Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Få indblik i folkestyrets maskinrum og et liv i dansk og europæisk politik

Eva Kjer Hansen

Eva Kjer Hansen

MF for Venstre, forhenværende minister, formand for Folketingets Europaudvalg og forfatter

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Eva Kjer Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Eva Kjer Hansen

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Eva Kjer Hansen har været medlem af Folketinget for Venstre siden 1990. Hun er tidligere fødevareminister, social- og ligestillingsminister og har også været minister for nordisk samarbejde. Hun har også været medlem af Europa-Parlamentet og kender EU-systemet ud og ind.

I dag er Eva Kjer Hansen formand for folketingets Europaudvalg og medlem af finansudvalget. Her fortsætter hun ihærdigt kampen mod bureaukrati og fjollede regler.

Et foredrag med Eva Kjer Hansen giver dig:

  • Et helt unikt indblik i hvad der sker i de politiske kulisser i DK og EU
  • Svaret på om vælgerne får de politikere de fortjener
  • En større forståelse for politik på alle niveauer, krydret med spændende anekdoter

For et par år siden skrev hun sammen med sin tætte medarbejder gennem mange år, Morten Flindt, bogen Det forsømte Folketing. Debatbogen går helt tæt på folkestyrets dårligdomme. Folketinget, den lovgivende magt, er ganske enkelt kommet under pres. Der har i mange år ikke været investeret i at modernisere en af landets vigtigste institutioner, og forfatterne viser med fakta og eksempler, hvordan Folketinget bl.a. halter bagefter den udøvende magt, ministerierne. Det pres på folkestyret smitter også af på befolkningens syn på politikerne, som til stadighed rammer bunden i alle troværdighedsmålinger.

Men i stedet for at bortforklare folkestyrets krise, kigger de to forfattere indad og leverer en veloplagt opsang til et Folketing, der lefler for mediedagsordenen, glemmer at understøtte det samarbejdende folkestyre og mister den indflydelse, som Folketinget burde have. Forlaget skrev, at bogen er et must-read for politiske interesserede, men den saglige og bredt formidlede gennemgang af folkestyrets arbejde, er samtidig så gedigen folkeoplysning, at alle borgere med stemmeret burde læse bogen.

Eva er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Hun har også en tillægsuddannelse fra Journalisthøjskolen.

Se foredrag med Eva Kjer Hansen
Eva Kjer Hansen foredrag

Det forsømte Folketing

Har vælgerne de politikere, de fortjener? Eller kunne vi styrke politikernes muligheder for at leve op til vælgernes forventninger? Og samtidig skabe et bedre grundlag for de politiske beslutninger.

Den lovgivende magt er kommet under pres. I mange år har vi forsømt at investere i og modernisere vores Folketing. De folkevalgte har ikke længere overblik over, hvilke regler de vedtager, og de gør for lidt ud af EU-lovgivningen. Samtidig rammer politikerne bunden i alle troværdighedsmålinger.

Eva leverer en veloplagt opsang til vælgerne og til et Folketing, der lefler for mediedagsordenen og ikke har den indflydelse, som et folkevalgt parlament burde have. Der gives et bredt indblik i folkestyrets maskinrum, mens der samtidig leveres en række konkrete bud på, hvad der kan gøres for at styrke det danske folkestyre.

Eva Kjer Hansen foredrag

Europa hva´så?

Brexit er en realitet. Hvad betyder det for Danmark og danske interesser?

Klimalov, digitalisering, handelsaftaler, migration… hvilke beslutninger er på vej i EU, og hvordan får Danmark mest indflydelse på beslutningerne.

Er der en udvidelse på vej med Albanien og Nordmakedonien som nye medlemmer af EU?

Hvad kan EU gøre, når medlemslande ser stort på ytringsfriheden, retssikkerheden og beskyttelse af menneskerettigheder? De grundlæggende værdier er under pres i en række EU-medlemslande.

Eva Kjer Hansen har i mere end 30 år været stærkt engageret i Europapolitik. Som minister, som folketingsmedlem og som medlem af Europa-Parlamentet har hun arbejdet med EU-sager i mange sammenhænge. I dag sidder hun som formand for Folketingets Europaudvalg og hører nok til de danske politikere, der ved allermest om EU.
Foredraget tilpasses efter ønske.

Eva Kjer Hansen foredrag

At du gider….

Hvad motiverer til et langt liv i politik? Hvordan orker man blive ved med at tage debatten?

Efter snart 30 år som folkevalgt dansk politiker har Eva masser af anekdoter og fortællinger fra det politiske liv i Danmark. Hun startede med et medlemskort i Venstres Ungdom og så var der gang i hendes politiske karriere. Der er opture og nedture, der er sejre og nederlag, der er ideer, der er gennemført og ideer, der stadig kæmpes for.

Eva giver et personligt foredrag om begivenheder og oplevelser, der har haft betydning for hendes politiske virke. Fra opvæksten på landet i Sønderjylland til kampen mod regler og bureaukrati på alle niveauer. Hun fortæller om samspillet mellem politikere og embedsværk – og politikere imellem.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Eva Kjer Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Eva Kjer Hansen