Pia Hauge foredrag Den mødefri organisation
Vidste du, at én mødefri dag om ugen kan øge produktiviteten 35%?
Er I ved at drukne i møder? Er det svært at finde sammenhængende tid til fordybelse – og til at få opgaver gjort færdige? Er det blevet svært at fange hinanden til en kort snak, fordi møder har fyldt kalenderen ud mange uger frem? Er I lidt for mange med til møderne?
Budskabet i foredraget er, at både din tid og dine mentale kapacitet er en begrænset ressource, og derfor er der en øvre grænse for, hvor mange timer om ugen, du kan bruge på møder. Uanset hvor vigtige og veltilrettelagte møderne er.
I foredraget hører du, hvordan I kan skære ned på antallet af møder og erstatte det med noget mere effektivt. Resultatet vil ifølge ny forskning være højere produktivitet, mindre stress og mere arbejdsglæde.
Du får også Pias lidt ubekvemme sandheder om, hvorfor vi egentlig holder så mange møder i Danmark.
Udbytte af foredraget:
- Mere tid i kalenderen til kerneopgaver
- Mindre oplevelse af tidspres
- Mere kvalitet og kreativitet i opgaverne
- Mindre stress og mere arbejdsglæde
- Redskab til at finde ud af, hvilke møder, der skal bevares og hvilke, der kan erstattes af noget andet.
- Refleksion over hvorfor I indkalder til møder?
Pia Hauge foredrag Fra Kontorkoma til fordybelse
I foredraget baseret på bogen Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde fortæller Pia med afsæt i hjerneforskning og organisationsteori, hvordan virksomheder får det bedste ud af sine medarbejdere. Det smukke er, at arbejdslykke og ekstraordinære præstationer hænger sammen som to sider af det samme stykke papir.
Mennesker vil gerne udfolde deres talent og gøre et godt stykke arbejde, som de kan være stolte af. Men det kan være svært, når kollegaen taler i højlydt telefon, notifikationerne tikker ind, og man allerede er mentalt videre til næste møde, næste mail og næste opgave.
Budskabet i dette foredrag er, at medarbejdernes hjerne er virksomhedernes væsentligste ressource, som man kun får det bedste ud af i en digital verden, hvis medarbejderne få tid og ro til at fordybe sig en gang i mellem. Fordybelse er intet mindre en fremtidens superevne. Både for virksomheder og medarbejdere.
Heldigvis er fordybelse er noget, der kan læres, og det kræver i hverken mindfulness i arbejdstiden eller fuld tilbagetrækning til de store svenske skove.
I foredraget deler Pia Hauge sine enkle og effektive råd til hvordan, du beskytter din hjerne fra unødvendig støj og udfolder dit potentiale bedst muligt.
Hør om:
- Hvorfor fordybelse er tidens superevne, der giver effektivitet, kreativitet og mental sundhed.
- Hvordan virksomheder kan arbejde strategisk med fordybelse.
- Hvordan støj, forstyrrelser og multitasking reducerer hjernens evne til at tænke. Resultatet er det, Pia kalder Kontorkoma.
- Hvordan man skaber en arbejdsplads, hvor medarbejdernes potentiale udfoldes.
- Konkrete teknikker til mere fordybelse. Hør om singletasking, hjernepauser og de optimale omgivelser.
- Hvorfor du skal købe et armbåndsur og vaske op med god samvittighed, når du arbejder hjemme.
Pia Hauge foredrag Nærværende ledelse på distancen
Hvordan leder man, når man ikke er i samme rum som sine medarbejdere? Hvordan skaber man begejstring og samarbejde, når folk sidder bag hver deres skærm – nogle hjemme i stuen, andre måske på den anden side af jorden? Hvordan hjælper man sine medarbejdere til at få hjemmearbejdet til at fungere, så humøret holdes højt, og tilknytningen til arbejdspladsen bevares?
Der er masser af gode ting ved hjemmearbejde. Når det lykkes, kan det være kilde til stor arbejdsglæde, effektivitet, kvalitet og kreativitet. Men det stiller krav til vores hjerner. De ledere som lykkes med nærværende ledelse på distancen i en digital verden er foran på point.
Pia trækker på forskning og giver masser af konkrete eksempler fra den virkelige verden.
Hør om:
- Nærværende ledelse på distancen
- Kommunikation, møder og ritualer i fremtidens arbejdsliv
- Fælleskab-følelse i en digital organisation
- Samarbejde og kreativitet i hybride teams
- ”Den digitale kaffemaskine” – hyggesnak og spontan sparring på afstand
- Strategisk hjemmearbejde – hvornår giver det bedst mening?
- Hjemmearbejdets ABC. Sådan griber man det klogt an.
- Forebyggelse af ensomhed og stress, når medarbejderne er uden for synsvidde
- Grænser og rytmer i det grænseløse arbejdsliv
I fremtidens arbejdsliv er hjemmearbejdet en fast ingrediens for mange mennesker. Det er ikke længere en selvfølge, at man har en fast plads på kontoret – eller at der er et skrivebord til alle. Det var en global trend allerede inden corona-pandemien, som kun er blevet forstærket. Hør i dette foredrag Pias konkrete redskaber til at opnå bedre resultater med ledelse på distancen.
Pia Hauge foredrag Hjernepauser: Lav mindre, udret mere.
Arbejdet har flyttet sig fra hænderne til hovedet. Tilmed er vores hoveder på overarbejde i en støjende verden med digitale forstyrrelser og komplekse arbejdsopgaver.
Det viser sig, at mennesker, der holder pauser – og altså i virkeligheden laver mindre – er mere effektive og holder sig mentalt sunde i det lange løb. Hvordan gør de det?
Budskabet i dette foredrag er, at du både bliver mere effektiv og mere glad, hvis du bliver god til at holde hjernepauser. Hvis man skal præstere på højt kognitivt niveau, har hjernen brug for pauser. Både for at genoplade de mentale batterierne til endnu en omgang koncentrationsarbejde. Og fordi pauserne i sig selv er værdifulde, da de stimulerer kreativitet, problemløsningsevne og overblik.
Advarsel: Foredraget handler ikke om mindfulness og meditation. Foredraget handler om naturlige hjernepauser, som kan integreres i arbejdstiden med god samvittighed. Måske går man en tur og får lidt frisk luft? Måske gør man sin kollega en tjeneste?
Pia tager afsæt i bogen Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde.
Hør om:
- Hvad er en effektiv hjernepause – ifølge forskningen? Skal du være alene eller sammen med dine kolleger? Udendørs eller indendørs? Finde telefonen frem eller lade den blive i lommen?
- Hvor længe, hvor ofte – og hvornår på dagen, skal du egentlig holde pause for at få mest effekt?
- Få konkrete ideer til gode pauser. Hør bl.a. om ”Frikvarter for voksne” og ”Stunder af stilhed.”
- Kreativ stilhed. De fleste kender det, at de gode ideer kommer under bruseren. Hør hvordan pauserne kan bruges strategisk.
- Singletasking og fordybelse. Tips til at arbejde effektivt mellem pauserne.