Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Oplev et underholdende foredrag om kunst, kultur og familiehistorie

Adrian Lloyd Hughes

Lars Gundersen

Adrian Lloyd Hughes

Journalist, moderator, radiovært på "Klog på sprog" og TV-vært på bl.a. "Kunstquizzen". Foredrag om bl.a. hans familiehistorie, kunst, opera, smag og behag.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver jer:

  • Dyb faglig indsigt krydret med Adrians særegne uhøjtidelige tilgang til stoffet
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Adrian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Adrian Lloyd Hughes er for de fleste kendt fra Smagsdommerne på DR2 og DRK, og som vært på DRKs “Kunstquiz” og “Historiequizzen”. Adrians foredrag om kunst og kultur er tankevækkende, underholdende og fyldt med energi. Oplev en foredragsholder med en smittende entusiasme, overvældende viden og godt humør.

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver jer:

  • Dyb faglig indsigt krydret med Adrians særegne uhøjtidelige tilgang til stoffet
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog

Kunst og kultur

Hvorfor er 138 transparente plastikposer fyldt med vand i et diset lokale et kunstværk? Kan man gå i operaen uden at have smoking på? Og hvorfor har de fleste af os svært ved at se forskel på dyre kunstinstallationer og de ting, som rengøringspersonalet efterlader? Adrian Lloyd Hughes foredrag giver nogle af svarene i sine humoristiske og oplysende oplæg om den kunst, vi alle omgiver os med, men som få af os rigtig forstår.

Oprindeligt er Adrian fra Wales, men kom som barn til Danmark, hvor han også senere blev uddannet som journalist. Han startede journalistkarrieren som praktikant på DR. Siden har han arbejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og været ansat hos TV2 Lorry. Adrian blev i 1996 ansat hos DR2, hvor han har været gennem flere år som vært på blandt andet; “Kulturfredag”, “Kulturjournalen”, “Spot”, “Tematirsdag” og så naturligvis “Smagsdommerne”. Derudover var Adrian Lloyd Hughes vært på “Kunstquizzenog er vært på P1’s radioprogram “Klog på sprog. Han har i 2022 udgivet sin første bog, “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner“.

Det er særligt foreninger, museer og oplysningsforbund, som ofte booker Adrians foredrag, hvor de nyder godt af hans skarpe pointer om kunst og kultur. Hans foredrag er båret af smittende fortælleglæde og spøjse anekdoter bag kulisserne fra 30 års arbejde med dansk kulturliv.

Bliv klogere på kunstens- og kulturens gåder, mystik og skønhed når i booker Adrian Lloyd Hughes til jeres næste event.

Se foredrag med Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes foredrag

Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner

I sommeren 2021 fortalte Adrian sin mors og morfars spektakulært glamourøse og tragiske historie, i podcasten “Mors afskedsbrev. Med over 1,8 mio. downloads er den i 2022 DR Lyds største dokumentarsucces.

Med bogen “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner dykker Adrian nu endnu længere ind i historien, og folder den ud for fulde blafrende gardiner. Han har fået adgang til en lang række kilder, som har fulgt begivenhederne tæt og kommer helt ind i hovedpersonernes soveværelser.

Adrians morfar var den i sin samtid kendte byggematador, Thorvald Dreyer, som levede i en pressedækket offentlig trekant mellem hans hustru, Margot Dreyer, og hans nære ven, Frederiksbergs borgmester, Arne Stæhr Johansen, kaldet Stæhren.

Adrians mor, Jette, voksede op som millionærbarn, men Thorvald stødte hende gradvist fra sig. Med alle materielle muligheder døde millionæren bitter og alene uden kontakt med sine fire døtre eller børnebørn. Familierelationerne fortsatte i frit fald hos Adrians mor, som efter sin død efterlod sig et chokerende afskedsbrev. Hun roste kærligt Adrian og hans lillebror, men var hånende og hadsk mod hans tre ældre brødre.

I foredraget viser Adrian de billeder, videoer og smalfilm, som ikke kunne ses i radioen, og han stiller spørgsmålene; om fortidens familiære traumer altid vil følge med, og om vi kan vælge hvilket menneske, vi gerne vil være?

