Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Systemkritisk perspektiv på samfundsnormerne – tag ansvar hvor det giver mening og slip alt det andet

Maj My Humaidan

Foto: Josefine Barrett

Maj My Humaidan

Journalist, forfatter og meningsdanner.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Maj My Midtgaard Humaidan kom forbi Hillerød i går! Blev modtaget af en fuld sal. Blæste os bagover og ridsede i lakken, udmalede et samfund i forfald med uendelige krav om effektivitet og den klemme, som vi alle sidder i og ofte først rigtigt mærker, når vi får børn og skal til at effektivisere dem og vores familieliv... Hvad gør vi? Hvordan finder vi plads og ro til at gro, glædes og undres? Ingen lette løsninger, ingen faste opskrifter, men masser af HÅB og LIVSKREATIVITET ❤️ Tak for opråbet Maj My!

Ditte Aagaard - Salto Familieaktiviteter i Støberihallen, Hillerød Se alle referencer

Et foredrag med Maj My Humaidan giver jer:

  • Hendes knivskarpe systemkritiske og ikke mindst relaterbare historier fra sit eget liv
  • Nyt perspektiv på de normer der former vores liv, men som måske slet ikke behøver være sådan
  • Underholdning i topklasse, serveret med humor, kærlig provokation og respekt for forskellige livsvalg
Uforpligtende forespørgsel på Maj My Humaidan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Maj

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

“Det mest bæredygtige vi kan gøre er at træffe bevidste valg i vores eget liv, og lade overskuddet brede sig som ringe i vandet omkring os.”

Maj My har med sin bestseller bog Ærø Manifestetom længslen efter et andet familieliv startet, hvad flere medier kalder ”en stille revolution”. En revolution der handler om at kaste et kritisk blik på samfundsnormerne, der fx tilsiger, at vi haster af sted, og ofte fortryder, hvad vi bruger vores tid på.

Et foredrag med Maj My Humaidan giver jer:

  • Hendes knivskarpe systemkritiske og ikke mindst relaterbare historier fra sit eget liv
  • Nyt perspektiv på de normer der former vores liv, men som måske slet ikke behøver være sådan
  • Underholdning i topklasse, serveret med humor, kærlig provokation og respekt for forskellige livsvalg

Udfordring af livets normer og et nyt perspektiv på livet

Maj My opfordrer til, at vi tager livet i vores egne hænder, og skaber en hverdag, der giver mening for den enkelte. Det gjorde Maj My og hendes mand for mere end 10 år siden, da de flyttede ud af storbyen, og skruede ned for deres arbejdstid, mens de skruede op for nærværet og de aktive valg.

Maj My maner til mod og omtanke i en tid, hvor både børn, unge og voksne rammes af stress, angst og ensomhed som aldrig før. Hun taler om at trække en streg i sandet, åbne øjnene og vælge livet til fremfor at lade det glide ud mellem hænderne, mens timer, uger og i sidste ende år forsvinder i travlhed og en navnløs længsel efter et ubekendt “mere”.

Gennem knivskarpe analyser af de normer der former hverdagen for de fleste af os og humoristiske historier fra sit eget liv, tør Maj My vende vores mest indgroede vaner på hovedet. Hun kaster alt det, som vi tror er nødvendigt for at leve et godt liv op i luften, og stiller det simple men svære spørgsmål: “Hvad vil du gerne kunne se tilbage på, når du en dag skal herfra?”

Udover at facilitere kurser, holde foredrag samt afholde retreats og familielejre med fokus på fordybelse, fællesskab og selvrefleksion, udgiver Maj My podcasten Livsmanifestet.

Book Maj nu for at få et nyt perspektiv på de normer der former vores liv og få hendes foredrag serveret med en humoristisk samt kærlig tilgang.

Se foredrag med Maj My Humaidan
Maj My Humaidan foredrag

Ærø Manifestet – længslen efter et meningsfyldt familieliv

Hvad er egentlig meningen? Det spørgsmål stiller Maj My Humaidan sig selv, når presset om at være på en bestemt måde eller leve op til nogle udefrakommende mål rammer hende eller hendes børn. For hvad er egentlig meningen med at skynde sig, hvis man så går glip af det hele undervejs? Hvad er meningen med at blive selvkørende som treårig, hvis man af netop samme grund ender med at bruge de næste årtier på at længes efter fællesskab?

