Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Amalie Lyhne Foredrag

Mød en specialist på køn eller måden vi påtaler hinanden i den offentlige debat

Amalie Lyhne Foredrag

Amalie Lyhne

Skribent, debattør og foredragsholder - Foredrag om køn, ligestilling, politik, offentlig debat og kvinderoller.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Amalie Lyhne

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Amalie Lyhne er en erfaren oplægsholder, der med sine foredrag om køn, ligestilling, politik, offentlig debat og kvinderoller interagerer med sit publikum, åbner op for nye perspektiver og efterfølgende refleksion og debat. Et oplagt valg til biblioteker, oplysningsforbund, foreninger og andre organisationer, der tør sætte samfundets problemstillinger på dagsordenen. 

I sine aktuelle og skarpe foredrag italesætter Amalie Lyhne de problemstillinger, der optager danskerne. Hvorvidt det omhandler ligestilling, køn, kvinderoller eller måden hvorpå vi diskuterer og påtaler hinanden i den offentlige debat og på sociale medier, så er Amalie Lyhne foredragsholderen, der tør sætte tingene på spidsen til efterfølgende refleksion. 

Amalie Lyhne er selvstændig skribent fast tilknyttet Berlingske og er ofte med i radio- og tv-udsendelser som debattør. Hun er vokset op i et venstreorienteret bofællesskab, hvor moren var rødstrømpe og faren trykte sine egne Mao-t-shirts til børnene. Alligevel blev Amalie liberal, og hun har i årevis været engageret i den politiske debat med holdninger til alt fra ligestilling, sundhedshysteri, udlændinge, den forvoksede velfærdsstat, UdkantsDanmark, (manglen på) børneopdragelse, formynderi på venstrefløjen, vælgerangst på højrefløjen og populisme hos både Dansk Folkeparti og Alternativet. Hun har tidligere været debatredaktør på det hedengangne Nyhedsavisen, pressechef hos Liberal Alliance på Christiansborg og ekstern lektor på Københavns Universitet.

Se foredrag med Amalie Lyhne

  Amalie Lyhne foredrag

  Den offentlige debat

  • De sociale medier har fuldstændig ændret vilkårene for den offentlige debat – på godt og ondt. Før i tiden var der langt færre deltagere, men der var også langt mere tid til refleksion, fordi man tidligst kunne svare i avisen dagen efter. I dag kan alle og enhver med rette kalde sig debattør, for man kan potentielt skabe mere debat med et Facebook-opslag end med en kronik.
  • Det er sundt for den demokratiske debat, men det skaber også forvirring om reglerne: Hvilket sprog anvender vi i den offentlige debat, hvilke emner diskuterer vi og hvad er egentlig formålet? Er det hele bare snak eller kan man rent faktisk rykke noget i samfundet ved at sætte en dagsorden i den offentlige debat? Mange offentlige debattører modtager hårde skældsord og trusler. Jeg er selv en af dem, men jeg synes faktisk, at regnskabet i sidste ende går i plus: Den offentlige debat har aldrig været mere levende end i dag!

  Amalie Lyhne foredrag

  Køn, ligestilling og kvinderoller

  • Menstruation, prostitution, karriere, bestyrelsesposter og amning i det offentlige rum. Debatten om kvinders rolle i det moderne Danmark har raset i mange år, og positionerne er efterhånden velkendte. Er der overhovedet nogen, der hører efter mere? Ja, det er der.
  • Når debatten stadig kører, skyldes det uenighed om målet: Er ligestilling lige muligheder eller resultatlighed – altså: Er det nok, at kvinder ikke bliver diskrimineret, eller skal de også ind på direktionsgangene i lige så stort omfang som mændene? Er det et problem, at der er flere mænd end kvinder, der optræder på Roskilde Festival, vinder kulturpriser og bliver stjernekokke? Og hvorfor taler ingen om kønskvoter i renovationsbranchen? Hvordan adskiller de gode gamle rødstrømper sig fra de moderne feminister – og hvorfor er der så mange fraktioner af feminister? Er der gode eller dårlige måder at være mor på, og hvorfor blander kvinder sig i hinandens valg? Hvorfor er mændene totalt fraværende i debatten?

  Amalie Lyhne foredrag

  Jersild minus Spin

  • Amalie Lyhne, skribent og debattør, er sammen med Peter Goll, kommentator og rådgiver i ledelse og kommunikation, begge erfarne foredragsholdere inden for emnerne aktuel politik, offentlig debat, ligestilling, køn, kommunikation og ledelse.
  • Sammen er de også kendt som det faste kommentatorpanel i DR2s politiske analyseprogram ”Jersild minus Spin”. Her leverer de skarpe og perspektivrige kommentarer om dansk politik – og tilbyder en mulighed for at få et indblik i, hvordan politikerne træffer beslutninger og arbejder med og mod hinanden. Et foredrag med Amalie Lyhne og Peter Goll giver med humor og god kemi viden om forholdene i dansk politik et spadestik dybere, end det der lige stå at læse i avisen.
  • Amalie Lyhne kommer som debattør og kommentator fra dansk politiks blå side. Med et altid saglig men klart liberalt værdiorienteret blik, giver Amalie Lyhne en stemme til vurderinger af dansk politik, der ofte er anderledes, end de mere mainstream-politiske kommentatorer, der ellers præger mediebilledet. Kontrasten er Peter Goll, der har sit afsæt i den røde side af dansk politik. Peter Goll lader ikke politiske holdninger skygge for en skarp og kritisk politisk analyse af ethvert parti, men hans egne holdninger til vigtigheden af et samfund, der vægter det sociale fællesskab højt, er altid tydelige. Deres forskellige politiske standpunkter giver dermed kontrast til mange af de holdninger til velfærdssamfundet, der ellers dominerer mediebilledet.
  • I dette foredrag vil i opleve to foredragsholdere, der kan se meget forskelligt på samme sag, men i en saglig og venlig, om end gerne drillende, provokerende tone –og altid med stor gensidig respekt, ligesom de lytter til gode argumenter og input fra både hinanden og tilhørerne.

  Amalie Lyhne foredrag

  Aktuelle politiske emner

  • I samarbejde med kunden kan Amalie Lyhne holde skræddersyede foredrag om aktuelle politiske emner.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Amalie Lyhne

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Amalie Lyhne