Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Chris MacDonald

Bliv top-motiveret af en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere

Chris MacDonald

Foto: Just Human

Chris MacDonald

Top-motivator og inspirator.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Jeg har aldrig oplevet noget så inspirerende, motiverende og livsbekræftende som Chris MacDonald, han var helt fantastisk. Meget rammende og bramfri, og jeg og mange af Telenors Idrætsklubs medlemmer kan anbefale ham og hans foredrag 110 %. "

Margrethe Wilquin - Telenor Danmark Se alle referencer

Et foredrag med Chris MacDonald giver jer:

 • En særdeles benyttet og erfaren foredragsholder
 • Foredrag der efterlader enhver målgruppe med konkrete værktøjer
 • Et foredrag, der med garanti efterlader folk med masser af motivation, viden og grin
Uforpligtende forespørgsel på Chris MacDonald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Chris

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Chris MacDonald er en ekstremt erfaren foredragsholder, som formår at møde, gribe og inspirere sine deltagere med humor og sin autentiske personlighed. En aften i selskab med Chris består af gode grin med plads til selvrefleksion, og så er det en oplevelse I sent vil glemme.

Et foredrag med Chris MacDonald giver jer:

 • En særdeles benyttet og erfaren foredragsholder
 • Foredrag der efterlader enhver målgruppe med konkrete værktøjer
 • Et foredrag, der med garanti efterlader folk med masser af motivation, viden og grin

Ekspertindsigt i mental- og fysisk sundhed, motivation og modstandsdygtighed

Chris MacDonald er en inspirerende formidler med en unik evne til at belyse essentielle budskaber uden løftede pegefingre. Han har holdt over 5000 foredrag for verdens største virksomheder fra Maersk og Novo til Microsoft og Lego – alt sammen om, hvad der skal til for, at mennesket kan have det godt, og præstere godt, samtidig.

Chris er født i 1973 i Minnesota, USA og voksede op i Seattle. Han har boet i Danmark siden 1999, er kandidat i humanfysiologi og ekspert på mental- og fysisk sundhed, motivation og modstandsdygtighed. Derudover forsker og arbejder han tæt sammen med TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet i forbindelse med et stort videnskabeligt forskningsprojekt, som undersøger hvorvidt livsstilsændringer er effektive i behandlingen af type 2-diabetes.

Chris har en baggrund som topatlet. Han har været eliteroer på det amerikanske landshold, og i 2005 blev han nummer to i Race Across America, verdens hårdeste sportsbegivenhed; et 5000 km langt cykelløb over USA.

Over en årrække har han været fast skribent på Politiken og Berlingske, og omdrejningspunkt for en række populære tv-programmer på DR1, bl.a. “Chris på chokoladefabrikken”, “Chris på skolebænken”, “Chris på vægten”, “By på skrump”, “U-TURN – sidste chance”, og “U-TURN 2”.

Chris er forfatter til flere bøger, blandt andet “Ikke til forhandling” der udkom i starten af 2020, og blev mødt med entydigt gode anmeldelser. Derudover er Chris grundlægger af nonprofit-organisationen og bevægelsen “Just Human”, der hver dag arbejder for at forbedre sundheden og trivslen blandt børn og unge.

Chris ønsker gennem foredrag og Just Human, at give os alle et nyt perspektiv på os selv og vores mulighed for at forblive sunde, fysisk og mentalt. Book Chris MacDonald og oplev netop dette.

Læs mere på Chris MacDonalds hjemmeside.

Se foredrag med Chris MacDonald
Chris MacDonald foredrag

Koden til præstation og trivsel

Vi ved i dag, at mennesket ikke kan trives uden at præstere på en eller anden måde. Men i vores forjagede samfund ved vi også, at mennesket godt kan præstere uden at trives. Så hvad er nøglen til at præstere godt og have det godt, samtidigt?

Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på netop det spørgsmål. For vi har alle lyst til og behov for at præstere noget, men i vores moderne verden er præstation blevet et dagligt krav. Dertil kommer, at når vi præsterer intenst har vi svært ved at fungere rigtig godt socialt. Uheldigvis, for vores sociale relationer er helt afgørende for vores trivsel. Så hvordan balancerer vi vores indre behov med de ydre krav?

Spørgsmålet i kernen af alt er blevet: Er det muligt både at præstere og have det godt i en verden, hvor der ikke er langt fra præstation til stress, fra høj energi til ”jeg-orker-simpelthen-ikke-mere”?

I dette motiverende foredrag præsenterer Chris MacDonald os for svaret – et resultat af årelange samarbejder med topforskere og 20 års personlig rejse for at forstå menneskets dybeste behov. Altsammen har det udmøntet sig i Chris MacDonalds inspirerende formel for, hvordan vi kan øge vores kapacitet og præstere på højt niveau. Samtidig med, at vi passer godt på os selv.

Under foredraget vil Chris adressere videnskaben bag betydning af:

 • Sociale relationer: Den menneskelige hjerne er fundamentalt en social hjerne og har brug for at blive behandlet som sådan. At forstå de sociale faktorer, der ikke er til forhandling for hjernen, er afgørende, hvis vi som individer eller organisationer vil have gode odds for at kunne præstere godt med en sund hjerne
 • Energihåndtering: Søvnforskningen har de sidste årtier udforsket hjernens og kroppens dybeste fysiologiske behov, og dens opdagelser fortæller os en klar historie: Enten forstår og investerer vi i vores energi og restitution, eller vores hjerner, kræfter og relationer betaler prisen
 • Mental indstilling: Attitude er ikke alt, som vi ofte har hørt. Til gengæld har vores mentale indstilling en væsentlig effekt i forhold til, hvordan vi håndterer modgang, udfordringer og andre mennesker
 • Balancen mellem udfordringer og stress: I en verden, hvor stress er både et buzz-ord og et skelsættende problem, er det vigtigere end nogensinde at forstå den videnskabelige forskel mellem udfordringer og stress

Dette er ikke et foredrag baseret på pep-talk og holdninger. Det er en tankevækkende rejse ind i den videnskabelige verden bag præstation og trivsel. Et foredrag, der vil føre jer gennem videnskabens største opdagelser og udstyre jer med de redskaber, der ligger bag at have det godt – og at præstere godt.

Chris MacDonald foredrag

Sund energi & motivation

Følelsen af at have energi til at gøre de ting, vi gerne vil i livet, er en af de bedste følelser, vi kan have som mennesker og på den anden side hvis vi ingen energi har, bliver alt mere op ad bakke, end det behøver at være.

Det er naturen, der har bestemt vores behov. Derfor er visse ting bare ikke til forhandling, hvis vi vil have det godt. Og naturen har vist os, præcis hvilke ting. Men motivationen til at få opfyldt de behov er en dark horse. Den har en kæmpe kraft, men er svær at styre.

Chris punkterer myten om, at det er ”lysten, der driver værket”, og han deler med skøn selvironi sin inspirerende strategi for, hvordan vi som individer og organisationer sikrer, at de afgørende og ufravigelige ingredienser bag sund energi og motivation er på plads.

Under foredraget vil Chris komme ind på:

 • Videnskaben bag motivation: Hvis ikke lysten driver værket, hvad gør så?
 • Energihåndtering: God fysisk energi er afgørende for, at vi kan fungere optimalt. Få ny og vigtig viden om søvn, og motion som de vigtigste redskaber, der skaber sund energi
 • Sociale relationer: Vi har brug for gode sociale relationer for at trives i hverdagen. Det sociale spiller en større rolle for os, end vi aner. Vi er hinandens vigtigste signal om tryghed

I dette medrivende og tankevækkende foredrag vil Chris MacDonald præsentere de dybeste opdagelser fra de sidste 50 års forskning bag sund energi og motivation. Opdagelser, som kun i meget få tilfælde er nået frem i populærvidenskaben og ud i de gængse pep-talks om motivation. Opdagelser der, når man forstår dem, kan skabe en dramatiske ændring i, ikke bare i vores egne liv, men også i vores arbejde og sociale grupper.

Dette er ikke et foredrag om broccoli, løbeture og quick fixes, det er en rejse tilbage i vores evolutionære historie; en rejse der med humor og store aha-øjeblikke afdækker, hvorfor vi mennesker er udstyret med præcis de behov, vi har. Og hvordan vi nemmest opfylder dem.

Chris MacDonald foredrag

Et foredrag om søvn og så meget mere

Vi ved i dag at søvn er fundamentet for vores trivsel, sociale liv og helbred. Men vi ved også, at mange mennesker ikke sover særlig godt. Selvom det kan føles som om lige netop søvnen er uden for vores kontrol, så er der en masse vi kan gøre for at hjælpe den på vej. Men hvad er så nøglen til at få bedre styr på søvnen? Og hvorfor er søvn så vigtig?

