Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Mød fremtidsforskeren som har arbejdet med bl.a. Danfoss og LEGO

Peter Hesseldahl Foredrag

Peter Hesseldahl

Journalist, forfatter og foredragsholder - Foredrag om blandt andet økonomi og det nye digitale arbejdsmarked.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Virkelig velforberedt foredragsholder, der tog sig tid til at ringe inden og tilpassede oplægget til vores virkelighed - virkelig professionelt og nærværende. Det engagement fra oplægsholder har vi ikke erfaret lignende tidligere."

Birthe Bak - Nordjyllands Trafikselskab Se alle referencer

Et foredrag med Peter Hesseldahl giver dig:

 • Tankevækkende oplæg, der blandt andet tager udgangspunkt i Peters bog We-Economy
 • Fremtidsforskning og den teknologiske udvikling bliver dækket med stor præcision i hans foredrag
 • Du er garanteret et vellykket arrangement i selskab med Peter Hesseldahl
Uforpligtende forespørgsel på Peter Hesseldahl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato
Peter Hesseldahl er den perfekte guide til en tur til fremtiden. Som journalist har han dækket fremtiden og teknologiens frontlinje - og som fremtidsforsker har han arbejdet med trends, scenarier og strategi for en stribe store danske og udenlandske virksomheder – først og fremmest LEGO og Danfoss.

Et foredrag med Peter Hesseldahl giver dig:

 • Tankevækkende oplæg, der blandt andet tager udgangspunkt i Peters bog We-Economy
 • Fremtidsforskning og den teknologiske udvikling bliver dækket med stor præcision i hans foredrag
 • Du er garanteret et vellykket arrangement i selskab med Peter Hesseldahl

Peter Hesseldahl er en rutineret og kompetent foredragsholder med stor viden og indsigt – som forstår at formidle sit stof, så det er nærværende og underholdende, og som kan skræddersy sine foredrag til målgruppe og formål. 

Peter Hesseldahl er aktuel med bogen ”We-economy – en ny slags vækst, nye værdier og en ny fordeling”. Bogen beskriver, hvordan vi går fra den industrielle økonomi til en ny økonomi, præget af den digitale teknologis muligheder. De sidste 15 år har Peter Hesseldahl som fremtidsforsker arbejdet med trends, strategi og scenarier for en række store danske og udenlandske virksomheder, først og fremmest LEGO og Danfoss.

Derudover har Peter Hesseldahl ledet en stribe researchprojekter om innovation – bl.a. om den form for løsninger, der udvikles i Kina og Indien, og hvad danske virksomheder kan lære af det.  Som journalist har hanværet ansat på Danmarks Radios Harddisken, på dagbladet Politiken og som programvært på TV2. Som videnskabsformidler var Hesseldahl med til at etablere oplevelsesparken Danfoss Universe, og planlægge nye udstillinger og udvikling af undervisningsmidler om teknologi og naturvidenskab. 

Peter Hesseldahl er forfatter til 6 bøger. Peter Hesseldahl er desuden en erfaren ordstyrer og er ofte anvendt til konferencer og seminarer i ind- og udland. Peter formår med overblik, bestemthed og venlighed at få jeres program til at klappe. Alle Peter Hesseldahl foredrag kan holdes på engelsk.

Se foredrag med Peter Hesseldahl

  Peter Hesseldahl foredrag

  We-Economy – en ny slags vækst, nye værdier, en ny fordeling

  • Hvad skal vi leve af, når intelligente maskiner kan klare mere af menneskers arbejde? Hvilke værdier skal drive den videre vækst? Hvordan fordeler vi gevinsterne og sikrer, at uligheden ikke underminerer mulighederne for fremgang? Peter Hesseldahls nye bog We-economy rammer lige ned i en af tidens helt centrale diskussioner.
  • Omdrejningspunktet er løsninger som sammensættes til lejligheden – ikke masseproducerede produkter og tjenester. Ny værdi opstår gennem digitale platforme, der med enorme mængder data koordinerer samspillet mellem et netværk af deltagere – ikke på fabrikker eller kontorer.  Robotter og kunstig intelligens overtager en stor del af menneskers opgaver. I stedet skal vi levere det, som kun mennesker er i stand til.  
  • I deleøkonomien mister begreber som ”arbejdsgiver”, ”ansat”, ”professionel” eller ”forbruger” mening. Samtidig udfordres de normer, vi har opbygget om rettigheder, forpligtelser og fordelingen af gevinsterne i økonomien. Borgerløn eller en ny type andelsbevægelse kan måske sikre lighed og inklusion, og frigøre en bølge af ny kreativitet.
  • Alt i alt står vi midt i det, der kaldes disruption; en hurtig og grundlæggende forandring af samfundet. Vi har alle forudsætninger for at skabe en periode med enorm fremgang, større bæredygtighed og fokus på de værdier, der betyder mest for mennesker. Men kun hvis vi samarbejder. I en intenst forbundet verden opstår vækst gennem samspil og fællesskab. Både for virksomheder og enkeltpersoner vil ens succes afhænge af, hvor godt man forbinder sig og koordinerer med en stadig bredere vifte af deltagere.

