Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få motivation og mod til at blive mønsterbryder

Rolf Hermansen

Rolf Eggert

Pædagog og professionel mentor.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Rolf er utrolig inspirerende og levende, og han gør et stort og vigtigt indtryk på eleverne og os lærere. Hans foredrag var af fin længde, og indholdet var meget relevant og gav stof til eftertanke. Hans store nærvær kan anbefales til alle."

Christian Koed - Holbæk 10. Klassecenter Se alle referencer

Et foredrag med Rolf Eggert giver jer:

  • Omfangsrig viden inden for mønsterbrud og relationsarbejde
  • En personlig fortælling om at vende sit liv, på trods af en svær barndom og kriminalitet
  • Værktøjer til at hjælpe mennesker, der føler sig udsatte og rodløse
Uforpligtende forespørgsel på Rolf Eggert

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rolf

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Da Rolf Eggert var ung havde han en brutal karriere som fuldbyrdet rockermedlem i en international rockerklub med rygmærke på vesten og tatoveringer på kroppen, men karrieren endte bag tremmer i Vridsløse Lille Statsfængsel. I dag er Rolf uddannet pædagog og arbejder som professionel mentor med at få udsatte unge til at finde deres ben i livet og trække i arbejdstøj med lovlydige logoer på ryggen, hvilket han gør med succes. Oplev et tankevækkende og inspirerende foredrag med den tidligere rocker Rolf Eggert, når han fortæller, hvordan han kæmpede sig ud af den kriminelle løbebane. 

Et foredrag med Rolf Eggert giver jer:

  • Omfangsrig viden inden for mønsterbrud og relationsarbejde
  • En personlig fortælling om at vende sit liv, på trods af en svær barndom og kriminalitet
  • Værktøjer til at hjælpe mennesker, der føler sig udsatte og rodløse

Modspiller eller medspiller

Rolf Eggerts opvækst var præget af alkoholmisbrug, psykisk sygdom og omsorgssvigt, og Rolf blev i mangel på et ståsted og fællesskab, tiltrukket af det forkerte miljø. I 2018 udgav Rolf bogen “Fra broderskab til mønsterbrud”, hvor han, ligesom i sine foredrag, på passioneret vis fortæller sin historie. Siden år 2000 har Rolf været på den rette side af loven. Sammen med politiet har han blandt andet præsteret en succesfuld indsats for at få kriminelle unge på rettet kurs ved at give dem en ny tro på sig selv, og en tro på et samfund, der i deres opvækst føltes mere som modspiller end medspiller.

Rolf fortæller om livet som mentor for klassens hårde drenge med afsæt i sine personlige erfaringer og ud fra sin viden som socialpædagog og terapeut. Et ideelt foredrag til ungdomsinstitutioner, skoler, foreninger og oplysningsforbund.

Book Rolf Eggert til et nærværende og ærligt foredrag om livet på kanten og om at finde den rette vej.

Se foredrag med Rolf Eggert
Rolf Eggert foredrag

Workshop i relationsarbejde

At arbejde med socialt udsatte borgere, kan være er et af de farligste job, som findes. Udover at sådanne job kan udgøre en daglig fysisk fare, udgør den psykiske belastning en længerevarende (i nogle tilfælde vedvarende) og ofte ikke synlig fare for den ansatte.

Workshoppen inviterer deltagerne til at mærke på egen krop, hvad det vil sige at selvregulere i arbejdet med socialt udsatte. Gennem fælles øvelser arbejdes der på at opnå og finpudse evnen til at selvregulere og dermed mestre det at arbejde i dette svære felt.

I denne workshop kommer deltagerne til at arbejde med flere vigtige aspekter af arbejdet med udsatte. De vil undersøge, hvordan de kan bevare deres egen integritet i arbejdet, forstå hvorfor nogle situationer påvirker dem mere end andre, og lære mestringsstrategier. Deltagerne vil også få indsigt i metoder og erfaringer fra års mentorarbejde, herunder hvad der virker, hvordan man håndterer stagnation i opgaver, gentagne tilbagefald hos borgere, og hvordan man definerer grænser i et mentorforløb.

Målgruppe: frontpersonale i praksis med udsatte borgere.

Rolf tager en af hans samarbejdspartnere med til workshoppen, alt efter hvem der vil være det bedste match til lige præcis jer.

Rolf Eggert foredrag

Fra broderskab til mønsterbrud - allerhelst vil jeg elskes

Fra broderskab til mønsterbrud er en rå historie om, hvordan et ungt menneske kan havne i det forkerte spor, når han vokser op med en alkoholiseret og syg mor, og ingen skrider ind over for det omsorgssvigt, han udsættes for.