Chris MacDonald har brugt de sidste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på netop de spørgsmål. I dette inspirerende og tankevækkende foredrag præsenterer Chris os for svaret på menneskets behov, når det kommer til søvn og at få en god nats søvn de allerfleste nætter. Men fokusset er bredere end bare den gode søvn, for søvn hænger sammen med vores sociale adfærd og vores mindset.

Under foredraget vil Chris komme ind på:

 • Søvnens faser, eftermiddagslur, hvile, at det er normalt at vågne i løbet af natten
 • Hvorfor søvn er vigtig og hvad der er at vinde ved tilstrækkelig søvn
 • Lys, koffein, alkohol og alder i forhold til de søvnregulerende mekanismer
 • Søvnråd som giver mening i forhold til vores biologi og fysiologi

I Chris’ hænder bliver tungt videnskabeligt stof gjort forståeligt og relevant. Og søvnen bliver sat ind i en større kontekst.

Glæd jer til et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange tanker og gode grin både undervejs – og i dagene efter.

Chris MacDonald video

Få et indtryk af Chris MacDonald som foredragsholder

Når det gælder den sunde og aktive livsstil er Chris MacDonald foregangsmand. Han besidder unikke evner til at inspirere sine tilhørere, om det er til et foredrag eller et kursus, og formår at give dem et kærligt spark bagi – uden løftede pegefingre. Det er blandt andet derfor, han er blevet verdenskendt i Norden for at slå et slag for den sunde livsstil.

Se foredrag med Chris MacDonald

Referencer

Fantastisk, levende, fagligt og humørfyldt. 1300 personer var meget, meget tilfredse. Chris MacDonald er top-professionel og giver sig 100%.

Merete Lorentsen

Randers Kommune, Afd. Børn

Vi har haft fornøjelsen af Chris til tre oplæg, og alle tre blev afviklet topprofessionelt og med stor indsigt og humor. Han kan helt klart stadigvæk levere varen :-)

Jette Feldthaus

Kalundborg Kommune

Fantastisk inspirerende, simpelthen. :-) Chris MacDonald fik alle med, også dem, der inden foredraget var lidt skeptiske, og troede at de skulle høre "sundhedsguruen over alle sundhedsguruer".

Dorthe Pape

Novo Nordisk A/S

Fantastisk foredrag med meget relevant viden og information blandet med god underholdning og grin. Kan varmt anbefales til alle andre, da Chris er så dygtig til at tilpasse til målgruppen.

Nana Kallesøe Hansen

Novo Nordisk A/S

Perfekt. Med en god kombination af god humor. Har fået ros blandt kolleger her, og vi glæder os allerede til næste gang.

Tina Nielsen

SKAT

Det var fantastisk godt. Chris var både meget "personlig" og ligetil over for deltagerne inden og efter kurset (gik rundt og sagde goddag, farvel og var meget åben mht. billeder og autografer), og 100% på da han leverede foredraget.

Eva Maria Kretschmar Pedersen

Københavns Kommune, Socialforvaltningen

Han overgik vores forventninger. Utrolig behagelig og løsningsorienteret. Tog sig rigtig god tid til at imødekomme borgerne.

Sven-Erik Lauridsen

Rudersdal Kommune

En meget dygtig formidler, som kan kunsten at forklare komplekse budskaber på en "simpel" måde.

Jens Thiel

TEKNIQ

Megen professionel håndtering fra Chris MacDonalds side; ankom 2 timer før han skulle gå på for at få styr på generel praktik samt for at overhøre de andre oplæg som han efterflg. kommenterede i sit foredrag. Et meget motiverende og relevant foredrag hvor han formåede at engagere de internationale studerende og fastholde deres interesse.

Dorit Kjærulff Torp

University College Nordjylland

Chris MacDonald forstod at tilpasse sit foredrag til både arrangør (Kræftens Bekæmpelse) og publikum.

Flemming Simested

Kræftens Bekæmpelse, Vejen

Chris MacDonald forstod (som altid) at formidle et budskab på en humoristisk måde uden at det blev plat. Det er tydeligt, at han har en stor viden, så der er belæg for det, han siger. Han har ingen løftede pegefingre men giver alligevel - og måske netop derfor - tilhørerne mod på at gå i gang med nogle sundhedsfremmende tiltag. En foredragsholder, der er virkelig inspirerende og underholdende.

Jette Chouhan

Viborg Kommune, HR og Kvalitet

Chris er fantastisk, inspirerende, underholdende, intens og professionel. En virkelig dygtig foredragsholder.

Camilla

ISS

Chris var meget inspirerende, nærværende og havde tid til at tale med mange, også i pausen.

Maj-Britt Otto

Vordingborg Kommune

Chris leverede et meget inspirerende og energifyldt foredrag online og var yderst professionel både før, under og efter.

Vibeke Skovby Molin

AP Pension

Super inspirerende foredrag. Løftede energiniveauet helt fantastisk, hvilket var præcis hvad vi ville opnå.

Camilla Lercke

Danske Bank

Et foredrag af høj kvalitet, og et rigtig godt samarbejde med Chris.

Maria Glud Nielsen

Favrskov Kommune, Ældresektoren

Jeg har hørt foredraget flere gange, og denne gang valgte Chris MacDonald en lidt alvorligere afslutning. Det virkede meget stærkt - specielt fordi man havde fået lattermusklerne rørt meget tidligere på aftenen. Der har været mange positive tilbagemeldinger fra medarbejderne!

Lisbeth Langdahl Bruun-Jensen

Faaborg-Midtfyn Kommune

Chris er nærværende. Man kan tydeligt mærke, at dem, han taler til, har en betydning for ham. Hans budskab er oprigtigt ment, og han har et oprigtigt ønske om at skubbe til og motivere hver enkelt person i rummet. Fra deltagerne på temadagen har vi fået tilbagemeldinger, hvor de med et smil på læben har sagt, at det er sundt og godt at få et puf til at komme i gang. De har hørt og forstået budskabet og kan gengive konkrete ting fra foredraget, som har ramt netop dem. - Det er en ikke uvæsentlig faktor og spot on ind i formålet for vores temadag.

Dorte Grosen

Aarhus Kommune

Chris var forrygende og ramte spot on i forhold til vores intention med at book ham. Han gav sig tid til at snakke med de medarbejder der ønskede det i pausen og efter foredraget. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra medarbejderne på foredraget.

Jette Kristensen

Ammeraal Beltech Modular A/S

Chris er bare super, super sympatisk, sjov, inspirerende, motiverende og ganske enkelt et fantastisk menneske.

Britt Thorhauge

Biogen Idec

Super godt, alle var meget positivt overraskede over hvor morsom Chris var, aldrig er der blevet grinet så meget!! Ikke engang da vi havde Frank Hvam på besøg, og samtidig, skal man ikke tage fejl af, at Chris også fik formidlet sit budskab. Godt gået! Han var også rigtig sød til at blive bagefter og skrive autografer, og stille op til diverse foto-shoots, imponerende at han orkede. Mere end pengene værd!!

Karina Ryborg

Den Danske Dyrlægeforening, Sektion vedr. Hund, Kat og Smådyr

Det er sjældent at møde et menneske, der er så videnklog og livsklog på samme tid. Videnskab, psykologi og livsvisdom i samme fortælling. Samtidig er det sådan, at han både taler om energi og livsglæde og spreder energi og livsglæde. Stort!

Finn Tarpgaard

Efterskoleforeningen, Region Midt- og Vestjylland

Super godt og underholdende foredrag. Chris er ganske enkelt fantastisk.

Bente Søndergaard

Vestjyllands Andel

Hylende morsomt! Han rammer bredt, alle kan være med. Han kommer helt ud over scenekanten og vi havde bare lyst til, at han blev ved en time til. Specielt pigerne. :O)

Anja Nielsen

Slagelse Kommune, Entreprenørservice

Vildt godt, lærerigt og enormt underholdene foredrag. Vi har kun fået rigtig mange positive tilbagemeldinger. Vi fik alle sat rigtig godt gang i lattermusklerne og der var gang i den lige fra start til slut. Rigtig go’ aften og Chris MacDonald var helt nede på jorden, gav sig tid til at tale og skrive autografer med alle, der ønskede det, både i pausen og efter foredraget. Kun ros og en stor tak til Chris her fra Gårslevhallen. :O)

Sanni L. Kyed

Foreningen Gårslevhallen

Fantastisk foredrag - sjovt og lærerigt

Sanni Kyed

Foreningen Gårslevhallen

Fantastisk energibombe, giver et kick for resten af dagen og noget at arbejde med bagefter.

