Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Stjernholm

Oplev en original stemme, der taler idealistisk om retten til frihed og lighed

Anders Stjernholm foredrag

Anders Stjernholm

Stand-up komiker, forfatter og debattør.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet."

Malene V. Buxbom - Aarhus Business College Se alle referencer

Et foredrag med Anders Stjernholm giver jer:

  • Skarpe foredrag med stof til eftertanke
  • Nytænkende og provokerende blik på religion, tro og magtstrukturer
  • Garanti for et vellykket, underholdende og inspirerende indspark til jeres arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Anders Stjernholm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anders Stjernholm er en af tidens skarpeste stemmer i debatten om religion, ADHD og diagnosekultur. I sine personlige og originale foredrag taler han med idealistisk indignation om de ting, der risikerer at skille os ad som befolkning – og skabe utryghed og lidelse for den enkelte. På trods af de alvorlige emner, formår Anders med sin erfaring som komiker og konferencier at holde stemningen let og publikum inkluderede. 

Et foredrag med Anders Stjernholm giver jer:

  • Skarpe foredrag med stof til eftertanke
  • Nytænkende og provokerende blik på religion, tro og magtstrukturer
  • Garanti for et vellykket, underholdende og inspirerende indspark til jeres arrangement

Underholdning, provokation og nytænkning

Først var han journalist, så blev han komiker, og så politiker. Men Anders er også stadig komiker. Det er han nødt til at være, for ellers kan han ikke holde ud at arbejde med politik. Han blev journalist for at kunne se og opleve verden, komiker for at kunne sige sin mening om den, og politiker for at fikse den. Det også skinner igennem i hans mange facetterede foredrag.

Anders er uddannet journalist (BA) fra SDU i 2007. Han har været stand-up komiker gennem snart to årtier og har også beskæftiget sig som tv-vært, sportskommentator, forfatter, ligesom han er forperson for Ateistisk Selskab, ambassadør for ADHD-foreningen og stadig tror på Alternativets politiske projekt.

I det hele taget er Anders sådan en, der siger sin mening om ting og har lidt svært ved at begrænse sig, hvilket også afspejler hans tankevækkende foredrag.

Book Anders Stjernholm til jeres næste event og bliv klogere på religion, tro og magtstrukturer, serveret med en god mængde humor.

 

Se foredrag med Anders Stjernholm
Anders Stjernholm foredrag

Ro på diagnosen

I typisk ADHD-stil er Anders Stjernholm endt med et CV, der tæller arbejde som journalist, komiker, politiker, radio- og tv-vært, sportskommentator og foredragsholder. Siden han selv fik sin ADHD-diagnose som 26-årig har han åbent og ærligt talt om sine egne udfordringer – og de udfordringer, vi alle deler. For i hans øjne har vores samfund som helhed fået ADHD – sammen med et autistisk fokus på effektivitet.

Derfor ser han en bekymrende og klar tendens: Vi giver mere medicin end opmærksomhed til mennesker, der har en opmærksomhedsforstyrrelse. Det er en skæv balance, som han i sit foredrag søger at inspirere til et opgør imod. Og på grund af Anders’ comedy-baggrund er der drysset en del jokes og skæve observationer henover foredraget.

Der er mulighed for at Anders faciliterer en spørgetime efter foredraget, som ofte er endt med at gode råd er fløjet mellem de fremmødte publikummer.

Anders Stjernholm foredrag

Tro, håb og ateisme

Hvorfor taler nogle ateister så højt om deres manglende tro? Hvorfor fylder folkekirken så meget i deres kritik? Og hvad gør de med islam?

I dette foredrag fortæller Anders Stjernholm, der blandt andet er forperson for Ateistisk Selskab, om religion, ateisme og religionskritik i Danmark og resten af verden.

En verden hvor religiøs magt truer ytringsfriheden, den seksuelle frihed, kvinders ret til egen krop og meget mere. Derfor er ateismen, ifølge Anders, essentiel for at menneskeheden kan finde fælles fodslag og løsninger på de globale udfordringer, som vores globale civilisation står overfor.

Anders vil altid gerne udfordres – og derfor er der plads til spørgsmål i dette foredrag, og Anders kan eventuelt kombineres med troende modparter.

Anders Stjernholm foredrag

Konferencier

Anders Stjernholm er en tovholder, der har erfaring fra stand-up scener, folketingets talerstol, videnskabsprogrammer og sågar primetime liveunderholdning på TV2, i form af lørdagsunderholdningen “Bingo Banko”. Derfor kan Anders afstemme sine ord og indsats alt efter arrangementets karakter. Kræver opgaven interviews, underholdning eller alvorlige indspark, så kan den journalistuddannede komiker og politiker dække behovet.

