Anders Colding-Jørgensen foredrag Giv dine medarbejdere en (kærlig) hånd med deres vaner
Forkæl din kolleger eller medarbejdere med en lille mental opgradering i hverdagen. Vaner er en helt integreret del af hverdagen for os alle og ingen kan klare sig uden. Men mange af os kæmper med uønskede vaner, som står i vejen for det gode liv – både på arbejdet og i fritiden.
Om ens vaner handler om slik, spisning eller alkohol eller relationen til kollegerne og arbejdsopgaverne, kan næsten alle have godt af at lære mere om hvordan man selv fungerer. Dette foredrag er da også fyldt at aha-oplevelser og forklaringer på hverdagens adfærdsfænomener.
Foredraget giver tilhørerne en øget vanebevidsthed og nogle gode værktøjer til at håndtere vaner i hverdagen. Og så handler det jo om dine medarbejderes yndlingsemne – dem selv.
Foredraget er til dig der vil:
- Forkæle medarbejderne med noget spændende, de selv kan bruge
- Give medarbejdere og kolleger en mental opgradering
- Bidrage til større trivsel og bedre arbejdsmiljø
Det kan sættes god tid af til spørgsmål og svar og det plejer at være en rigtigt populær del af foredraget.
Anders Colding-Jørgensen Arbejder I med vaner professionelt? Få fyldt værktøjskassen op
Kender du det at I har samtaler med borgere/klienter eller patienter og støder på vaner I gerne vil ændre. Men at I mangler et sprog og nogle gode begreber til at tale om vanerne med? Vaner er en del af den professionelle hverdag, for rigtigt mange – på det sociale og pædagogiske område og på sundhedsområdet. Men alt for mange dygtige professionelle mangler netop værktøjer til at have en professionel samtale om vaner.
Dette foredrag er målrette jer der sidder med professionelle samtaler. I lærer adfærdspsykolog og får praktiske vanegreb, I kan gå ud og bruge med det samme.
Foredraget lærer jer:
- En metode til at håndtere vaner
- Hvordan man får stillet skarpt på en vane
- Hvordan man har en fokuseret samtale om vaner
- Hvordan man lærer sine borgere/klienter/patienter at håndtere deres vaner
Foredraget bruger skarpe begreber der er lette at huske bagefter og er især velegnet til temadage eller personaledage. Det kan kombineres med øvelser eller workshops.
Anders Colding-Jørgensen foredrag Vanerejsen: Lær metoden der bryder en uønsket vane
Dårlige vaner findes ikke – for alle vaner har et formål. Men nogle vaner er uønskede i vores liv og derfor giver det bedre livskvalitet at kunne bryde dem. Desværre ved mange af os alt for lidt om vores egne vaner. Derfor prøver vi for eksempel at beordre vores vaner væk eller vi sætter regler og
forbud op for os selv, mens vi bruger enorme mentale ressourcer på at tænke på vaner og have en masse indre dialog.
Dette foredrag er til et publikum der kæmper med vaner og vil forstå hvad der sker i dem. Gennem en 10-trins vanerejse, lærer deltagerne at forstå sig selv, slukke for den indre støj og vælge en enkelt vane at arbejde videre med. Systematisk og fokuseret. Oplægget handler om bedre vanestrategier og større vanebevidsthed. Det sætter ord på de følelser der følger med vanerne og anerkender at det kan være svært – men ikke umuligt – at ændre dem. Det er et foredrag der vil forandre.
Foredraget giver deltagerne:
- En større vanebevidsthed og bedre vanestrategier
- En 10 trins metode til at bryde en vane
- Mulighed for spørgsmål bagefter (også 1 til 1)
- En reminder-plakat til køleskabet
Foredraget kan tilpasses jeres særlige situation og kombineres med workshops med personale og
individuel vanecoaching.
Anders Colding-Jørgensen foredrag Blev strategierne (heller) ikke omsat til adfærd denne gang?
Kender du det: I har kæmpet jer igennem strategiseminarer og brainstormet og forhandlet. De vigtige interessenter er blevet hørt og den nye strategi er blevet færdig og skrevet ned – alle er enige. Nu bliver den færdige strategi så præsenteret for medarbejderne ved en fælles begivenhed og sendt ud til alle i en lækker produktion.
Men derefter er det som om der ikke sker mere. Mange virksomheder har nemlig rigtigt godt styr på at udvikle strategier, men tror derefter at det er tilstrækkeligt at formidle disse strategier til medarbejderne og resten af organisationen. At viden vil føre til en ændret adfærd. Men det virker desværre ikke ret tit. Ikke fordi strategierne fejler noget, men strategier handler om de store linjer (det skal de jo), mens medarbejdernes hverdag består af en masse små vaner, som ikke lader sig ændre fordi der kommer nye ambitiøse visioner for fremtiden. For at lykkes, skal der skabes en forbindelse mellem de abstrakte strategier og de helt konkrete vaner. Og det kan dette foredrag sætte i gang.
Ved at investere i dette foredrag, kan I:
- Lære om vanepsykologi og forandring
- Give jeres næste strategi større sandsynlighed for at blive omsat til adfærd
- Forstå forskellen på langsigtede mål og vaner
- Lære hvordan I taler om strategiske mål på ”vanesprog”
Oplægget kan kombineres med en workshop og inddrage jeres helt konkrete strategi.
Anders Colding-Jørgensen foredrag ”Forelæsning light”: Dyk ned i psykologien bag vores vaner
Her er oplægget til jer der gerne vil vide mere om vaneteori og den psykologi der er involveret når vaner dannes og påvirker vores adfærd. Foredraget er en ”forelæsning-light” og derfor velegnet til gymnasier, studerende eller til at være det teoretiske islæt på medarbejdernes faglige dag.
Foredraget giver en let forståelig indføring i mentale processer, læring, vaneimpulser og hvad formålet med vores vaner egentlig er.
I lærer også hvorfor vaner opleves som ubevidste og hvorfor det er så svært at gøre det rigtige, selvom vi ved hvad det rigtige er. Vi kommer også en tur forbi hjerneprocesser og ser på den frontale cortex og vanecentret og det konstante samspil mellem vores fornuft og vores vaner. Foredraget kan tilpasses jeres niveau og kræver ingen særlige forudsætninger
Foredraget giver jer:
- Spændende viden om psykologi – skarpt formidlet
- Et teoretisk løft og basal viden om vaneteori
- Et sikkert hit på en faglig dag eller en temadag
Anders Colding-Jørgensen foredrag Mental sundhedsdag - Sæt fokus på vaner og mental sundhed
Dine kolleger er mere end medarbejdere. Mental sundhed er en meget vigtig del af trivslen på arbejdspladsen – men den er også vigtig, når man ser på det hele menneske. Derfor vælger mange virksomheder at sætte fokus på mental sundhed. Dette foredrag hjælper jer med at tage ansvar for den mentale sundhed, ved at give medarbejderne nogle værktøjer til at arbejde med deres uønskede vaner. Foredraget giver en introduktion til en vanerejse, som man derefter kan fortsætte på den gratis podcast, Vaneinstituttet.
Foredraget er til dig der vil:
- Holde mental sundhedsdag og eventuelt søge de 10.000 i tilskud. Læs mere på https://www.danmarksmentalesundhedsdag.dk/
- Yde omsorg for dine kolleger – også uden for arbejdstiden.
- Give en særlig håndsrækning til medarbejdere der trænger
Der kan sættes god tid af til spørgsmål og svar og det plejer at være en rigtigt populær del af foredraget.