Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør hemmeligheden til mere energi, mere overskud og øget livsglæde

Anette Sams Foredrag

Anette Sams

Ph.D., farmaceut, forsker og leder.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Fremragende præsentation på et sprog, vi alle kunne forstå og krydret med humor. Vi kan anbefale hende på det varmeste. Anette har en meget behageligt væsen, er venlig, imødekommende, og brænder for sagen! Det kunne vi tydeligt mærke."

Morten Holmegaard - Diabetesforeningen Se alle referencer

Et foredrag med Anette Sams giver jer:

 • Tankevækkende foredrag der fortæller sandheden om sukker
 • Viden om sundhed på et højt og indsigtsfuldt niveau, som samtidig er særdeles nærværende og underholdende
 • En af de stærkeste kapaciteter, når det kommer til viden om- og afmystificering af sundhed
Uforpligtende forespørgsel på Anette Sams

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anette

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anette Sams vil gøre Danmark sundere ved at ændre vores syn på sundhed radikalt. Vi skal droppe kalorietælling, sygdomsfokus, restriktion og samvittighed, og i stedet fokusere på opdagelsen af vores vildt fascinerende biologi, som hver dag gør sit ypperste for os – når vi giver den lov.

Et foredrag med Anette Sams giver jer:

 • Tankevækkende foredrag der fortæller sandheden om sukker
 • Viden om sundhed på et højt og indsigtsfuldt niveau, som samtidig er særdeles nærværende og underholdende
 • En af de stærkeste kapaciteter, når det kommer til viden om- og afmystificering af sundhed

Sandheden om sukker

Anette Sams er forfatter til den populære bestseller bog “Sandheden om sukker” og formidler forskningsbaseret viden om sundhed i sine inspirerende og underholdende foredrag, på en let tilgængelige måde.

Formålet med Anettes foredrag er at sætte de sundhedstemaer, der virker for jeres personlige sundhed på dagsordenen. Ifølge Anette, er vi danskere kompetente mennesker. Vi vil ikke stille os tilfredse med sundhedstrends og lette løsninger, men fascinerende og meningsfyldt viden. Dette er hun garant for.

Som nærværende og engageret formidler, evner Anette at formidle den mere komplicerede videnskab til motiverende pointer, som alle kan forstå. Anette giver altid sine deltagere frihed til at træffe deres egne personlige valg om egen sundhed, så det virker for den enkelte. Hun kalder det ganske enkelt for “Biologik”.

Anette er tidligere diabetesforsker, forandringsleder og director i Novo Nordisk A/S og er aktuelt tilknyttet en forskningsenhed på Rigshospitalet. Hun er desuden forfatter til flere bestsellere bl.a. “Sandheden om sukker”, “Ud af Diabetes 2” og “Kålhydrater”.

Book Anette Sams til jeres næste event, og oplev fordelene af ekspertindsigt i sundhed og ernæring.

Se foredrag med Anette Sams
Anette Sams foredrag

Kickstart jeres sundhed

Mange ser i den sunde retning, når et nyt år erstatter julen. Og det er en rigtig god ide.

Anette Sams fortæller hvordan selv ændringer, der synes små, kan lægge fundamentet for endnu mere sundhed, der giver positive effekter på den lange bane. Din krop er nemlig uhyre kompetent – og den er indstillet på at dele sundhedsansvaret med dig. Så selvom dit nytårsforsæt ikke skulle holde hele året, så er der mange sundhedsfordele at hente, ved at have et sundt fokus i en periode.

I fællesskab er vi stærkere og med dette foredrag, vil I få startskuddet til at forbedre jeres sundhed. Sunde medarbejdere har færre sygedage og trives bedre – også i deres privatliv.

Anette skiller myter fra fakta og giver jer indblik i, hvordan kroppen reagerer på sukker og hvordan den generelt fungerer.

