Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få ekspertindsigt i strategi, ledelse og fremtid

Alexandra Krautwald

Alexandra Krautwald

Beslutningsrådgiver og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Der har været rigtig mange gode tilbagemeldinger på den formiddag du holdt hos os. Ugen efter havde vi en drøftelse for alle MED-udvalg og der blev refereret flittigt til dit oplæg og de drøftelser der var på dagen. Flere ledere er kommet uopfordret og har sagt det var spændende, tankevækkende og gav anledning til refleksion, så tak for en super god og inspirerende formiddag og god sommer.

Anne Birgitte Christensen - Vejen Kommune Se alle referencer

Et foredrag med Alexandra Krautwald giver jer:

  • En erfaren foredragsholder der formår at fastholde sit publikum
  • Indblik i fremtidens ledelse som bør have fokus på omgivelserne
  • Stærke pointer omkring hvordan de unge generationer skal ledes
Uforpligtende forespørgsel på Alexandra Krautwald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Alexandra

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Alexandra Krautwald er en rutineret strategi- og beslutningsrådgiver med utallige projekter, opgaver og foredrag for danske og internationale selskaber bag sig. Som fagbogsforfatter og ledelsesskribent – for bl.a. Dagbladet Børsen er hun særligt kendt for sit mod til at sige tingene, som de er og forvandle sine akademiske forskningsstudier og undersøgelsesarbejde til let fordøjelige budskaber og pointer.

Et foredrag med Alexandra Krautwald giver jer:

  • En erfaren foredragsholder der formår at fastholde sit publikum
  • Indblik i fremtidens ledelse som bør have fokus på omgivelserne
  • Stærke pointer omkring hvordan de unge generationer skal ledes

Strategi, ledelse og fremtid

Alexandra Krautwald har drevet og solgt to virksomheder. Hun er blevet nomineret til årets konsulent hele to gange, og har skrevet fire opsigtsvækkende ledelsesfagbøger; ”Strategiimplementering”, ”Oplagt – at lede adfærd”, ”Unge generationer på arbejde – vejen til et anderledes rigt liv” og “Sunde Penge”.

Alexandra har afholdt i nærheden af 500 foredrag i sin karriere, hvis løbebane har bevæget sig henover såvel økonomiske, psykologiske, strategiske som naturvidenskabelige uddannelser, temaer og interesseområder. Man kan finde aftryk efter Alexandra i mange dagblade, nyhedsmedier og bøger samt på sociale medier og i podcasts, hvor hun ofte inviteres til at levere ekspertviden og kommentarer.

Et foredrag med Alexandra Krautwald er kendetegnet ved at være fremtidsrettet, veldokumenteret, ligefremt og bevægende. Hendes tilhører har bl.a. kaldt hende tryllebindende, funderet, tidsrelevant. Og ordentlig. Oplev fordelene ved netop dette, når i booker Alexandra Krautwald til jeres næste event.

Se foredrag med Alexandra Krautwald
Alexandra Krautwald foredrag

Menneskesynet på arbejdspladsen

Vores opfattelse af verden og andre mennesker er uundgåeligt formet af vores menneskesyn. Menneskesynet kan sammenlignes med en linse eller et par briller, som vi betragter individer og grupper igennem. Disse briller filtrerer, forstørrer, forvrænger eller forbedrer vores opfattelse og bestemmer, hvad der overhovedet kan tænkes, siges og gøres. I nogle tilfælde antager menneskesynet skikkelse af et påtvunget synspunkt, hvor nogle forsøger at diktere andre, hvordan verden ser ud fra deres perspektiv. Menneskesynet har derfor stor magt – selvom det ofte vil være usynligt for de fleste.

