Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Oplev en levende storyteller folde sig ud, blandt emner som bygningskultur og livsglæde

Peter Olesen Foredrag

Peter Olesen

Journalist, forfatter og ekspert inden for arkitektur.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var helt til ug! Levende, inspirerende og tankevækkende. Peter kan bare det der!"

Else Marie Lerche - Støtteforeningen for Hospice i Odder Se alle referencer

Et foredrag med Peter Olesen giver jer:

  • Peter Olesens foredrag er underholdende og debatskabende
  • Hans foredrag tager blandt andet udgangspunkt i hans mange bøger, og berører en bred vifte af emner
  • Få indsigt i dansk historie, alderdom, arkitektur, København og livsglæde
Uforpligtende forespørgsel på Peter Olesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Peter Olesen er en energisk og eftertragtet foredragsholder inden for emnerne arkitektur, sorg og livsglæde, høflighed og omgangsformer. Han er kendt i landet for sine debatskabende foredrag, kanalrundfarter og byvandringer, der altid er underholdende, skarpe og som typisk samler en bred skare af mennesker. 

Et foredrag med Peter Olesen giver jer:

  • Peter Olesens foredrag er underholdende og debatskabende
  • Hans foredrag tager blandt andet udgangspunkt i hans mange bøger, og berører en bred vifte af emner
  • Få indsigt i dansk historie, alderdom, arkitektur, København og livsglæde

Et livligt indspark om den danske historie og arkitektur, alderdom og livsglæde

Kom i hyggeligt selskab med forfatteren og journalisten Peter Olesen og hans levende storytelling. Peter er uddannet journalist på Fyns Tidende og har siden været ansat ved Danmarks Radio (TVA) fra 1976-1990. Herefter var han forlagsredaktør fra 1990-1991, og siden har han arbejdet som freelance med bygningskultur, sorg og savn, samt livsglæde og høflighed som speciale.

Derudover er Peter forfatter til en lang række bøger. Her kan nævnes flere titler om bygningskultur, haver, København, samt gader og stræder, foruden sine bøger om høflighed, venskab og livsglæde. Peter anmelder på opfordring danske byer og skriver fast arkitekturklummer og refleksioner om relevante samfundsanliggender i Kristeligt Dagblad. I 2013 modtog Peter Gyldendals faglitterære pris, og har derudover flere priser bag sig.

Peters foredrag er især populære hos foreninger, kommuner, forbund, kirker og skoler.

Book Peter Olesen til jeres næste event, og oplev en livlig aften med indblik i livets, historiens og arkitekturens smukke hemmeligheder.

Se foredrag med Peter Olesen
Peter Olesen foredrag

Træhuse i København

I dette foredrag vil Peter Olesen tage jer med på en smuk tur gennem København. Mere specifikt, vil I opdage byens skjulte skat: Træhusene. Hovedstaden er nemlig langt mere end bare beton, brosten og asfalt.

Med udgangspunkt i Peters seneste bog, “Træhuse i København,” vil han dele med jer, hvorfor træhuse er noget helt særligt. I vil få indblik i, hvorfor man oplever bedre luftkvalitet i et træhus sammenlignet med et betonhus. Træhuse besidder nemlig en naturlig ventilation og evnen til at ånde – hvor lydene fra knirkende gulve og blide briser inviterer til hygge.

I foredraget vil Peter udforske 40 forskellige københavnske bygningsværker i træ. Hver af dem er unik og byder på sin egen særlige charme. Det er også værd at bemærke, at flere af disse træhuse er designet af anerkendte arkitekter som Martin Nyrop og Bjarke Ingels. I vil passere ikoniske steder som Amalienborg, Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro, Det Japanske Tårn i Tivoli, Ballonparken på Amager, Dansepavillonen i Sydhavnen, Norske Hytte i Søndermarken, Tennishallen på Rygårds Allé og mange flere.

Peter Olesen foredrag

Dansk arkitektur, uden arkitekter

Dansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundt omkring i vores bygningslandskab findes der masser af bygninger, som er opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitektuddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer hvor små fiskeskure opstår helt uden myndighedskontrol.

Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?

Oplev et levende og inspirerende foredrag. En levende storytelling.