Vicki Mikkelsen

Per Aarsleff A/S

Kanon-foredrag, med en yderst levende og engageret foredragsholder, der virkelig havde sat sig ind i netop vores behov, og ramte plet!

Thomas Bloch

Fredericia Kommune, Plejen i Fredericia

Chris levede 100% op til forventningerne og leverede varen til alles fulde tilfredshed!

Vivi Pedersen

Chr. Hansen A/S

Chris er alletiders foredragsholder. Kommer med meget spændende og indholdsrige informationer på kort tid. Information, som giver stof til eftertanke. Kommer ud med sit budskab på en god måde, så man vil huske og tænke længe på det sagte. Er samtidig rigtig god til at formidle emnet på en sjov og god måde. Man kan sagtens se billeder for sig, af det han beskriver og taler om.

Heidi Skaaning

OUH, Svendborg Sygehus

Stor oplevelse med en meget engageret og dynamisk Chris MacDonald. Kun positive tilkendegivelser fra deltagerne. C. M. kom fint i dybden med emnet, så der var stort udbytte til alle.

Ida Grex

De kommunale Tandplejer i Region Nordjylland

Vi havde meget store forventninger til underholdningsværdien og alvoren i Chris MacDonalds foredrag, og begge dele blev indfriet til fulde.

Carsten Stanley Mortensen

Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen

Medarbejderne kedede sig ikke. Der var megen latter og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. Vi fik utrolig mange informationer på meget kort tid. Chris er meget dygtig, kommer fint til aftalt tid. Virker meget positiv og venlig. Er meget god til at snakke med alle. Og hans stand-up-show er ekstraordinært godt.

Kirsten Azuz

Arla Foods, Birkum Ost

Chris er jo en fantastisk foredragsholder. Han havde en god evne til at fastholde elevernes opmærksomhed ved det første foredrag, og ved det andet for de voksne var der vist flere, som havde ondt i kæberne over at grine så meget.

Andrijana Brinch

Nordby Skole i Fanø Kommune

Han er jo en ren stand-up-komiker. Han forstår at levere de vigtige budskaber på en meget underholdende måde og med en god selvironi og god timing. Er dygtig til at fastholde deltagernes opmærksomhed hele vejen.

Lisbeth Lund Jensen

Hillerød Kommune

Jeg bookede Chris MacDonald på opfordring fra en kollega, og jeg havde ikke selv set ham live før, men kendte ham fra tv. Chris var på alle måder fantastisk og over forventning. Jeg var især positivt overrasket over, at han var så morsom, og at folk grinede så meget. Det var et perfekt foredrag til vores arrangement.

Kasper Duus

Syddansk Universitet

På trods af at det er tredje gang indenfor tre år, at jeg er til foredrag med Chris, er jeg glædeligt overrasket over hvor lidt af materialet, der er gået igen fra gang til gang. Dette selvom temaerne har været tæt forbundne. Chris har en energi, der smitter og er god til at formulere svært håndgribelige ting så alle kan være med.

Kaspar Liebst Bundgaard

CPH WEST

Chris er en fremragende foredragsholder. Han formåede, at fastholde vores opmærksomhed under hele foredraget og levede til fulde op til vores tårnhøje forventninger.

Dorthe Kallehauge

Serviceforbundet, Urmagerne og Optikerne

Vi var meget tilfredse med Chris Macdonald . Vores borgere har givet meget positivt feedback. Han var meget lyttende , og selve hans optræden var meget tilrettelagt ud fra hvordan vores borgere oplever deres verden . Så kun stor ros herfra

Kitt Engelbrecht

Holbæk Kommune

Chris holdt et virkelig godt og fængende foredrag, som appellerede til et bredt publikum. Han gav sig også tid til at tale med vores elever efterfølgende - det var en rigtig god oplevelse.

Tina Maahn

Vesterbølle Efterskole

Har fået mange meget positive tilbagemeldinger - han var både sjov og meget vedkommende.

Gitte Olsen

Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Chris gjorde et fantastisk stykke arbejde. Han formåede at sparke energi ind i en sal med 700 deltagere og løbende linke til vores interne faglige præsentation, som havde være umiddelbart inden. Vi var MEGET tilfredse med Chris' performance.

Louise Uggerhøj Kornerup

NNIT A/S

Chris formåede at ramme alle med god energi og et relevant oplæg, der var tilpasset vores ønsker.

Michael Bruhn

PFA

Super foredragsholder. Fuld af energi og entusiasme og var god til at holde os i gang. Fantastisk aften.

Vibeke Uhre

Aarhus Universitet

Chris er en bemærkelsesværdig foredragsholder - man fristes til at kalde hans foredrag en performance. Den efterfølgende evaluering af konferencen, hvor han var med, viste meget stor tilfreds ham.

Calle Tresselt

KAB

Kun positive tilbagemeldinger fra deltagere. Meget professionel tilgang fra Chris - også før og efter selve foredraget.

Allan Hedegård

Holstebro Iværksætterforening

Det øger troværdigheden meget, at Chris MacDonald er forsker. Man kan mærke, at han ved, hvad han taler om. Derudover er han en blændende formidler

Helge Markussen

Viborg Katedralskole

Et sprudlende sjovt og energifyldt foredrag, der faldt i rigtig god jord hos vores medarbejdere. Vi kan helt klart anbefale Chris og hans foredrag.

Stine Friis Dybdal

Dansk IngeniørService A/S

I følge vores evaluering af vores fællesmøde med CM er der stor tilfredshed blandt alle deltagerne. (ca. 180 personer)

Anne Mette Gaardsdal

Center for HR, Region Hovedstaden

Chris var velforberedt, meget flexibel og leverede et foredrag om det emne som vores HR-direktør bad ham om umiddelbart før han gik på. Og han gjorde det med masser af humor.

Melanie Chambers

CSC Danmark A/S

Udpluk fra evalueringerne: Nytænkning, samarbejde, energiboost, Trivsel "Chris MacDonald er fantastisk - man bliver fuldstændig opslugt"

Susanne Kabel

Københavns Kommune - Center for familiepleje

Vi havde fulde huse til foredrag med Chris MacDonald i Lemvig Sundhedhus. Chris var virkelig velforberedt, og formidlede forskning på en både indlevende og humoristisk måde.

Maria Berwald

Lemvig Kommune

Det var aldeles fremragende.

Søren Frøstrup-Agger

Børnehuset Kærnen

Meget positiv tilbagemelding fra deltagerne, der synes det var en fantastisk oplevelse. Stor ros til Chris MacDonald og hans store engagement. Meget veloplagt og forberedt.

Malene Møller Christoffersen

Aalborg Universitetshospital

Meget inspirerende og lærerigt. Norske, svenske og finske kolleger var også begejstrede.

Bente Thorup

Kosan Gas

Chris er en fuldstændig eminent foredragsholder!! Han er yderst velforberedt og formår at fange sit publikum

Karina Waage-Jensen

FOF Københavns Omegn

Jeg vil bare lige sige at der var mange der virkelig fik en dejlig oplevelse, Chris er en fantastisk foredragsholder han får folk til at leve med.

Alex Kristensen

Coop Idræt

Professionelt og god udholdning, meget indholdsrigt og tankevækkende. Rigtig god oplevelse.

Allan Thomsen

Novo Nordisk medarbejderforening

Chris MacDonald sørgede for et fremragende foredrag med masser af energi og nærvær. Han forstod at tale ind i vores kontekst, således deltagerne følte sig set og hørt. En utrolig god oplevelse, som vi bestemt kan befale til andre virksomheder.

Charlotte Dalgaard Petersen

Copenhagen Business Academy

Chris MacDonald leverede et forrygende foredrag, han var sjov med dybde. Chris havde sat sig godt ind hvem han stod overfor og ramte spot on. Der var godt gang i de godt og vel 300 deltagere. Chris stillede ydermere op til både foto og snak både i pausen og efter foredraget, hvilket rigtig mange benyttede sig af.

Jette Boel

Socialpædagogerne Østjylland

Chris MacDonald holdte et virkelig godt og sjovt foredrag. Derudover var han meget professionel på en virkelig usnobbet måde :-)

Mille Stilling Vind

HK Østjylland

Har hørt Chris flere gange før og han leverer bare HVER gang - første gang jeg hørte ham på engelsk og foran en meget blandet gruppe ledere fra hele verden. Chris og jeg havde haft et kort brief kald to uger før han skulle på og han formåede virkelig at fange pointerne, så hans foredrag passede perfekt ind i det vi gerne ville. Han var klart højdepunktet for deltagerne på de to dages konference vi havde - så målet om at "end on a high" blev i dén grad indfriet.

Kathrine Hesner

GN Audio/Jabra

Chris MacDonald var Veloplagt, venlig og superprofessionel og leverede 6 styks foredrag, der ramte plet i forhold til målgruppen.

