Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Pia Hauge

Få mere trivsel, kreativitet og performance i fremtidens arbejdsliv.

Pia Hauge

Pia Hauge

Ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder med fokus på personlig performance, fordybelse og mental sundhed i fremtidens arbejdsliv.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

I gældsstyrelsen sidder vi ofte med komplekse sager, hvor fordybelse er en nødvendighed. Vi ville gerne give kollegaer inspiration og redskaber til, hvordan vi kan forebygge ”kontor-koma” og skabe hjernepauser, således alle medarbejdere trives uden for mange afbrydelser i løbet af dagen. Særligt i en Corona-tid, hvor hjemsendelse er en ekstra faktor i hele arbejdsprocessen. Pia var frisk på et TEAMS-foredrag til 200 mennesker, som blev sendt direkte og hun var meget inspirerende. Med få remedier, fakta og forskning - og et levende sprog og mimik, fastholdt hun os alle – og gav os en kærkommen afbrydelse i Corona-tiden.

Karin K - Gældsstyrelsen Se alle referencer

Et foredrag med Pia Hauge giver dig:

 • En erfaren foredragsholder som kan tilpasse indholdet til netop jeres behov
 • Fagligt udbytte,  der samler, begejstrer og skaber incitament til at implementere de mange konkrete redskaber
 • Et underholdende foredrag om hjernen og vigtigheden af pauser
Uforpligtende forespørgsel på Pia Hauge

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pia

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Pia Hauge er tidl. chefrådgiver i DR, hvor hun bl.a. stod i spidsen for talentprogrammer (fx DR Akademi og eksperimentet DR Hjernestarter) og strategisk HR-udvikling. Hun er Danmarks førende ekspert inden for arbejdsmæssig fordybelse og koncentration, og hun har skrevet den meget presse-omtalte og anmelderroste bog Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde som er kaldt  “En inspirerende og anbefalelsesværdig bog” (JP).

Et foredrag med Pia Hauge giver dig:

 • En erfaren foredragsholder som kan tilpasse indholdet til netop jeres behov
 • Fagligt udbytte,  der samler, begejstrer og skaber incitament til at implementere de mange konkrete redskaber
 • Et underholdende foredrag om hjernen og vigtigheden af pauser

”Glimt i øjet” og ”helt nede på jorden” er noget af det, som folk siger om Pia. Og så er hun sjov. Nogle gange endda med vilje.

Pia har mange kilometer i benene som foredragsholder og underviser, bl.a. som ekstern lektor på Københavns Universitet gennem 6 år. Pia har professionelt arbejdet med events og kurser, så hun ved, at et godt foredrag er mere end et foredrag.

Pia har succes med at holde online-foredrag, der af deltagerne beskrives som både levende og intense. De foregår uden slides, men med levende historiefortælling og involvering.

I sine foredrag kombinerer Pia på underholdende og levende vis hjerneforskning og organisationsteori med 15 års erfaring fra indersiden af danske virksomheder. Derudover trækker hun på forskning i psykologi, arbejdsmiljø, ledelse, kreativitet og arkitektur. Det klare budskab er: Menneske hjernen er den vigtigste ressource for en moderne virksomhed. Pas på den – og få det bedste ud af den!

Pia rådgiver virksomheder og organisationer om fremtidens arbejdsliv og medvirker som ekspert mange sammenhænge. Hun står i spidsen for eksperimenter om fremtidens arbejdsliv i regi af Future Work Lab og udpeget til PFA’s Advisory Table om fremtidens sunde arbejdsliv. Hendes foredrag er henvendt til både topledere og medarbejdere.

Pia tilbyder altid et møde forud for arrangementet, hvilket betyder, at I får et skræddersyet foredrag, der passer perfekt til jeres ønsker og behov. Derfor får Pias foredrag altid de bedste evalueringer.

Se foredrag med Pia Hauge
Pia Hauge foredrag

Den mødefri organisation

Vidste du, at én mødefri dag om ugen kan øge produktiviteten 35%?

