Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev et underholdende foredrag om kunst, kultur og familiehistorie

Adrian Lloyd Hughes

Lars Gundersen

Adrian Lloyd Hughes

Journalist, moderator, radiovært og TV-vært.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver jer:

  • Dyb faglig indsigt krydret med Adrians særegne uhøjtidelige tilgang til stoffet
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Adrian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Adrian Lloyd Hughes er for de fleste kendt fra Smagsdommerne på DR2 og DRK, og som vært på DRKs “Kunstquiz” og “Historiequizzen”. Adrians foredrag om kunst og kultur er tankevækkende, underholdende og fyldt med energi. Oplev en foredragsholder med en smittende entusiasme, overvældende viden og godt humør.

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver jer:

  • Dyb faglig indsigt krydret med Adrians særegne uhøjtidelige tilgang til stoffet
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog

Kunst og kultur

Hvorfor er 138 transparente plastikposer fyldt med vand i et diset lokale et kunstværk? Kan man gå i operaen uden at have smoking på? Og hvorfor har de fleste af os svært ved at se forskel på dyre kunstinstallationer og de ting, som rengøringspersonalet efterlader? Adrian Lloyd Hughes foredrag giver nogle af svarene i sine humoristiske og oplysende oplæg om den kunst, vi alle omgiver os med, men som få af os rigtig forstår.

Oprindeligt er Adrian fra Wales, men kom som barn til Danmark, hvor han også senere blev uddannet som journalist. Han startede journalistkarrieren som praktikant på DR. Siden har han arbejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og været ansat hos TV2 Lorry. Adrian blev i 1996 ansat hos DR2, hvor han har været gennem flere år som vært på blandt andet; “Kulturfredag”, “Kulturjournalen”, “Spot”, “Tematirsdag” og så naturligvis “Smagsdommerne”. Derudover var Adrian Lloyd Hughes vært på “Kunstquizzenog er vært på P1’s radioprogram “Klog på sprog. Han har i 2022 udgivet sin første bog, “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner“.

Det er særligt foreninger, museer og oplysningsforbund, som ofte booker Adrians foredrag, hvor de nyder godt af hans skarpe pointer om kunst og kultur. Hans foredrag er båret af smittende fortælleglæde og spøjse anekdoter bag kulisserne fra 30 års arbejde med dansk kulturliv.

Bliv klogere på kunstens- og kulturens gåder, mystik og skønhed når i booker Adrian Lloyd Hughes til jeres næste event.

Se foredrag med Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes foredrag

Mors dreng – Familien Dreyers magt og millioner

Med fotos, ugebladsreportager og smalfilm fortæller Adrian Hughes sin chokerende, tragiske og glamourøse familiehistorie. Den er lige dele Dallas, Dollars og Citizen Kane og involverer hemmelige adoptioner, mystiske dødsfald, hastebryllupper, prostitution og alle former for stofmisbrug i overdådige luksuriøse omgivelser. ”Som at se en helaftensfilm”, siger publikum.

Adrians mor Jette Dreyer Hughes efterlod et svidende bittert afskedsbrev til sine fem sønner efter hendes død, og Adrian undersøger hendes opvækst for at spore, hvor al bitterheden stammede fra. Jettes far var den i sin samtid kendte bygge-entreprenør Thorvald Dreyer, som havde et helt offentligt trekantsforhold med sin hustru Margot og dennes elsker, Frederiksbergs borgmester Arne Stæhr Johansen.

I begyndelsen ligner Thorvald Dreyers livsbane til forveksling Mads Andersen-Skjerns fra Lise Nørgaards Matador: de er født næsten samtidig og har parallelle karrierer. Med et  dødsfald i 1949 stikker Dreyers liv radikalt af fra hyggen i Korsbæk. Hans velstand eksploderer, mens alle hans nære relationer visner. Dreyer ender sine dage uden kontakt til sine fire døtre, heriblandt Adrians mor, og børnebørnene ser han aldrig.

