Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Speciallæge, IT-iværksætter, forfatter og foredragsholder - Foredrag om digitaliseringens effekt på vores sundhed.
Forespørg nemt på pris og dato4.75 ud af 5 stjerner
"Imran gav et yderst velgennembearbejdet og spændende oplæg på vores konference. Det var et oplæg, som gav virkelig god indsigt i, hvilken udvikling digitaliseringen har taget de seneste 10 år, og hvorfor det er så vigtigt, at vi finder en sund måde at omgås de nye digitale teknologier på."
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Imran
Foredrag
Video
Referencer
Imran Rashid bruger i sine tankevækkende foredrag sin baggrund som speciallæge i almen medicin til at kaste lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, som vi alle sammen er en del af. Imran er en erfaren og nærværende foredragsholder, som inspirerer til, hvordan vi som mennesker, som samfund og som virksomheder kan omfavne digitaliseringen og dens muligheder samt hvilke faresignaler vi skal være opmærksomme på.
Iværksætterlægen Imran er uddannet speciallæge i almen medicin og er tidligere innovationschef i Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet. Hans foredrag kendetegnes af høj faglighed, og han store interesse og forståelse for mulighederne ved den digitale udvikling kan derfor ikke undgå at smitte af på deltagerne. Særligt interesserer Imran sig for, hvordan den moderne teknologi påvirker vores fysiske og mentale sundhed.
Imran er tidligere praktiserende læge, men forlod det offentlige sundhedsvæsen, da han blev træt af, at lægeverdenen ikke fulgte med i den digitale udvikling samt bureaukratiet, der sjældent ansporede til nytænkning. Gennem sin ansættelse som innovationschef har Imran blandt andet været med til at lancere flere nationale og internationale digitale sundhedsløsninger. Sideløbende hermed har han som læge forestået over 2000 forebyggende helbredssamtaler med top- og mellemledere fra det danske erhvervsliv og dermed fået en unik indsigt i sammenhængene mellem ledelse og lidelse.
Imran er forfatteren bag den tankevækkende bog “SLUK – kunsten at overleve en digital verden” (2017), som fokuserer på hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, og hvad det egentlig betyder for vores fysiske og mentale sundhed, når vi tjekker vores telefoner op imod 150 gange dagligt og konstant skal bearbejde enorme mængder digital information. I 2019 skrev han opfølgeren “Offline” sammen med marketingseksperten Søren Kenner, hvor de sammen har en udført en grundig research af digitaliseringens potentielt skadelige virkninger på menneskets helbred.
Han har sidenhen stiftet Center for Sund Digitalisering, som er en konsulentvirksomhed, der rådgiver virksomheder og ministerier ift. bæredygtige og menneskevenlige digitale transformationsprocesser. Imran har desuden startet “Kreakassen”, som er et på abonnement, med pap, papir og tuscher og akvarelfarver, hvis formål er at gøre op med den måde, hvorpå I leger med jeres barn.
Hans foredrag inspirerer til, hvordan vi kan udnytte teknologiens store muligheder og samtidig advarer mod de negative konsekvenser, der også kan følge med.
Oplev Imran Rashid til jeres næste event, og få garanti for et foredrag der giver jer vigtig indsigt, som I kan tage med videre.
Se foredrag med Imran RashidDigitaliseringen udfordrer vores fysiske og mentale trivsel – Det gælder derfor også jeres medarbejders overordnede trivsel, som i allerhøjeste grad har indflydelse på flere parametre i jeres organisation.
I dette foredrag bliver I præsenteret for strategier til at genvinde kontrollen over jeres digitale liv, så I sikrer jer en mental balance i den digitale tids kaos.
Imran vil gennemgå den menneskelige udvikling og frem til det han kalder Homo Digitalis. Han mener, at man bør kende digitaliseringens påvirkning på os som mennesker, og hvordan tech-giganterne arbejder og manipulerer, som særligt er med til at forme børn og unges virkelighed. I får også svar på, hvordan den næste bølge af AI kommer til at ændre den verden vi kender, så I er forberedt til næste ryk.
Og vigtigst af alt, vil Imran give jer konkrete metoder til at finde en bedre balance og mental trivsel, så I som organisation kan sikre jeres velvære på både personlig- og arbejdsmæssig plan. Hør forudsætningerne for, hvordan I udvikler jer med teknologien, uden at den afvikler jer.