Er I ved at drukne i møder? Er det svært at finde sammenhængende tid til fordybelse – og til at få opgaver gjort færdige? Er det blevet svært at fange hinanden til en kort snak, fordi møder har fyldt kalenderen ud mange uger frem? Er I lidt for mange med til møderne?

Budskabet i foredraget er, at både din tid og dine mentale kapacitet er en begrænset ressource, og derfor er der en øvre grænse for, hvor mange timer om ugen, du kan bruge på møder. Uanset hvor vigtige og veltilrettelagte møderne er.

I foredraget hører du, hvordan I kan skære ned på antallet af møder og erstatte det med noget mere effektivt. Resultatet vil ifølge ny forskning være højere produktivitet, mindre stress og mere arbejdsglæde.

Du får også Pias lidt ubekvemme sandheder om, hvorfor vi egentlig holder så mange møder i Danmark.

Udbytte af foredraget:

 • Mere tid i kalenderen til kerneopgaver
 • Mindre oplevelse af tidspres
 • Mere kvalitet og kreativitet i opgaverne
 • Mindre stress og mere arbejdsglæde
 • Redskab til at finde ud af, hvilke møder, der skal bevares og hvilke, der kan erstattes af noget andet.
 • Refleksion over hvorfor I indkalder til møder?
Pia Hauge foredrag

Fra Kontorkoma til fordybelse

I foredraget baseret på bogen Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde fortæller Pia med afsæt i hjerneforskning og organisationsteori, hvordan virksomheder får det bedste ud af sine medarbejdere. Det smukke er, at arbejdslykke og ekstraordinære præstationer hænger sammen som to sider af det samme stykke papir.

Mennesker vil gerne udfolde deres talent og gøre et godt stykke arbejde, som de kan være stolte af. Men det kan være svært, når kollegaen taler i højlydt telefon, notifikationerne tikker ind, og man allerede er mentalt videre til næste møde, næste mail og næste opgave.

Budskabet i dette foredrag er, at medarbejdernes hjerne er virksomhedernes væsentligste ressource, som man kun får det bedste ud af i en digital verden, hvis medarbejderne få tid og ro til at fordybe sig en gang i mellem. Fordybelse er intet mindre en fremtidens superevne. Både for virksomheder og medarbejdere.

Heldigvis er fordybelse er noget, der kan læres, og det kræver i hverken mindfulness i arbejdstiden eller fuld tilbagetrækning til de store svenske skove.

I foredraget deler Pia Hauge sine enkle og effektive råd til hvordan, du beskytter din hjerne fra unødvendig støj og udfolder dit potentiale bedst muligt.

Hør om:

 • Hvorfor fordybelse er tidens superevne, der giver effektivitet, kreativitet og mental sundhed.
 • Hvordan virksomheder kan arbejde strategisk med fordybelse.
 • Hvordan støj, forstyrrelser og multitasking reducerer hjernens evne til at tænke. Resultatet er det, Pia kalder Kontorkoma.
 • Hvordan man skaber en arbejdsplads, hvor medarbejdernes potentiale udfoldes.
 • Konkrete teknikker til mere fordybelse. Hør om singletasking, hjernepauser og de optimale omgivelser.
 • Hvorfor du skal købe et armbåndsur og vaske op med god samvittighed, når du arbejder hjemme.
Pia Hauge foredrag

Nærværende ledelse på distancen

Hvordan leder man, når man ikke er i samme rum som sine medarbejdere?  Hvordan skaber man begejstring og samarbejde, når folk sidder bag hver deres skærm – nogle hjemme i stuen, andre måske på den anden side af jorden? Hvordan hjælper man sine medarbejdere til at få hjemmearbejdet til at fungere, så humøret holdes højt, og tilknytningen til arbejdspladsen bevares?

