Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

En personlig fortælling om at kæmpe med de mørke sider af sig selv

Lars Rasmussen Foredrag

Lars Rasmussen

Tidligere professionel håndboldspiller på landsholdet, cheftræner for KIF Kolding København. Foredrag om autisme og ADHD.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Lars Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lars

Lecture icon

Foredrag

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

De fleste kender Lars Rasmussen som en humørbombe og for sin ligefremme facon på håndboldbanen og under tv-interviews. Men han kendes også som en håndboldspiller og træner, hvor temperamentet til tider er løbet af med ham. Hvad, kun de allernærmeste indtil nu har vidst, er, at Lars lever med autisme og ADHD. Diagnoser, han først fik stillet i en alder af 39 år. Med kendskab til det noget før og med den rette medicinering og behandling havde det været meget nemmere. Både på håndboldbanen og i  private sammenhænge. I begge sfærer har Lars i mange år kæmpet med mørke sider af sig selv: vredesudbrud og et heftigt temperament.

Trods dette har Lars haft en succesfuld karriere, både som spiller og træner. Det  skyldes bl.a. en tryg og kærlig opvækst, der også var præget af grænsesætning. Lige såvel skyldes det dygtige coaches som Ulrik Wilbek og B. S. Christiansen i løbet af sin karriere. Mange år efter fik de ham til at indse, at hans reaktionsmønstre ikke var som andres. Det blev startskuddet til at søge professionel hjælp.

Et foredrag med Lars Rasmussen giver dig:

  • En personlig og ærlig fortælling, der er med til at nedbryde tabuer om ADHD og autisme.
  • En unik mulighed for at komme bag facaden på en succesfuld håndboldspiller og –træner, der fortæller om livet og karrierens op- og nedture.
  • Inspiration til at forstå individet og dit team gennem menneskelig ledelse

Få et fascinerende indblik i Lars Rasmussens liv og karriere. Det gik fra harmoni i håndboldverdenen, på overfladen, til et scenarie, hvor han ikke længere kunne se sig selv i spejlet. Hør fortællingen om at ramme bunden i en branche, der ellers synes som drømmen, og derefter rejse sig igen som menneske og leder.

Lars Rasmussens professionelle håndboldkarriere strækker sig fra 1995-2010, hvor han har spillet på topniveau både i Tyskland og Danmark. Herudover har han præsteret 220 mål for herrelandsholdet, som han har vundet EM Bronze 2006, VM Bronze 2007 og EM Guld 2008 med. Sidenhen har han lært fra sig som træner for klubber som Ringkøbing, Siófok KC og KIF Kolding.

Lars’ temperament grundet ADHD og autisme kostede ham næsten håndboldkarrieren, familie og venner. Den sport, som ellers har budt Lars glæde og sejre, kunne han i en periode knap holde ud at se på i tv. Lars var nede at skrabe bunden, men han har rejst sig igen og fundet tilbage til sig selv som person og leder. Det er han nu klar til at åbne op for over for offentligheden med et personligt, rørende og hudløst ærligt foredrag. Han fortæller om sin karriere, op- og nedture, og hvordan ADHD og autisme, der først blev diagnosticeret i hans 39. år, har sat sine præg på hans liv, på og udenfor håndboldbanen.

Se foredrag med Lars Rasmussen
Lars Rasmussen foredrag

Lille Lars’ transformation

Dette foredrag er en ærlig fortælling om Lars Rasmussens personlige udviklingsrejse. Fra at være den” flabede, selvcentrerede, provokerende drengerøv” til at finde sig selv, finde ro og udvikle sig både som menneske og leder.

Du får et indblik i Lars’ liv – lige fra at være sportsstjerne til at ramme bunden efter karrierestoppet. Da det så mest sort ud en mandag morgen i marts 2013 indså Lars, at han skulle ændre sig, hvis han ønskede at have en fremtid i denne verden. Lars mødte desuden en uforudset udfordring, da han som 39-årig blev stillet diagnoserne ADHD og autisme og pludselig skulle håndtere denne del af sig selv i sine voksne år.

