Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Esther Kjeldahl

Hvad er din og min rolle i klimakrisen?

Esther Kjeldahl

Esther Kjeldahl

Glødende klimaaktivist, initiativtager til Den Grønne Studenterbevægelse, forfatter, flittig debattør og kronikør i klimadebatten.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Esther Kjeldahl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Esther Michelsen Kjeldahl (f. 1994) er glødende klimaaktivist. I maj 2018 var hun med til at tage initiativ til Den Grønne Studenterbevægelse og deltager flittigt i den danske klimadebat som kronikør, paneldeltager, foredragsholder og som forfatter til bogen “Vi er sammen om at mærke det” fra 2020.

Hun har en BA i filosofi og matematik fra Københavns Universitet og en MSc Philosophy and Public Policy fra The London School of Economics and Political Science. Esther Kjeldahl har brugt det meste af sin uddannelse på at undersøge klimakrisens filosofiske problemstillinger. De indsigter hun har fået den vej igennem bruger hun aktivt i sit arbejde for at presse beslutningstagere til at have klimakrisen øverst på dagsordenen.

Se foredrag med Esther Kjeldahl
Esther Kjeldahl foredrag

Vi er sammen om at mærke det - find styrken, selvtilliden og fællesskabet i klimakampen

Dine følelser er dit ultimative aktivistiske våben. I dette foredrag, som er baseret på min bog ”VI ER SAMMEN OM AT MÆRKE DET”, vil du lære hvorfor. Du vil også finde ud af, hvordan du kan bruge filosofiske teknikker som støtte i dine klimasamtaler og til at gennemskue klimabenægteres røgslør og afledningsmanøvrer. Og så vil du blive præsenteret for en bred vifte af måder, du kan være med til at presse beslutningstagere til at have klima øverst i deres bevidsthed. Hvis alt går vel, vil du finde frem til den type organiseret klimaaktivisme, der er mest givende og meningsfuld for dig.

Esther Kjeldahl foredrag

Sådan møder du unge i deres klimabekymringer

Klimakrisen er et voldsomt emne. Den skaber af gode grunde uro og ubehag hos rigtig, rigtig mange mennesker. Det er fuldt forståeligt. Alligevel er det sjældent, vi sætter ord på vores følelser om klimakrisen. Det er som om, vores sprog ikke rækker. Det sker ofte, at forældre, lærere og voksne forsøger at drage omsorg for deres børn og unge ved at berolige dem med, at ”det nok skal gå alt sammen” eller ved slet og ret at ignorere emnet. Men det er en misforstået form for omsorg. I dette foredrag får du en række konkrete værktøjer og øvelser til at have en konstruktiv samtale med en klimabekymret ung om klimakrisen, der møder den unge i dennes følelser, frem for at negligere dem. Det er klimasamtalens første skridt væk fra de løftede pegefingre, anklager om hykleri og ensomhed og hen imod det fællesskabsfremmende livsprojekt.

Esther Kjeldahl foredrag

Hvad er din og min rolle i klimakrisen?

Hvilket ansvar har almindelige mennesker som du og jeg i klimakrisen? Har vi et moralsk ansvar for at reducere vores personlige klimaaftryk? Bør vi alle sammen springe ud som hardcore klimaaktivister? Eller skal vi bare overlade det hele til politikerne? Det var nogle af de spørgsmål jeg undersøgte, da jeg skrev mit speciale i filosofi. Jeg kom frem til nogle overraskende konklusioner, der bl.a. indbefatter en udspekuleret afledningsmanøvre og refleksioner over, hvor heldige vi er at leve i et demokrati. Alt dette vil jeg fortælle om i dette foredrag, som plejer at gøre stort indtryk på tilhørerne ved at forandre deres syn på dem selv og gøre dem ekstra kritiske over for de fortællinger om menneskers rolle, de møder i klimadebatten.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Esther Kjeldahl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Esther Kjeldahl