Selvom Anders er kendt som en debattør med kant indenfor flere emner, så indtager han også scenen/talerstolen med charme og varme, så alle føler sig set og hørt. Samtidig har Anders mange interesser og en alsidig viden, så han kan hurtig sætte sig ind i genre, fag og rammerne for jeres arrangement.

Referencer

Anders hold ikke et foredrag, men var konferencier på en "ungedag", hvilket han gjorde super godt, ramte de unges sprog og havde godt greb om dagen.

Jette Dupont

Region Midtjylland

Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet.

Malene V. Buxbom

Aarhus Business College

Anders Stjernholm holdt en fællestime for alle vores 640 gymnasieelever under overskriften "Bæredygtighed" hvor han udfoldede sine visioner om et fremtidigt "Awesometopia". Anders er god til at gøre komplicerede sammenhænge i samfundet forståelige for gymnasieelever, og han præsenterer sine visioner for en bæredygtig verden med humor og en passende portion provokation. Vi brugte fællestimen som en opvarmning til et længere forløb om bæredygtighed, og det fungerede rigtig godt. Så jeg kan bestemt anbefale Anders Stjernholms foredrag om "Awesometopia" for gymnasieelever.

Christian Alnor, rektor

Middelfart Gymnasium

Anders afholdte et super interessant og sjovt foredrag. Vores medlemmer var godt tilfredse!

Emilie Glarbjerg

Bedre Psykiatri

Anders var god til at fange vores publikum og holde dem fokuseret med sit foredrag.

Tim Bay

Roskilde Handelsskole

Super oplæg fra Anders, der var med til at binde en rød tråd om vores årsmøde med temaet aktivisme d.13/9 2023 på Arbejdermuseet.

Lisbeth Waidtløw

LFS

Eftertro: Lad os tale om tro, tvivl og det svære valg at forlade en religion

I EFTERTRO fortæller ni mennesker med en fortid i Jehovas Vidner, Mormonkirken, Scientology, Pinsekirken og islam om deres liv i troen og rejsen ud på den anden side. Deres personlige beretninger giver læseren et indblik i, hvad det vil sige at leve i troen, hvordan man mister den, og hvilke konsekvenser det kan have at forlade den.

Ela fik banket koranvers ind i hovedet som barn.

Simon frygtede dommedag, som kunne komme når som helst.

Sonni troede på, at L. Ron Hubbard havde kørt racerløb i en anden galakse.

Maria bad til vorherre hver aften – og det gør hun stadig, selvom hun ikke længere tror på ham.

Bogen bygget op af personlige portrætter og åbne samtaler, hvor vi skiftevis hører fra de ni case-personer og fra eksperter. På den måde kombineres og underbygges de stærke og personlige fortællinger om livet i og uden for troen med faglig viden om, hvilken rolle tro, tvivl, hjernens indretning og social kontrol spiller i religiøse samfund i samfundet.

Forfatteren Anders Stjernholm (f. 1980) er en af tidens skarpeste stemmer i religionsdebatten. Hans rolle som formand for Ateistisk Selskab bringer ham ofte til frontlinjen af diskussionen, men i denne bog tager han kasketten på som nysgerrig journalist og tager læseren med på en fascinerende rejse i troens psykologiske og sociologiske lag. Anders Stjernholm er ikke ene om denne bog, der er i alt 12 afsendere. Og disse mennesker vil kommentere på hinandens udtalelser og indsigter, så du får præsenteret indholdet fra flere vinkler. Bogen udspringer af hans engagement i foreningen Eftertro, et netværk af frivillige, der kender til tro, tvivl og social kontrol.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Du er jo ateist! En vantro debatbog

De fleste danskere er i virkeligheden ateister. Nogle ved det bare ikke – og selv om andre inderst inde har erkendt det, er de ikke parat til at ”springe ud”. Religiøse ideer bremser vores udvikling og står både i vejen for at løse de store problemer, vi står over for på verdensplan. Milliarder af mennesker hindres i at leve et godt liv, fordi overtro tvinger dem til at leve efter dogmatiske regler med absurde påbud og forbud. Samfundet har historisk set haft brug for religion, er der i dag i højere grad brug for, at vi tager nogle aktive skridt væk fra religionerne. Det er nogle af de centrale pointer i denne sprogligt veloplagte debatbog, hvor to af Danmarks mest aktive og vidende, ateistiske debattører både skyder på de mange negative følger af religionerne og viser, at man ikke behøver guder for at leve et godt, etisk og meningsfyldt liv pejlemærker. Emne for emne gennemgår de to forfattere, hvilken betydning religion har for samfundet og for den enkelte. Fra de mest dogmatiske og fundamentalistiske varianter til den bløde, danske kultur-kristendom. Deres konklusion er klar: verden ville være et bedre sted uden religionerne

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Anders Stjernholm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Stjernholm
Anders Stjernholm

5 ud af 5 stjerner

"Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet."

Malene V. Buxbom - Aarhus Business College Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Stjernholm