Menneskesynet definerer vores plads i verden på forskellige måder. I vore dage beskriver det mest udbredte menneskesyn os som væsener hævet over vores biologiske grænser med ubegrænsede potentialer og indre ressourcer, der giver os mulighed for at forme vores egen vej i livet. Et andet menneskesyn binder os tættere til vores fysiske instinkter og sociale tilbøjeligheder og styrker vores opfattelse af det realistiske og vores udvikling gennem forpligtende fællesskaber. Kampen om herredømmet på vores arbejdspladser og i uddannelsessystemet udspiller sig mellem disse to menneskebilleder. Tiden er moden til at se nærmere på denne udviklings baggrund og konsekvenser.

En af de mest betydningsfulde udfordringer i dette århundrede udspringer af den fundamentale kamp mellem de to divergerende menneskesyn. Denne konflikt giver anledning til en polarisering, der ikke alene har betydelige konsekvenser for menneskers liv og arbejde, men også udgør en trussel mod vores sundhed og trivsel. Desværre udgør polariseringen også en alvorlig hindring for at opnå fælles fodslag, samarbejde og udvikling.

Dette foredrag vil føre jer gennem forskellige aspekter af livet og arbejdslivet og udfordre jeres viden og indsigt inden for komplekse emner som magt, ledelse, socialitet, autoritet og etik. Ved at illustrere konsekvenserne af de to divergerende menneskesyn for organisationskultur, arbejdsmiljø, fællesskab, udvikling og trivsel giver fortællingen jer mulighed for at reflektere over jeres opfattelser af disse emner og indflydelsen på jeres syn på verden samt jeres liv og arbejdsliv.

Dette foredrag opfordrer til en ærlig og realistisk tilgang til at se, hvad verden og vi mennesker har brug for, snarere end at tænke på, hvad man selv gerne vil. Det opfordrer også til at se verden, som den er, og ikke som man ønsker, den skal være.

Alexandra Krautwald foredrag

Sunde penge – moderne målestokke, betydelige bidrag og væsentlig vækst

Nye krav til vores organisationer står i kø. Presset kommer primært indefra og udefra. Fra medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Udfordringerne består bl.a. i vildfarende mål og styring, komplekse organisationer, voksende grådighed, dalende moral, overfladiske fællesskaber og udtømte ressourcer.

Løsningerne skal findes i fremgang i udviklingen af tillid og relationer mellem mennesker, i værdien af social ansvarlighed, i miljøfremdrift og øget livskvalitet. Men også i bæredygtig produktion, intern oprydning og en ny økonomisk udvikling der forbinder mennesker, teknologi, råstoffer og finanser.

I foredraget der tager afsæt fra Alexandra Krautwald seneste bog ”Sunde penge”, kan I også høre hendes bud på fremtidens ledelsesgerning, der indbefatter gentænkning af nuværende værdikæder, udvikling af flere opfindelser og nye typer af investeringer og finansielle produkter, der fremmer bæredygtig genopretning og en sund udvikling på vores arbejdspladser.

Der er ikke noget galt med vækst, så længe det er det rigtige, der vokser”

Alexandra Krautwald foredrag

Ledelse af de unge generationer

Der er sagt og skrevet meget om dem. Også meget forkert, forenklet og fordrejet. Men hvad kendetegner de unge generationer i virkeligheden? Hvorfor ønsker mange af dem at revolutionere de satte organisationer, transformere arbejdslivet og udfordre vores syn på fremtiden?

Med bestsellerbogen ”Unge generationer på arbejde” foretog Alexandra Krautwald en rejse ind i de unges verden. I foredraget afkoder og viser hun, hvor de unge kommer fra, hvad der har formet og præget dem, hvor de gerne vil hen, og hvordan de gerne vil være i verden og agere på arbejdspladserne, hvis de ellers får plads.

Alexandra kommer også ind på, hvad der kendetegner arbejdsmarkedet i dag, det der karakteriserer tidligere og nuværende generationer, og hvad der kendetegner kløften og mulighederne mellem tidens årgange.

“En vej ud i arbejdslivet, der er mere meningsfuld, bæredygtig og favnende end den, deres forældre er gået”

Alexandra Krautwald foredrag

Adfærdsledelse handler om at designe omgivelser

Fremtidens ledelse handler om at forstå, hvor meget vores omgivelser har betydning for de resultater, vi skaber og for den kultur, der oparbejdes gennem de enemærker, man som leder og medarbejder etablerer i sin organisation.