Oplev et humoristisk sundhedsforedrag der går til benet, giver jer en fælles referenceramme, men holder jer på egen tallerken!

Få den vigtigste viden og frihed til sundhed på jeres arbejdsplads.

Anette Sams foredrag

Sandheden om sukker

Glæd jer til et tankevækkende og spændende foredrag, der gør jer klogere på sukker.

I dette foredrag giver Anette Sams deltagerne nøglen til mere energi, mere overskud og en øget glæde og trivsel. Sammen med deltagerne laver hun underholdende ”mikro-forskning” – en inddragelse som hendes deltagere altid elsker. Den virkeliggør hvad hun taler om og gør det ekstra motiverende.

Foredraget er blottet for sundhedsreligiøse retninger. Anette rydder fordomme og myter af vejen og forklarer med en praktisk og logisk tilgang, hvordan vi hver især kan træffe små valg, som har en enorm effekt på vores daglige velbefindende og på vores sundhed og livskvalitet generelt.

Foredraget er krydret med praktiske øvelser og lette anvisninger til efterfølgende brug. I får både en solid indsigt i, hvordan reflekteret sukkerindtag skaber forøget energi i løbet af dagen, bedre koncentration, udnyttelse af krop og hjerne og praktiske redskaber, der gør det muligt at få styr på eget indtag og blodsukkerniveauet.

Hun viser med konkrete eksempler hvordan det er muligt at stabilisere sit blodsukker og nedsætte de farer, et højt blodsukker medfører. Samtidig kommer hun med gode idéer til at reparere de skader, som det høje blodsukker kan have forårsaget i kroppen.

Foredraget bliver startskuddet til en hverdag med færre sygedage, færre livsstilssygdomme, bedre søvn, humør samt en sundere krop. Anette giver deltagerne frihed til sundhed på en måde, der respekterer at vi alle er forskellige og har forskellige behov.

Anette Sams foredrag

Kålhydrater

Blandt alle verdens grøntsager løber kål med guldet.

Vil I gerne vide hvorfor? Og vil I inspireres til at få flere kålhydrater ind i jeres liv?

Med et nytænkende indblik i både kålens og kroppens biologi, viser Anette, hvorfor kulhydrat fra kål har den diametralt modsatte virkning på kroppen end de raffinerede kulhydrater i fx pasta, brød og sukker.

Kål er suveræn på alle måder, og ved at erstatte forarbejdede kulhydrater med kålhydrater, fodrer I mikroorganismerne hele vejen igennem tarmsystemet, så I får et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem.

Kort sagt: Udskift raffinerede kulhydrater med kålhydrater, og opbyg en vital og modstandsdygtig krop. Det er samtidig opskriften, der vrister jer fri af insulinresistens, overvægt og livsstilssygdomme.

Foredraget tager udgangspunkt i Anettes bestseller bog “Kålhydrater – Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang“, som hun har skrevet sammen med Jane Faerber.

Og så er kål bæredygtig, fordi den kan dyrkes herhjemme.

Anette Sams foredrag

Jeres kompetente krop

Gør jeres krop til medspiller med dette nye inspirerende foredrag om alle de unikke sundhedsmuligheder, I kan give jer selv.

Jeres krop er verdensmester i at skabe og vedligeholde sundhed. Jeres krop kan forebygge og reducere inflammatoriske tilstande og kan faktisk hjælpe jer til at opnå det vægttab, I drømmer om. Problemet er ofte, at vi ikke har nok viden om, hvad vi kan gøre for at vores krop bliver en aktiv medspiller for vores sundhed.

I sit nye banebrydende foredrag, giver ph.d., forsker og forfatter, Anette Sams, jer et indblik i de ting, som jeres krop kan gøre for netop jeres sundhed. Jeres krop indeholder en lang række oversete sundhedsmuligheder, hvis I altså selv undlader at stå i vejen for den.

