Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Colding-Jørgensen

Få et nyt syn på fastgroede vaner og lær at flytte adfærd hos medarbejdere, brugere og borgere.

Anders Colding-Jørgensen

Anders Colding-Jørgensen

Anders Colding-Jørgensen er en af de skarpeste formidlere, når det gælder psykologi og adfærd. Han vil ændre jeres syn på vaner og lære jer at skabe forandringer – både fagligt og personligt.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det er et af de bedste foredrag, jeg nogensinde har booket. Anders er overrumplende inspirerende! Evalueringerne var helt i top. Formidlingsteknisk er Anders meget dygtig, underholdende og god til at holde tempoet højt hele tiden."

Maria Hunosøe - Udvikling Fyn Se alle referencer

Et fordrag med Anders Colding-Jørgensen giver jer:

 • Et helt nyt syn på vaner og adfærd, I kan gå direkte ud og bruge bagefter.
 • Det skud energi, som løfter en lang fagdag eller konference sidst på dagen.
 • Klare og tankevækkende pointer, baseret på forskning og leveret med timing og humor.
Uforpligtende forespørgsel på Anders Colding-Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anders Colding-Jørgensen er forfatter, adfærdspsykolog og en meget erfaren og efterspurgt foredragsholder. Med sine skarpe, sjove og logiske foredrag om vaner, adfærd og forandringer, kan han flytte et publikum så de kan gå direkte ud og bruge deres nye viden bagefter. Anders er blandt andet vært på podcasten Vaneinstituttet og psykolog i firmaet Mindhouse, hvor han hjælper organisationer med at ”knække vanekoden” og få skabt helt nye samtaler om vaner, adfærd og forandring.

Anders favner bredt som formidler: Han har undervist på Københavns Universitet, Danmarks Medie og Journalisthøjskole og for private udbydere som f.eks. Børsen Uddannelse. Han har holdt oplæg for store koncerner som Novo Nordisk, Nordea og HP – og (med lige så stort engagement) for 7 pensionister på et bibliotek i provinsen. Han bliver også hyppigt brugt som adfærdspsykologisk ekspert i aviser, radio og tv.

Et fordrag med Anders Colding-Jørgensen giver jer:

 • Et helt nyt syn på vaner og adfærd, I kan gå direkte ud og bruge bagefter.
 • Det skud energi, som løfter en lang fagdag eller konference sidst på dagen.
 • Klare og tankevækkende pointer, baseret på forskning og leveret med timing og humor.

I mere end 10 år har Anders arbejdet – og udviklet sig – som professionel foredragsholder og lært titusindvis af mennesker at forstå deres egne vaner bedre. Han får høje evalueringer og tager ethvert job 100% seriøst, hvad enten målgruppen er en stor konference, en gruppe ledere eller en forældreaften på en folkeskole. Han er kendt for at kunne gøre svært stof vedkommende og tilgængeligt – og ikke mindst for at kunne få et helt gymnasium til at være stille og høre efter.

Anders er forfatter og hans seneste bog udkom på Gyldendal og hedder ”Hov, et egern!”. Her vender han vores forestilling om digitale vaner på hovedet. Bogen fik bl.a. 5 stjerner i Børsen og mange rosende omtaler. I dag skriver han på sin næste bog om at lære at tale ”vanesprog” og skabe blivende forandringer. Han driver også Vaneklinikken, hvor han hjælper mennesker med at forandre deres vaner og få en adfærd de er mere tilfredse med.

Med Anders får I en foredragsholder der brænder igennem og et foredrag der altid bliver fintunet til jeres publikum og kan inddrage specifikke cases eller problemer, som er højaktuelle for jer.

Se foredrag med Anders Colding-Jørgensen
Anders Colding-Jørgensen foredrag

Tag kontrol med de usunde vaner

Rigtigt mange af os spiser, drikker og snacker mere end vi i virkeligheden har lyst til. Vi ender f.eks. foran fjernsynet med chips og rødvin, selvom vi igen og igen lover os selv at vi skal være ”sunde”. Og oven i bruger vi en masse mental og følelsesmæssig energi på at forhandle med os selv. Og vi slår sig selv oven i hovedet og føler os skamfulde og frustrerede, når vi alligevel ender med at snacke, overspise eller på anden måde være ”usunde”.

Årsagen til at det er så svært for os at slippe af med de usunde vaner er, at vores vanestrategier er forkerte. Vi brugere nemlig alt for meget tid på at koncentrere os som den adfærd, vi gerne vil ændre. For eksempel, kost vægt, spisning og kalorier. Og det er faktisk det forkerte sted at rette sin opmærksomheden hen, hvis man vil lære at håndtere sine vaner og impulser.