Omgivelserne kendestegnes blandt andet ved de mennesker, man ansætter og de kolleger man arbejder sammen med. Og ved arbejdsgangene man følger, systemerne man benytter, den fysiske indretning man vælger og de ledelsesfilosofier man læner sig op ad.

Irriterende tågesnak og resultatløse forsøg på at lave om på menneskers indre, bør ændres til at blive et spørgsmål om at designe ydre omgivelser, der naturligt understøtter menneskets reelle kapaciteter og naturlige ydevene og modstandskraft.

“Dette årtusindes vigtigste opgave foregår i OMGIVELSERNE, hvor vi skal ændre handlinger, ikke holdninger!”

Alexandra Krautwald foredrag

En strategi implementeres af CPR-numre…

Nogle popkorn popper senere end andre – og nogle af de sidste brænder altid på – hvem i organisationen kan lede en strategiimplementeringsproces, og hvem gør bedst i at holde sig fra at kunne falde i gryden? En ting er sikkert; En strategi realiseres altid og kun gennem de mennesker, der forstår den, vil den, kan den! Og samtidig får de rette betingelser til at gøre det, der skal gøres, for at gøre gode ord til virkelighed.

Men i mange implementeringsprocesser bliver det, lidt forenklet udtrykt, Excel-arket, der styrer menneskerne og ikke menneskerne, der styrer arket. Man overser tillige blandt andet adfærdstænkning, definitionsafklaringer og brug af rigtig gode rollemodeller.

I 2013 udgav Alexandra Krautwald en bog om strategiimplementering. Den blev en bestseller, fordi den var kedelig. Hvordan det kan hænge sammen, kan I høre mere om til dette forfriskende foredrag, der smider flere tidligere implementeringsdiscipliner over bord, sætter foden i døren overfor pseudoindsatser og stiller ind på det, der virker. Ikke andet.

“Det handler meget om, at ledelsen giver slip på sine afhængigheder”

Referencer

Et meget aktuel foredrag, som virkelig gav os noget at arbejde med, i netop den fase vi er i lige nu. Og helt sikkert også noget baggrundsviden til vores beslutningsproces, så vi træffer nogle endnu bedre beslutninger for HSHansen fremtid.

Thomas Overgaard

HSHansen A/S

Lederne i Holbæk Kommune var på fælles lederkonference. Her hørte de bla. et oplæg fra Alexandra Krautwald om “Unge generationer og fremtidens arbejdsmarked” Alexandra er fremtidsforsker og har forsket meget i unge og deres tanker, refleksioner og muligheder i forhold til deres fremtidige arbejdsliv. Flere af lederne henvendte sig efterfølgende og var virkelig begejstrede over hendes oplæg. Det havde givet dem flere refleksioner med på vejen. Bla. Opmærksomheden på at gennemsnits anciennitets er 8 måneder for de 22-33 årige gav stof til eftertanke. Jeg blev opfordret til at dykke ned i hendes forskning og oplæg i forhold til rekrutteringsstrategien i Social Indsats og Udvikling. I morges ringede jeg så til hende og det blev til en times fælles refleksion omkring unges vej til arbejdsmarkedet.

Sif Kolling Thomsen, udviklingskonsulent

Social Indsats og Udvikling

"Der har været rigtig mange gode tilbagemeldinger på den formiddag du holdt hos os. Ugen efter havde vi en drøftelse for alle MED-udvalg og der blev refereret flittigt til dit oplæg og de drøftelser der var på dagen. Flere ledere er kommet uopfordret og har sagt det var spændende, tankevækkende og gav anledning til refleksion, så tak for en super god og inspirerende formiddag og god sommer."

