertrends i dag – nemlig det voksende fokus på at klimasikre ens forbrug. Med afsæt i bogen “Klimaguiden – red verden lidt hver dag” fortæller Anna om, hvordan den klimabevidste forbruger i nutiden ser ud, hvad de efterspørger, hvor de er villige til at tænke klimaet ind, hvor det som forbruger stadig er svært, hvad de mangler, og hvilke markedsmuligheder, der ligger for virksomheder i denne trend.

    Anna Fenger Schefte foredrag

    Sådan klimasikrer du dit forbrug

    • Kan man flyve til Thailand og stadigvæk være klimabevidst? Er gulvvarme skidt for klimaet? Giver det mening i det store nationale klimaregnskab at sortere bioaffald? Skal man skifte til et klimavenligt pensionsselskab? Og er det overhovedet forsvarligt at spise en god bøf i weekenden?
    • Klimakrisen er på alles læber, og stadig flere danskere vil gerne klimasikre deres rutiner og forbrug. Men hvordan gør man det? Mange oplever stor forvirring omkring, hvad en klimavenlig hverdag og et klimavenligt forbrug egentligt er, fordi det fyger rundt med nye undersøgelser og klimaråd, der peger i mange retninger, og halve sandheder i debatten.
    • Med afsæt i bogen “Klimaguiden – red verden lidt hver dag” fortæller Anna, hvordan man som forbruger kan klimasikre sit forbrug underbygget af de mest præcise tal og nyeste data.
    • Anna fortæller om, hvad vi selv kan gøre, og hvad der egentlig har størst effekt. Hun gennemgår alt, hvad der er relevant at vide inden for forskellige områder af vores forbrug, f.eks. hvad der er klimavenligt at spise, hvordan man kan klimasikre sin privatøkonomi, sine ferier og sit tøjforbrug, og hvordan man sikrer, at ens næste hobby er klimavenlig.

    Anna Fenger Schefte foredrag

    Vi skal spise mindre af klimaet

    • Vi alle skal lære at spise, uden vi tærer på klimaet. Vi skal blive langt bedre til at have klimaet med i baghovedet, når vi fylder indkøbskurven i supermarkedet, når vi gransker udvalget på køleskabets hylder, og når vi står i køkkenet og laver mad.
    • Men hvordan gør vi det? Hvordan ser klimavenlig mad ud? Hvad er vigtigt at gøre og huske, når vi gerne vil klimasikre vores mad? Hvilke råvarer kan vi spise med god klimasamvittighed?
    • Det er netop de spørgsmål, som dette foredrag giver svar på. Med afsæt i kogebogen “Klimakogebogen” fortæller Anna om, hvordan man kan klimasikre sit madforbrug. Hun fortæller om den store madudfordring, fremlægger de fire absolut vigtigste klimadogmer, når det kommer til vores mad, og går i dybden med den nyeste viden og de nyeste facts omkring det aftryk, som vores mad sætter på klimaet.
    • Anna gør op med myterne og fortæller om, hvad der i et klimaperspektiv virkelig batter, og hvad vi skal spise mindre af, og hvad vi kan spise mængder af med god klimasamvittighed. Budskabet er ikke, at vi alle skal leve af biller og kål, men derimod at man kan komme et langt stykke ved at integrere klimaet i det mad, vi allerede spiser i dag – hvis man giver det et klimatwist.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Anna Fenger Schefte

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anna Fenger Schefte