Mikael Mølgaard

Danske Fysioterapeuter

I Danmark er Chris formentlig bedst kendt for sin viden indenfor sundhed og helse. Men hvad de fleste ikke ved er, at Chris har en dyb videnskabelig baggrund og viden inden for motivation og adfærd blandt individer og teams. Det var med udgangspunkt i de egenskaber Chris deltog på vores salgs kick-off med 400 deltagere. Ud over at være en dygtig formidler og have et højt energiniveau formåede Chris at binde dagens budskaber sammen med viden og teori omkring sine kerneområder. Chris var særdeles veloplagt og tilbagemeldinger fra deltagerne var meget positive – og i dagene efter kick-off var der blandt medarbejderne mange referencer til Chris’ indlæg. Jeg har oplevet Chris på en scene flere gange før – og han svigter aldrig. Er altid super professionel og nærværende, og har med tiden udvidet sit repertoire til at gå langt ud over det han er kendt for på TV

Christian Herbert

Lemvigh-Müller A/S

Vi havde booket Chris MacDonald til vores Fælles Fagdag - et stort event med over 35 kurser og workshops, hvor over 700 medarbejdere deltog fra tandlægen.dk. Vi er en tandlægekæde med 48 klinikker fordelt rundt omkring i Danmark. Foredraget var "Koden til præstation og trivsel", det var helt igennem fantastisk. Det var lige den afslutning på vores dag, som vi havde brug for. Emnerne han tog op var super relevante, gode og tankevækkende. Der var super super god stemning i salen, og deltagerne havde en fest – med masser af grin! Vi er meget tilfredse.

Susanne Bunkenborg Holbech

tandlægen.dk

Chris er en meget behagelig sjæl at holde et arrangement med. Han sagde velkommen til alle deltagerne til eventet, hvilke gav deltagerne et rigtigt godt start på en god aften.

Sif Klemp

Gigtskolen

Foredraget var utrolig godt og Chris var meget nærværende. Alle delagere var meget begejstrede.

Katrina

VUC og HF Nordjylland

Det var super godt.

Heidi

John Jensen VVS A/S

”Chris er en gave af de sjældne”. Vi gav vores samarbejdspartnere i ”Aktiv Fritid” en meget tidlig julegave! Og tænk sig, at det rent faktisk er muligt at indkøbe den samme gave til 150 forskellige personer, og at alle som én bliver jublende lykkelige for den! Sådan en gave var Chris for os, og vi er ham dybt taknemmelige for det. Han gav vores vigtige samarbejdspartnere en uforglemmelige oplevelse, som bare ramte spot on og som også ramte folk lige i hjertet. Hans præstation var i særklasse – skarpt, målrettet og super humoristisk. Noget der helt sikkert har sin rod i hans pertentlige forberedelse – intet var overladt til tilfældighederne! Chris var lige den gave, som vi gerne ville give vores vigtige samarbejdspartnere, som tak for den store indsats de gør med kommunens socialt udsatte børn og unge i deres arbejdsliv- som fritidsliv. NB: Udover en superpræstation på scenen, så gjorde han det mindst ligeså godt udenfor scenen. Her gav han sig god tid til både at tale med gæsterne og stille op til fotosessions – og havde sjældent set evne til at være til stede. Nå ja, så var han den første der kom og den sidste der gik - og gav her hånd og bød velkommen og sagde farvel til samtlige gæster.

Karin Schwartz

SSP

Meget inspirerende foredrag, der var tilpasset vores sundhedsprojekt.

Bente Hauberg

Vestergaard Company A/S

Alle vores forventninger blev indfriet og mere til. Vi har alle fået gode håndgribelige værktøjer i vores arbejdsliv og privatliv. Flere af vores kollager har taget søvn-emnet til sig.

Helle Ekelund Kristensen

Interdan

Super fed oplevelse at have besøg af Chris MacDonald til vores 180 efterskoleelever og deres forældre. Han fangede alles opmærksomhed fra start til slut, og han brændte skarpt igennem med sit budskab. Foredraget fyldte meget i de følgende dage for både elever og medarbejdere, og der var masser at tale om.

Anders Vind

Brøruphus Efterskole

Et meget medrivende foredrag, hvor alle vores medarbejdere fik en eller flere "take away". Vi blev både underholdt, og vi fik alle noget at tænke over ... Chris MacDonald kan varmt anbefales.

Linda Kaspersen

Endress+Hauser A/S

Chris var god til at få emnet gjort spændende og ikke mindst underholdende.

Cæcilie Klavsen

Isabella A/S

Fuldstændig fantastisk

Vibeke Kilde

FGA

Oplysende, vedkommende og morsomt.

Sanne Dinesen

3M a/s

Chris ramte lige præcis det som vi ønskede, stor ros til ham. Positive overrasket over, at Chris blev efter foredraget og svarede på spørgsmål fra salen (gik faktisk på scenen igen), han svarede også de deltagere, som henvendte sig til ham, da han var ved at pakke sit grej sammen.

Helga Hartmann

Region Nordjylland

Chris var relevant, hjertelig og super faktabaseret i sin tilgang - både i forberedelserne til oplægget og under selve "showet". Hans enthusiasme er smittende og vi endte med at lave hele programmet for dag 2 om, så vi havde ordentlig tid til at snakke om de ting, Chris havde lært os. Chris har en fantastisk gennemslagskræft og viste igen, at han er villig til at gå den ekstra mil! Vi vil meget gerne booke ham igen - men næste gang gerne en hel dag, for han har SÅ meget at byde på :)

Theresa Dahl

The LEGO Group

Vi har et fantastisk samarbejde med Chris MacDonald, han leverer et super godt, inspirerende og motiverende foredrag.

Bente Egsgaard-Fjord

Affectum ApS

Det var et rigtig fint oplæg med rigtig fine pointer - meget inspirerende! Og Chris er fantastisk oplægsholder - gode faglige pointer, der på samme tid er spækket med humør - uden at det faglige går tabt. Han formår at gøre det vedkommende og interessant.

Rikke Linck

Sofiebo

Chris gjorde alt for at få vores arrangement til at blive en succes. Vi havde deltagelse både fysisk og online, og det er altså en svær disciplin at få begge dele til at spille. Men vi fik super gode tilbagemeldinger fra både de fysisk fremmødte og deltagerne online. Chris forstår bare at kombinere spændende viden med humor, så alle ligger flade af grin, og samtidig er der virkelig gods i informationerne, der er med til ændre ens måske lidt konforme opfattelse af det gode liv.

Anne Mette Gottlieb

Siemens Gamesa Renewable Energy

Inspirerende, motiverende, sjovt og med masser af energi. Virkelig godt! De største anbefalinger her fra.

Glennie Mäkinen Maibom

Sports Connection | Skechers

Inspirerende, underholdende, livsbekræftende, oplysende. Simpelthen godt.

Marianne Steenstrup

21-5 A/S

Chris Macdonald var meget underholdende, samtidig med at vi blev klogere på trivsel, fælleskab og sundhed.

Rasmus Strudsholm

SOSU Syd

Energisk vidensboost. Chris var både underholdende og energisk, men ikke mindst leverede han masser af relevant viden om 'at passe på sig selv og hinanden' i en mere og mere hektisk hverdag.

Michael Christiansen

Mariagerfjord Erhvervsråd

Han var utrolig levende og vedkommende. Det var så tydeligt at han var vel forberedt og en meget skarp og erfaren foredragsholder. Han brændte igennem hos både unge og ældre og vi har bare lyst til at høre ham igen.

Lise Klausen

Stepping Friskole

Jeg havde høje forventninger, og de blev mere end indfriet. Vi var ret forskellige målgrupper, og Chris MacDonald formåede at gøre det relevant og fængende for os alle. Her et godt stykke tid efter, hører jeg fortsat medarbejdere citere fra foredraget. en rigtig god og lærerig aften.

Anja Athar

Grønnevang Skole

Chris leverede et fagligt velfunderet oplæg på en utrolig inspirerende og humoristisk måde. Vi gik alle derfra med ny viden omkring trivsel, livets ligning og et nyt fælles sprog omkring 'farvede heste' :) Foredraget får vores bedste anbefaling.

Gitte Vejs Thisgaard

Palsgaard A/S

Meget inspirerende og tankevækkende.

Anne-Mette Reeckmann

Privatskolen I Frederikshavn

Chris var framragende. Jeg har fået rigtig mange tydelige tilbagemeldinger på at det både var top relevant og top underholdende :-)

Søren Wadt

Holte Skole

Foredraget var indholdsrigt med solid substans, begavet og samtidig underholdende på et niveau der overgår de fleste stand up komikere. Der blev draget relevante paralleller til virksomheden og medarbejdernes hverdagssituationer. Så på alle måder et utrolig vellykket indslag.