Maj My føler en splittelse og undren ved den måde, vores samfund er indrettet, hvor op mod halvdelen af alle danskere fortryder den måde de lever på, og klimaet som fortsat råber på omtanke. Mange af de forventninger vi har til os selv, og vores børn er konstruerede og vanvittigt svære at leve op til. Vi presser os selv og vores børn ned i skabeloner, som ikke passer til hele mennesker; kapper en hæl og klipper en tå for at få det hele til at glide lidt nemmere, alt imens noget trykker indeni, og en stemme hvisker: Er det her virkelig meningen med livet?

Men hvad skal fx den enlige forsørger i byen stille op, når det ikke er en mulighed at flytte væk og blive selvforsynende? Ærø Manifestet findes også på 30 % – det meningsfulde liv i light-udgaven. Det er ikke en nødvendighed at klippe alle bånd, købe en bondegård og tage børnene ud af børnehaven. Der er mange måder at leve et meningsfyldt liv, og små ændringer kan skabe stor forandring. Vores muligheder for selv at tage ansvar og skabe en meningsfuld hverdag er mange, og ingen har nogensinde fortrudt, at de stillede spørgsmål ved normerne for at skabe de bedst mulige rammer for dem selv og deres familieliv.

Maj My Humaidan foredrag

Længslen efter et meningsfyldt arbejdsliv

For mange er det svært at finde balancen mellem et fuldtidsarbejde og et familieliv, uden at skulle gå på kompromis med én af delene. Et meningsfyldt arbejdsliv synes uforeneligt med et familieliv med tid til nærvær, ro og kvalitetstid. Som en af konsekvenserne er antallet af stresssygemeldinger højere end nogensinde. 4-dages arbejdsuger og hjemmearbejdspladser er mange arbejdspladsers svar på at hjælpe deres medarbejdere til at skabe mere balance, og det er de nødt til for at fastholde medarbejderne.

Med udgangspunkt i sin egen historie inspirerer Maj My både virksomheder og den enkelte medarbejder til at tage mere ansvar for et afbalanceret arbejdsliv. Hun fortæller om nødvendigheden af den gode dialog – både indvendigt og udadtil, og hun peger på, at man er nødt til at turde se på de indgroede vaner og overbevisninger for at finde alternative måder, der skaber bedre trivsel for både den enkelte og på bundlinjen.

Ærø Manifestet fås også i en light-udgave, hvor I inspireres til at skabe et meningsfuldt arbejdsliv, der samtidig tilfører værdi til familielivet, i stedet for at brænde ud. At finde meningen med livet betyder ikke, at vi alle skal opsige vores faste arbejde, være selvforsynende og hjemmeskole vores børn. Men det betyder, at vi skal turde spørge os selv og hinanden: ”Hvordan skaber vi balance? Og hvordan skal det føles at gå på arbejde?” Hvis vi skal blive ved med at synes, at det giver mening.

Maj My ønsker at inspirere den enkelte samt arbejdspladserne til at tage ansvar for, at selv små samt individuelle ændringer kan give mere overskud hos den enkelte – overskud, der kan omsættes til større livs- og arbejdsglæde. Sådan fremtidssikres flere bæredygtige arbejdspladser til gavn for alle.

Maj My Humaidan foredrag

Længslen efter en meningsfuld fremtid

Aldrig har så mange børn og unge mistrivedes som nu. Mange rammes af ensomhed, angst og depression, bl.a. fordi de har høje krav til sig selv om at passe ind i fællesskabet og leve op til de forventninger, der hviler på dem fra det omkringliggende samfund. En del af udfordringen er, at mange mennesker baserer deres drømme og bygger deres liv op omkring sejlivede samfundsfortællinger, der hverken understøtter et meningsfyldt liv, eller skaber den bæredygtige verden, som vi og vores planet har brug for. Det er tid til, at vi kradser i normerne og spørger: ”Hvad er meningen?”

Maj My ønsker at skabe bevidsthed hos de unge om, at det perfekte liv ikke findes, og at der ikke findes ét svar på, hvad man skal gøre, mene og udstråle for at få succes. De unge skal derimod – ifølge Maj My – læsses med mod til at møde verden, som dem de er og træffe aktive samt ansvarsfulde valg. For det er ikke en naturlov, at livet skal føles overvældende, meningsløst, længselsfuldt eller ensomt.