Rolf Eggert var en fodboldglad knægt i Brøndby, men med store udfordringer derhjemme og ingen støtte. Som ung mand ender han i sin søgen efter anerkendelse og fællesskab som medlem af rockerklubben Hells Angels, hvor han på nærmeste hold oplever rockerkrigen.

Rolf ender bag tremmer, men beslutter i fængslet, at han vil begynde et nyt liv, når han kommer ud igen. Han vil læse til pædagog, så han kan hjælpe andre unge, der som han selv har fået en svær start på livet. Men beslutningen viser sig at være uventet svær.

For hvordan begår man sig i en verden af normalitet, som man intet kender til? Når man ikke ved, hvordan man opfører sig som kæreste, far, studerende, kollega – eller bare almindelig borger? For Rolf bliver ønsket om en ny tilværelse en årelang kamp, hvor han ikke alene igen og igen skal overvinde uventede udfordringer og forhindringer, men også håndtere smertefulde erkendelser, ikke mindst om sig selv. Den vigtigste erkendelse er dog, at han i virkeligheden allerhelst bare vil elskes – og lære at elske tilbage.

Rolf Eggert foredrag

Relationsarbejde med udsatte og rodløse

Hvordan hjælper vi bedst muligt mennesker, der føler sig udsatte og rodløse? Dét kommer Rolf Eggert med sit bud på. Han vil kort introducere sin egen historie og fortælle hvorfor, han ønsker at hjælpe de udsatte og rodløse. Han husker tydeligt, hvilken hjælp han selv savnede, og den hjælp forsøger han nu at give, og han vil med dette foredrag give jer inspiration til, hvordan I også kan gøre det.

Når Rolf hjælper udsatte mennesker, så er der altid nogle guidelines for ham selv, som han følger. De lyder blandt andet: “For at nå ind til dem er han åben, tålmodig og anerkendende”, “Det skal være et samarbejde, for hvis personen ikke vil hjælpes, kan det ikke lade sig gøre”, “Han skaber et overblik over menneskets liv og hjælper med at fjerne de forhindringer, der står i vejen for videre udvikling”, “Han stiller sig i øjenhøjde med personen og bruger ofte humoren til at nå ind til den udsatte”.

For Rolf tager hjælpen også afsæt i hans egne personlige erfaringer – som nok ikke er en mulighed for alle. Men Rolf er stadig overbevist om, at det bliver det bedst mulige forløb, hvis man som den professionelle forsøger at sætte sig ind i personens sted.

Foredraget er særligt relevant for fagpersoner, der til daglig arbejder med udsatte mennesker. I får brugbare værktøjer med hjem, der hjælper jer med at tackle det til tider psykisk hårde arbejde, og som kan være til gavn for forløbene med de mennesker, som I prøver at hjælpe.

Rolf Eggert foredrag

Min mor var alkoholiker

632000 danskere lever lige nu i, eller er vokset op i et hjem, med alkoholmisbrug. 50 % af de mennesker klarer sig normalt i deres eget voksenliv. 40 % har belastningssymptomer. 10% får en psykiatrisk diagnose. Børn af forældre med en alkoholrelateret diagnose har sammenlignet med andre børn cirka dobbelt så stor risiko for at forsøge selvmord senere i livet.
Kilde: Alkohol i Danmark.

Det er store og sigende tal, men det kan være svært at se ind bag dem. Rolf Eggert vil på oplysende vis og med udgangspunkt i sine egne erfaringer med at vokse op i et hjem med alkoholmisbrug give jer et ærligt indblik i, hvilke konsekvenser det kan have for børn at vokse op i et miljø, der er præget af alkoholmisbrug. Han tager udgangspunkt i de konsekvenser, som følger de fleste, og uddyber disse med sine egne oplevelser.

For eksempel kan børn i disse miljøer døje med lavt selvværd, have svært ved nære relationer, tåler dårligt kritik, have svært ved at føle sig elskede, bliver overansvarlige eller uansvarlige, holder en facade og bliver voldelige. Det er blot nogle af de svære kår, som disse børn må vokse op med og forsøge at bekæmpe i deres videre liv.

Det kan både fungere som et foredrag, hvor deltagerne får en at spejle sig i, men ligeledes kan det være enormt relevant for fagpersoner, der ønsker en større forståelse for de konsekvenser, det har at vokse op med alkoholiserede forældre.

Rolf Eggert foredrag

Min mor var psykisk syg

Det er uundgåeligt at blive påvirket på næsten alle områder i livet, når man som Rolf Eggert vokser op i et hjem, hvor en eller flere forældre lider af psykisk sygdom. Hans mor led af paranoid skizofreni og som en måde at dulme sin angst og paranoia på, selvmedicinerede hun sig med alkohol og diverse medicin. Dette blev til en negativ synergi, hvor hun blev tiltagende psykisk syg og derfor også drak mere alkohol. Rolfs hverdag var fyldt med utryghed, stress og absurditet.