Der er masser af gode ting ved hjemmearbejde. Når det lykkes, kan det være kilde til stor arbejdsglæde, effektivitet, kvalitet og kreativitet. Men det stiller krav til vores hjerner. De ledere som lykkes med nærværende ledelse på distancen i en digital verden er foran på point.

Pia trækker på forskning og giver masser af konkrete eksempler fra den virkelige verden.

Hør om:

 • Nærværende ledelse på distancen
 • Kommunikation, møder og ritualer i fremtidens arbejdsliv
 • Fælleskab-følelse i en digital organisation
 • Samarbejde og kreativitet i hybride teams
 • ”Den digitale kaffemaskine” – hyggesnak og spontan sparring på afstand
 • Strategisk hjemmearbejde – hvornår giver det bedst mening?
 • Hjemmearbejdets ABC. Sådan griber man det klogt an.
 • Forebyggelse af ensomhed og stress, når medarbejderne er uden for synsvidde
 • Grænser og rytmer i det grænseløse arbejdsliv

I fremtidens arbejdsliv er hjemmearbejdet en fast ingrediens for mange mennesker. Det er ikke længere en selvfølge, at man har en fast plads på kontoret – eller at der er et skrivebord til alle. Det var en global trend allerede inden corona-pandemien, som kun er blevet forstærket. Hør i dette foredrag Pias konkrete redskaber til at opnå bedre resultater med ledelse på distancen.

Pia Hauge foredrag

Hjernepauser: Lav mindre, udret mere.

Arbejdet har flyttet sig fra hænderne til hovedet. Tilmed er vores hoveder på overarbejde i en støjende verden med digitale forstyrrelser og komplekse arbejdsopgaver.

Det viser sig, at mennesker, der holder pauser – og altså i virkeligheden laver mindre – er mere effektive og holder sig mentalt sunde i det lange løb. Hvordan gør de det?

Budskabet i dette foredrag er, at du både bliver mere effektiv og mere glad, hvis du bliver god til at holde hjernepauser. Hvis man skal præstere på højt kognitivt niveau, har hjernen brug for pauser. Både for at genoplade de mentale batterierne til endnu en omgang koncentrationsarbejde. Og fordi pauserne i sig selv er værdifulde, da de stimulerer kreativitet, problemløsningsevne og overblik.

Advarsel: Foredraget handler ikke om mindfulness og meditation. Foredraget handler om naturlige hjernepauser, som kan integreres i arbejdstiden med god samvittighed. Måske går man en tur og får lidt frisk luft? Måske gør man sin kollega en tjeneste?

Pia tager afsæt i bogen Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde.

Hør om:

 • Hvad er en effektiv hjernepause – ifølge forskningen? Skal du være alene eller sammen med dine kolleger? Udendørs eller indendørs? Finde telefonen frem eller lade den blive i lommen?
 • Hvor længe, hvor ofte – og hvornår på dagen, skal du egentlig holde pause for at få mest effekt?
 • Få konkrete ideer til gode pauser. Hør bl.a. om ”Frikvarter for voksne” og ”Stunder af stilhed.”
 • Kreativ stilhed. De fleste kender det, at de gode ideer kommer under bruseren. Hør hvordan pauserne kan bruges strategisk.
 • Singletasking og fordybelse. Tips til at arbejde effektivt mellem pauserne.

Referencer

Klart det bedste F5 oplæg jeg har været til

Lederne

'tankevækkende og inspirerende

Lederne

Rigtig dygtig formidler samt inspirende - "hvad er formålet" matrix var et godt konkret redskab man kan bruge i ens egen organisation

Lederne

Pia er en fremragende formidler af sine budskaber og pointer om vigtigheden af at skabe mere hjernevenlige arbejdspladser. Hun brænder i den grad igennem.”