Foredraget ligger i forlængelse af Hughes’ podcast for DR Lyd ”Mors Afskedsbrev” og hans efterfølgende bog ”Mors afskedsbrev, erindringer om familien Dreyers magt og millioner” på forlaget Gyldendal, som kan købes signeret til særpris.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Hvad er kunst, og hvad skal det koste?

Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være?

Adrian Hughes giver gode tips til at forstå, hvad der er kunst og hvad vi kan bruge den til. Selv har han svært ved at forestille sig et liv uden. Han har opsøgt kunsten med nysgerrighed og engagement hele sit voksne liv. Enkelte gange har den skuffet ham, men som regel er han gået fra museer og gallerier opløftet og forfrisket med nye perspektiver på tilværelsen.

I dette foredrag giver Adrian Hughes med udvalgte eksempler sit bud på kunstnerisk kvalitet og giver råd til dem, der overvejer at købe kunst. Han gennemgår kunstens mystiske pris-mekanismer og forklarer hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen.

Under foredraget vises en lang en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med medlemmerne af publikum, som f.eks. kan byde ind med kunst og kunstnere, de gerne vil have debatteret. Og mon ikke der også bliver tid til at mime kendte kunstværker, som publikum skal gætte?

Adrian Lloyd Hughes foredrag

"Tal ordentligt!" – hvad er rigtigt og forkert?

Sprogentusiaster synes ofte, at andres og især unges sprog er forkert. Udtalen formummes, grammatikken sejler, smukke gamle ord glemmes og nye ord er enten grimme, uforståelige eller engelske. Adrian Hughes synes f.eks. selv, at han taler et formfuldendt, varieret og distinkt dansk, som mange kunne lære meget af. Han fik sågar DR’s Sprogpris for det. Men hvem afgør, om noget sprog er mere prisværdigt end andet? Siden 2017 har Hughes været vært for DR P1’s Klog på Sprog, hvor han møder mange lytteres krav om at give dovne og dvaske sprogsjuskere en opsang. De blæser til kamp for sondring mellem ligge og lægge og fastholdelse af ordsprog, så de ikke forvanskes til f.eks. at råbe ”jagt i gevær”.

I Tal Ordentligt fortæller Adrian Hughes hvordan han arbejder med sit eget sprog. Gennem sin karriere som formidler af kunst, historie og kultur har han brugt et righoldigt lager af spidsfindige talemåder og sirligt udtænkte sprogblomster. Men kan sprog også være så udspekuleret, at det står i vejen for sig selv?

Tal Ordentligt gennemføres i tæt dialog med publikum, så dets aktuelle sproglige kæpheste får en tur i manegen. Kom med jeres yndlingsaversioner, så taler vi om det.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

God og dårlig smag, og hvem skal bestemme?

Man siger, at smag og behag ikke kan diskuteres, men Adrian Hughes gjorde det med med DR’s ”Smagsdommerne” i ti år. Som alle andre opfatter han sin egen smag som den ypperste, men den vildfarelse blev rettet, da DR’s ”Kender du Typen?” var på besøg hos ham hele to gange, både på Nørrebro og i sommerhuset ved Rågeleje. Typekendernes betragtninger fik store konsekvenser for Hughes’ og gemalens boligindretning.

I foredraget viser Adrian Hughes eksempler på både god og dårlig smag og diskuterer med publikum, hvad der er hvad, og hvem som skal bestemme det.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Konferencier/moderator

Adrian har gennem godt ti år været tovholder på Smagsdommerne på DRK og DR2 og har derfra stor erfaring med at styre debatter om kunst og kultur. Han tilbyder sig som en fast hånd om stoffet til vælgermøder, konferencer og paneldebatter, hvor bølgerne forventes at gå højt.

Referencer

En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog.

Jørn Munksgaard

Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding

Fantastisk formidler.

Kathrine Sørensen Bech

Holstebro Bibliotek

Adrian Hughes er en fantastisk underholdende foredragsholder - der kom nye facetter på selvom mange både havde hørt podcasten Mors afskedsbrev og læst bogen Mors dreng.

Mette Madsen

Holbæk Bibliotek

Adrian var topprofessionel - og voldsomt dygtig. Han gik langt over den berammede tid - hvilket var helt perfekt. Publikum blev siddende og var fanget ind under hele foredraget.