Anne Birgitte Christensen

Vejen Kommune

Alexandra Krautwald er en fantastisk motiverende taler! Hendes passion, energi og dybdegående indsigt har virkelig gjort en forskel i mit liv. Hendes foredrag har inspireret mig til at tage modige skridt, udfordre mine egne grænser og opnå resultater, jeg aldrig troede var mulige. Hendes evne til at kommunikere komplekse emner på en letforståelig måde er enestående. Jeg kan varmt anbefale hendes foredrag til alle, der søger motivation og personlig udvikling.

Lars M

-

Alexandra Krautwald er en exceptionel motiverende taler. Hendes foredrag fangede min interesse fra start til slut, og hendes budskaber var inspirerende og tankevækkende. Hun formår at skabe en positiv atmosfære og engagere sit publikum på en unik måde. Hendes viden og indsigt inden for lederskab og personlig vækst er imponerende. Efter at have deltaget i hendes foredrag føler jeg mig mere motiveret og klar til at tackle nye udfordringer. Hun er virkelig en inspirerende taler, og jeg anbefaler stærkt at opleve hendes foredrag.

Anna S.

-

Et stort tak for en fantastisk formiddag hos Bagger-Sørensen. Det var virkelig en fed oplevelse! Så kæmpe tak til dig for at gøre en grå torsdag formiddag farverig og meget sjovere.

Lone Kudsk

Fiberpartner ApS

Unge generationer på arbejde - vejen til et anderledes rigt liv

UNGE GENERATIONER PÅ ARBEJDE er en bog til unge og deres ledere. Den udforsker de unges verden, fejrer deres kompetencer og ruster dem til et arbejdsmarked under voldsom udvikling. Samtidig er bogen en guide til ledere, der skal lede og samarbejde med de unge i de kommende mange år.  Erhvervslivets forventninger til de unge generationer er høje: Hvordan vil de mon revolutionere de satte organisationer, tranformere arbejdslivet og dermed udfordre vores syn på fremtiden? De unge generationer er vokset op i skyggen af forventninger og har aldrig prøvet andet. Men hvilke forestillinger og ønsker har de selv til deres fremtidige arbejdsliv? Og hvilken vej drømmer de om at gå?

UNGE GENERATIONER PÅ ARBEJDE er en rejse ind i de unge generationers verden. Bogen smider forventningerne over bord og viser, hvor de unge kommer fra, hvad der har formet dem, og hvor de gerne vil hen. Den kommer med støttende tilråb og gode råd til, hvordan de unge finder en vej ud i arbejdslivet, der er mere meningsfuld og bæredygtig end den, deres forældre er gået. Og den viser ledere, hvordan man med forståelse og indsigt giver de unge generationer plads og sparring, så de blomstrer i organisationer og virksomheder.

ALEXANDRA KRAUTWALD er managing partner i rådgivningsfirmaet Composing, hvor hun hjælper mellem- og topledere i det offentlige og private erhvervsliv med at træffe gode beslutninger. Hun har i 25 år beskæftiget sig med strategiimplementering, adfærdsdesign og ledelse samt fremtidstendenser i det moderne arbejdsliv. Alexandra Krautwald deltager i det ekspertpanel, der er knyttet til Børsen Ledelse, ligesom hun er fast ledelsesblogger i Dagbladet Børsen, hvor hun skriver indlæg om ledelse og livet i danske organisationer. Hun er en aktiv oplægsholder og medforfatter til bøgerne Oplagt – at lede adfærd (2015) og Strategiimplementering – værktøjskassen (2013).

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Sunde penge

Kan man drive her og nu-forretning – og samtidig handle langsigtet forsvarligt? Med andre ord: Er det muligt at generere SUNDE PENGE?

Alle er enige om, at der skal være økonomi til fremtidens udvikling. At vi skal kunne trives og udvikle os som mennesker. Og ikke mindst at der skal være en levedygtig verden til de kommende generationer. Det kræver, at vi finder metoder til at drive forretning på en etisk, klimamæssig , social og økonomisk bæredygtig måde. Det store spørgsmål er, om vi kan bygge bro mellem alle disse dagsordener, der nok på overfladen bekæmper hinanden, men tilsammen er nøglen til vores fælles fremtid – hvis vi tør give plads til det svære, det modstridende og det usikre.