Karsten Bøjesen, Seniorkonsulent,

Finansforbundet

Pia gjorde et stort og positivt indtryk, og der var enorm energi i at drøfte, hvorledes man eksperimenterer med forskellige initiativer til fordybelse og pauser. Pia inspirerede os til at dreje på nogle helt andre håndtag, end vi hidtil selv har kunnet identificere og tage i brug, når det handler om at bevare overblik, arbejdsglæde og kvalitet i opgavevaretagelsen i en travlt hverdag. Tak for stor inspiration. Det landede virkelig godt hos os i UCN

Anne Smed, HR-chef UCN

University College Nordjylland

Yesterday Pia Hauge Bentsen inspired leaders and employees to start discussing how we ensure that LEO Pharma becomes an even greater place to work. More than 100 colleagues learned about tools and strategies to ensure a brain-friendly environment, and how deep work can lead to mental well-being and higher productivity. It has already sparked a lot of conversations and now it is time for us all to begin experimenting. Thanks, Pia Hauge Bentsen, for a great presentation!

Ditte Hatzack Bretler, Head of Section, Medical Department, MD, PhD

LEO Pharma A/S

Rigtig godt - med det rette niveau af involvering af deltagerne

Camilla Rosendahl

Novo Nordisk

I gældsstyrelsen sidder vi ofte med komplekse sager, hvor fordybelse er en nødvendighed. Vi ville gerne give kollegaer inspiration og redskaber til, hvordan vi kan forebygge ”kontor-koma” og skabe hjernepauser, således alle medarbejdere trives uden for mange afbrydelser i løbet af dagen. Særligt i en Corona-tid, hvor hjemsendelse er en ekstra faktor i hele arbejdsprocessen. Pia var frisk på et TEAMS-foredrag til 200 mennesker, som blev sendt direkte og hun var meget inspirerende. Med få remedier, fakta og forskning - og et levende sprog og mimik, fastholdt hun os alle – og gav os en kærkommen afbrydelse i Corona-tiden.

Karin K

Gældsstyrelsen

Pia leverede et positivt, indlevende, forståeligt og ”nede-på-jorden” foredrag til mine kollegaer og jeg på Teams. Foredraget var lige ”spot-on” i en tid vi igen, pga. ny bølge af Covid19, sidder på hjemmearbejdspladser. Både hjemme og på arbejdspladser kan man opleve de samme og forskellige typer afbrydelser, hvilket hun gav jordnære genkendelig eksempler på, og derefter super ”redskaber” og gode råd til, hvordan man kunne give sig selv en mulighed for en bedre koncentration, få tid til fordybelse og ikke mindst fokus på mental sundhed

Winnie A

Gældsstyrelsen

Tak for et inspirerende foredrag i går på Det Kongelige Akademi. Dine tanker om, hvorfor og hvordan man kan skabe plads til fordybelse, var spot-on. Det er min erfaring, at fordybelse i noget der er personligt meningsfuldt, er det, der giver næring til ens sjæl. Som underviser, vejleder og forsker er det let, at opgaverne for andre tager over – men så løber man tør. Man skal sørge for at gøre plads til de projekter, der tilhører én og det mindede du mig i går :-)

Silje Kamille Friis, associate professor

Det Kongelige Akademi

Pia leverede et meget levende og inspirerende oplæg for vores ledergruppe, som på mange måder var mere nærværende end et live-foredrag. Man følte sig virkelig inkluderet, og der var en god energi. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Pia både før og efter foredraget. Vi holdt et par planlægningsmøder, så vi var skarpe på indholdet og testede teknikken. Det var også rart, at Pia umiddelbart efter oplægget sendte modeller og værktøjer, som vi kunne arbejde videre med på vores strategi-dag. Kæmpe tak.

Charlotte Rohde, specialkonsulent

Region Nordjylland

Tak for et fint og inspirerende oplæg. Jeg har anbefalet Pia videre til andre ledere i mit netværk.

Bo Overgaard, partner og direktør

Septima

Tak for et super godt og inspirerende oplæg i dag! Det var virkelige spot on. Ramte mange af vores aktuelle diskussioner og gav gode konkrete bud på mulige løsninger. Tak for det!

