Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Selvindsigt, selvværd og følelser – opnå personlig udvikling og mental trivsel

Charlie Chrie

Charlie Chrie

Master i psykologi og stifter af profilen TikTokTerapi.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Charlie Chrie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Charlie

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Charlie Chrie er Master i psykologi og opvokset i Ringsted hos sine etiopiske forældre, der i sin tid kom til Danmark pga. krig. Han er tidligere rapper, og så har han mere end 65.000 – primært unge – følgere på TikTok, hvor han deler ud af sin viden indenfor psykologien under navnet “TikTokTerapi. Og hans videoer får millioner af visninger.

Et foredrag med Charlie Chrie giver jer:

  • Indsigt i metakognitiv terapi og hvordan I kan bruge det i jeres hverdag
  • Konkrete og praktiske redskaber til at videreudvikle jer til en bedre version
  • Indblik i særligt de unges bekymringer og problemstillinger i en digitaliseret verden

Psykologi, terapi, trivsel og et bedre selv

Charlie er trænet og uddannet i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, og han bruger ​”TikTokTerapi til at udbrede viden om psykologi og mental trivsel til et større publikum. For Charlie er det utroligt vigtigt at inspirere folk til at investere tid og energi i deres mentale helbred. At give folk effektive redskaber, som kan bruges, når mentale udfordringer opstår. Derfor er hans overordnede mål også, at alle skal kunne opnå et ”bedre liv, mere glæde og at være de bedste versioner af sig selv”.

Charlie lægger vægt på forskellighed og individualitet, for folk er så forskellige som forskellighed tillader. Derfor skal man som behandler være fleksibel og kunne tilpasse sig specifikke behov. Og netop som Master i psykologi, vil Charlie gerne påvirke den mentale folkesundhed på måder, der virker. Derfor gør han rigtig meget ud af at fokusere på, hvilke redskaber, der bedst muligt kan hjælpe folk videre i deres liv – og væk fra at have behov for professionel hjælp. For som han selv siger det, så ønsker han ikke, at hans patienter behøver at bruge mere tid på at tale med ham end højst nødvendigt. Redskaberne til mental bedring kan være mange, men Charlie bruger altid originalitet, humor og lethed som nogle af nøgleingredienserne til videreudvikling og glæde.

Charlie Chrie er uddannet i Holland med titlen Master of Clinical Psychology, og så er han vært på de to podcasts “Følsom med Charlie og Jean” og “Tabu i en Tesla”.

Book Charlie Chrie, hvis I ønsker at fremme jeres mentale helbred på en let tilgængelige måde, fremført af en erfaren taler.

Se foredrag med Charlie Chrie
Charlie Chrie foredrag

Følsomme følelser – lær at bruge jeres indre GPS

Hvad betyder vores følelser, og hvordan skal vi bruge dem, før de bruger os? Hvad betyder den ene følelse fremfor den anden, og hvordan skelner man fx mellem følelserne nervøsitet og begejstring?

Vi har alle, på forskellige tidspunkter i livet, haft store spørgsmål til, hvad vores følelser betyder. Dog er det de færreste, som har givet følelserne den samme opmærksomhed, som fx vores tanker får. Men når vores tanker fejler, kan vi lære at lytte efter det, som vi sjældent behøver betvivle; vores følelser. Vores følelser er nemlig altid på spil, og det er en tragedie ikke at kunne forstå det sprog, som altid er med os indeni.

Jo mere vi kæmper mod os selv, jo værre bliver vores forståelse af os selv. Når kampen kæmpes indeni, er der ingen ydre omstændigheder, der kan løse konflikten. Derfor er vi nødt til at kende vores indbyggede – og oftest ganske funktionelle – navigationssystem godt. Følelser er til for at hjælpe os, og når vi først indser dette, vil vi lettere kunne komme på rette vej mod det liv, der oprigtigt vil give os ro og glæde.

Charlie Chrie vil med dette foredrag gerne give publikum indblik i, hvordan vores emotionelle GPS skal forstås og navigeres efter, så vi ikke kommer ud af det forkerte spor. Charlie inddrager endvidere den digitale verden, og hvordan man skal agere, når internettet og sociale medier begynder at blande sig i vores følelsesliv – et emne, som i særdeleshed er bekymringsskabende for unge mennesker.

Charlie Chrie foredrag

Elsk nu jer selv! – en praktisk guide til (mere) selvkærlighed og selvværd

Meget tyder på, at kærlighed er blevet en mangelvare i en materialistisk, digitaliseret og fortravlet verden – både til os selv og til andre. Heldigvis er samfundet efterhånden ved at få øjnene op for mental velvære og trivsel. Vi hører ofte frasen ’elsk dig selv’, men vi forstår måske ikke helt, hvordan man gør. Et af nøgleordene til at finde svaret er – selvværd.