Svaret i SUNDE PENGE er ja, men her gives ingen genveje og lette løsninger. Vi skal være parate til omfattende omstillinger og hårde prioriteringer. Problemerne betragtes i bogen fra et væld af vinkler, og det giver et multiperspektiv til de ledere, der står midt i en dilemmafyldt hverdag, hvor fremtidens udfordringer kræver langsigtet handling. SUNDE PENGE er en appel til virksomhedernes ledere og beslutningstagere om at forstå, hvad der er på spil nu og i årene, der kommer. Det er en opfordring til at gentænke og handle, mens der stadig er mulighed for det. Hvis vi skal gøre os håb om at møde fremtidens krav, handler det ikke om at vende alt på hovedet, men om at bruge hovedet – om at prioritere, forbinde og balancere. Bogen giver et kvalificeret bud på, hvordan det kan ske.

Alexandra Krautwald driver rådgivningsvirksomheden Composing og er sideløbende medlem af advisory boards og bestyrelser samt fast foredragsholder hos Athena.   “Det er en bog, der sætter man­ge tanker i gang – og en bog, der vækker følelser. Man lægger bogen fra sig, inspireret og opildnet til at gøre noget. Eller måske provokeret og irriteret – eller glad og lettet. Men ligegyldig er bogen aldrig. Den er engagerende og vedkommende, aktuel og fremadskuende. Den lægger op til handling uden at være docerende, udskammende eller bedrevidende.” – Fra bogens forord af Steen Hildebrandt

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Strategi implementering

Endelig! Her er bogen, der tager læseren med på rejsen gennem et systematisk implementeringsforløb bestående af konkrete anvisninger og øvelser.  Der findes masser af ledelseslitteratur der beskriver, HVAD der går galt, når virksomhedens strategi skal eksekveres. Og HVORFOR det går galt. Derimod findes der ingen seriøs litteratur der angiver, HVORDAN man konkret skal agere for at sikre implementeringen af sin strategi. Der mangler praktiske anvisninger og konkrete værktøjer indenfor emnet. Det råder denne bog bod på.  HVORDAN- perspektivet understøttes af citater fra førende erhvervsledere samt af to cases fra den virkelige verden. Desuden øvelser og tilbud om selvrefleksion til læseren.

Bogens forfattere er begge anerkendte fagspecialister med mange års erfaring i strategieksekvering. De mestrer såvel de organisatoriske som de menneskelige aspekter og har samarbejdet med nogle af Danmarks største virksomheder og organisationer.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Oplagt - at lede adfærd

Vi står på kanten af et paradigmeskift, der vil ændre vores måde at lede virksomheder på. Meget af det vi har set som god ledelseslatin de seneste årtier, kan vi godt glemme igen. Nye revolutionerende forskningsresultater punkterer nemlig flere af de fejlfortolkninger, vi hidtil har indrettet vores arbejdsliv efter.

Forfatterne fremlægger en tilgang, der med udgangspunkt i ny dokumenteret viden tager højde for menneskets biologi og nedarvede tilbøjeligheder. I stedet for at udtrætte hinanden med besværlige arbejdsvilkår, belastende kompleksitet og alt for langsigtede forandringsprojekter skal vi designe omgivelser og værktøjer, der stemmer overens med menneskets naturlige præferencer.

Oplagt – at lede adfærd giver en tiltrængt opsang til alle ledere, gør op med de misforståelser, vi har baseret vores ledelsesmetoder på, og giver et tydeligt billede af, hvad der kendetegner ledelse før, nu og i fremtiden. Bogen indeholder eksempelvis konkrete nudgeværktøjer, der nemt kan overføres til en hvilken som helst organisation.

Hvorfor fortsætte ad den komplicerede vej, der for hvert nyt tiltag, du implementerer, bliver mere ufarbar, når det er meget lettere og langt mere effektivt at vælge det oplagte?