Søs Holmdal, Chef for Kommunikation og Ledelsessekretariat

Det Kongelige Akademi

Finansforbundet i Nordea bookede Pia Hauge til et foredrag om hvordan man kan få mere tid i en travl hverdag. Det som Pia Hauge kan, er at formidle den nyeste forskning og samtidig have relevante ideer med til hvad man kan selv kan gøre og kan gøre sammen med ens ledelse, for at skabe hjerne ro og tid til fordybelse i sin arbejdsdag. Pia er super dygtig til at kommunikere til både ledere og medarbejdere, og så er hun særlig god til at få deltagere til at være aktive, selv på et foredrag online. Her får man ikke et foredrag med 100 slides hvor man mister fokus efter 10 minutter, men et foredrag hvor man bliver inddraget og bliver udfordret på vaner, ens egen del i afbrydelser og hvad der skal til for at man kan lære fremtidens superevne

Katja Larsen, Bestyrelsesmedlem

Finansforbundet i Nordea

Jeg oplever Pia som en super engageret og dygtig kommunikator, der har en super evne til at inspirere andre - og også udfordre tilhørerne.

Pierre Christensen, Bestyrelsesmedlem

Finansforbundet i Nordea

Pia er både er meget levende og nærværende i rummet, samt det er godt, at hun har så mange praktiske erfaringer fra forskellige virksomheder, som hun kan byde ind med. Så stor ros herfra

Eva Holmbech Adelsten, Institutsekretær

Københavns Universitet, Institut for idræt og ernæring

Når Pia holder oplæg bliver man med samme opslugt. Hun formår at formidle et kompleks område på en underholdende, konkret og inddragende måde. Man får ikke bare lyst til at gøre noget andet, men også redskaberne til at gøre det.

Marie Haslev Konsulent, Arbejdsmiljø og medbestemmelse

Forsikringsforbundet

Relevant, skarpt, involverende, interessant, nyt, rigtig godt oplæg med konkret eksempler, Spændende indlæg, Meget aktuelt! Inspirerende, lett å forstå, Inspirerende og sjovt, lidt kort tid til diskussion., Meget inspirerende, både personligt og ift. kontor., Super spændende! Kan vi få hende på besøg hos os! Super fint og relevant

Deltagere af oplægget

Nohrcons Konference

Kontorkoma

I “Kontorkoma” viser Pia Hauge, hvordan du med få ændringer kan gå fra støj til fordybelse i dit arbejdsliv.

Storrumskontorer, svimlende mængder e-mails, hurtige fix på internettet og andet støj gør os ukoncentrerede og stressede, når vi ikke kan fordybe os i vores arbejde. Den forstyrrede og støjfyldte tilstand betegner Pia Hauge som kontorkoma. Men heldigvis er der simple måder at vende støjen til fordybelse, hvor hjernen får fred til at arbejde både kreativt og effektivt uden forstyrrelser.

I “Kontorkoma” deler Pia Hauge sine enkle og effektive råd til hvordan, du beskytter din hjerne fra unødvendig støj og udfolder dit potentiale bedst muligt.

Uforpligtende forespørgsel på Pia Hauge

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Pia Hauge
Pia Hauge

5 ud af 5 stjerner

I gældsstyrelsen sidder vi ofte med komplekse sager, hvor fordybelse er en nødvendighed. Vi ville gerne give kollegaer inspiration og redskaber til, hvordan vi kan forebygge ”kontor-koma” og skabe hjernepauser, således alle medarbejdere trives uden for mange afbrydelser i løbet af dagen. Særligt i en Corona-tid, hvor hjemsendelse er en ekstra faktor i hele arbejdsprocessen. Pia var frisk på et TEAMS-foredrag til 200 mennesker, som blev sendt direkte og hun var meget inspirerende. Med få remedier, fakta og forskning - og et levende sprog og mimik, fastholdt hun os alle – og gav os en kærkommen afbrydelse i Corona-tiden.

Karin K - Gældsstyrelsen Se alle referencer

Foredragsemner med Pia Hauge