Vi lever i en tid, hvor den digitaliserede verden bruger vores usikkerhed til at skabe profit. Vi sammenligner os selv med idealer, der i langt de fleste tilfælde er urealistiske eller uopnåelige, medmindre vi giver afkald på vores mentale velvære og/eller aspekter af livet, der bidrager med glæde og mening i vores dagligdag. Vi går oftest med en følelse af, at vi ikke er gode nok, og medmindre vi er bevidste om dette og aktivt modarbejder følelsen, er vi nok allerede taget til fange.

Charlie Chrie vil med sit foredrag tage fat i, hvordan vi rent faktisk lærer at elske os selv én handling af gangen. Han fortæller om selvkærlighed, og hvorfor den er så vigtig. Han kommer ind på, hvad konsekvenserne er, hvis man ikke elsker sig selv, og berører om man rent faktisk kan elske andre uden selvkærlighed. Charlie kommer med konkrete metoder til at udvikle kærlighed til sig selv, og han forklarer, hvilke forudsætninger det kræver.

Charlie Chrie foredrag

Alt det om livet, I ikke lærer i skolen – om personlig selvudvikling

Folkeskolen som vi kender den i dag fungerer overordnet rigtig godt. Vi lærer de vigtigste færdigheder, der skal til for at kunne agere i et professionelt liv, og undervisningen er standardiseret således, at de fleste kan følge med. Eller hvad? Måske ikke helt alligevel.

Ifølge Charlie Chrie mangler der en vigtig del i opbygningen af vores skolesystem; nemlig individet. For intet menneske er det samme, og selvom vi alle hver især deler forskellige kvaliteter og egenskaber, er absolut ingen mennesker sammensat på præcis samme måde.

I takt med at vi som samfund bliver mere opmærksomme på individet, selvudvikling og udforskning af selvet, er det naturligvis også vigtigt at blive undervist i disse emner. Vi bliver derfor nødt til at belyse, at trods det, at vi som mennesker kan lære mange af de samme ting, så er der også en del undervisning, som foregår indeni en selv. Denne del foregår anderledes og uden en helt præcis guide. For sandheden er, at for at få det liv, vi ønsker, bliver vi alle nødt til at lære os selv at kende på en måde, vi kun selv kan komme til.

Med foredraget håber Charlie at give særligt børn og unge indsigt, mod og motivation til at kunne udforske deres egne tanker, følelser og idéer, ligesom det forhåbentlig giver undervisere og skolepersonale ro i maven og gå-på-mod til at opildne til egenudvikling og selvindsigt. Foredraget lægger op til, at man skal tillade sig selv at være nysgerrig på livet og komme tættere på sit rigtige ‘jeg’. Charlie kommer rundt om forudsætningerne for at kunne være komfortabel i sin egen udvikling, hvordan man minimerer tvivl, og hvilke konkrete redskaber, man egentlig kan bruge for at (videre)udvikle sin selvindsigt.

Foredraget er målrettet alle dem, som har en interesse i at blive en bedre version af sig selv. Dog er dette i særdeleshed et emne, som børn og unge drager nytte af at blive mere oplyst om.

Charlie Chrie foredrag

Græd nu bare, mand – en (gen)opdragelse af mænd og deres forhold til følelser

Samfundet, som vi kender det i dag, er mere i udvikling end nogensinde før, når det kommer til individer og udfoldelse af unikke kvaliteter. Dog er mænd gennemsnitligt ret langt bagud, når det kommer til deres følelser. Men hvad er følelser? Og hvorfor har mænd sværere ved at være åbne omkring, hvordan de har det? Hvordan lærer manden at føle både sig selv og andre (igen)?

Som mandlig terapeut er Charlie Chrie yderst opmærksom på de forhindringer, mænd typisk møder på deres vej. En af de helt store problematikker ses, når emnet ‘følelser’ er på agendaen. For mænd er som udgangspunkt ikke gode til at mærke dem selv – primært på grund af deres kulturelle opdragelse.

Charlie mener, at det er tid til en udvikling for manden. Og denne udvikling kræver mod; mod på at føle. I sit tankevækkende foredrag, fokuserer Charlie på, hvorfor det er vigtigt for mænd at være i harmoni med deres følelser, og hvordan man som mand genskaber forbindelsen til egne følelser. Charlie kommer også med helt konkrete redskaber til, hvordan man som mand kan lære at lukke op for sine følelser og bruge dem til at blive ”endnu mere mand”.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Charlie Chrie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Charlie Chrie