I dette foredrag trækker Anders på sine erfaringer fra Vaneklinikken, hvor 2/3 af klienterne henvender sig med problemer med at styre snackeriet.

Lær for eksempel:

 • Hvorfor I slet ikke skal fokusere på den adfærd, I gerne vil ændre (selvom det føles oplagt at gøre).
 • Hvorfor I ikke skal opsætte forbud for jer selv
 • Hvordan I udvikler vanebevidsthed, så I lærer at forudse og foregribe jeres adfærd

Dette er ikke endnu en kur, I kan fejle i. Det er en mulighed for større bevidsthed om de vaner der trækker i jer, så i er mere frie til at vælge jeres adfærd i fremtiden.

Anders Colding-Jørgensen

Er jeres (hjemme)arbejdsliv blevet grænseløst?

Under corona er mængden af hjemmearbejde eksploderet og stadig flere opdager at de nu har fået større frihed til selv at planlægge hvornår og hvor de vil arbejde. Og selvom det umiddelbart kan være skønt at kunne være hjemme og hente børnene tidligt og at kunne arbejde fleksibelt, opdager mange nu at det ikke er uden problemer. For hvordan trækker man grænser for det grænseløse arbejdsliv? Hvordan holder man op med at arbejde og ikke mindst: hvorfor kan det være så svært at trække grænser, når man nu bare bestemmer selv? Kan man ikke bare tage sig sammen?

Dette foredrag fokuserer på løsninger og hjælper med at forstå hvorfor problemerne med at få kabalen til at gå op, ikke er udtryk for at den enkelte er inkompetent. Faktisk er netop problemerne med det grænseløse arbejdsliv beskrevet i forskning og nogen man rent faktisk både kan tale om og gøre noget ved.

I dette foredrag inddrager Anders erfaringer fra Vaneklinikken, hvor en del af dem der henvender sig, føler at de arbejder for meget og aldrig holder fri – selvom der faktisk ikke er nogen der kræver det af dem!

Lær blandt andet:

 • Hvorfor er det så svært at løse et problem med grænser, der ser så let ud?
 • Hvad er ledelsens ansvar og hvordan skaber man en kultur, der gør det OK at holde fri?
 • Hvad sker det, hvis man ikke får taget godt hånd om grænserne i arbejdslivet?

Foredraget kan inddrage konkrete forhold fra jeres hverdag. I prisen er inkluderet en samtale med jer om de problemer I oplever. Foredraget kan også bookes som workshop.

Anders Colding-Jørgensen foredrag

VANER OG FORANDRINGER: Hvis du ændrer vanen, følger adfærden med

Vaner er et ord, de fleste af os anvender til hverdag. Men de færreste har nok sat sig ind i hvad en
vane egentlig er. Og det er synd, for selv en basal vaneforståelse kan ofte gøre det lysende klart,
hvordan man skal skabe og fastholde nødvendige forandringer i hverdagen. Anders’ vaneforedrag
bygger på forskning i adfærd og tænkning og kan bruges til at få jer ud af de situationer hvor en
hverdagsadfærd er blevet så indgroet, at man ikke længere bare kan vælge en anden.
Hvordan opstår vaner? Hvordan ændrer man dem? Hvordan kan man forstå jeres fagområdes
problemer bedre, ved at anvende et moderne vanebegreb? Disse spørgsmål tager Anders fat på, på
en interessant og pædagogisk måde.

 • I 2019 udgav Anders bogen Hov, et egern! På Gyldendal. I bogen tager han fat i vores digitale
  vaner men bogen giver også en letforståelig introduktion til selve begrebet ”vaner”. Bogen
  kan eventuelt købes til engrospris, i forbindelse med foredraget.
 • Anders kan tilpasse foredraget jeres konkrete udfordringer, hvad enten de handler om
  digitale vaner, pædagogisk arbejde, klima eller ledelse.
Anders Colding-Jørgensen foredrag

KLIMA: Sådan lykkes I bedre med at ændre klimaadfærd

Klimaforandringerne stiller krav til os alle om at ændre adfærd. Både som private forbrugere og på arbejdet. Og rigtigt mange af os føler en stor og oprigtig motivation for at handle mere klimavenligt i hverdagen.

Men på samme tide opdager vi at det kan være utroligt svært at omsætte denne motivation til ændret adfærd. Hvordan kan det egentlig være at vi kan lægge planer om en klimavenlig adfærd, med vores vilje og bevidsthed, blot for at se at disse planer bliver glemt, når vi rammer hverdagen?