Peter Olesen foredrag

Høflighed og vore omgangsformer og manerer

Er vi egentlig bedre i provinsen end i storbyerne? Er København værst? Og hvorfor er svenskerne, englænderne og franskmændene bedre end danskerne og københavnerne? Hør Peter Olesens bud.

Interesserer vi os ikke for hinanden mere – men kun for os selv? Hvad er det for et kulturskifte, vi har oplevet her de seneste år? Skal det fortsætte på samme måde og kan det ændres igen? Hvem svigter i opdragelse og dannelse – familien – skolen – daginstitutionen? Er dannelse overhovedet et begreb i vores tid?

Peter Olesen prøver i dette foredrag at komme rundt om det hele og reflekterer over de enkelte temaer – og lægger til sidst op til debat med deltagerne.

Peter Olesen foredrag

Stille København

I Peter Olesens foredrag “Stille København” guider han sit publikum til 40 af hovedstadens stille oaser – områder, hvor man kan søge ly, ro og fred for storbyens larm og travle puls.

En metropol som København er nødvendigvis både larmende og fortravlet, det er en del af dens identitet og dens charme. Men derfor kan man alligevel godt ind­imellem have brug for at søge hen et sted for at puste ud, sætte sig ned og nyde stilheden. Og tage en dyb indånding.

Gå med Peter Olesen ind i Rådhushaven, Grønnegården, Bibliotekshaven, områderne omkring Sankt Petri Kirke og Christians Kirke, ind i Frederiksberg Have eller Landbohøjskolens Have, kom med i Heerup Haven eller i Østre Anlæg. Mulighederne er mange og ofte overraskende tæt på de områder, hvor byens puls er højest. Til storbyens store og små lommer med ro og fred. Nyd stederne og de pauser, de indbyder til. De er hver især noget helt særligt.

I 2016 udkom Peters nye bog af samme navn, der ligeså tager læseren med på en rejse til de stille oaser i Storbyen.

Peter Olesen foredrag

Sorg

Peter Olesen står bag et hav af bøger om sorg: ”Min mor døde. Min far døde”, ”Børn om mors og fars død”, ”Mit døde barn”, ”Børn af alkoholikere”, ”Min mand døde. Min kone døde”, ”Pårørende om demens” og ”Så længe mit hjerte slår”. Og siden også ”Pårørende til psykisk syge”.

Disse bøger har gjort Peter meget efterspurgt med foredraget om sorg, hvor han blandt andet fortæller om sin egen baggrund med en far, der døde, da Peter var 15 år. Han citerer fra bøgerne, hvor en lang række skribenter har skrevet om tab af forældre, børn og søskende. Peter fortæller om danskernes generelle forhold til død og tab – og vores ofte forkrampede måde at behandle mennesker i sorg på.

Peter Olesen foredrag

Peter Olesen anmelder en by

Peter Olesen bliver ofte også brugt til at stille skarpt på en konkret by, så han tillader sig at sige alle de artigheder utilsløret, som man ellers ikke kan sige, hvis man bor i byen. Bagefter stikker han af, og så må byen selv om resten. Det giver ofte meget gode, konkrete forspæningsresultater.

Peter Olesen foredrag

Lys eller ej - København og Paris, når mørket falder på

København er mørkets by og Paris er lysets by. København gør nærmest en dyd ud af at gå i sort, når mørket falder på, mens Paris går den modsatte vej og illuminerer ikke færre end 250 af sine væsentligste bygninger, monumenter, statuer og broer. Men behøver det egentlig være sådan, behøver vi danskere fortsat sværme så meget for mørket og være så puritanske, at vi næsten ikke tør fremhæve noget som helst aften og nat i dette mørke, kolde og nordligt beliggende land?

Der er med Peter Olesens foredrag lagt op til heftig debat om et noget følsomt emne. I generationer har arkitekter lært, at belysning er ukultiveret, vulgært og tivoliagtigt. Men har de samme arkitekter følt sig provokeret af belysningen i f.eks. Paris, Rom eller London – eller har de tværtimod nydt den – uden at tage idéen med hjem til lille Danmark, der kun tør belyse meget lidt?

