Adrian Lloyd Hughes foredrag Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner
I sommeren 2021 fortalte Adrian sin mors og morfars spektakulært glamourøse og tragiske historie, i podcasten “Mors afskedsbrev“. Med over 1,8 mio. downloads er den i 2022 DR Lyds største dokumentarsucces.
Med bogen “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner“ dykker Adrian nu endnu længere ind i historien, og folder den ud for fulde blafrende gardiner. Han har fået adgang til en lang række kilder, som har fulgt begivenhederne tæt og kommer helt ind i hovedpersonernes soveværelser.
Adrians morfar var den i sin samtid kendte byggematador, Thorvald Dreyer, som levede i en pressedækket offentlig trekant mellem hans hustru, Margot Dreyer, og hans nære ven, Frederiksbergs borgmester, Arne Stæhr Johansen, kaldet Stæhren.
Adrians mor, Jette, voksede op som millionærbarn, men Thorvald stødte hende gradvist fra sig. Med alle materielle muligheder døde millionæren bitter og alene uden kontakt med sine fire døtre eller børnebørn. Familierelationerne fortsatte i frit fald hos Adrians mor, som efter sin død efterlod sig et chokerende afskedsbrev. Hun roste kærligt Adrian og hans lillebror, men var hånende og hadsk mod hans tre ældre brødre.
I foredraget viser Adrian de billeder, videoer og smalfilm, som ikke kunne ses i radioen, og han stiller spørgsmålene; om fortidens familiære traumer altid vil følge med, og om vi kan vælge hvilket menneske, vi gerne vil være?
Adrian Lloyd Hughes foredrag Hvad er kunst, og hvad skal det koste?
Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være?
Adrian Hughes giver gode tips til at forstå, hvad der er kunst, og hvad vi kan bruge den til. Selv har han svært ved at forestille sig et liv uden. Han har opsøgt kunsten med nysgerrighed og engagement hele sit voksne liv. Enkelte gange har den skuffet ham, men som regel er han gået fra museer og gallerier, opløftet og forfrisket med nye perspektiver på tilværelsen.
I dette foredrag giver Adrian Hughes med udvalgte eksempler sit bud på kunstnerisk kvalitet og giver råd til dem, der overvejer at købe kunst. Han gennemgår kunstens mystiske pris-mekanismer og forklarer, hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen.
Under foredraget vises en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med medlemmerne af publikum, som f.eks. kan byde ind med kunst og kunstnere, de gerne vil have debatteret.
Adrian Lloyd Hughes foredrag God og dårlig smag, hvem skal bestemme det?
Man siger, at smag og behag ikke kan diskuteres, men Adrian Hughes har gjort det med DR’s ”Smagsdommerne” i ti år. Programmets deltagere var berømte for ikke at lægge fingre imellem, og kunstnere gruede for de mere eller mindre saglige domme, der kunne blive dem tildelt.
På et tidspunkt blev oversmagsdommeren ham selv udsat for smagsdommeri, da DR1’s ”Kender du Typen?” kom på besøg. Og typekendernes betragtninger fik flere konsekvenser for Adrians og sin gemals indretning, end de havde regnet med.
Adrian synes selv, at han er leveringsdygtig i både god og dårlig smag, og i foredraget her viser han eksempler på begge dele i dialog med publikum.
Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.
Adrian Lloyd Hughes foredrag Quiz om kunst live
De fleste, som har set DRK’s Kunstquiz hjemme ved skærmen, har gættet med på løjerne. Mange fortæller, at de var hurtigere på aftrækkeren, end selveste Bente Scavenius eller Martin Bigum. Hvorfor ikke lade det komme an på en prøve?
Adrian tilbyder sig som vært ,til jeres helt egen tilrettelagte kunstquiz. Den kan enten henvende sig til hele publikummet på én gang, eller I kan stille op med to særligt engagerede hold, 4 til 6 personer, som skal dyste mod hinanden. De værker, der skal dystes om, kan have tilknytning til egnen, eller det sted vi quizzer – eller Adrian kan tilrettelægge en kunstquiz med mere generel kunstnerisk paratviden.
Adrian Lloyd Hughes foredrag Quiz om lokalhistorien
At DRK’s “Historiequizzen” har været en kolossal seer-succes, vidner dens mange genudsendelser om. Men de fleste af os har det til fælles med Peter Plys, at vi ”helst vil høre en historie om os selv”.
Med quiz om lokalhistorien tilbyder Adrian enten at beværte eller at tilrettelægge en historiequiz om jeres lokalområde. Hvem har haft deres gang heromkring, før vi kom, hvad er der sket af begivenheder på disse kanter?
Quizzen om lokalhistorien kan enten have hele publikum som deltagere; eller man kan stille med 2-4 deltagere, som har særlige forudsætninger for at bidrage med mere viden.
Adrian Lloyd Hughes foredrag Opera for begyndere
De fleste oplever opera som en svært tilgængelig kunstart, hvor man gerne skal klemme sig ned i en smoking og spidse sko, før man overhovedet bliver lukket ind, og så skal man alligevel finde sig i at sove i ukomfortable plysstole det meste af aftenen. Adrian forstår fuldt ud disse tanker, for ifølge ham selv balancerer operagenren meget fint mellem det latterlige og det sublimt fortryllende.
Med udgangspunkt i både populære og mindre kendte værker fortæller Adrian, hvordan han kom snublende i gang med denne specielle genre og genfortæller nogle af de mest hovedrystende åndssvage øjeblikke, han har oplevet.
Adrian Lloyd Hughes foredrag Konferencier/moderator
Adrian har gennem godt ti år været tovholder på Smagsdommerne på DRK og DR2 og har derfra stor erfaring med at styre debatter om kunst og kultur. Han tilbyder sig som en fast hånd om stoffet til vælgermøder, konferencer og paneldebatter, hvor bølgerne forventes at gå højt.