Rolf er langt fra den eneste med sådan en barndom, hvor forældrene knap kunne tage deres rolle og ansvar. I dette foredrag fortæller han ærligt om sin opvækst og perspektiverer dette til de generelle konsekvenser af en barndom med psykisk syge forældre.

De fleste børn, der lever med psykisk syge forældre, oplever for eksempel konstant bekymring, føler sig ikke elskede, oplever vrede og irritation, har dårlig samvittighed, føler sig hjælpeløse, er bange for deres forældre og frygter deres egne følelser.

Med dette foredrag får I et rørende og oplysende indblik i det liv, som disse børn lever. Det kan give unge eller voksne, der selv er vokset op under disse vilkår, en følelse af, at de ikke er alene. Samtidig kan det give fagpersoner en større forståelse for de konsekvenser og følelser, der er involveret.

Rolf Eggert foredrag

Tager du dig selv alvorligt, mand?

Hvordan passer man som mand på sig selv og sine, når sundheden er truet? Når truslen lurer på supermarkedernes hylder og sætter sig som fedt om bugen, når energien er væk, søvnen forsvinder, overskuddet mangler og relationerne knager.

Hvordan griber man(d) det an, når livsstilen efterhånden begynder at få konsekvenser for helbredet? Når truslen lurer på supermarkedernes hylder, maven vokser og overskuddet skrumper? Rolf Eggert fortæller i dette foredrag om, hvordan han fik hul på den kamp, som mange mænd slet ikke vil tale om. Om sundhed, selvværd og stress. Rolf var engang rocker i livsfarlig gadekrig, og endte i fængsel med et stofmisbrug og post traumatisk stress.

I dag er han socialpædagog, virksomhedsleder og familiefar i balance med sig selv. Rolf ramte den mur, mange mænd ikke accepterer findes: Der, hvor både krop og sind ryger i knæ. Han var nødt til at nulstille sig selv, og langsomt opbygge en ny version. Værktøjerne var terapi i forskellige former, motion og kost, som langsomt hjalp ham til den erkendelse, at han var nødt til at tage sig selv alvorligt, hvis han ville leve længe og godt. Der findes ingen hurtige løsninger, men hør råt for usødet, hvordan Rolf gik fra misbrug og mistrivsel til fysisk og mental sundhed. Uanset hvor I er i livet, kan mødet med Rolf give jer nye erkendelser og konkrete ideer til et liv i bedre balance. Det begynder med et simpelt, men hårdt spørgsmål: Tager I jer selv alvorligt?

Det hele bliver fortalt mand til mand. Men foredraget retter sig mod alle, også par, der er optaget af familiens mentale og fysiske sundhed.

Referencer

Vi var 68 tilhørere til Rolf Hermansens foredrag "Mønsterbrud af den rå slags". Mødet med Rolf var meget positivt. Han kom i god tid og var velforberedt. Havde ligeledes god tid til efterfølgende spørgsmål fra salen. Hans fortælling om sit liv berørte os meget og hans rolige og beskedne beretning om det sociale og præventive arbejde, som han udfører. Der var naturligvis mange spørgsmål i relation til rocker konflikterne i tiden, og han gav os et billede af den "organisation" uden at fordømme over en kam eller komme med nemme løsninger. Alt i alt en vellykket aften, og jeg kan kun anbefale Rolf Hermansen som foredragsholder og ønsker ham alt vel.

Holstebro Højskoleforening

Et spændende foredrag, hvor vi fik indsigt i Rolf Eggerts liv.

Tina Schøler Jalum

Hørkram Foodservice A/S

Rolf er utrolig inspirerende og levende, og han gør et stort og vigtigt indtryk på eleverne og os lærere. Hans foredrag var af fin længde, og indholdet var meget relevant og gav stof til eftertanke. Hans store nærvær kan anbefales til alle.

Christian Koed

Holbæk 10. Klassecenter

Der var 115 pensionerede pædagoger i salen. De var meget opmærksomme hele vejen igennem som mig selv. Det var interessant, oplysende og overraskende. Rolf var en god og engageret formidler.

Margit Dam

BUPL Senior Storkøbenhavn
Uforpligtende forespørgsel på Rolf Eggert

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Rolf Eggert
Rolf Eggert

5 ud af 5 stjerner

"Rolf er utrolig inspirerende og levende, og han gør et stort og vigtigt indtryk på eleverne og os lærere. Hans foredrag var af fin længde, og indholdet var meget relevant og gav stof til eftertanke. Hans store nærvær kan anbefales til alle."

Christian Koed - Holbæk 10. Klassecenter Se alle referencer

Foredragsemner med Rolf Eggert