Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få hjælp til fokus på talentudvikling, samarbejde og kompetenceudvikling

Morten Bennekou

Morten Bennekou

Elitechef i Danmarks Cykle Union. Foredrag om vinderkultur, motiverende ledelse, talentudvikling, udnyttelse af smådriftsfordele samt arbejdet med og ledelsen af stærke karakterer i sportens verden.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Morten Bennekou

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Morten Bennekou er manden bag talentudviklingskoncepterne i dansk cykelsport, og er en eminent foredragsholder for erhvervsvirksomheder, organisationer og foreninger, der har fokus på resultatskabelse, vinderkultur, talentudvikling, samarbejde og motiverende ledelse – herunder ledelse af stærke karakterer og store personligheder.

Morten Bennekou er elitechef i Danmarks Cykle Union med ansvar for de fire olympiske discipliner: landevejscykling, banecykling, MTB og BMX såvel som for landstrænergruppen og satsningerne frem mod EM, VM og OL. I sit daglige virke har Morten et stort ansvar for, at dansk cykelsport leverer medaljer ved VM og OL i de fire olympiske cykeldiscipliner – og under OL i Tokyo i 2021 placerede cykelsporten sig da også som den suverænt stærkeste danske idrætsgren med tre medaljer (ud af i alt ni medaljer til dansk eliteidræt) og samlet syv top-8 placeringer til følge.

Morten Bennekou har indtaget en nøglerolle i forhold til udviklingen af de sidste mange års succesrige ungdomsårgange med ryttere som Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Magnus Cort, Kasper Asgreen og Michael Valgren i spidsen.

Et foredrag med Morten Bennekou giver dig:

  • Værktøjer til hvordan man udvikler talent og udnytter potentialet hos både træner og atlet
  • Redskaber til hvordan man skaber en vinderkultur og vedligeholder den
  • Indblik i de evner og egenskaber, der kendetegner den dygtige træner

Tidligere var Morten ansat som sportsdirektør, træner og coach på det hollandsk/tyske World Tour-hold Team Sunweb (det nuværende Team DSM) og er i dag elitechef i Danmarks Cykle Union. Han arbejder i en high performance kultur, hvor der både er fokus på rytternes fysiske træning, men i høj grad også på at skabe succesfulde koncepter såvel som på ledelse og personlig udvikling af både ryttere og trænere.

Som forfatter har Morten skrevet bogen Stålsat – Talentudvikling i sportens verden. En bog, der handler om at udvikle talent. Ikke blot udøvernes, men også trænerens. Bogen er baseret på Mortens egne erfaringer som landstræner og talentchef, kombineret med inspiration indhentet gennem interviews med en lang række danske verdensklasseudøvere og -trænere. 

I januar 2016 blev Morten tildelt Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris under DR´s store show SPORT 2015 i Herning. Derudover har han flere gange været nomineret til Coachers og BT’s pris Årets Coach samt til Kulturministeriets Idrætspris. Derudover er Morten jævnligt ”ekspert i studiet” under TV2’s dækning af diverse cykelløb.

Se foredrag med Morten Bennekou
Morten Bennekou foredrag

Vinderkultur

”Kultur er ikke en tagsten, du som leder har været uheldig at få i hovedet”

Er man en taber, hvis man ikke er en vinder? Hvad vil det sige, at der på et givent sted hersker en vinderkultur? Og hvor mange vindere skal der egentlig til for at skabe, vedligeholde og udvikle en vinderkultur?

Dette foredrag beskæftiger sig med, hvem og hvad der skaber en kultur og herunder en vinderkultur. Og med hvordan man undgår, at det værdigrundlag, der ofte er baggrunden for, at vinderkulturen ikke ender som i første omgang forkromede men senere støvede  sætninger i en guldramme i receptionen eller i omklædningsrummet.

Målgrupper: Trænere, sportens ledere, talentudviklere, erhvervsledere, HR

Morten Bennekou foredrag

Den dygtige træner

”Det værste du kan gøre for et stort talent, er at være bange for at stille krav”

Dette foredrag handler om de evner og egenskaber, der kendetegner den gode træner. Om at  have personlighed. Og om at være i stand til at opbygge, vedligeholde og udvikle relationer
mellem mennesker på en måde, som i sig selv skaber udvikling. Og nej, autopiloten imponerer  ikke ligefrem en atlet med tunnelsyn, brækket kraveben og håndtaget i bund.

Foredraget handler også om viljen og evnen til at facilitere egen udvikling, og om ikke at være  bange for at give et spark i røven, til dem der i mange tilfælde trænger allermest til det. De
bedste. Dem som ofte ikke får det spark så mange andre steder, fordi de har den position, de  har. Og så sætter Morten Bennekou fokus på begrebet kultur, som nogle opfatter som en tagsten, som de som trænere har været uheldige at få i hovedet i en efterårsstorm.

Målgrupper: Trænere, sportens ledere, talentudviklere, erhvervsledere, HR, lærere/pædagoger.

Morten Bennekou foredrag

Talentudvikling i verdensklasse

”Talent er bare et forspring”

Der er temmelig stor forskel på at tale om talent og på at tale om gode forudsætninger, og der er forfærdelig langt mellem dét at være talentfuld, og dét at udnytte potentialet og ad den vej måske opnå verdensklasse. Det hjælper jo ikke så meget at have en stor motor, hvis man ikke er  i stand til at sætte den i gear.

Foredraget handler om disse forskelle, og det handler om trænerens evne til at banke dem ind i  knolden på sig selv, atleterne, andre trænere og ofte også på hysteriske forældre. Foredraget  handler også om vigtigheden af, at træneren opbygger en kultur og dermed nogle mønstre,  samtidig med at han eller hun er i stand til at integrere mønsterbrydere i et passende omfang. Og så sætter Morten Bennekou spot på forskellen mellem at fokusere på udvikling og  udelukkende at stirre sig blind på præstationer og resultater. Uanset om det er træneren,  udøveren, forældrene eller andre, der sætter fokus.

Målgrupper: Trænere, sportens ledere, udøvere og atleter, talentudviklere, erhvervsledere, HR.

Morten Bennekou foredrag

Udnyt potentialet

”Det handler ikke om, hvor god du er”

Hvad vil det sige, at være talentfuld? Drejer det sig om at være god til disciplinen, eller drejer  det sig om at have disciplinen til at blive god?

Dette foredrag handler om atleten og om hans  eller hendes evne til hele tiden at lede sig selv i retning af ny udvikling. Og om dét at være i  besiddelse af evnen til at motivere sig til at gøre ting, som isoleret set måske ikke er synderligt  motiverende, men som alligevel i sidste ende giver mening. I hvert fald for nogen. Og så sætter  Morten Bennekou fokus på atletens evne til at tåle mod- men i høj grad også medgang. En evne,  som i høj grad er med til at definere den enkelte atlets endestation.

Målgrupper: udøvere og atleter, trænere, sportens ledere, talentudviklere, erhvervsledere, HR.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Morten Bennekou

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Morten Bennekou