Erik Yde Larsen

Vils Entreprenørforretning A/S

Som altid leverer Chris bare - og denne gang på engelsk. Har kun fået fantastisk feed back fra mine kolleger.

Karina Weeke

Sandoz

Chris MacDonalds indsigt i vores grundlæggende behov for at føle os trygge i gruppen. Vores behov for hinanden for at kunne overleve og udvikle os, både fysisk og mentalt. Sammenholdt med hans utroligt store engagement og energi og hans fantastiske humoristiske sans. Gør at hans optræden blæser en bag over, i et væld af forundring, genkendelse og overgivelse. Man føler sig tryg i Chris selskab ;-)

Flemming Bruun

Uddannelsesforbundet ved Mercantec

Chris leverede over de i forvejen meget høje forventninger. Det er til stadighed enormt imponerende hvordan Chris kan gøre sit standard foredrag så personligt og tilpasses relevante tilhørere. Vi var alle betaget, underholdt og i meget høj grad inspireret. Tusind tak!

Kasper Hansen

Bristol Myers Squibb

Han leverede alle 3 gange - han var virkelig og talte meget ind i vores hverdag. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på hans besøg.

Susanne Radich-Holde

NRGi

Super relavant, underholdende og energisk foredrag.

Rikke Frejo

Vattenfall

Et super inspirerende foredrag der giver stof til eftertanke

Jette Rasmussen

Polytech

Det var et rigtig godt foredrag og Chris er bare super behagelig, inspirerende, humoristisk og rigtig god til at formidle budskabet så han når ud til alle! Mega godt :-)

Britta Pedersen

Hatting A/S

Vi har kun hørt positiv feedback på Chris Mcdonalds foredrag og folk er vilde med ham. Vi vil høre folk ad om de kunne tænke sig høre ham igen, og vender snart tilbage.

Rana Osman

MSD

Chris MacDonald havde været super god til at lytte til temaet for vores arrangement og tilpasset sit oplæg efter vores dagsorden. Han var selvkørende, behjælpelig da vi havde IT-problemer og holdte et super godt og livligt oplæg.

Ronja Jørgensen

Randers Sundhedscenter

Det var et fantastisk oplæg Chris leverede, masser af faglig dybde i emnerne, som blev serveret på et humoristisk og lettilgængelig måde.

Peter H S Kristensen

Socialpædagogerne Nordjylland

Rigtig god dialog om til arrangementet. Selv små spørgsmål blev der taget hånd om. Mødet med Chris MacDonald, var også rigtig godt.

Benedikte Dalgas

Lollands Bank

Virkelig godt, hvor Chris begejstrede, motiverede og alle har taget noget med sig hjem. Det har givet anledning til mange snakke efterfølgende i vores frokoststuer.

Lasse Thulstrup

Hospitalsenhed Midt. Neurologisk afd. (VCR)

Fantastisk - Chris kom helt ud over scenekanten. Virkelig en god oplevelse.

Anette Diamant Hein

Scandinavian Tobacco Group A/S

alt kørte på skinner, takke være god forberedelse fra alle involveret

Rene Brodersen

Trustpilot

Super inspirerende, interessant krydret med en masse gode grin og a-ha oplevelser. Man blev helt høj af foredraget og satte sig selv en del nye, realistiske mål for en sundere fremtid.

Bettina Meiling-Nielsen

TeleBilling A/S

Det oversteg LANGT vores forventninger. Chris MacDonald var fuldt til stede og havde 400 tilhørere i sin 'hule hånd', han var meget levende og er som født til stand-up.

Henriette Rieks Klinggaard

AOF Østfyn

Vi har fået rigtige mange gode tilbagemeldinger fra vores deltagere. Både omkring foredraget og efterfølgende ved salg af bøger.

Yvonne Lehm

M3 User Group Denmark

En helt igennem fantastisk oplevelse, hvor Chris MacDonald gav sig helt og aldeles. Mange af mine kolleger har allerede givet positive tilbagemeldinger omkring foredraget, så det levede helt op til vore forventninger. Dejligt med et break midt på dagen i en ellers travl hverdag.

Else-Marie Vagtborg

LEGO Engineering

Chris, du inspirerer os. Tusind tak for et forrygende foredrag, hvor alvorlige budskaber blev præsenteret på en positiv og let måde. Alle morede sig men forstod alvoren. Tusind tak. du har fået mange nye fans, som sikkert vil booke dit foredrag til diverse arrangementer rundt om i Danmark.

Jeanet Lehmbeck

Opto Gruppen

Det var super godt, meget morsomt og levende; Chris havde hele salen med sig - dette kunne ikke ønskes bedre! Han var så sød at blive bagefter og skrive autografer/små tekster, og folk stod i kø en halv time pga. dette, så populær var han. Vi havde stand-up bagefter i en halv time, og denne komiker kunne virkelig ikke følge med Chris.....Chris er den bedste, han styrer, nogle troede sågar han var stand-up-komiker. :-)

Karin Larsen & Anja Dahl Andersen

Føtex Varde

Et forrygende foredrag, som både var motiverende og inspirerende. Chris har virkelig givet os noget. Deltagerne har efterfølgende brugt tpl - moo - p.u og meget mere. Jeg tror at sådanne oplæg fra dygtige foredragsholdere, virklelig er noget, der batter.

Linda Thomsen

Esbjerg Kommnune, Sundhed & Omsorg

Super. Tilpasset målgruppen i overlegen grad. Verdensklasse. Selvom vi lever af at formidle viden, kunne vi lære meget af Chris MacDonald.

Frank Andersen

Vestjydsk Handelsskole

Chris MacDonald er god til at komme helt ud over scenekanten og ud til den enkelte medarbejder. De fleste gik hjem med et smil på læben og god inspiration til måske at ændre lidt på egne sundhedsvaner!

Birte Friis Skytte

Odsherred Kommune

Chris MacDonald levede 100 % op til de forventninger vi havde, og han ramte hele målgruppen med sin super gode evne til at formidle sine budskaber, så alle kunne forstå dem. Hans engagement og humoristiske indgangsvinkel gjorde hele foredraget utroligt underholdende og levende.

Lone Mathiasen

Dansk Energi

Meget aktuelt og relevant. En mand med karisma, han er morsom og samtidig er det hele meget levende og lærerigt. En blanding af stand-up og foredrag. Alle kolleger gav udtryk for stor tilfredshed også dem, der på forhånd var lidt skeptiske.

Joan Staun

Taleinstituttet Aalborg

Chris i hopla. Mødte i god tid og var meget velforberedt. Det er længe siden man har grinet så meget i 2 timer samtidig med man fik noget at tænke over. Vi glemmer nok ikke sådan lige Chris' tegninger af en hest og hans ko på flipoveren. Meget engageret og kom virkelig ud til ALLE. Superaften.

Kennet Høy

Primo Danmark A/S

Chris levede mere end op til forventningerne. Et utrolig godt foredrag, givende og meget humoristisk. Jeg har aldrig tidligere modtaget så positive tilbagemeldinger fra medarbejderne. Det bedste foredrag vi endnu har tilbudt vores medarbejdere.

Frits Christensen

Arresthuset i Odense, Kriminalforsorgen

Super god oplægsholder, der formidler sit budskab klart og enkelt - og humoristisk - uden at være fald-på-halen komik!

Birgitte Foged Christensen

Boligselskabernes Landsforening

Fantastisk underholdende og lærerigt foredrag. Vi havde 300 tilhørere, de var vildt begejstrede og efterlyser et nyt arrangement.

Anne-Lise Christoffersen

AOF Gundsø

Der har ikke været en eneste negativ tilbagemelding. Det er væltet ind med tilmeldinger til foredragene og det er væltet ind med positive tilbagemeldinger fra dem, som har set foredraget. Folk er rejst langvejs fra for at høre ham. Han er en super formidler, en sød og venlig person og meget nærværende. Han skaber begejstring.

Dorte Schjønning

SKAT, Nordjylland

Super energi, og en kompetent person, der havde tilhørerne i sin hule hånd.

Henrik Læsø

Firmatrim

Vi gik alle mere glade hjem fra foredraget end da vi kom. Iflg. mine kolleger var det et rigtig godt boost at få, både psykisk og fysisk, så vi er meget motiveret til det nye år mht. vores planlagte nye tiltag, til både psykisk og fysisk sundhed. Vi kan og vil anbefale Chris til andre, der måtte være interesserede.