Anders Taylor Hansen

Silkeborgbibliotekerne

Virkelig spændende og underholdende foredrag - fremført med humor og god kontakt med publikum. En rigtig god oplevelse for hele salen.

Inge Lindqvist

Fora Hvidovre, Aftenskole

Det var ikke et foredrag, men et arrangement hvor Adrian Hughes var mediator. Dette gjorde han rigtig godt og med stor sikkerhed. Vi følte os trygge i at lægge formidlingen under vores arrangement i Adrians hænder.

Mette Kvist

Museum Skanderborg

Det var en super oplevelse med 120 besøgende.

Ruth Mørch

Heerup Museets Venner

Adrian Hughes talte ved åbningen af Wadden Tide – en stedsspecifik skulpturudstilling ved Vadehavet. Udstillingen placerer sig i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk, og dermed midt i en natur de fleste har trådt siden barnsben. Udstillingen skal møde folk i øjenhøjde, og lige netop hér mødte Adrian de mange mennesker, som var mødt op. På en velforberedt, humoristisk og inspirerende måde fik han talt udstillingen ind i et større perspektiv og satte dermed et både betydeligt og spændende aftryk i åbningsprogrammet.

Charlotte Holm

Kulturregion Vadehavet

Super kompetent og engageret i vores setup.

Susanne Schelde

rubow arkitekter

Super god ordstyring og begejstring fra Adrians side i forbindelse med Folkemødet. Vi er meget tilfredse.

Ditte Sig Kramer

Ny Carlsbergfondet

Fantastisk oplægsholder, der tryllebandt sit publikum med sin spændende historie.

Lene Kjellerup

Favrskov Aftenskole

Adrian indfriede til fulde vores forventninger til et levende, underholdende og oplysende foredrag, der kom langt omkring og fik gang i de små grå på flere plan. Vi var meget glade for arrangementet. Tak til Adrian.

Hanne Baasch-Pedersen

Sabro Kunstforening

Meget levende og nærmest "filmisk" oplevelse. Adran er en fantastisk og meget sproglig ekvilibristisk fortæller.

Poul Riis Rasmussen

Kulturforsyning Skanderborg

Adrian var meget positiv og opsøgende i forhold til oplægget. Dejligt med det store engagement.

Majken Lüning

Andel

Utroligt spændende og underholdende foredrag om "Mors dreng". Super professionelt udført og med meget tilfredse deltagere.

Anja Majbritt Brygmann

Patientbiblioteket på Rigshospitalet

Et fuldstændig fantastisk foredrag. Tusind tak

Hanne Koldkjær

Ældre Sagen

Vi fik mange ord for pengene. :)Eminent og mega professionel oplægsholder. Masser af humor og lille smule provokation. Han mestrede tiden med perfektion som var det et radioprogram med skarp bagkant.

Lenette Anstensrud

Esbjerg Kommunes Biblioteker

Suverænt, Adrian er en formidler i topklasse. Nærværende og i super god kontakt med publikum.

Margit Juel

Græse-Sigerslevvester Foredragsforening

Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner

Adrian Hughes’ morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, er Frederiksbergs svar på Citizen Kane. Adrians mor voksede op som millionærbarn, men endte sit liv ensom, bitter og alkoholiseret og svinede sine egne børn til i sit afskedsbrev. For at forstå sin mor går Adrian Hughes på jagt i morfarens liv og finder forfalskede graviditeter, hemmelige adoptioner og mystiske dødsfald i glamourøse omgivelser. Det er historien om intriger, følelsesmæssig kulde, voldsomt had og kampen om en formue, der endte i en fond.

I sommeren 2021 fortalte Adrian Hughes sin mors og morfars spektakulært glamourøse og tragiske historie i podcasten Mors afskedsbrev. Med over 1,8 mio. downloads er den i 2022 DR Lyds største dokumentarsucces. I bogen Mors dreng lægger han flere lag på historien med billeder fra familiens albums og nye kilder.

Udgivelse: November 2022
Forlag: Gyldendal

Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Foredragsemner med Adrian Lloyd Hughes