  Peter Hesseldahl foredrag

  Kampen om det digitale arbejdsmarked

  • Virksomheder bruger i stigende grad freelancere, deltidsarbejde og projektansatte – eller de outsourcer opgaverne til underleverandører i billig-lande. Det er mere fleksibelt, og takket være de mange digitale platforme er det nemt at finde den arbejdskraft, man har brug for. Platformene er typisk globale, og fordi arbejdsopgaverne i stigende grad er digitale, kan de løses hvor som helst. Dermed kommer både danske arbejdere og danske virksomheder ud i hård konkurrence.
  • De rettigheder som vi har etableret for ansatte herhjemme, forsvinder med ét slag, når man arbejder gennem platforme: Sygedagpenge, forsikring, arbejdsmiljø, efteruddannelse. Det bliver den enkeltes ansvar, men lønningerne er typisk også en hel del lavere. Presset bliver ikke mindre af at maskiner og kunstig intelligens hastigt automatiserer selv avancerede og højt specialiserede jobs.
  • Alt i alt er der lagt op til en arbejdskamp, der kan minde om dengang fagbevægelsen opstod i den tidlige industri-alder. Den sociale kontrakt skal genforhandles. Men den gamle form for fagforeninger er ikke indrettet til at håndtere et globalt, individuelt, mangfoldigt og hastigt skiftende arbejdsmarked.
  • Måske bliver løsningen en ny type andelsbevægelse eller indførelsen af borgerløn. Der er også inspiration at hente i de mange co-working spaces og makerlabs, der skyder op. Måske vil vi endda se helt nye sektorer i økonomien, der er mere uformelle og mindre baseret på udveksling af penge.

  Peter Hesseldahl foredrag

  Det 21. århundredes kompetencer

  • Det, vi skal kunne i morgen, er ikke det, vi lærer i dag. De kommende årtier vil blive præget af omfattende forandringer – teknologisk, kulturelt, økonomisk og miljømæssigt. Jo før, vi justerer læringen, så den understøtter det 21. århundredes realiteter, des bedre er vores chancer for at matche den ny tids udfordringer og muligheder.
  • De grundlæggende kompetencer til at kommunikere og tilegne sig viden er så vigtige som nogensinde. Den vigtigste forandring er formentlig vores mindset; den indstilling til tilværelsen og omgivelserne, som vi opdrages med. I industri-alderen gjorde man, som man fik besked på, ligesom alle andre. Fremover skal vi leve af at tænke selv, gøre en forskel, håndtere nye situationer og tilføre noget nyt. Rutinearbejdet vil maskinerne overtage. Nøgleordene i fremtiden er ansvar og ansvarlighed, initiativ, kreativitet og medvirken, og at forstå sig selv i en større sammenhæng.
  • Med industrialiseringen kunne vi overlade meget af det fysiske arbejde til maskiner. Nu kan vi overlade mentale opgaver som administration, analyse, koordinering og kontrol til computere. I stedet skal vi kunne det, de kloge og fingerfærdige maskiner ikke kan – men det er nogle ganske andre kvalifikationer end dem, vi normalt sætter højest: Empati, opmærksomhed, humor, og æstetiske og etiske vurderinger af, hvad der er godt og skidt. De værdier, vi kan tilføje som mennesker, er ”bløde” og irrationelle – og ikke nødvendigvis akademiske.
  • I dag er en uddannelse et produkt. Man studerer for at få en titel og et veldefineret sæt af færdigheder. Og så kan man begynde at arbejde. I en mere omskiftelig verden bliver uddannelse i stedet en livslang proces, der skal sørge for, at vi er kompetente i de specifikke situationer, vi står over for, efterhånden som vi går gennem livet.
   Uddannelsen bliver en personlig portefølje af færdigheder, som sammenstykkes fra mange kilder: forskellige skoler, online kurser, erhvervserfaring og medier. Det vil kræve en ganske anden organisering af skolerne at understøtte den form for læringsforløb.