I foredraget tager Imran Rashid fat i nogle af de problemstillinger, der er opstået i kølvandet på corona-krisen. Der er blevet skruet op for digitaliseringen og ned for menneskeligheden. Med corona-krisen smeltede arbejdsliv og privatliv for alvor sammen, og det er nu sværere at skelne mellem, hvornår man er på arbejde, og hvornår man har fri.
I foredraget giver Imran Rashid blandt andet svar på, hvordan det påvirker vores fysiske og mentale sundhed, når work-life-balance i stedet bliver til work-life-blender, hvordan den nye virkelighed i vores fremtidige arbejdsliv måske er ændret for altid, og hvad det betyder for os. Og sidst men ikke mindst svarer han på, hvordan vi sammen (og hver for sig) sikrer, at fysisk og mental sundhed bliver et grundvilkår i vores arbejdskultur.
For at nå derhen kræver det Mærkbarhed. Det er nøgleordet i de principper, som vi ifølge Imran Rashid er nødt til at indrette fremtidens arbejdspladser efter. I foredraget præsenterer Imran Rashid aktuel og brugbar viden om hjernens opbygning, samt motivations- og vaneteori, så du bedre kan skabe en forståelsesramme for den situation, som vi alle befinder os i. Imran Rashid giver desuden nogle helt konkrete råd til sundere og effektive vaner i hverdagen, som sikrer de fysiske og mentale trivsel – på arbejdspladsen såvel som privat.
I dette foredrag stiller speciallæge Imran Rashid skarpt på begrebet adfærdsdesign med fokus på de menneskelige vaner med helt konkrete og brugbare råd til, hvordan vi kan ændre vores usunde vaner og i stedet skabe nogle som er sunde?
Har du nogensinde handlet på en måde, som, du vidste, var forkert? Gået stik imod din sunde fornuft? Fortsat med vaner, som du ville ønske, at du ikke havde? Har du ofte ønsket, at du havde lidt mere viljestyrke i hverdagen? Sandheden er faktisk lige så simpel, som den er chokerende: Du er langt fra det menneske, som du tror, du er.
I dette foredrag sammenfatter Imran Rashid de vigtigste konklusioner fra de sidste 40 års forskning inden for menneskelig motivation, adfærdsdesign, bevidsthedspsykologi samt vaneteori. Han giver dig sin analyse af, hvem du i virkeligheden er, og hvad det har af betydning for din evne til at påvirke dit eget liv.
Imran Rashid fortæller dig desuden, hvordan du med disse nye indsigter kan skabe sunde vaner med vilje i dit eget liv, i din familie eller på din arbejdsplads. Derudover vil Imran Rashid også diskutere, hvilke konsekvenser denne viden har for os alle – både på samfundsniveau og i et globalt perspektiv.
Kom med til et opsigtsvækkende foredrag, der bygger på Imran Rashids bog af samme navn, hvor du lærer noget helt nyt om dig selv og får brugbar viden om, hvordan du kontrollerer dine egne handlinger og skabe sunde vaner.
Her gennemgår Imran Rashid de forudsætninger, der er vigtige at kende til, hvis man vil forstå, hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, samt hvad der skal til for, at vi kan genvinde en større del af kontrollen over vores liv.
I dette foredrag behandler Imran Rashid en af de største bekymringer for forældre i nutidens digitale liv. Er skærme farlige for børns hjerner? Hvordan undgår vi en samfundsudvikling som i Sydkorea, hvor det anslås, at 14% af teenagere er afhængige af spil og digitale medier? Hvad er de vigtigste egenskaber, børn bør lære i hjemmet, hvis de skal kunne styre deres hjernes trang til dopamin? Og hvordan gør man det bedst?
Imran Rashid præsentere de 6 trin, som er vigtige for at kunne genetablere et familieliv, der tager hensyn til alle medlemmernes væsentligste behov. FLOW-modellen er Imran Rashids egen model for, hvordan man griber det moderne digitaliserede liv an på en måde, der sikrer, at man får prioriteret det, der betyder noget, og lærer at forpligte sig mere til det.
De seneste bevidsthedsteorier peger på, at mennesker er langt mindre bevidste om deres handlinger i hverdagen, end vi tror. Hvad betyder det for vores hverdag? Dette foredrag forklarer dig om, hvordan bevidstheden virker, og hvorfor viden betyder så forsvindende lidt i styringen af vores adfærd. Du lærer desuden om den vigtigste menneskelige egenskab, du bør kende til, for at lære at navigere bedre i dit eget liv.
