Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev at få kogt kompliceret akademisk materiale ned til let fordøjelige budskaber

Alexandra Krautwald

Alexandra Krautwald

Beslutnings-, ledelses og forretningsrådgiver, fagforfatter og foredragsholder.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Alexandra Krautwald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Alexandra

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Alexandra Krautwald er en rutineret strategi- og beslutningsrådgiver med utallige projekter, opgaver og foredrag for danske og internationale selskaber bag sig. Som fagbogsforfatter og ledelsesskribent – for bl.a. Dagbladet Børsen er hun særligt kendt for sit mod til at sige tingene, som de er og forvandle sine akademiske forskningsstudier og undersøgelsesarbejde til let fordøjelige budskaber og pointer.

Alexandra Krautwald har drevet og solgt to virksomheder. Hun er blevet nomineret til årets konsulent hele to gange, og har skrevet fire opsigtsvækkende ledelsesfagbøger; ”Strategiimplementering” (2013), ”Oplagt – at lede adfærd” (2015), ”Unge generationer på arbejde – vejen til et anderledes rigt liv” (2018), Sunde penge (2021).

Alexandra Krautwald har afholdt i nærheden af 500 foredrag i sin karriere, hvis løbebane har bevæget sig henover såvel økonomiske, psykologiske, strategiske som naturvidenskabelige uddannelser, temaer og interesseområder. Man kan finde aftryk efter Alexandra Krautwald i mange dagblade, nyhedsmedier og bøger samt på sociale medier og i podcasts, hvor hun ofte inviteres til at levere ekspertviden og kommentarer.

Et Alexandra Krautwald foredrag er kendetegnet ved at være fremtidsrettet, veldokumenteret, ligefremt og bevægende. Hendes tilhører har bl.a. kaldt hende tryllebindende, funderet, tidsrelevant. Og ordentlig. 

Se foredrag med Alexandra Krautwald
Alexandra Krautwald foredrag

SUNDE PENGE – et spørgsmål om konkurrencedygtighed i fremtiden

Nye krav til vores organisationer står i disse år i kø. Presset kommer primært indefra og udefra. Altså fra medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.
Udfordringerne består bl.a. i vildfarende mål og styring, komplekse organisationer, voksende grådighed, dalende moral, overfladiske fællesskaber og udtømte ressourcer.

Løsningerne skal findes i fremgang i udviklingen af tillid og relationer mellem mennesker, i værdien af social ansvarlighed, i miljøfremdrift og øget livskvalitet. Men også i bæredygtig produktion, intern oprydning og en ny økonomisk udvikling der forbinder mennesker, teknologi, råstoffer og finanser.

I foredraget der tager afsæt fra Alexandra Krautwald seneste bog ”Sunde penge” fra 2021, kan du også høre hendes bud på fremtidens ledelsesgerning, der indbefatter gentænkning af nuværende værdikæder, udvikling af flere opfindelser og nye typer af investeringer og finansielle produkter, der fremmer bæredygtig genopretning og en sund udvikling på vores arbejdspladser.

  • Der er ikke noget galt med vækst, så længe det er det rigtige, der vokser.’
Alexandra Krautwald foredrag

Ledelse af de unge generationer

Der er sagt og skrevet meget om dem. Også meget forkert, forenklet og fordrejet. Men hvad kendetegner de unge generationer i virkeligheden? Hvorfor ønsker mange af dem at revolutionere de satte organisationer, transformere arbejdslivet og udfordre vores syn på fremtiden?

Med bestsellerbogen ”Unge generationer på arbejde” foretog Alexandra Krautwald en rejse ind i de unges verden. I foredraget afkoder og viser hun, hvor de unge kommer fra, hvad der har formet og præget dem, hvor de gerne vil hen, og hvordan de gerne vil være i verden og agere på arbejdspladserne, hvis de ellers får plads.

Alexandra kommer også ind på, hvad der kendetegner arbejdsmarkedet i dag, det der karakteriserer tidligere og nuværende generationer, og hvad der kendetegner kløften og mulighederne mellem tidens årgange.

  • ‘En vej ud i arbejdslivet, der er mere meningsfuld, bæredygtig og favnende end den, deres forældre er gået.’
Alexandra Krautwald foredrag

Fremtidens ledelse staves; OMGIVELSER

Fremtidens ledelse handler om at forstå, hvor meget vores OMGIVELSER har betydning for de resultater, vi skaber og for den kultur, der oparbejdes gennem de enemærker, man som leder og medarbejder etablerer i sin organisation.

OMGIVELSERNE kendestegnes blandt andet ved de mennesker, man ansætter og de kolleger man arbejder sammen med. Og ved arbejdsgangene man følger, systemerne man benytter, den fysiske indretning man vælger og de ledelsesfilosofier man læner sig op ad.

Irriterende tågesnak og resultatløse forsøg på at lave om på menneskers indre bør ændres til at blive et spørgsmål om at designe ydre omgivelser, der naturligt understøtter menneskets reelle kapaciteter og naturlige ydevene og modstandskraft.

  • ‘Dette årtusindes vigtigste opgave foregår i OMGIVELSERNE, hvor vi skal ændre handlinger, ikke holdninger!’
Alexandra Krautwald foredrag

En strategi implementeres af CPR-numre…

Nogle popkorn popper senere end andre – og nogle af de sidste brænder altid på – hvem i organisationen kan lede en strategiimplementeringsproces, og hvem gør bedst i at holde sig fra at kunne falde i gryden? En ting er sikkert; En strategi realiseres altid og kun gennem de mennesker, der FORSTÅR den, VIL den, KAN den! Og samtidig får de rette betingelser til at GØRE det, der skal gøres for at gøre gode ord til virkelighed.

Men i mange implementeringsprocesser bliver det, lidt forenklet udtrykt, Excel-arket, der styrer menneskerne og ikke menneskerne, der styrer arket. Man overser tillige blandt andet adfærdstænkning, definitionsafklaringer og brug af rigtig gode rollemodeller.

I 2013 udgav Alexandra Krautwald en bog om strategiimplementering. Den blev en bestseller, fordi den var kedelig. Hvordan det kan hænge sammen, kan du høre mere om til dette forfriskende foredrag, der smider flere tidligere implementeringsdiscipliner over bord, sætter foden i døren overfor pseudoindsatser og stiller ind på det, der virker. Ikke andet.

  • Det handler meget om, at ledelsen giver slip på sine afhængigheder.’

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Alexandra Krautwald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Alexandra Krautwald