Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Glødende klimaaktivist, initiativtager til Den Grønne Studenterbevægelse, forfatter, flittig debattør og kronikør i klimadebatten.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Esther
Foredrag
Referencer
Esther Michelsen Kjeldahl er glødende klimaaktivist. I maj 2018 var hun med til at tage initiativ til Den Grønne Studenterbevægelse og deltager flittigt i den danske klimadebat som kronikør, paneldeltager, foredragsholder og som forfatter til bogen “Vi er sammen om at mærke det”.
Esther Kjeldahl har en BA i filosofi og matematik fra Københavns Universitet, og en MSc Philosophy and Public Policy fra The London School of Economics and Political Science. Esther har brugt det meste af sin uddannelse på at undersøge klimakrisens filosofiske problemstillinger. De indsigter hun har fået den vej igennem bruger hun aktivt i sit arbejde, for at presse beslutningstagere til at have klimakrisen øverst på dagsordenen.
Book Esther Kjeldahl til jeres næste event, og bliv klogere på hvordan I tackler og taler om klimakrisen.
Se foredrag med Esther KjeldahlJeres følelser er det ultimative aktivistiske våben. I dette foredrag, som er baseret på hendes bog “Vi er sammen om at mærke det”, vil I lære hvorfor. I vil også finde ud af, hvordan I kan bruge filosofiske teknikker som støtte i jeres klimasamtaler og til at gennemskue klimabenægteres røgslør og afledningsmanøvrer. Og så vil I blive præsenteret for en bred vifte af måder, I kan være med til at presse beslutningstagere til at have klima øverst i deres bevidsthed. I vil finde frem til den type organiseret klimaaktivisme, der er mest givende og meningsfuld for jer.
Klimakrisen er et voldsomt emne. Den skaber af gode grunde uro og ubehag hos rigtig, rigtig mange mennesker. Det er fuldt forståeligt. Alligevel er det sjældent, vi sætter ord på vores følelser om klimakrisen. Det er som om, vores sprog ikke rækker. Det sker ofte, at forældre, lærere og voksne forsøger at drage omsorg for deres børn og unge ved at berolige dem med, at ”det nok skal gå alt sammen” eller ved slet og ret at ignorere emnet. Men det er en misforstået form for omsorg. I dette foredrag får I en række konkrete værktøjer og øvelser til at have en konstruktiv samtale med en klimabekymret ung om klimakrisen, der møder den unge i dennes følelser, frem for at negligere dem. Det er klimasamtalens første skridt væk fra de løftede pegefingre, anklager om hykleri og ensomhed og hen imod det fællesskabsfremmende livsprojekt.
Hvilket ansvar har almindelige mennesker i klimakrisen? Har vi et moralsk ansvar for at reducere vores personlige klimaaftryk? Bør vi alle sammen springe ud som hardcore klimaaktivister? Eller skal vi bare overlade det hele til politikerne? Det var nogle af de spørgsmål hun undersøgte, da hun skrev sit speciale i filosofi. Jeg kom frem til nogle overraskende konklusioner, der bl.a. indbefatter en udspekuleret afledningsmanøvre og refleksioner over, hvor heldige vi er at leve i et demokrati. Alt dette vil hun fortælle om i dette foredrag, som plejer at gøre stort indtryk på tilhørerne ved at forandre deres syn på dem selv, og gøre dem ekstra kritiske over for de fortællinger om menneskers rolle, de møder i klimadebatten.
De op imod 5000 reklamer, vi eksponeres for hver dag, lokker med løfter om frihed og forløsning. Men disse budskaber står ofte i kontrast til produkternes konsekvenser for den eskalerende klima- og naturkrise, vi står i.
Baseret på sit speciale om reklamebranchens berettigelse i nutidens liberale demokrati, giver Esther sit bud på, hvordan vi som mennesker og samfund skal forholde os til de tusindvis af reklamer, der hver dag prøver at få os til at glemme de eskalerende økologiske kriser.
Reklamernes rolle i klimakrisen er et hidtil underbelyst emne i klimadebatten. Men det er på tide, at deres konsekvenser for vores evne til at kæmpe for retfærdighed kommer helt frem i klimadebatten.
Alle fagligheder og brancher må i spil, hvis vi skal opnå gennemgribende samfundsforandringer for en grønnere og mere retfærdig verden.
I denne workshop sætter klimaaktivisterne Esther Kjeldahl og Clara Berg-Jensen rammerne for, at medarbejdere eller medstuderende, kan identificere klimaskadelige samfundsstrukturer og finde vejen til den kollektive forandring, der kan løsne op for strukturerne.
Workshoppen tager udgangspunkt i en konkret kampagne.
I denne workshop, der er særligt henvendt til undervisere, skal vi dele dilemmaer, refleksioner og følelser forbundet til klimakrisen.
Gennem en skriveøvelse og efterfølgende dialog vil klimaaktivisterne Esther Kjeldahl og Clara Berg-Jensen give jer værktøjerne til at sætte ord på de følelser, klimakrisen vækker i jer. Formålet er, at I som lærere får erfaring med at møde elevers komplekse klimafølelser på en måde, hvor I både er omsorgsfulde overfor jer selv og jeres elever.
Super relevant og velstruktureret oplæg med stærke pointer underbygget af illustrative slides. Esther er meget autentisk på en scene ift. hendes agenda.
Henriette Vognsgaard
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.