Anders Colding-Jørgensen foredrag Tag kontrol med de usunde vaner
Rigtigt mange af os spiser, drikker og snacker mere end vi i virkeligheden har lyst til. Vi ender f.eks. foran fjernsynet med chips og rødvin, selvom vi igen og igen lover os selv at vi skal være ”sunde”. Og oven i bruger vi en masse mental og følelsesmæssig energi på at forhandle med os selv. Og vi slår sig selv oven i hovedet og føler os skamfulde og frustrerede, når vi alligevel ender med at snacke, overspise eller på anden måde være ”usunde”.
Årsagen til at det er så svært for os at slippe af med de usunde vaner er, at vores vanestrategier er forkerte. Vi brugere nemlig alt for meget tid på at koncentrere os som den adfærd, vi gerne vil ændre. For eksempel, kost vægt, spisning og kalorier. Og det er faktisk det forkerte sted at rette sin opmærksomheden hen, hvis man vil lære at håndtere sine vaner og impulser.
I dette foredrag trækker Anders på sine erfaringer fra Vaneklinikken, hvor 2/3 af klienterne henvender sig med problemer med at styre snackeriet.
Lær for eksempel:
- Hvorfor I slet ikke skal fokusere på den adfærd, I gerne vil ændre (selvom det føles oplagt at gøre).
- Hvorfor I ikke skal opsætte forbud for jer selv
- Hvordan I udvikler vanebevidsthed, så I lærer at forudse og foregribe jeres adfærd
Dette er ikke endnu en kur, I kan fejle i. Det er en mulighed for større bevidsthed om de vaner der trækker i jer, så i er mere frie til at vælge jeres adfærd i fremtiden.
Anders Colding-Jørgensen Er jeres (hjemme)arbejdsliv blevet grænseløst?
Under corona er mængden af hjemmearbejde eksploderet og stadig flere opdager at de nu har fået større frihed til selv at planlægge hvornår og hvor de vil arbejde. Og selvom det umiddelbart kan være skønt at kunne være hjemme og hente børnene tidligt og at kunne arbejde fleksibelt, opdager mange nu at det ikke er uden problemer. For hvordan trækker man grænser for det grænseløse arbejdsliv? Hvordan holder man op med at arbejde og ikke mindst: hvorfor kan det være så svært at trække grænser, når man nu bare bestemmer selv? Kan man ikke bare tage sig sammen?
Dette foredrag fokuserer på løsninger og hjælper med at forstå hvorfor problemerne med at få kabalen til at gå op, ikke er udtryk for at den enkelte er inkompetent. Faktisk er netop problemerne med det grænseløse arbejdsliv beskrevet i forskning og nogen man rent faktisk både kan tale om og gøre noget ved.
I dette foredrag inddrager Anders erfaringer fra Vaneklinikken, hvor en del af dem der henvender sig, føler at de arbejder for meget og aldrig holder fri – selvom der faktisk ikke er nogen der kræver det af dem!
Lær blandt andet:
- Hvorfor er det så svært at løse et problem med grænser, der ser så let ud?
- Hvad er ledelsens ansvar og hvordan skaber man en kultur, der gør det OK at holde fri?
- Hvad sker det, hvis man ikke får taget godt hånd om grænserne i arbejdslivet?
Foredraget kan inddrage konkrete forhold fra jeres hverdag. I prisen er inkluderet en samtale med jer om de problemer I oplever. Foredraget kan også bookes som workshop.
Anders Colding-Jørgensen foredrag VANER OG FORANDRINGER: Hvis du ændrer vanen, følger adfærden med
Vaner er et ord, de fleste af os anvender til hverdag. Men de færreste har nok sat sig ind i hvad en
vane egentlig er. Og det er synd, for selv en basal vaneforståelse kan ofte gøre det lysende klart,
hvordan man skal skabe og fastholde nødvendige forandringer i hverdagen. Anders’ vaneforedrag
bygger på forskning i adfærd og tænkning og kan bruges til at få jer ud af de situationer hvor en
hverdagsadfærd er blevet så indgroet, at man ikke længere bare kan vælge en anden.
Hvordan opstår vaner? Hvordan ændrer man dem? Hvordan kan man forstå jeres fagområdes
problemer bedre, ved at anvende et moderne vanebegreb? Disse spørgsmål tager Anders fat på, på
en interessant og pædagogisk måde.
- I 2019 udgav Anders bogen Hov, et egern! På Gyldendal. I bogen tager han fat i vores digitale
vaner men bogen giver også en letforståelig introduktion til selve begrebet ”vaner”. Bogen
kan eventuelt købes til engrospris, i forbindelse med foredraget.
- Anders kan tilpasse foredraget jeres konkrete udfordringer, hvad enten de handler om
digitale vaner, pædagogisk arbejde, klima eller ledelse.
Anders Colding-Jørgensen foredrag KLIMA: Sådan lykkes I bedre med at ændre klimaadfærd
Klimaforandringerne stiller krav til os alle om at ændre adfærd. Både som private forbrugere og på arbejdet. Og rigtigt mange af os føler en stor og oprigtig motivation for at handle mere klimavenligt i hverdagen.
Men på samme tide opdager vi at det kan være utroligt svært at omsætte denne motivation til ændret adfærd. Hvordan kan det egentlig være at vi kan lægge planer om en klimavenlig adfærd, med vores vilje og bevidsthed, blot for at se at disse planer bliver glemt, når vi rammer hverdagen?
Svaret er at en stor del af vores adfærd styres af vaner – som man desværre ikke kan ændre, blot ved at beslutte det. Der er man nødt til at kende til vanens psykologi. Uden en forståelse af hvordan vores klimavaner virker, er de meget svære at ændre. Ja, uden at inddrage vanerne, er der mange klimatiltag der slet ikke får nogen effekt i praksis.
Efter foredraget har I en større vanebevidsthed og forstår sandsynligvis hvorfor mange af jeres forsøg på at ændre vaner (både klimavaner og andre) har slået fejl. I forstår også hvorfor man ikke ændrer ret megen adfærd med informationer, kurser og peptalks – og hvad I så kan gøre i stedet. I får en konkret metode til at forstå og tale om de vaner, som vi tager for givet i hverdagen, og til at ændre dem.
- Foredraget er lærerigt og spændende og giver en indføring i vaner, som også kan bruges til andet end klimaadfærd.
- Foredraget kan rettes imod os som forbrugere og mennesker – eller tilpasses dem som har ansvar for at sætte rammer for andre. Det aftales med Anders.