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Hvad er kunst, og hvad skal det koste?

Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være?

Adrian Hughes giver gode tips til at forstå, hvad der er kunst, og hvad vi kan bruge den til. Selv har han svært ved at forestille sig et liv uden. Han har opsøgt kunsten med nysgerrighed og engagement hele sit voksne liv. Enkelte gange har den skuffet ham, men som regel er han gået fra museer og gallerier, opløftet og forfrisket med nye perspektiver på tilværelsen.

I dette foredrag giver Adrian Hughes med udvalgte eksempler sit bud på kunstnerisk kvalitet og giver råd til dem, der overvejer at købe kunst. Han gennemgår kunstens mystiske pris-mekanismer og forklarer, hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen.

Under foredraget vises en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med medlemmerne af publikum, som f.eks. kan byde ind med kunst og kunstnere, de gerne vil have debatteret.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

God og dårlig smag, hvem skal bestemme det?

Man siger, at smag og behag ikke kan diskuteres, men Adrian Hughes har gjort det med DR’s ”Smagsdommerne” i ti år. Programmets deltagere var berømte for ikke at lægge fingre imellem, og kunstnere gruede for de mere eller mindre saglige domme, der kunne blive dem tildelt.

På et tidspunkt blev oversmagsdommeren ham selv udsat for smagsdommeri, da DR1’s ”Kender du Typen?” kom på besøg. Og typekendernes betragtninger fik flere konsekvenser for Adrians og sin gemals indretning, end de havde regnet med.

Adrian synes selv, at han er leveringsdygtig i både god og dårlig smag, og i foredraget her viser han eksempler på begge dele i dialog med publikum.

Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt  ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Quiz om kunst live

De fleste, som har set DRK’s Kunstquiz hjemme ved skærmen, har gættet med på løjerne. Mange fortæller, at de var hurtigere på aftrækkeren, end selveste Bente Scavenius eller Martin Bigum. Hvorfor ikke lade det komme an på en prøve?

Adrian tilbyder sig som vært ,til jeres helt egen tilrettelagte kunstquiz. Den kan enten henvende sig til hele publikummet på én gang, eller I kan stille op med to særligt engagerede hold, 4 til 6 personer, som skal dyste mod hinanden. De værker, der skal dystes om, kan have tilknytning til egnen, eller det sted vi quizzer – eller Adrian kan tilrettelægge en kunstquiz med mere generel kunstnerisk paratviden.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Quiz om lokalhistorien

At DRK’s “Historiequizzen” har været en kolossal seer-succes, vidner dens mange genudsendelser om. Men de fleste af os har det til fælles med Peter Plys, at vi ”helst vil høre en historie om os selv”.

Med quiz om lokalhistorien tilbyder Adrian enten at beværte eller at tilrettelægge en historiequiz om jeres lokalområde. Hvem har haft deres gang heromkring, før vi kom, hvad er der sket af begivenheder på disse kanter?

Quizzen om lokalhistorien kan enten have hele publikum som deltagere; eller man kan stille med 2-4 deltagere, som har særlige forudsætninger for at bidrage med mere viden.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Opera for begyndere

De fleste oplever opera som en svært tilgængelig kunstart, hvor man gerne skal klemme sig ned i en smoking og spidse sko, før man overhovedet bliver lukket ind, og så skal man alligevel finde sig i at sove i ukomfortable plysstole det meste af aftenen. Adrian forstår fuldt ud disse tanker, for ifølge ham selv balancerer operagenren meget fint mellem det latterlige og det sublimt fortryllende.

Med udgangspunkt i både populære og mindre kendte værker fortæller Adrian, hvordan han kom snublende i gang med denne specielle genre og genfortæller nogle af de mest hovedrystende åndssvage øjeblikke, han har oplevet.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Konferencier/moderator

Adrian har gennem godt ti år været tovholder på Smagsdommerne på DRK og DR2 og har derfra stor erfaring med at styre debatter om kunst og kultur. Han tilbyder sig som en fast hånd om stoffet til vælgermøder, konferencer og paneldebatter, hvor bølgerne forventes at gå højt.

Referencer

En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog.

Jørn Munksgaard

Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding

Fantastisk formidler.