Svaret er at en stor del af vores adfærd styres af vaner – som man desværre ikke kan ændre, blot ved at beslutte det. Der er man nødt til at kende til vanens psykologi. Uden en forståelse af hvordan vores klimavaner virker, er de meget svære at ændre. Ja, uden at inddrage vanerne, er der mange klimatiltag der slet ikke får nogen effekt i praksis.

Efter foredraget har I en større vanebevidsthed og forstår sandsynligvis hvorfor mange af jeres forsøg på at ændre vaner (både klimavaner og andre) har slået fejl. I forstår også hvorfor man ikke ændrer ret megen adfærd med informationer, kurser og peptalks – og hvad I så kan gøre i stedet. I får en konkret metode til at forstå og tale om de vaner, som vi tager for givet i hverdagen, og til at ændre dem.

 • Foredraget er lærerigt og spændende og giver en indføring i vaner, som også kan bruges til andet end klimaadfærd.
 • Foredraget kan rettes imod os som forbrugere og mennesker – eller tilpasses dem som har ansvar for at sætte rammer for andre. Det aftales med Anders.

Referencer

Super professionel.

Bruno Bisiani

Novo Nordisk A/S

Anders Colding-Jørgensen gjorde et fantastisk indtryk med et inspirerende indlæg og blev rost af alle deltagere på generalforsamlingen. De bedste anbefalinger herfra :).

Tinna Malmborg

Morsø Erhvervsråd

Det er et af de bedste foredrag, jeg nogensinde har booket. Anders er overrumplende inspirerende! Evalueringerne var helt i top. Formidlingsteknisk er Anders meget dygtig, underholdende og god til at holde tempoet højt hele tiden.

Maria Hunosøe

Udvikling Fyn

Anders' foredrag var super godt og tankevækkende. Der har været en stor og meget positiv respons fra eleverne. 1000 tak for din indsats.

Christian Pallesen

Morsø Gymnasium

Folk var MEGET glade for Anders Colding-Jørgensens oplæg, og der var enighed om, at det så absolut havde været dagens højdepunkt. Ord som “sociale majskorn” og “AFK” blev brugt og grinet af under middagen. Indholdet ramte præcis plet, og Anders fik lavet en “tilpas forstyrrelse” i forhold til gruppen. Derudover var engagementet og “flowet” i fremlæggelsen virkelig god. Jeg har kun roser at give Anders og kan give min varme anbefaling af ham som oplægsholder.

Nanna Munk

DANSK IT’s VIP-netværk for IT-chefer

Anders er både skarp og fagligt dygtig. Han leverede netop det inspirerende foredrag, som vi havde bestilt til vores netværksdag. Indhold og eksempler var vinklet i forhold til målgruppen og timingen upåklagelig. Jeg anbefaler gerne Anders til andre.

Søren Byriel

Netdesign

I evalueringsskemaerne fra deltagerne har Anders fået topkarakterer. Og tilbagemeldingerne in persona er super positive! Endnu engang tak til Anders for engagement og fordi, han ville dele sin viden med os.

Marianne Fuglsang Welling

Dansk Kommunikationsforening

Virkelighedsnært og brugbart - med gode eksempler.

Anna Kirstine Varst

Regionspsykiatrien Horsens

Hov, et egern!

HOV, ET EGERN! er en selvhjælpsbog til dig, der gerne vil have bedre styr på din digitale tjekkeadfærd. Det er også en bog helt uden skærmskyld og løftede pegefingre. I stedet giver cand.psych. Anders Colding-Jørgensen en spændende indføring i psykologien bag vores tjekkeri af skærme. Debatterende og kritisk kaster han samtidig et blik på tidens populære forklaringer om dopamin, FOMO og de sociale mediers algoritmer. Bogen bygger på psykologisk forskning og et indgående kendskab til sociale medier. Med begreber som tjekkekarrusellen, X Factor-effekten og det åbne feedbackloop får du originale begreber til at forstå din egen digitale tjekkeadfærd (hvis du har sådan én) – og konkrete ideer til at ændre den.

Uforpligtende forespørgsel på Anders Colding-Jørgensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Colding-Jørgensen
Anders Colding-Jørgensen

5 ud af 5 stjerner

"Det er et af de bedste foredrag, jeg nogensinde har booket. Anders er overrumplende inspirerende! Evalueringerne var helt i top. Formidlingsteknisk er Anders meget dygtig, underholdende og god til at holde tempoet højt hele tiden."

Maria Hunosøe - Udvikling Fyn Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Colding-Jørgensen