Foredraget giver jer en forståelse for den biologi, som er vores vigtigste sundhedsallierede. Anette forklarer, hvordan vi finder den kontakt, der tænder for det gode samarbejde mellem kroppens celler, hormoner, tarmbakterier og jeres blodsukker, som er helt afgørende for, at I finder jeres personlige sundhedsnøgle.

Foredraget er forskningsbaseret, underholdende og på et niveau, så alle kan være med. Og netop foredraget her afvikles i øjenhøjde med netop jeres situation og hverdag, så I ikke farer vild i varedeklarationerne i supermarkedet, slipper for den evindelige sukkertræt og forstår sødestoffernes betydning.

Anette Sams foredrag

Sukkersmarte børn - der kan og vil selv 

Hvis vi ønsker at næste generations spisevaner tjener børnenes behov og ikke detailhandlens og reptilhjernens behov, er der brug for at mere viden og overblik om kroppen, sukkerens ABC og vores mad – fortalt i øjenhøjde til børn og voksne.

Få i dette foredrag en guide til, hvordan I laver jeres unikke sundhedsstrategi – hvad enten I er forældre, der prøver at få mere sundhed og mindre sukker ind i hverdagen eller I er en skole eller daginstitution, der gerne vil skrue op for børnenes sunde vaner og engagement i sundhed.

Anette giver jer gode idéer til sjove aktiviteter, der inddrager børn og unge og gør viden om kost og sundhed til færdigheder. Den løftede pegefinger over for det usunde i forsøget på at få børn og unge til at spise sundere, har nemlig vist sig ikke at virke, og vi har brug for alternativer. Anette kommer med masser af konkrete råd til at få viden om sund kost ind i hverdagen.

Vi skal have gjort vores børn og unge til sundhedsbevidste livsnydere, og det er faktisk ikke så svært, når Anette hjælper både voksne og børn til at opdage forskellen på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed. Det vi i virkeligheden ønsker er, at børnene tager ejerskab for deres egen sundhed og motiveres af al den indflydelse, de faktisk har.

Foredraget henvender sig til forældre og fagfolk inden for børne-og ungeområdet.

Anette Sams foredrag

Den sukkersmarte arbejdsplads - et energiskabende foredrag om sundhed målrettet offentlige og private arbejdspladser

I dette foredrag giver Anette Sams sine deltagere nøglen til mere energi, mere overskud og en øget glæde og trivsel. Sammen med deltagerne laver hun ”mikro-forskning”. Det er en inddragelse kunderne nyder, fordi den er spændende, lærerig og underholdende. “Mikro-forskningen” gør foredraget mere virkeligt og motiverende for deltagerne, der selv får lov at være en aktiv del af foredraget.

Den altafgørende faktor i forhold til sundhed er stabilt blodsukker. Når vi først har fundet opskriften på det stabile blodsukker, så har vi fundet vores individuelle vej til et sundere liv, øget velvære og langt mindre risiko for at blive ramt af livsstilssygdomme. Samtidig er et stabilt blodsukker den bedste vej til et stabilt vægttab.

Foredraget er forskningsbaseret og uden sundhedsreligiøse retninger. Anette Sams rydder op i de mange fordomme og myter. Hun stiller skarpt på, hvad der rent praktisk og logisk kan betale sig for os, når vi skal arbejde med vores sundhed og livskvalitet.

Foredraget henvender sig til offentlige institutioner og virksomheder. Det indeholder konkrete øvelser og gode råd lige til at tage med hjem og praktisere. I foredraget får I en solid indsigt i, hvordan reflekteret sukkerindtag skaber forøget energi i løbet af dagen, bedre koncentration, udnyttelse af krop og hjerne. Derudover får I de praktiske redskaber, der gør det muligt at få styr på eget indtag og blodsukkerniveauet.

Referencer

Fremragende præsentation på et sprog, vi alle kunne forstå og krydret med humor. Vi kan anbefale hende på det varmeste. Anette har en meget behageligt væsen, er venlig, imødekommende, og brænder for sagen! Det kunne vi tydeligt mærke.

