Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Tankevækkende foredrag om virus og kampen mod dem

Anders Fomsgaard

Anders Fomsgaard

Forsker, overlæge, adjungeret professor i infektionsmedicin og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Præcis og underholdende formidling af et så vigtigt, men komplekst emne er en kunst, Anders Fomsgaard mestrer formidabelt.

Françoise Barré-Sinoussi, virusforsker, Nobelprismodtager, Pasteurinstituttet, Paris Se alle referencer

Et foredrag med Anders Fomsgaard giver jer:

  • Nære og globale perspektiver om virus og deres opstandelse
  • Viden om opsigtsvækkende forskningsresultater om virus, vacciner og immunforsvaret
  • Et måske skræmmende foredrag, men også overraskende god underholdning
Uforpligtende forespørgsel på Anders Fomsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anders Fomsgaard er overlæge, dr.med. og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet. Siden 1992 har han været leder af Virus Forskning & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut. Yderligere var han læge på Rigshospitalet og andre hospitaler i KBH i en årrække. Anders Fomsgaard er forfatter til bestsellerbogen “Det er bare en virus”.

Et foredrag med Anders Fomsgaard giver jer:

  • Nære og globale perspektiver om virus og deres opstandelse
  • Viden om opsigtsvækkende forskningsresultater om virus, vacciner og immunforsvaret
  • Et måske skræmmende foredrag, men også overraskende god underholdning

Opsigtsvækkende forskning og skræmmende realiteter

Hans foredrag er spændende som en thriller, uhyggelig som en gyser, underholdende som en tv-serie, sjov som en komedie, og ikke mindst, relevante.

I løbet af sin lange forskerkarriere har han bl.a. forsket i Danmark, Max-Planck Inst. Immunbiologie, Freiburg, Tyskland og National Institutes of Health, Washington DC, indenfor infektionsmedicin, vacciner og virologi. Han er internationalt anerkendt for sin viden om virusgenetik og -immunitet. Han blev student i cand. med. i 1982 og dr. med. i 1992.

Anders Fomsgaard er en hyppig foredragsholder ved internationale konferencer og i europæiske ekspertpaneler. Han modtog også Lægeforeningens ærespris i 2022. Den danske befolkning møder ham som formidler af viden om virus og nye virustrusler i aviser, radio og tv, og som forfatter til bogen “Det er bare en virus“.

Book Anders Fomsgaard til jeres næste event, og bliv hevet ind i en verden af virusser og bliv klogere på netop disse.

Se foredrag med Anders Fomsgaard
Anders Fomsgaard foredrag

Et lille stik – vaccinernes historie og historier om vacciner

Vacciner er vores trofaste ledsagere gennem livet – fra vugge til grav. Overlæge og forsker fra Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, deler i sit fascinerende foredrag på baggrund af bogen ”Et lille stik – vaccinernes historie og historier om vacciner” indblik i vaccinernes historie og de utallige historier, de fortæller om beskyttelse, sundhed og medicinsk fremskridt.

Fra Edward Jenners banebrydende indsats mod kopper i 1798 til de moderne DNA/RNA-vacciner, udforsker Anders Fomsgaard den evolution, vacciner har gennemgået. Vacciner er ikke kun vores ven, men også ét af de mest betydningsfulde medicinske fremskridt, der reducerer dødeligheden af infektionssygdomme og bidrager til samfundets sundhed og velstand.

I dag bliver vi præsenteret for et imponerende arsenal af vacciner rettet mod virus, bakterier, parasitter, kræft og allergi. Anders Fomsgaard skildrer den hastige udvikling af genetiske mRNA-vacciner, der opstod under COVID-19-pandemien og modtog Nobelprisen i 2023. Disse banebrydende vacciner vil forme vores fremtid og kræve vores opmærksomhed.

Foredraget tager os gennem livets faser, hvor vi alle stifter bekendtskab med forskellige vaccinationer – fra barndommens mæslinger til de mere komplekse som HPV og hepatitis i puberteten. Anders Fomsgaard udforsker, hvordan vi, når vi ældes, fortsætter med at beskytte os mod sygdomme gennem årlige vaccinationer mod influenza, pneumokokker og meningitis.

Anders Fomsgaard deler også farverige historier fra en rejsevaccinationsklinik i København, hvor hver dag byder på uforudsigelige udfordringer og oplevelser. Gennem praktiske diskussioner af vaccineimmunitet og forskellige typer vacciner, inklusive levende, dræbte, kunstige og genetiske, lader han os forstå, hvordan disse små stik spiller en afgørende rolle i vores sundhed.