Her gennemgår Imran Rashid alle de faktorer, der spiller ind på menneskers evne til at præstere deres bedste. Denne viden er essentiel for dig som leder, da du herved bedre kan understøtte det menneske, du skal lede. Du får værktøjerne til at kunne italesætte de ting, der betyder noget for menneskers produktivitet, uden at kompromittere dine medarbejderes privatliv.
Foredraget egner sig især til ledere og VL-grupper.
I en tid, hvor alle virksomheder skal forholde sig til den teknologiske disruption, overses den største fare. Nemlig at medarbejderne i virksomheden tabes af syne og ender med at blive disruptet i stedet. I dette foredrag gennemgås principperne for sund digitalisering, hvor det menneskelige perspektiv er bevaret midt i det teknologiske kaos.
Foredraget egner sig til medarbejdere, ledere og gå-hjem-møder.
Her beskriver Imran Rashid på baggrund af tusindvis af helbredssamtaler med danske top- og mellemledere de principper, man bør have fokus på, hvis man ønsker at bevare sundhed i krop og sind. Hans egenudviklede FLOW-model gennemgås sammen med værktøjer, der kan sikre, at man gør sundhed til et dagligt grundvilkår.
Foredraget egner sig til medarbejdere, ledere og gå-hjem-møder.
Sundhedsindsatsen i mange virksomheder er for upræcis i forhold til at understøtte medarbejdernes muligheder for at passe bedre på sig selv. I dette foredrag gennemgår Imran Rashid de principper og konkrete sundhedspolitikker, som enhver virksomhed nemt kan have fokus på, hvis den vil hjælpe medarbejderne til at hjælpe sig selv bedre.
Foredraget egner sig til HR-chefer, samt alle der er interesserede i et sundere arbejdsmiljø, som virker sundhedsfremmende.
Her punkterer Imran Rashid myten om, at viden er vejen til succes. Gennem en række konkrete eksempler demonstrerer han, hvorfor vi er nødt til som samfund at redefinere os fra at være et videnssamfund til i stedet at fokusere på vedholdenhed, hvis vi skal overleve digitaliseringens skyggesider. I foredraget forklarer han også, hvor i samfundet denne transformation skal finde sted.
Vi ser i stigende grad, at teknologi også finder vej ind i sundhedsvæsnet. Hvordan sikrer vi os, at vi ikke blot ender med at implementere teknologiske løsninger, men rent faktisk sikrer, at vi får et forbedret sundhedstilbud? Gennem konkrete eksempler på innovation og IT-understøttede redskaber sættes der ord på fremtidens patienter og det sundhedsvæsen, der vil kunne hjælpe dem bedst.
Er begrebet ‘den digitale junkie’ blot en myte? Eller hvad er de konkrete risici, som samfundet er nødt til at forholde sig til, hvis vi står overfor en generation af digitalt afhængige individer, der ikke længere selv er herre over deres liv? Hvordan undgår vi som samfund, at en hel generation ender med at blive ramt af de digitale følgesygdomme, der nemt kan blive en risikofaktor, som vil slå flere mennesker ihjel end rygning, alkohol og overvægt tilsammen. Det er et af de store spørgsmål, som fremtidens samfund kommer til at tage stilling til, og som Imran Rashid i dette foredrag giver sit bud på.
Her forklarer Imran Rashid hvilke psykologiske faktorer, der spiller ind på designet af sociale medier, fænomener som nudging, og ikke mindst hvorfor menneskehjernen er sårbar overfor disse metoder. Du lærer konkret, hvordan teknologi i dag både kan anvendes og bliver anvendt til at hacke din hjerne, og ikke mindst hvordan du kan lære at beskytte dig.
På denne halve workshopdag kombinerer speciallæge Imran Rashid den seneste bevidsthedsforskning, hjerneforskning og teknologiforståelse med sin lægefaglighed for at kunne præsentere dig for de mulige konsekvenser af de sidste 10 års ukritiske tilgang til digitaliseringen i samfundet.
