Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Direktør for udviklingshuset Innovation Inside, forfatter, foredragsholder med fokus på bl.a. strategi, og kommunikation.
Forespørg nemt på pris og dato4.75 ud af 5 stjerner
"Mikael gjorde det rigtig godt og kom ud til tilhørerne med sit budskab. Meget brugbart og inspirerende"
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Mikael
Foredrag
Referencer
Mikael Lindholm er en hyppigt anvendt foredragsholder inden for emnerne innovation, fremtidens medarbejdere, globalisering og organisationer. Mikael Lindholm foredrag tilpasses til det konkrete arrangement.
Mikael Lindholm er en af Danmarks store innovatører, og rådgiver til daglig virksomheder og organisationer om strategi, innovation og kommunikation.
Mikael Lindholm driver udviklingshuset Innovation Inside, han har været chefredaktør på Computerworld, Berlingske Nyhedsmagain, udviklingsdirektør i Huset Mandag Morgen, og drevet en lang række tænketanke og innovationsprojekter. Han har udgivet bøger om strategi, innovation og ledelse, og skrev i 2011 “Den danske ledelseskanon” om de største ledelsesbedrifter i Danmark siden Anden Verdenskrig.
Mikael Lindholms skarpe og lærerige foredrag om innovation, ledelse og globale udfordringer er populære hos virksomheder, netværksgrupper og uddannelsesinstitutioner.
Se foredrag med Mikael LindholmVi står overfor enorme forandringer, som udfordrer det bestående på måder, vi kan have svært at begribe. Tag f.eks. verdens største containerrederi, Maersk Line, som ikke frygter fremtiden på grund af konkurrence fra andre rederier, men fra Amazon – oprindeligt en online boghandel.
Digital teknologi og kunstig intelligens gennemtrænger marked efter marked, og forandrer spillereglerne. Eksisterende produkter, virksomheder og karrierer forsvinder hastigt for at blive erstattet af noget nyt.
Hvordan kommer vi på vinderholdet? Hvordan kommer vi på forkant med forandringerne og forandrer os hurtigere end omverden? Ved du, hvilket hold du er på?
Få konkrete eksempler på, hvad fremtiden bringer med sig, og hvad den kan betyde for dig – og hvad du kan gøre for at vende de kommende års store disruption fra trussel til fordel.
Den største ledelsesopgave i 2010’erne er at omstille arbejdsstyrken til en innovationsstyrke.
Vi skal leve af de gode idéer – både de store, der forandrer verden, og de små, der gør den bedre. Vi er nødt til at mestre evnen til at få og udvikle idéer hurtigere og bedre end andre. For Danmark kan ikke konkurrere med Kina på pris. Den konkurrence taber vi.
Så hvordan skaber man en kreativ arbejdsplads, hvor medarbejderne får idéer, og en innovativ arbejdsplads, hvor medarbejderne formår at omsætte idéerne til nye løsninger, hvad enten der er tale om et produkt eller en ydelse?
Hvordan klarer danskerne sig sammenlignet med svenskerne, nordmændene og finnerne? Foredraget leverer svarene.
Hør Mikael Lindholm fortælle om velfærdssamfundets udvikling fra vikingetiden til i dag, om hvordan visionerne efter Anden Verdenskrig om et samfund med frihed, velstand og tryghed udfoldede sig og udfordres i dag – alt imens de asiatiske lande i hæsblæsende tempo er ved at opbygge og udrulle næste generation velfærdssamfund.
Det danske velfærdssamfund bliver hyldet som et ideal og forbillede verden over. Det er en samfundsmodel, der insisterer på, at alle – hver eneste borger – skal have samme muligheder for et trygt og selvstændigt liv i trivsel, uanset social baggrund, køn, race, religion og seksualitet. Det er noget af en ambition. Ingen andre samfund i menneskets historie har haft en så vidtrækkende ambition for den enkelte borger. End ikke briten Thomas Moore med sin bog ”Utopia” – det uopnåelige drømmesamfund – dristede sig til en så monumental ambition.
Spørgsmålet er, om ambitionen er realistisk: Ifølge PISA-konsortiet falder andelen af elever, der bryder den negative sociale arv. Der bliver færre, ikke flere mønsterbrydere. Knap 20 pct. af en ungdomsårgang vokser op uden en erhvervskvalificerende uddannelse. Over 800.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er på offentlig forsørgelse – 22 pct. – hvilket er langt flere, end i de lande, vi sammenligner os med. Samtidig vokser de sociale overførselsindkomster eksplosivt. Det offentlige udbetalte i 2012 godt 600 milliarder kroner i sociale ydelser – en tredjedel af BNP. Væksten i ydelserne steg fra 2007 til 2012 med 20 pct. – langt mere, end den økonomiske vækst kunne finansiere.
Kun 80 milliarder kroner af de sociale ydelser er primært rettet mod socialt udsatte borgere. Det betyder, at 87 procent af de sociale ydelser eller 520 milliarder kroner ikke har som primært formål at forbedre livet for socialt udsatte. De går til middelklassen. I takt med at befolkningen aldres og stadig flere går på pension i de kommende år, vil kampen om velfærdssamfundets knappe ressourcer skærpes. Spørgsmålet er, hvem bliver taberne? Og hvilken retning presser det det danske velfærdssamfund i?
Foredraget var levende, aktuelt og meget interessant.
Grethe Funch Pedersen
Mikael gjorde det rigtig godt og kom ud til tilhørerne med sit budskab. Meget brugbart og inspirerende
Anne Jørgensen
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.