Morten Holmegaard

Diabetesforeningen

Letforståeligt. Fakta præsenteret så vi kunne forstå dem! Tid til spørgsmål/kopmmentarer. Imødekommende oplægsholder - venligt væsen.

Michael Arbon

Diabetesforeningen

Anette var meget levende, og nærværende og kom ud over rampen med sit budskab. Deltagerne gik glade og inspireret derfra

Anette Sams

Herlev og Gentofte Hospital

Godt med indlagt test af nogle tilhører. Sjovt med fysisk øvelse. Levende og engageret foredragsholder.

Leni Møllsøe

Region Sjællands Tandlægeforening

Hun var meget levende og smilende- godt en eftermiddag

Signe Elvig-Jørgensen

Novozymes A/S

Alle synes det var et godt foredrag og gode billeder.

Lene Reinhold

Diabetesforeningen Gentofte

Super interessant, og Anette har en fantastisk måde at holde foredrag på, man bliver virkelig fanget af det hun fortæller. Jeg glæder mig til det næste foredrag.

Zevio webinar med Anette Sams

Interessant og godt formidlet - har købt bogen, men synes det var godt at få fortalt også.

Zevio webinar med Anette Sams

Vigtig viden på perfekt tid. Så kan der herefter slås op i bogen. Det var bare super godt.

Zevio webinar med Anette Sams

Hun er KANON på en sjov måde, men ikke på en plat facon … vi kan virkelig anbefale hende - både emmerne og hendes personlighed! Hun havde også god tid og tålmodighed til folks spørgsmål og inddragelse af publikum.

Gitte Petersen

Diabetesforeningen Svendborg

Hun er KANON på en sjov måde, men ikke på en plat facon … vi kan virkelig anbefale hende - både emnerne og hendes personlighed! Hun havde også god tid og tålmodighed til folks spørgsmål og inddragelse af publikum

Gitte Petersen

Diabetesforeningen Svendborg

Det var yderst godt og rigtig godt fremlagt. informativt hvor svært teknisk stof blev gjort spiseligt.

Line Krogh Ellesgaard

EASIS

Anette fik gjort os meget interesserede og formidlede budskabet klart og tydeligt

Gitte Nielsen

DHF-Lillebælt

Super godt, forklarende og meget inspirerende. Anette Sams forstår at gøre det spændende og holde tilhørernes fokus konstant under hele foredraget.

Maj-Britt Foged

Diabetesforeningen Vejle lokal forening

Sandheden om sukker: Alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme

Bogen stiller skarpt på dit blodsukker og dine mange veje til at stabilisere det, så du får et af de bedste medicinskabe til behandling af overvægt, træthed, allergier, type 2-diabetes, humørsvingninger og autoimmune sygdomme. Din sundhed handler ikke om, hvor meget sukker du spiser. Den handler om, hvor meget sukker du har i blodet!

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Ud af diabetes 2: Alt du skal vide for at blive rask igen

UD AF DIABETES 2 er det 21. århundredes mest ambitiøse bog. Den er skrevet for at knække en eksplosiv vækst i antallet af danskere med type 2 diabetes, der hastigt nærmer sig 500.000. Den er skrevet i fascination af den kompetente menneskekrop og med respekt for menneskets behov for mening med det, det gør.