  Peter Hesseldahl foredrag

  Deleøkonomi – Platformsøkonomi

  • Deleøkonomien, platforme, Maker-bevægelsen, open source software, co-creation, crowdfunding og cirkulære værdikæder er eksempler på en ny måde at skabe værdi på. De peger fremad mod en økonomi baseret på tæt samspil, udveksling af viden, intens brug af data og koordinering i store, skiftende netværker.
  • Det vigtigste kendetegn ved fremtidens økonomi er, at vi i langt højere grad vil skabe værdi sammen. De løsninger, som vil drive væksten fremover, vil være mere komplekse og sammensat af bidrag og kompetencer fra mange parter. En langt større del af de bidrag og ressourcer som udveksles vil komme fra små leverandører, i mange tilfælde folk, der førhen ville være betragtet som rene amatører, men som takket være digital teknologi nu kan deltage langt mere kvalificeret. Ofte vil slutbrugeren selv være en væsentlig bidragyder, som co-creator.
  • Digitale platforme vil være den nye økonomis giganter. Platformene vil koordinere netværker af samarbejdspartnere, snarere end at have egne fabrikker, kontorer og faste ansatte.
  • Foredraget stiller skarpt på, hvordan virksomheder og organisationer kan tilpasse deres forretningsmodeller og strategier for at kunne udnytte de mange nye muligheder, der opstår ved at organisere værdiskabelsen gennem platforme.

  Peter Hesseldahl foredrag

  10 tendenser for fremtidens IT

  • Udviklingen af computerkraften har været den væsentligste teknologiske udvikling de seneste årtier. IT har radikalt forandret verden – og de kommende år vil bringe lige så grundlæggende forandringer.
  • Om ti år kan vi forvente at have 100 gange mere computerkraft til rådighed. De mindste genstande vil være forsynet med evnen til at opsamle information og trække på enorme mængder af data i ”skyen”. Kunstig intelligens vil stå til rådighed for store og små beslutninger, systemer og dimser vil udveksle viden og koordinere deres indsats. Og midt i det hele står mennesket og overvejer, hvad vores rolle skal være.
  • I hovedtræk vil IT-udviklingen være præget af ti store trends. Vores information om verden og den teknologi, vi betjener os af, går støt i retning af at være: I mikroskopisk detalje, realtime, globalt forbundet, positioneret, lagret og søgbart, intelligent og lærende, under exponentiel forandring, integreret i robotter – og endelig vil det fysiske og det virtuelle smelte sammen.
  • Foredraget gennemgår – i et sprog, hvor enhver kan følge med – hvordan de 10 trends vil forandre dagligdagen, vores arbejde, vores kultur og selve det at være et menneske.
  • Foredraget giver et spændende udgangspunkt for en nærmere diskussion, af hvordan den branche man befinder sig i, kan blive påvirket i de kommende år, og hvilke nye muligheder og trusler, det medfører. Foredraget kan tilpasses specifikke brancher og organisationer.

  Peter Hesseldahl foredrag

  Kunsten at lave scenarier

  • Fremtiden er ikke til at forudsige – men har man en forståelse af de drivkræfter, der skaber den, kan man i det mindste systematisk gennemtænke forskellige mulige udfald, og overveje, hvordan man bedst ville kunne klare sig under de forskellige omstændigheder, der kan opstå. Scenarier og megatrends er super-nyttige og veldefinerede værktøjer til at få en bedre forståelse af de mulige fremtider, vi står overfor.  
  • I dette foredrag gennemgås den grundlæggende metode til at udarbejde scenarier – og deltagerne får lejlighed til selv at forsøge sig med at overveje de tendenser og usikkerheder, der kan forme fremtiden.

Referencer

Nærværende, underholdene og relevant.

Niels Jensen

Finansforbundet

Kan se af deltagernes evalueringer, at de generelt har været meget tilfredse (!) med Peters indlæg.

Marie Karkov

BL - Danmarks Almene Boliger

Peter var dygtig til at sætte sig ind i vores virkelighed og bruge sin viden til at udfordre HK i mødet med det fremtidige arbejdsmarked

Peter James Stark

HK

Et meget levende og inspirerende foredrag, som gav deltagerne noget at tænke over.

Gitte Møller

HK Sydjylland, Kolding

Virkelig velforberedt foredragsholder, der tog sig tid til at ringe inden og tilpassede oplægget til vores virkelighed - virkelig professionelt og nærværende. Det engagement fra oplægsholder har vi ikke erfaret lignende tidligere.

Birthe Bak

Nordjyllands Trafikselskab
Uforpligtende forespørgsel på Peter Hesseldahl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Peter Hesseldahl
Peter Hesseldahl

4.75 ud af 5 stjerner

"Virkelig velforberedt foredragsholder, der tog sig tid til at ringe inden og tilpassede oplægget til vores virkelighed - virkelig professionelt og nærværende. Det engagement fra oplægsholder har vi ikke erfaret lignende tidligere."

Birthe Bak - Nordjyllands Trafikselskab Se alle referencer

Foredragsemner med Peter Hesseldahl