Hør, hvordan han kæmpede sig tilbage til toppen som menneske og som leder, og sidst, men ikke mindst, hvordan han igen kunne holde ud at se sig selv i spejlet.

Lars Rasmussen foredrag

Jeg har ADHD og autisme, og hvad så?

Dette foredrag tager dig med helt ind under huden på Lars. Det giver dig et indblik i, hvad det har betydet for Lars i en voksen alder at få stillet diagnoserne ADHD og autisme. Og hvordan han lever med dem i dag.

Lars fortæller om diagnosernes konsekvenser. I 2001 var han ved at vinke farvel til en professionel håndboldkarriere grundet sit til tider ustyrlige temperament. Allerede da Lars var 16 år, gav hans far ham beskeden, at han kun var ét politiopkald fra at afskrive ham som sin søn.

Det vil også blive fortællingen om, hvordan ADHD og autisme ikke kun har haft negativ indflydelse på Lars’ liv. Det har betydet, at Lars på få år har opnået en kometkarriere som træner. Han har bl.a trænet en af Europas største kvindeklubber samt Danmarks største Klub KIF Kolding.

Diagnosen har haft store konsekvenser for Lars og har nær kostet ham livet og nære relationer. På den anden side har diagnosen også medvirket til en øget selverkendelse og gjort Lars til den leder og det menneske, han er i dag, på godt og ondt.

Lars Rasmussen foredag

Betyder ledelse noget?

Dette foredrag giver dig inspiration til at forstå individet og dit team gennem menneskelig ledelse.
Kom med Lars Rasmussen bag kulissen, og se hvordan han er blevet præget af bl.a Ulrik Wilbek og B.S Christiansen til at være den leder, han er i dag.

Samtidig viser Lars meget tydeligt, hvordan han arbejder som leder. Han fortæller, hvordan hans fokus handler mere om at være en menneskelig leder end at være en resultatorienteret leder.

For det allervigtigste, man som leder skal huske, er, at du har med mennesker at gøre! Det kan virke banalt, men det ses sjældent udført.

Referencer

01.02.2020

Tidligere landsholdsspiller mistede ofte temperamentet både som spiller og træner: Lars M. Rasmussen fortæller nu den rigtige historie bag “What the fuck is going on?!”

Efter flere år som først landsholdsspiller og senere træner for KIF Kolding, Vendsyssel Håndbold og Europas største kvindeklub i Ungarn, Siofok KC, lagde Lars M. Rasmussen håndbolden på hylden. I dag er han klar med et meget ærligt foredrag, der ikke kun inspirerer ledere til at forstå individer i deres teams gennem menneskelig ledelse, men som også tager afsæt i Lars’ egen og meget personlige historie.

Mange kender det famøse klip fra omklædningsrummet, hvor Lars efter en vigtig kamp bogstaveligt talt giver sit hold, Vendsyssel Håndbold, en verbal skideballe. Klippet har alene på YouTube haft mere end 398.493 visninger. Lars har af flere i håndbold miljøet været kendt som en ambitiøs træner med meget temperament. Efter en del selvransagning og samtaler med folk omkring ham, ikke mindst tidligere landstræner Ulrik Wilbek, fik Lars øjnene op for, at der måske lå noget bag hans voldsomme udbrud på og udenfor banen. Lars kom derefter i udredning hos en psykolog og efter noget tid viste det sig, at Lars lider af ADHD og autisme – en højst usædvanlig kombination, der meget vel kan forklare Lars’ temperament.

I sit ærlige og inspirerende foredrag går Lars helt tæt på sin transformation som menneske fra 2008, EM guld m.m til årene efter, hvor han næsten mistede alt inklusive sig selv. Lars fortæller åbenhjertigt om den betydning det har haft for ham og hans nærmeste på godt og ondt, og hvordan det er at gå rundt og frygte, at man mister kontrollen på et splitsekund grundet ADHD og autisme. I sidste ende har denne udredning betydet, at Lars i dag står stærkere end nogensinde, både som menneske men også ift. sin karriere. Foredraget er for alle men særligt oplagt til unge og voksne, som er i samme situation.

Se foredrag med Lars Rasmussen
Uforpligtende forespørgsel på Lars Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Lars Rasmussen