Om forfatterne

Mettelene Jellinggaard har arbejdet med adfærdsledelse og ser­vice management i de sidste 27 år. Hun er uddannet og certifice­ret inden for behavioral economics fra Coursera/Duke Universi-ty/Prof. Dan Ariely og er en af de mest fremtrædende adfærds- og fremtidsforskere herhjemme.

Alexandra Krautwald har 25 års erfaring inden for strategi-imple­mentering, lønsomhedsoptimering og lederudvikling. Hun er personlig forretningsrådgiver for en række top- og mellemledere i dansk erhvervsliv. Alexandra er uddannet inden for kommuni­kation, adfærdspsykologi og ledelse, og er blogger på borsen.dk.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Menneskesynet - Hvordan grov udnyttelse blev tilforladelig

Bogen er en kritisk samtidssatire, der henvender sig til alle, som forsker eller færdes i arbejdslivet, og som er optaget af dets udvikling. Det er en bog, som tilskynder læseren til at kaste et alvorligt blik på sine egne grundlæggende antagelser om, hvad der er sandt og godt, og som samtidig appellerer til et mere omfattende opgør med tidens mest magtfulde diskurs.

I denne medrivende arbejdspladsfortælling kryber alt det, der taler bag om ryggen på os, frem i lyset. Og selv om der er tale om et fiktionsværk, har både begivenhederne og karaktererne udspring i virkeligheden. Kampen om menneskesynet i arbejdslivet er nemlig langt fra fiktiv. Den er rasende virkelig.

Julie og Svend er begge i midt fyrrerne og har familier og karrierer. De er veluddannede og succesfulde – og de er venner.

Svend arbejder som lærer på et gymnasie, Julie som personaleinnovationskonsulent i en større dansk virksomhed. I hverdagen på jobbet presses de begge for at give efter for et bestemt menneskesyn, der gennemsyrer deres arbejdspladser. Et menneskesyn, som lægger vægt på individets indre potentiale og frigørelse fra snærende, normative bånd, og hvis fortalere uden blusel slynger slogans som ”drøm stort!” og ”tænk positivt!” omkring sig.

Mens Julie løbende fristes af de idéer, som dette menneskesyn fostrer, afviser Svend dem konsekvent. I stedet sætter han sin lid til fællesskabets dannende kraft. Det afføder spændinger i Julie og Svends forhold, men giver også en indre konflikt i Julie, som vakler mellem tidens dominerende fortælling om det almægtige individ og sin ven Svends insisteren på menneskets naturlige begrænsninger.

Omkring disse to hovedfigurer opruller forfatterne et farverigt og levende persongalleri, som læseren vil genkende fra sit eget arbejdsliv. Der er fx en karakter som Julies chef, der får ChatGPT til at peppe hans præsentationer op med filosofisk tankegods, og en figur som chefens PA, der orkestrerer rænker og magtspil i kulissen, mens kollegerne går til coach og drømmer om at leve autentiske liv. Der er også Svends chef, rektoren, som har kronisk overarbejde for at komme på højde med udviklingen, og svigerinden, som er vild med den nyligt udråbte konges buddhistiske armbånd. Vrimlen af bifigurer iscenesætter både komiske aspekter og triste konsekvenser af det dominerende menneskesyn, en komisk-tragisk dobbelthed, som genfindes på de fleste arbejdspladser.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Alexandra Krautwald

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Alexandra Krautwald
Alexandra Krautwald

5 ud af 5 stjerner

Der har været rigtig mange gode tilbagemeldinger på den formiddag du holdt hos os. Ugen efter havde vi en drøftelse for alle MED-udvalg og der blev refereret flittigt til dit oplæg og de drøftelser der var på dagen. Flere ledere er kommet uopfordret og har sagt det var spændende, tankevækkende og gav anledning til refleksion, så tak for en super god og inspirerende formiddag og god sommer.

Anne Birgitte Christensen - Vejen Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Alexandra Krautwald