I bogen får du:

 • Opgør med myten om, at diabetes 2 er en kronisk sygdom
 • En grundig indføring i sukkers samspil med de vigtigste celler i kroppen – sukkers ABC
 • Overblik over tre metoder til frihed for diabetes 2
 • En komplet forståelse af alt det, der hjælper dig med at holde dit blodsukker stabilt
 • Biologisk viden og en praktisk køreplan til at erstatte kroniske sygdomsprocesser med selvforstærkende sundhedsprocesser
 • Præcis og kompromisløs guide til den optimale livsstil for dig, der ønsker at blive eks-diabetiker eller dig, der gerne vil forebygge diabetes 2
 • 50 kompromisløse opskrifter på de lækreste kød-, fisk-, æg- og grøntsagsretter, der forkæler din krop og dine sanser hele vejen ud af diabetes 2
 • Skemaer, så du let planlægger dine kompromisløse uger og følger med i din sygdoms udvikling

Følger du bogens anvisninger, vil du slippe for diabetes 2 eller nedsætte symptomerne drastisk og desuden blive fri for ledsmerter, træthed og inflammationstilstande.

Vejen ud af diabetes 2 skal også være en gastronomisk forkælelse uden afsavn. Derfor er det tidligere michelinkok Thomas Rode, der har bidraget med opskrifter til bogen.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Sandheden om sukker går i køkkenet: 60 kompromisløse opskrifter spis dig til stabilt blodsukker og find dit sundhedspotentiale

Du kender måske bestselleren Sandheden om sukker, der har hjulpet mange med at tabe sig, styre uden om kroniske sygdomme og opretholde en positiv sundhedsspiral med masser af energi. Nu går Sandheden om sukker i køkkenet og giver dig 60 kompromisløse opskrifter, der sikrer dig et stabilt blodsukker og fantastiske smagsoplevelser.

I bogen får du opskrifter til hele familien, hvor næringsstofferne er pakket rigtigt ind til det stabile blodsukker. Du får også en 7 dages guide med opskrifter fra bogen, så du kan afprøve, hvordan et kompromisløst stabilt blodsukker giver dig masser af energi og overskud samt forebygger sygdom.

Kan du lide kød, æg og bacon eller salat, kål og rodfrugter, så dæk bordet med de lækreste retter fra bogen og spis dig mæt, slank og sund.

Velbekomme!

Kilde: Forlagsbeskrivelse

SukkerSmarte børn - der kan og vil selv - Byg fundamentet til et sundt liv

Er du en af de mange voksne, der ønsker at give næste generation de sundhedsfærdigheder, den fortjener? Leder du efter alternativer til den løftede pegefinger i forsøget på at få børn og unge til at spise sundt? Kan du acceptere, at alle skal vide det samme om sundhed, men at børn og voksne skal gøre noget forskelligt? Ønsker du at undgå at næste generations spisevaner tjener detailhandlens og reptilhjernens behov fremfor børnenes? Så vil denne bog hjælpe dig med at nå dit mål.

I bogen får du:

Den viden, som børn skal have om kroppen (inkl. Sukkers ABC i børnehøjde)
Viden og overblik, som børn og unge skal have om mad
Indsigt i forskellen mellem basiskost, energitilskud og nydelsestilskud
Klar besked om, hvordan du undgår berøringsangst overfor noget så naturligt som mad og sundhed
Et opgør med den løftede pegefinger og hjælp til at erstatte den med sundhedsfascination
Guide til at lave jeres unikke sundhedsstrategi – hjemme hos jer, i klassen eller i institutionen
Gode ideer til sjove aktiviteter og spil, der gør børn og unges nye viden til færdigheder

Viden, fascination og nysgerrighed skal erstatte den løftede pegefinger og gøre vores børn til sundhedsbevidste livsnydere. Og det er faktisk ikke så svært, når både voksne og børn først forstår forskellen på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed.

Bogen er skrevet til forældre og professionelle på børne- og ungeområdet.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Anette Sams

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anette Sams
Anette Sams

4.75 ud af 5 stjerner

"Fremragende præsentation på et sprog, vi alle kunne forstå og krydret med humor. Vi kan anbefale hende på det varmeste. Anette har en meget behageligt væsen, er venlig, imødekommende, og brænder for sagen! Det kunne vi tydeligt mærke."

Morten Holmegaard - Diabetesforeningen Se alle referencer

Foredragsemner med Anette Sams