Med basis i hans erfaringer fra 2500+ forebyggende helbredskonsultationer af top- og mellemledere fra de største danske virksomheder har Imran Rashid udviklet en FLOW-model, der kan gøre det nemmere for dig at få mere bevidsthed ind i dine daglige prioriteteringer – og samtidig lære at forpligte sig til dem i højere grad.
På workshoppen tydeliggøres det moderne livs biologiske, psykologiske, sociale og teknologiske konsekvenser for det enkelte individ, familien, virksomhederne og ikke mindst samfundet. Du lærer forudsætninger for de typiske drivkræfter og motiver, der styrer størstedelen af vores adfærd i hverdagen samt en effektiv model for, hvordan man kan ændre dem.
Når du går hjem fra workshoppen, vil du have fået et tydeligt indblik i, hvor meget teknologien fylder i din hverdag samt de nødvendige værktøjer til at kunne gøre noget ved det.
Her kan du opleve en smagsprøve på et foredrag med Imran Rashid.
Fantastisk godt.
Jytte Birthe Jensen
Spændende og interessant foredrag. Et rigtig godt foredrag som gav stof til eftertanke. Godt foredrag og tidsmæssigt godt afstemt.
Gitte Graversen
Det var et virkeligt inspirerende og tankevækkende oplæg. Vi havde Imran ude som et fyraftensmøde for kommunens ansatte. Tilbagemeldingerne var at det er super relevant, både privat og i sit eget arbejdsliv.
Anita Bruntse
Jeg har naturligvis ikke hørt fra samtlige 120 deltagere, men dem, jeg har hørt fra (undertegnede inclusive), var meget begejstrede. Imran er en suverænt dygtig formidler. Han forstår at fastholde opmærksomheden fra sine lyttere, fordi han er god til at veksle mellem facts, sjove men aktuelle kommentarer og eksempler som alle kan relatere til. Han er seriøs, vidende og engageret. Han er ligeledes god til at bevæge sig på "scenen" og giver på denne måde liv til sit budskab.
Jytte Dorethe Nielsen
Det var helt fantastisk - blændende formidler - tryllebandt hele salen.
Lene Christensen
Foredraget var en del af vores landsmøde Apvu og i vores evaluering fik foredraget 4,6 ud af 5 mulige.
Susanne Elida Jensen
Utrolig godt og inspirerende foredrag. Det har virkelig sat nogle tanker i gang ved vores administrative medarbejdere.
Bjørn Vinding Gulbech
Imran Rashid leverede et humoristisk oplæg der fangede publikum godt.
Jesper Togsverd Larsen
Der er kun meget gode tilbagemeldinger på Imran Rashid.
Lise Bertram
Fremragende. Imran Rashid formåede at fastholde opmærksomheden hos ca. 150 1.g-elever i 80 minutter, og mange af dem har taget hans pointer til sig og forsøger at ændre deres vaner i brugen af teknologi og sociale medier.
Simon Worsøe
Deltagerne siger: - Det var rigtig interessant og relevant - og herigennem fik man også en mere faglig indsigt inden for området samt værktøjer/nye refleksioner med hjem. - Fik et personligt indblik i, hvorfor og hvor meget man rent faktisk kan blive "afhængig" af sin mobil og sociale medier osv. Det var super spændende. - Fik en generel forståelse af den medialiserede hverdag, og hvilke tankeprocesser og grunde der ligger bag denne - altså de internationale virksomheders intentioner - Han var super god til at holde foredraget underholdende og han var sjov samtidig - Både innovative redskaber og metoder samt viden det kan bruges i hverdagen og i gymnasiet - Jeg fik en indledende og god viden omkring emnet og helt konkrete værktøjer til, hvordan jeg bekæmper problemstillingerne forbundet med teknologi. - Det var en rar og god afslutning på dette semester og fik mig virkelig til at reflektere over hvor digitaliseret min hverdag er og at jeg godt kunne tænke mig at ændre på det. - Super god foredragsholder! Helt fantastisk og helt klart det foredrag jeg bedst har kunne lide
Janne Hansen
Imran Rashid er en dygtig formidler af en meget relevant og vedkommende budskab. Det absolut anbefalesværdigt.
Tine Engell Kjøller
Overbevisende og professionelt fremstillet. Velforberedt og velunderbygget, med nærværende fortællinger.
Gitte Haar
Supergodt foredrag. Imran Rashid gav alle noget at tænke over.