Susanne Liberoth

Radiologisk afdeling, Nyborg Sygehus

Det var meget, meget inspirerende og meget personligt, forstået sådan, at han er god til at inddrage sig selv og samtidig relatere til IKEA. Alle medarbejdere har været meget begejstrede for foredraget og overrasket over hvor godt han bruger humor til at formidle sit budskab, og samtidig har det videnskabelige grundlag på plads, hvilket understøtter foredraget. Stor tak til Chris, der på trods af ødelagt bilrude, kører 4 timer for at komme til Aalborg og inspirere os.

Mathilde Møhring

IKEA

Fantastisk godt og inspirerende, har kun fået gode tilbagemeldinger.

Charlotte Frøsig Hansen

Sundhedsplejen, Dragør Kommune

Helt bestemt et foredrag, som vil blive husket for dets indhold. En eftermiddag i Chris’ selskab er som et skud vitaminer til en hel vinter. Det giver stof til eftertanke og fornyet energi. Sjældent får man præsenteret fagindhold med så megen humor. Der er talt og leet meget siden vi sagde farvel til ham efter foredraget. Der er et par pigehjerter, som har banket stærkt siden. Men mændendes kommentar har nu også været, at det er lang tid siden de har hørt noget så godt.

Pia Drotten

Region Nordjylland, Personaleforeningen

Meget underholdende og inspirerende. En topmotiveret Chris MacDonald kom flyvende på scenen. Stor ros for at give sig god tid til spørgsmål, kommentarer og fotografering efter foredraget.

Helle Kring

Sydbank, Odense

Chris MacDonald Levede helt op til vores forventninger, og jeg tror samtlige 325 deltagere var yderst tilfredse med foredraget. Citat fra en deltager: 'man skulle tro han havde haft overvågningskamera i vores hjem og vores bil.

Erik Buhl

Ølgod Håndværker og handelsstandsforening

Rigtig godt foredrag, underholdende og med humor. Og alligevel noget man kunne tage med sig hjem og tænke over.

Lisbeth Kristensen

Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup

Dejlig ikke fordømmende tilgang til emnet, som faldt i deltagernes smag. Humoristisk, forfriskende og fremfor alt POSITIVT.

Mette Marie Dragsdal

Raaco International A/S

Fantastisk, han havde publikum i sin hule hånd. Vi har fået SÅ megen positivt respons.

Solvejg Stephansen

Familie og Samfund, Klinkby

Chris var super god til at nå målgruppen og det var dejligt, at han tog sig tid til os bagefter. Alle var glade og tilfredse!

Mette Rohde

Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Personaleforeningen

Det var helt fantastisk og Chris MacDonald kom ind på alle de underemner som jeg havde håbet og drømt om. Virkelig professionel og simpelthen et kæmpe tak for det.

Pia Skovborg

Roskilde Sygehus, Neurologisk afdeling N61

Chris er en helt fantastisk formidler - han forstår at møde tilhørerne der, hvor de er. På hans egen meget friske, ligefremme og utrolig kompetente facon, fanger han folk med sit budskab, som giver mange gode dialoger efter endt foredrag.

Conny Vørts

DGI Nordsjælland

Helt enkelt fantastisk. Meget, meget levende og samtidig interessant og med en passende mængde reelle pointer til at "tage med hjem". Spændende fra start til slut.

Carsten Nørrelykke

Nørresundby Bank

Super underholdning på en jordnær facon som alle kunne forstå. Rigtig god humor som understregede budskabet. En del troede, at der ville komme en moralprædiken, hvilket der ikke gjorde. Det var rigtig sympatisk.

Jonna Haugaard

Kohberg Brød A/S

Suverænt - 1. klasses - alle var tryllebundet i 2,5 time.

Birgitte Skaarup

Lederne, Sjælland Øst

En fantastisk god oplevelse: inspirerende og motiverende.

Marcia Hershkovitz

aCROnordic A/S

Meget inspirerende foredrag - det er blevet meget rost blandt kongressens deltagere!

Henriette Kruse

Medotech A/S

Det var et festfyrværkeri samtidig med, at det var særdeles lærerrigt.

Per Kjær

Hedegårdsskolen

I forhold til det aftalte (vi skrev lidt frem og tilbage) fik vi absolut den ønskede 'vare'. De 6 timer fløj afsted.

Jens B. Nielsen

Grønnehaven

Særdeles underholdende. Informativt, oplysende, vedkommende for unge såvel som gamle/ældre.

Tine Beck

LOF Sorø

Det var virkelig godt, vi blev alle underholdt, og fik nye informationer, som vi kan bruge fremadrettet.

Bente Hansen

Seacon ApS

Det var utrolig professionelt. Alle elever blev fastholdt og det er tydeligt, at arbejdet med sundhed i dag giver mere mening for vore elever. Chris MacDonald har stor gennemslagskraft i sin formidling. Det var også imponerende at han gav sig tid til små individuelle samtaler med eleverne efter foredraget - det har gjort stort indtryk. Evalueringen var utrolig positiv og overbevisende.

Gitte Lykkehus

Hansenberg, Kolding

Super foredrag - levede op til forventningerne. Engageret, positiv og motiveret foredragsholder, der gav sig tid til publikums spørgsmål og henvendelser. Vi har kun haft positive tilbagemeldinger. Så alt i alt var det en meget positiv, god og stor oplevelse.

Gitte Bremer Andersen

Brydebjergskolen, Guldborgsund kommune

Kanon foredrag, vi fik langt mere end forventet.

Hanne Carstensen

Sødisbakke, Region Nordjylland

Chris MacDonald var inspirerende at høre uden den løftede pegefinger. Der var ca. 100 personer til foredraget og jeg har kun hørt positive tilkendegivelser. Chris forstod at binde enderne sammen, og hele foredraget foregik i et tempo, hvor alle kunne være med. Den energi Chris viste ved at være meget aktiv var smittende og på intet tidspunkt blev det for meget. Foredraget indeholdt også en god portion humor. Chris kunne godt have brugt mere tid. Der var afsat halvanden time inkl. pause. Han brugte ca. 2 timer.

Mogens Bruun

Brårup Skole

Chris MacDonald var som vanligt godt forberedt, og tog dagplejere og pædagoger med storm. Tilbagemeldingerne har været endog meget positive. Citat fra seniordagplejer: 'jamen, jeg har aldrig grinet så meget før, og det er det bedste møde jeg nogensinde har været til!

Winnie Boes Andersen

Roskilde Kommune, Dagplejen

Han gav så megen energi til hele forsamlingen, at vi var høje flere dage efter - kom i meget god tid og var super velforberedt - følte han talte nøjagtig til den gruppe, der sad i salen.

Ellen Matthäi

Jammerbugt Kommune, Dagplejen

Chris MacDonald er en fantastisk levende og engageret foredragsholder, han havde publikum i sin hule hånd og guldkornene blev modtaget med store latterbrøl. Dejlig aften for en udsolgt sal.

Christine Ellebæk Sørensen

Favrskov Bibliotekerne, Hammel Bibliotek

Jeg har aldrig oplevet noget så inspirerende, motiverende og livsbekræftende som Chris MacDonald, han var helt fantastisk. Meget rammende og bramfri og jeg og mange af Telenors Idrætsklubs medlemmer kan anbefale ham og hans foredrag 110 %. Personligt må han helt klart være manden i mit liv.

Margrethe Wilquin

Telenor Danmark, Telenor Idrætsklub/Motionscenter

Det var super godt. Chris MacDonald leverede virkelig varen til alles tilfredshed. Han er en utrolig person og alle deltagerne blev revet med af hans energi og smittende humør. Han får sit budskab helt ned i salen. Det er simpelthen suverænt at een person kan holde så mange mennesker i sin hule hånd. Vi har efterfølgende fået mange positive tilbagemeldinger og mange har tillige forespurgt til fremtidige arrangementer med Chris MacDonald. Vi kunne samtidig henvise til Athenas, hvis det kunne have nogens interesse.

Susan Hatting

FOF Glostrup/Vallensbæk

Foredraget var inspirerende, forfriskende og gav stof til eftertanke. Chris MacDonald var meget veloplagt og formåede at fastholde alle deltagere. Der har kun været positive tilbagemeldinger på foredraget.

Lona Gulstad

SIS Functional Furniture A/S

Det er længe siden vi har grinet sammen - og så så meget. Vi har fået 'fælles sprog' på gangene, MOO, PU, DO-DO og HUHAR, og de, der ikke var med, er ærgerlige. :-)

Gitte Voss Nygaard

Junckers Industrier A/S

Det var et super godt foredrag. Alle de godt 200 tilhørere var ovenud tilfredse og morede sig virkelig meget. Chris MacDonald indeholdt både humor og alvor. Han formåede at få hele salen med kl. 8.30, også selvom mange først var kommet i seng omkring kl. 3.30 pga. et socialt arrangement aftenen/natten inden. Vi vil varmt anbefale Chris MacDonald til alle.