Men hvordan står de unge stærkt i en verden i opbrud, hvor de fleste har så travlt, at de ikke har tid til at mærke efter, hvad det er, der gør ondt? Maj My peger på, at den enkelte bedst bidrager til samfundet (og til sig selv) ved at tage radikalt ansvar for sit eget liv – og slippe ansvaret for alt andet. Det handler ikke om at være doven eller glemme fællesskabet. Tværtimod handler det om, hvordan den enkelte ser sine muligheder og ligge sin energi der, hvor den gør den største forskel. På den måde er det også nemmere at udvise overskud til sine medmennesker. Det handler om at smide autopiloten væk og øve sig i at blive medskaber af ens eget liv.

Referencer

Tak for et virkelig skarpt og inspirerende foredrag. Dine journalistiske evner er ikke at kimse af.

Tine B. N., tilhører Aarhus

Jeg vil bare sige tak. Det var det mest inspirerende foredrag, jeg kan huske jeg har været til. Jeg håber inderligt, at du kommer til at gøre meget mere af den slags. Jeg kunne lytte til dig i timer. Du er sød, sjov, helt ægte, meget klog og virkelig bare godt selskab.

Louise Poulsen, tilhører København

Maj My Midtgaard Humaidan kom forbi Hillerød i går! Blev modtaget af en fuld sal. Blæste os bagover og ridsede i lakken, udmalede et samfund i forfald med uendelige krav om effektivitet og den klemme, som vi alle sidder i og ofte først rigtigt mærker, når vi får børn og skal til at effektivisere dem og vores familieliv... Hvad gør vi? Hvordan finder vi plads og ro til at gro, glædes og undres? Ingen lette løsninger, ingen faste opskrifter, men masser af HÅB og LIVSKREATIVITET ❤️ Tak for opråbet Maj My!

Ditte Aagaard, jordemoder og daglig leder

Salto Familieaktiviteter i Støberihallen, Hillerød

Ærø Manifestet – om længslen efter et andet familieliv

Da forfatter og journalist Maj My Humaidan bliver mor, oplever hun sin travle hverdag som ensom og udmattende. Hun savner et fællesskab, der ikke længere synes at eksistere, og samtidig føles det ofte forkert for hende at aflevere sine børn i institution – men hvad er alternativet?

Efter flere forsøg på kompromisser beslutter hun og hendes mand at melde deres fire børn ud af børnehave og skole, og sammen begynder de en ny tilværelse på en lille gård på Ærø. De smider vækkeuret ud, dyrker jorden og følger børnenes initiativer. I tre år lever de et liv med få midler og på kanten af samfundet. De finder en ny form for frihed og meningsfuldhed, men opdager også, hvor krævende det kan være at vælge bærende samfundsfortællinger fra og forsøge at træde sin egen sti.

Ærø Manifestet er en poetisk og normkritisk fortælling, der kaster et knivskarpt blik på de normer, som flertallet lever efter, selvom flere og flere mistrives. Gennem sin personlige fortælling maner Maj My Humaidan til mod og eftertanke og minder os om, at tiden er vores vigtigste ressource.

Udgivelse: April 2023
Forlag: Gyldendal

Uforpligtende forespørgsel på Maj My Humaidan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Maj My Humaidan
Maj My Humaidan

5 ud af 5 stjerner

Maj My Midtgaard Humaidan kom forbi Hillerød i går! Blev modtaget af en fuld sal. Blæste os bagover og ridsede i lakken, udmalede et samfund i forfald med uendelige krav om effektivitet og den klemme, som vi alle sidder i og ofte først rigtigt mærker, når vi får børn og skal til at effektivisere dem og vores familieliv... Hvad gør vi? Hvordan finder vi plads og ro til at gro, glædes og undres? Ingen lette løsninger, ingen faste opskrifter, men masser af HÅB og LIVSKREATIVITET ❤️ Tak for opråbet Maj My!

Ditte Aagaard - Salto Familieaktiviteter i Støberihallen, Hillerød Se alle referencer

Foredragsemner med Maj My Humaidan