Kathrine Sørensen Bech

Holstebro Bibliotek

Adrian Hughes er en fantastisk underholdende foredragsholder - der kom nye facetter på selvom mange både havde hørt podcasten Mors afskedsbrev og læst bogen Mors dreng.

Mette Madsen

Holbæk Bibliotek

Adrian var topprofessionel - og voldsomt dygtig. Han gik langt over den berammede tid - hvilket var helt perfekt. Publikum blev siddende og var fanget ind under hele foredraget.

Anders Taylor Hansen

Silkeborgbibliotekerne

Det var ikke et foredrag, men et arrangement hvor Adrian Hughes var mediator. Dette gjorde han rigtig godt og med stor sikkerhed. Vi følte os trygge i at lægge formidlingen under vores arrangement i Adrians hænder.

Mette Kvist

Museum Skanderborg

Det var en super oplevelse med 120 besøgende.

Ruth Mørch

Heerup Museets Venner

Adrian Hughes talte ved åbningen af Wadden Tide – en stedsspecifik skulpturudstilling ved Vadehavet. Udstillingen placerer sig i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk, og dermed midt i en natur de fleste har trådt siden barnsben. Udstillingen skal møde folk i øjenhøjde, og lige netop hér mødte Adrian de mange mennesker, som var mødt op. På en velforberedt, humoristisk og inspirerende måde fik han talt udstillingen ind i et større perspektiv og satte dermed et både betydeligt og spændende aftryk i åbningsprogrammet.

Charlotte Holm

Kulturregion Vadehavet

Super kompetent og engageret i vores setup.

Susanne Schelde

rubow arkitekter

Super god ordstyring og begejstring fra Adrians side i forbindelse med Folkemødet. Vi er meget tilfredse.

Ditte Sig Kramer

Ny Carlsbergfondet

Fantastisk oplægsholder, der tryllebandt sit publikum med sin spændende historie.

Lene Kjellerup

Favrskov Aftenskole

Adrian indfriede til fulde vores forventninger til et levende, underholdende og oplysende foredrag, der kom langt omkring og fik gang i de små grå på flere plan. Vi var meget glade for arrangementet. Tak til Adrian.

Hanne Baasch-Pedersen

Sabro Kunstforening

Meget levende og nærmest "filmisk" oplevelse. Adran er en fantastisk og meget sproglig ekvilibristisk fortæller.

Poul Riis Rasmussen

Kulturforsyning Skanderborg

Adrian var meget positiv og opsøgende i forhold til oplægget. Dejligt med det store engagement.

Majken Lüning

Andel

Utroligt spændende og underholdende foredrag om "Mors dreng". Super professionelt udført og med meget tilfredse deltagere.

Anja Majbritt Brygmann

Patientbiblioteket på Rigshospitalet

Et fuldstændig fantastisk foredrag. Tusind tak

Hanne Koldkjær

Ældre Sagen

Vi fik mange ord for pengene. :)Eminent og mega professionel oplægsholder. Masser af humor og lille smule provokation. Han mestrede tiden med perfektion som var det et radioprogram med skarp bagkant.

Lenette Anstensrud

Esbjerg Kommunes Biblioteker

Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner

Adrian Hughes’ morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, er Frederiksbergs svar på Citizen Kane. Adrians mor voksede op som millionærbarn, men endte sit liv ensom, bitter og alkoholiseret og svinede sine egne børn til i sit afskedsbrev. For at forstå sin mor går Adrian Hughes på jagt i morfarens liv og finder forfalskede graviditeter, hemmelige adoptioner og mystiske dødsfald i glamourøse omgivelser. Det er historien om intriger, følelsesmæssig kulde, voldsomt had og kampen om en formue, der endte i en fond.

I sommeren 2021 fortalte Adrian Hughes sin mors og morfars spektakulært glamourøse og tragiske historie i podcasten Mors afskedsbrev. Med over 1,8 mio. downloads er den i 2022 DR Lyds største dokumentarsucces. I bogen Mors dreng lægger han flere lag på historien med billeder fra familiens albums og nye kilder.

Udgivelse: November 2022
Forlag: Gyldendal

Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Foredragsemner med Adrian Lloyd Hughes