Ulla Vinther

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup & Boligkontoret Danmark

Det var meget inspirerende og vedkommende. Chris formår virkelig at tage afsæt i de fysiske rammers formåen. Han har en anerkendende tilgang. Det virker godt, at han tager sig tid til at der kan tages billeder af ham, at han vil skrive en hilsen. Super.

Lise-Lotte Højer Thomsen

Kløverhøj Plejecenter

Chris er fantastisk til at få formidlet emnet ud både på en alvorlig men også humoristisk måde. Han har en fantastisk energi!

Lene Schønfeld

Frie Grundskolers Sekretærforening

Vi trængte i den grad til et friskt pust på vores arbejde, både produktionsmedarbejdere og funktionærer, og det fik vi i selskab med Chris MacDonald. Han gav os noget at snakke om efterfølgende. Vi lærte, hvordan vi bedst muligt holder "positiv-knappen" tændt, og hvordan vi lukker ned for de negative vibrationer. Vi vidste det jo i grunden godt, men havde ikke kunnet sætte ord og handlinger på. Det gjorde Chris for os, og tak for det!

Conny Skovgaard

Danfoss A/S, Silkeborg

Meget nærværende og jeg havde en klar oplevelse af, at han havde forberedt sig ift. målgruppen.

Lars Sveistrup Hansen foredrag

DSI-Nettet

Begejstring for Chris og hans nærværende og tilstedeværende facon. Havde virkelig sat sig ind i hvilken organisation han skulle være i. Så kæmpe stor ros for det, han leverede. Jeg har sjældent været så grebet.

Jørgen Eric Clausen

Center for Afklaring og Beskæftigelse

Det var så fedt, som han havde skræddersyet det til os, så også dem, der havde forventet ”åh nej en masse om kost og motion” fik en positiv overraskelse. Vi har snakket om køer på isen og samfundsomvæltninger hele dagen og hilst på hinanden på hundemåden, så det kunne ikke være meget bedre. Det, han kan, er helt unikt – at accenten i sig selv er underholdende og med til at levere budskaberne med humor, er fantastisk, og at hans brand er så stærkt, at vi kunne samle MANGE flere end sædvanligt, er megafantastisk. Så pointen om, at vi ikke er bygget til at gå rundt med hovedet i hver sin iPhone, bliver udlevet i virkeligheden ved, at vi har været sammen om en oplevelse, der har sat noget i gang, og at folk fortæller, at de gik direkte hjem og dansede med deres børn.

Christine Grøntved

ALT for damerne

Chris MacDonald er et varmt menneske, der viser overskud, spreder glæde og giver stof til eftertanke. Der kan skrives meget om Chris, men det er ikke nødvendigt, bare gå ind og se ham. Det siger alt. Chris skal have 6 stjerner ud af 5. Big Smile!

Klaus Irming Rasmussen

Ølgod Håndværker og Handelsstandsforeing

Chris er enormt god til at tale til tilskuerne, som i vores tilfælde er 1. års elever på handelsskolen i Ishøj. Han inddrager dem, taler deres sprog og formår at holde deres fokus på rigtig fin måde!

Charlotte Sandager Jeppesen

CPH WEST, HHX Ishøj

Det var rigtig godt, og fik megen ros med på vejen af kollegerne.

Eva Mosegaard

Uni-Tankers A/S

Deltagerne har alle rost arrangementet.

Janni Juul

Region Midtjylland, Psykiatri og Social

Vi var meget tilfredse med Chris' foredrag. Han var som vanligt veloplagt og velforberedt. Stor ros.

Eva Kaspersen

Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Deltagerne var generelt meget begejstrede for Chris' foredrag. Chris formåede i dén grad at spore sig ind på sit publikum og tilrettelægge det videre herfra.

Anne-Mette Schroll

Jordemoderforeningen
6. maj 2015

Interview med Chris MacDonald

Hov, skal den ko stå på isen?

Af Susanne Sayers

Chris MacDonald har forelsket sig i det danske udtryk ‘ingen ko på isen’. Problemet er, at de fleste af os har en eller flere køer på isen. Vores dagligdag har udviklet sig usundt – men vi kan bringe køerne i sikkerhed igen.

For ti år siden kom en fuldstændig udmattet Chris MacDonald i mål i det, der er blevet kaldt verdens hårdeste sportsbegivenhed, the Race Across America, RAAM. Det var en triumf. Han blev nr. 2 og årets debutant, og på målstregen blev han interviewet af en reporter.

“I betragtning af dit fremragende resultat i år, går jeg ud fra, at vi også vil se dig til start i 2006?”

Chris MacDonalds svar var et kort, men eftertrykkeligt “det håber jeg i den grad ikke.”

Journalisten var forbløffet. Hvorfor ikke? spurgte han.

“Fordi jeg håber, at jeg aldrig igen kommer i en situation, hvor jeg føler et behov for at gøre noget lignende,” svarede Chris MacDonald, der på det tidspunkt havde cyklet 5.400 kilometer på 10 dage og sovet sammenlagt 11 timer.

Når Chris MacDonald i dag ser tilbage, har han en fornemmelse af, at reporteren tilskrev svaret udmattelse og søvnmangel, og reporteren bad ikke om en uddybning. I stedet spurgte han om, hvad den næste store udfordring ville være.

Chris MacDonald så frem for sig.

“Det bliver,” sagde han. ”At gøre en virkelig anstrengelse for at få styr på det normale.”

Evige bekymringer.

Chris MacDonald udstråler energi, humor og optimisme, når han taler. Det afvæbner hurtigt de fleste danskeres skepsis over for den type pep-talk, som amerikanere er mestre i.

Men det optimistiske er ikke en selvfølge for Chris MacDonald. Det er noget, han kæmper hårdt for. Angst, stress og uro er ikke ukendte fænomener for ham personligt, og depressioner kender han fra sin nærmeste familie.

“Jeg kommer fra en familie af verdensklasse-bekymrede, og vi har altid sagt, at hvis der var et familie-OL i bekymring, så ville vi vinde det. Det ser ud som om, at vi genetisk er disponeret for det negative, og det mørke vil nok altid have en stærkere magt hos mig end det positive. Det er mere naturligt for mig at tænke ‘det her går nok galt’ end ‘yes, det kører bare for mig.’ Som barn havde jeg den her lammende frygt for ikke at leve op til andres og samfundets forventninger, og den rammer mig stadig fra tid til anden. Det er noget, jeg skal være meget bevidst om og handle på, så de negative tanker ikke løber løbsk.”

Ligesom en ko tygger drøv på sit græs og sluger det, bare for at gylpe det op igen senere, og tygge videre på den halvfordøjede gang opkast, sådan kan de mørke tanker også hurtigt blive noget, Chris MacDonald går og gumler på – selv når han har tygget rigeligt.

“Jeg fik en gang at vide, at jeg er en drøvtygger, når det handler om bekymringer. Jeg var overrasket. Drøvtygger? Mig? Men der er noget om det, og det er et godt billede, som gør mig opmærksom på, om jeg er ved at bore mig ned i en spiral af negative tanker. “Styr din ko, Chris” kan jeg så tænke.

Og netop den ko har med årene fået en stor betydning i hans liv.

”Det var lettere sagt end gjort”

Chris MacDonald, som kom hertil i 1998, taler stadig med et amerikansk islæt, men har for længst mestret det danske sprog og taget flere danske udtryk til sig. Ikke alle kan oversættes direkte til engelsk. Arbejdsglæde fx, er et ord som efter Chris MacDonalds mening siger meget om, hvor vigtigt jobbet, og vores relationer der, er for os i Danmark. Det er også et ord, der ikke findes på engelsk. Det tætteste er ’job satisfaction’, altså arbejdstilfredshed, og som Chris MacDonald siger, så er der alligevel en verden til forskel mellem at være tilfreds med sit arbejde og så faktisk at være glad på det. For ham viser det udtryk en vigtig forskel mellem USA og Danmark. Men hans yndlingsudtryk er og bliver: ‘ingen ko på isen’.

“Det er et skønt udtryk. Man kan se koen for sig,” siger han. ”Når der ikke er nogen ko på isen, er der ingen fare på færde. Desværre har de fleste af os køer på isen. Selv verdens lykkeligste folk har områder, hvor vi mistrives, fordi vi lever i et samfund, der på mange måder gør det svært at være i balance. Vi får stress, vi sover for lidt, vi får sygdomme, vi ikke behøvede at få, og ofte må vi give afkald på socialt samvær og nærhed, for at få tiden til at slå til. Turen på tværs af Amerika var sindssyg hård for mig, alligevel var det nærmest vand i forhold til, hvor hårdt det er, som menneske, at få styr på det normale, den sunde balance, i vores moderne samfund. Der er så mange muligheder for at nå det forkerte facit i vores kamp for at gøre det rigtige.”