Vacciner er ikke kun en videnskabelig bedrift. De er en del af vores livshistorie. Anders Fomsgaards foredrag inviterer os til at forstå, værdsætte og diskutere disse små, men magtfulde stik, der sikrer vores sundhed og samfundets trivsel.

Book Anders Fomsgaards foredrag, der ikke blot er lærerige, humoristiske og fascinerende, men også inspirerende i forhold til at værne om vores kollektive sundhed.

Anders Fomsgaard foredrag

Det er bare en virus - Vilde beretninger om virus og kampen mod dem

Overlæge og virusforsker på Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard beretter i sit foredrag om virus, som er overalt.

Coronapandemien fik os til at tænke på kun én virus, men vi bliver udsat for en palet af dem igennem livet – mange er relativt fredelige, andre er alvorlige og giver os alt fra forkølelse, corona, influenza, diarré, hpv, herpes og skoldkopper, til abekopper, zika, ebola og aids. De grove, de utilpassede, de klamme og de virkelig syge virus. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre er dødelige eller bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer, som kronisk inflammationssygdomme og kræft. Nogle kan vi blive vaccineret mod eller behandlet for. Andre må vi bare prøve at undgå. Men hvad er de for nogen, disse vira?

I foredraget stiller han skarpt på både nære og globale perspektiver: Alt fra smitte og symptomer over opsigtsvækkende forskningsresultater og bioterror, til klimaforandringer, globaliseringen, kontakt med vilde dyr og migration af mennesker og fødevarer, der skaber de mange nye virusproblemer og den næste pandemi. Han inddrager spændende beretninger fra sit eget liv og fortæller historier om berømte forskere, der på kreativ vis kæmper for at forhindre det næste udbrud.

Foredraget er som hans bestsellerbog fra 2022 “Det er bare en virus” spændende som en thriller, uhyggelig som en gyser, underholdende som en tv-serie, sjov som en komedie, og ikke mindst, relevant som bare pokker.

”Det er bare en virus – Vilde beretninger om virus og kampen mod dem” er videnskabsformidling på højt niveau, udført af en uortodoks og fortælleglad virusforsker. Bliv en hel del klogere, måske lidt skræmt og overraskende godt underholdt.

Referencer

Tusind tak for et forrygende arrangement den 31. august! Du var helt fantastisk, og jeg har fået mange positive tilbagemeldinger. Du gjorde svært stof enkelt og demonstrerede, hvordan humor, alvor og fakta ikke er hinandens modsætninger - derfor følte publikum sig både oplyst og underholdt. Som John Cleese har sagt, lærer folk meget lidt, når de keder sig. Dit publikum lærte rigtig meget. Jeg håber, vi får mulighed for at samarbejde igen

Mette Volquartzen

Beredskabsforbundet

Det er bare en virus

Ny udgave.

Overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut har opdateret sin skrækfascinerende og paradoksalt underholdende bog fra 2019 – “Det er bare en virus” – om en lang række af de virus, vi mennesker må leve med – fra herpes hele vejen til hiv og ebola. I den nye udgave er der tilføjet et omfattende kapitel om corona, et kapitel om diarrévirus og meget mere om abekopper.

Bogen handler om de grove virus, der truer os med udbrud og globale pandemier. De utilpassede virus, der egentlig burde bedrive deres spil i dyr, men kan finde på at springe på os mennesker, hvis vi kommer i vejen. De klamme virus, der går efter børn og folk med tæt kontakt til andres kroppe. Og så de virkelig syge virus, der ligger på lur i os, når vi er raske, og venter på deres dag, hvis vi svækkes.

“Det er bare en virus” er en virtuos blanding af videnskab og vilde personlige beretninger fra et liv i kampen mod virus. Bogen stiller skarpt på både nære og globale perspektiver, og som læser bliver man både en hel del klogere, lidt skræmt og overraskende godt underholdt.

Forlag: Gyldendal
Udgivelse: september 2022

Uforpligtende forespørgsel på Anders Fomsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Fomsgaard
Anders Fomsgaard

5 ud af 5 stjerner

Præcis og underholdende formidling af et så vigtigt, men komplekst emne er en kunst, Anders Fomsgaard mestrer formidabelt.

Françoise Barré-Sinoussi, virusforsker, Nobelprismodtager, Pasteurinstituttet, Paris Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Fomsgaard