Peter Olesen foredrag

Københavns tårne

Peter Olesens bog “Københavns tårne”, beskriver langt over 100 af Københavns og Frederiksbergs 500 tårne, spir og kupler. Det er en sand lystrejse gennem det københavnske tårnrige, kendt som “tårnenes by”, og af brygger Carl Jacobsen kaldt “Byen med de skjønne tårne”

Peter fortæller i foredragsform, ledsaget af alle bogens fotos, om sin begejstring for byens mange forskellige tårne, ikke kun på de mest majestætiske bygninger, men også på de mere ydmyge etageejendomme. Og han efterlyser større respekt for tårnene og ikke mindst at få de vigtigste af dem belyst om aftenen. Kom til et spændende og engageret foredrag med Peter, der om nogen har skrevet et utal af bøger om København.

Peter Olesen foredrag

Havnerundfart med Peter Olesen

Peter Olesen har gennem mere end 20 år guidet særlige havnerundfarter i Københavns havn og kanaler. To timer til hver tur med personlig, subjektiv guidning og højt humør. Han lægger ikke fingrene imellem. Der sker en masse i København i disse år, havnefronten er under total forvandling, og der er meget spændende at se.

Peter Olesen foredrag

Broerne i København

København er en ægte bro-by. Her er alle de gamle broer, en lang række nye fra 2000’erne, og flere er på vej. Derfor er det på tide med en status. Peter viser rundt til et udvalg af hovedstadens utallige broer – over havneløbet og de forskellige kanaler og til en lang række broer inde på land. Både de gamle og de nye. Vi skal over mange steder på gåben, på cykel, i bil eller bus, over vand og over land eller jernbane.

Peter er ikke bange for at sige sin mening: Han roser de nye broer for at lege med lyset, når mørket bryder frem. Og han efterlyser samtidig en bedre skiltning ved den enkelte bro med navn og byggeår. Peter fortæller med lune og entusiasme om broerne og deres historie. Her er historier og fakta for alle, der elsker at opleve hovedstaden fra nye sider.

Peter Olesen foredrag

Stille Odense

Odense er en voksende by, der så småt kan begynde at kalde sig for en storby. Og med storbyer medfølger støj og larm. Findes der mon et par rolige idyller rundt omkring i Odense? Peter Olesen har taget udfordringen op og har fundet flere af slagsen. Disse steder kan I høre meget mere om i foredraget “Stille Odense”, der bygger på Peters bog af samme titel.

Mennesker, som lever i de travle byer, der i en rivende udvikling, har brug for steder, hvor de kan stoppe op og trække vejret. Det ved Peter selv. Derfor guider han jer i foredraget til nogle af Odenses smukkeste og mest beroligende lokationer. Det kan være nogle af de fine haver og havnen.

Peter holder glad og veloplagt foredrag om stillemulighederne i Odense – ledsaget af alle bogens gode fotos taget af fotograf Henrik Bjerregrav.

Referencer

Foredraget var helt til ug! Levende, inspirerende og tankevækkende. Peter kan bare det der!

Else Marie Lerche

Støtteforeningen for Hospice i Odder

Peter Olesen har nogle tydelige holdninger til byens arkitektur og byrumsinventar, og formidler det på en god facon. Der er mange roser til byen og bylivet i hans oplæg, samt opfordringer til at se op og opleve mere. Peter Olesen formåede at trække fulde huse til arrangementet.

Mette Holm Pedersen

Kolding kommune

Peter Olesen er en god formidler

Jan Jørgensen

Bevaringsforeningen By & Land Maribo

En meget interessant dag sammen med Peter. Vi startede med frokost inden byvandringen, dernæst brugte vi næsten 3 intense timer på byvandring, efterfølgende redigering og spisning inden et inspirerende, medlevende foredrag senere på aftenen, som frembragte megen smil og latter. En indholdsrig, inspirerende dag i selvskab med en interessant, vidende og engageret foredragsholder.

Per Krogh Andersen

Foreningen Bedre By Miljø i Horsens
Uforpligtende forespørgsel på Peter Olesen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Peter Olesen
Peter Olesen

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var helt til ug! Levende, inspirerende og tankevækkende. Peter kan bare det der!"

Else Marie Lerche - Støtteforeningen for Hospice i Odder Se alle referencer

Foredragsemner med Peter Olesen