Det var det, Chris MacDonald talte om, da han på målstregen sagde, at kampen nu blev at få styr på det normale.

“Men her ti år efter løbet må jeg konstatere, at det med at få styr på det normale har vist sig at være lettere sagt end gjort for mig. Og jeg vil vove den påstand, at det gælder for den moderne udgave af homo sapiens generelt.”

Vi kan ikke jage den væk

I vores samfund, siger Chris MacDonald, er livet nok ikke blevet hårdere end nogensinde før. Vi lever længere, vi har udryddet forfærdelige sygdomme. Men livet er, derimod, blevet mere komplekst end nogensinde før.

”De fleste af os har en dagligdag, hvor det kræver en ekstraordinær indsats at gøre de basale ting for vores krop og psyke,” siger han. ”Som fx, at vi får sovet og bevæget os nok til, at vi har det godt fysisk og mentalt. Det er simpelthen svært, det vi hver i sær står overfor, og vi skal have trukket køerne af isen igen.”

Når han taler om det emne i sine foredrag, sker det, at han tegner en af køerne. Eller forsøger på det. For han er virkelig ikke en mand med artistiske talenter – hvad mange af hans tilskuere da også har erfaret med smil på læberne.

”Guderne skal vide,” siger han. ”At det var min søster, der fik evnerne til at tegne.”

Alligevel lykkes det dog, som oftest, at frembringe en form for ko; så hjælpeløs, at man ikke ved, om man skal græde eller elske den.

”Jeg bliver ikke rig på den ko,” siger han. ”Men når den står ude på isen, er den bare et godt billede på de områder, hvor vi med fordel kunne ændre vores liv. Og det er sådan med køer, at man ikke får meget held af at prøve at skræmme eller jage dem væk. Vi skal stille og roligt hjælpe dem. Ubalancer i livet findes der ikke nemme og hurtige løsninger mod. Det er så svært at prøve at ændre ting i sit liv. Det handler ikke om bare at tage sig sammen eller spise broccoli, og jeg bliver ydmyg af beundring, når jeg ser folk, som kæmper for det. Jeg har så meget respekt for det arbejde, det kræver af et menneske. Derfor gør jeg mig også stor umage med mine foredrag og forberedelserne til dem. Der kommer mennesker for at høre på mig, som virkelig gerne vil have hjælp til at ændre deres liv, så de trives bedre. Det står jeg og tænker på, inden jeg går på scenen. At alle de mennesker har taget dyrebar tid ud af deres kalender for at lytte til mig. Jeg er altid så bekymret for, om jeg lever op til de forventninger.”

Og så er vi tilbage ved bekymringerne, som har en central plads i hans foredrag:

Bekymringer er ikke kun dårlige

I en tid hvor optimisme og positivitet er set som gode egenskaber, mens pessimisme og negativitet bliver sygeliggjort, minder Chris MacDonald om, at sandheden er mere kompliceret. Bekymringerne har deres berettigelse.

“Planlæg efter det værste, og håb på det bedste, sagde min far, og det har jeg taget til mig. Jeg har f.eks. altid mit eget udstyr med i bilen, når jeg skal holde foredrag, selv om arrangørerne forsikrer mig om, at alt er der. Men det kunne jo gå i stykker. Så frygten kan være det, der motiverer dig til forandringer, men det er et virkemiddel, man skal bruge forsigtigt, som det er med krydderi. I den rigtige dosis forstærke det smagen, overdoserer man, er maden ødelagt, og selv ser jeg det ikke som en opgave at skræmme mennesker til at ændre deres liv, men at give dem nogle redskaber, hvis de ønsker at ændre det. Det kræver stor opmuntring og positivitet at skabe varige forandringer.”

Gennem sin opvækst har Chris MacDonald selv prøvet at have velmenende mennesker – ikke mindst skolelærere – der har fortalt ham, at han ‘kunne og burde gøre det bedre’. I andre tilfælde blev det ‘kom så, du kan godt klare det.’, og han ved, at de mente det godt, men for ham var det svært at få at vide, at han skulle tage sig sammen, eller at han kunne klare det, når han ikke vidste hvordan. “Selv i dag hvor jeg er fyldt 42, gør det mig stadig urolig at høre mennesker fortælle mig eller andre, hvad vi burde gøre bedre – med mindre jeg har en stærk tro på, at de ved præcis, hvor svært det kan være at gøre det bedre. Det er noget, jeg tænker meget over i mit arbejde. Det er hårdt at høre ‘gør mere af det og mindre af det’, når det er svært nok bare at få tingene til at hænge sammen. Vil man hjælpe andre, må man give dem nogle redskaber. Første skridt er at kunne sætte sig i andres sted og forstå, hvad deres problemer og udfordringer er. Man må møde dem, hvor de er, som Søren Kierkegaard sagde. Ellers kan man ikke hjælpe. Det tror jeg dybt på.”

Jagten på ‘de fem store’

Kampen for at få styr på en sund balance og redskaber til at hjælpe andre har sendt Chris MacDonald ud på en jagt efter, hvad der gør, at nogle har det træls, mens andre trives. Hvad skal der til, før træls bliver til trivsel?

Den jagt har bragt ham viden om i verden, fra forskningens verden til et ophold hos buskmændene i Tanzania, i den Østafrikanske Great Rift Valley, for det er et kompliceret samspil mellem mange faktorer, der afgør, om vi kan trives som mennesker.

”Det er den rejse, jeg gerne vil tage deltagerne i foredragene med ud på,” siger Chris MacDonald. ”Det bliver en forhåbentligt inspirerende historie om, hvad der fundamentalt gør os til menneske. Og hvad vi mennesker har behov for for at trives.”

Det bliver en rejse og en jagt efter ‘the big five’, som han siger, et udtryk fra safariverdenen, hvor de fem store er de fem mest eftertragtede dyr at opleve.

Hos Chris MacDonald er det jagten på de fem vigtigste faktorer for et godt liv.

“Det handler om meget mere end kost og motion og broccoli. De fem store handler om, hvem vi er i verden, og hvordan vi trives med os selv og andre. Hvad skal der til? Hvor går vi fejl? Hvad gør vi rigtigt?”

Fra træls til trivsel eller…

Det er de spørgsmål, der har optaget Chris MacDonald i hans jagt de sidste år. Og det er svarene på dem, og historien om hans jagt, han vil dele i foredraget, der som alt hans arbejde er bygget på videnskaben. Men foredraget opleves som alt andet end en tør lektion.

“Videnskaben har ikke svaret på alt, og man skal være forsigtig med sandheder. Meget af det, som vi troede for 50 år siden, er forkastet i dag. Men det er vigtigt for mig, at der er videnskabeligt belæg for de redskaber, jeg prøver at give videre. Der skal være solid forskning bag – ikke bare mine eller andres fornemmelser. Der er efterhånden skrevet og sagt så meget om sundhed, og jeg forstår godt, hvorfor mange farer vild. Derfor tror jeg, at der er brug for budskaber, som er til at forstå og handle efter.”

At mange så har oplevet hans foredrag som underholdende, er kommet bag på ham selv.

“Men det er jeg glad for. Når man beskæftiger sig med sundhed, som er fyldt med selvmodsigelser, er det kun dejligt, hvis man kan få publikum til at trække lidt på smilebåndet.”

Og der bliver smilet og grint undervejs. Ikke mindst når han tegner koen på isen. Den ko, som han håber, at vi i sidste ende kan få trukket af isen igen.

”Det er mit håb, men jeg ved også, hvor svært det kan være at skabe gode forandringer. Vi bliver påvirket af vores og andres vaner, vores miljø, vores venner og vores kultur. Men kan vi få trukket bare én ko på land, på egen hånd eller med støtte fra andre, så er vi et skridt nærmere at have styr på det normale. Og det er det, jeg drømmer om at kunne bidrage med under foredragene.”

6. maj 2015

Chris MacDonalds blå bog

Se foredrag med Chris MacDonald
Uforpligtende forespørgsel på Chris MacDonald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Chris MacDonald
Chris MacDonald

5 ud af 5 stjerner

"Jeg har aldrig oplevet noget så inspirerende, motiverende og livsbekræftende som Chris MacDonald, han var helt fantastisk. Meget rammende og bramfri, og jeg og mange af Telenors Idrætsklubs medlemmer kan anbefale ham og hans foredrag 110 %. "

Margrethe Wilquin - Telenor Danmark Se alle referencer

Foredragsemner med Chris MacDonald