Charlotte Sørensen
Kompetent og spændende ikke mindst den del der omhandler vores hjerne og måden vi former den på - dvs der er noget vi har ansvar for og som betyder noget for vores fællesskaber og sociale kommunikation.
Sanne Grunnet
Imran Rashid er meget god til at tolke sine tilhørere og fanger hurtigt de stemninger der er igennem hans foredrag og bruger dem positivt.
Gitte Kjærgaard
Virkelig godt og tilpasset deltagerne.
Hanne Poulsen
Foredraget var en fin blanding af videnskabelige fakta i indbydende indpakning og en klar holdning. "Sluk" falder godt ind i vores skoles arbejde med at udvikle undervisningen, så der bliver tid og rum til fordybelse, hvor mobiltelefoner og sociale medier anvendes med omtanke og i begrænset omfang.
Hans Gregersen
Vi kunne godt have hørt på Imran i mindst en time mere.
Susan Magnussen
De Danske Internationale Skolers Netværk (DISN) har focus på elevtrivsel og ønsket i den forbindelse inspiration til videre arbejde med 'online generationen' på skolerne. Skoleledere, elever og lærere fik stor glæde af at lære mere om hjernen, skærmbrug og selvdisciplin til foredrag og worksho. Dialogerne er godt igang i vores skolesamfund. Tak for en inspirerende og engagerende dag!
Johanne Skaanes-Allo
Super relevant foredrag, som øjenåbner overfor alle de digitale fælder, vi falder i, hvorfor og hvad skal vi være obs på - dog uden pegefingermoral.
Pia Hartvig
Imran gav et yderst velgennembearbejdet og spændendende oplæg på vores konference. Det var et oplæg som gav virkelig god indsigt i, hvilken udvikling digitaliseringen har taget de seneste 10 år og hvorfor det er så vigtigt, at vi finder en sund måde at omgås de nye digitale teknologier på. Imran var rigtig god til at sætte ord på nogle af de skred der er sket i vores samfund som følge af udviklingen inden for de digitale teknologier. Og ikke mindst var han rigtig god til at forklare, hvad vi alle kan gøre for at leve med de nye teknologiske muligheder på en måde, som er til gavn og nytte for os selv og dem vi holder af.
Christina Stougaard Hansen
Det var et super godt oplæg, spændende, indlevende og inspirerende indhold. Imran var velovervejet, sjov og yderst professionelt. Vi havde en oplevelse af, at han virkelig var inde i stoffet, både med erfaring og viden.
Johnnie Christiansen
Fint foredrag, hvor budskabet kom igennem uden at være doserende. Fin formidling og tilhørerne var med.
Kirsten Jeppesen
Imran leverede på en meget veloplagt og underholdende facon relevant viden om digitaliseringens konsekvenser, som er meget relevant for os som skole.
Søren Ladegaard Jensen
Fremragende foredrag.
Jim Kehlet
Det var et meget flot og velafbalanceret key-note-indlæg: Det var både underholdende og med substans. Et tema som alle deltagere kunne forholde sig til og bør forholde sig til. Indlægget var sammenhængende og med en klar rød tråd.
Louise
Imran var udover at være en dygtig foredragsholder yderst kompetent inden for sit felt. Han formår at fremhæve og understrege nogle vigtige pointer, som man skal være opmærksom på i en digital verden, hvor mobiltelefonen gerne vil styre vores handlinger.
Jesper Bak
Det var super godt. Han var god til at engagere publikum.
Lea Schou Eskildsen
Han var god til også at tale ind i vores virkelighed.
Irene Uhrbrand
Godt foredrag. Det var en stor succes.
Christian Knudsen
Rigtig fint foredrag, der var blevet tilpasset målgruppen, humoristisk og professionelt. Tak for det.
Tomas Dahl
Meget serviced-minded kommunikation fra Athenas. Vi synes at Imran Rashid var super godt forberedt og gav os et fint on/line foredrag.
Charlotte Christensen
Imrans oplæg passede perfekt til vores målgruppe - det var informativt og ikke moraliserende. Hans nedslag gav mening for salen og han viste dem, hvor de selv kunne gøre en forskel. Og så var der humor og sans for timing. Mere kan man næsten ikke be' om.
Michael Krarup
Godt. Der blev også brugt humor, hvilket fungerede super godt.
Louise
Super relevant foredrag. Informerende, inspirerende, inddragende.
Joan Viderø Blomberg
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.